טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,355 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נורת בדוק מנוע דלקה אצלי וסמנה תקלה בחיישן הנ"ל מה הסיכוי שניקוי החיישן יעזור לזה? והאם שווה לי לנסות לנקות את זה לבד? (יש סרטונים ביוטיוב שמראים איך לנקות את החיישן בדגם הספציפי שלי וזה נראה מאוד פשוט)
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי קצת בלאגן עם כל נושא השמן ברכב הזה, על פי ספר הרכב צריך 5W30 בתקן ACEA A5 או מעל על פי ההמלצה של SHELL HELIX במוסך מורשה יבואן שמים פז אקסטרים 0w30 C2 ועל פי האתר של SHELL צריך 0w-20 תקנים: ACEA C5 API SP מתחת למכסה מנוע יש מדבקה של TOTAL QUARTZ אז בדקתי באתר שלהם, גם הם ממליצים על 0w-20 תקנים: ACEA C6, C5 API SP (RC) ILSAC GF-6A בקיה אני לא באמת מקבל תשובות גם לא מהמוסך וגם לא מהשירות לקוחות, הדבר הכי קרוב שקיבלתי מהם זה: "זה מה שצריך כדי שלא ישרף הטורבו" האם יש מישהו שיכול לעשות לי סד…
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 856 צפיות
חניתי מתחת לעץ בגשם שהיה לפני יומיים השאיר לי כתמים על הרכב בשטיפה זה לא ירד איך א י מסיר את הכתמים אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 666 צפיות
שלום לכולם, יש לי טויוטה קורולה 2014 (לא היברידית) ולאחרונה יש רעש בתחילת נסיעה כמו של סוללה היברידית ולאחר שהמנוע מתחמם זה מפסיק, האם מישהו יודע מה זה יכול להיות? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת ח123, -
היי יש לי מיצובישי אטרז 2014 הצריכת דלק שלו 1/9 וזה ממש הרבה לרכב הזה מה אני יכול לעשות כדי להפחית את זה?
מאת ישראל1344-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 777 צפיות
היי יש לי מיצובישי אטרז 2014 הצריכת דלק שלו 1/9 וזה ממש הרבה לרכב הזה מה אני יכול לעשות כדי להפחית את זה? אמרו לי שאולי פלאגים זה נכון?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
באמצע הנסיעה. סתם כך פתאום יש צפצופים והמשולש אזהרה נדלק. מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 988 צפיות
שלום, ברשותי פיג'ו 301 2016 דיזל. אני נוסע הרבה בכבישים משובשים (עיר שכמעט כל הכבישים בה משובשים) וכן בבאמפרים יש כאלה שהוא סופג אותם טוב ויש כאלה שפשוט מרגיש כאילו נתקעים בקיר ועולים על הר. ואני מרגיש פשוט שהכבישים והבאמפרים האלה פשוט מזיקים את הרכב (כמעט מפרקים אותו). ראיתי שכולם כותבים שלפיג'ו 301 יש מערכת מתלים מצויינת וכמעט ולא מרגישים שיבושים בכביש, אבל אני כן מרגיש לא נוח בנסיעה על הכבישים עם שקעים ובקעים. ואני נוסע לאט. הבולמים נראים בסדר בבדיקת ניעור הרכב, הוא מתייצב מהר. משולשים ומוטות מייצבים הוחלפו. האם כולם מרגישים את זה בכבישים או שזה רק אני, ואם זה רק אני מדוע הרכב סופג אותם קשה ?
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 973 צפיות
הרכב מאזדה 2 ( צורה ישנה). היום הרכבתי סט בולמים חדש מסוג בילשטיין B4 (ייבאתי מחו"ל) https://workshop.bilstein.com/en/products/bilstein-b4/ לאחר ההתקנה ניגשתי מיד לעשות כיוון פרונט. הבחור של הפרונט העלה את הרכב על הליפט ולטענתו אמר "תחזור למוסך הבולמים תפוסים ואין להם מהלך" חשוב לציין שעל הרכב מורכבים קפיצי הנמכה מסוג Eibach Pro-Kit (הנמכה מינימלית של 30 מ"מ שמיועדים לעבוד גם עם בולמים מקוריים לטענת היצרן). האם לדעתכם עלולה להיות כאן בעיה בבולמים עצמם / התקנה לקויה? לא יודע כרגע כיצד להתנהל , מחר אני אמור לחזור למוסך שהרכיב לי אותם לבדיקה.. *אגב על הדרך גם הוחלפו תושבות + כריות בולם.
הודעה אחרונה מאת kfirg, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי מאזדה CX5 2015, ישנה אפשרות לתוכנת ניווט מובנית במולטימדיה ברכב, כנראה זה נתון היה לבחירת הרוכש הראשון מהיבואן, אצלי אין תוכנה כזו, השאלה האם ישנה אופציה להוסיף אותה?? (לכל המהרהרים בליבם, אני עם טלפון כשר- כלומר, ללא וויז וכו' :)) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Morde, -
שלום לכולם קניתי בתור פרוייקט סוזוקי ליאנה 2002 1.6. הרכב במצב טוב מאוד ומתוחזק כראוי עם קבלות להכל. ישנה בעיה אחת שבעקבה קניתי את הרכב במחיר נמוך:לאחר נסיעה של כ20 דקות-חצי שעה,הרכב מתחיל להתחמם. קצת רקע:כל מערכת הקירור של הרכב למעט הרדיאטור חדשה וגם הוא נראה במצב תקין . הרכב לא שורף שמן ואין ערבוב של שמן ומים במנוע.שני המאווררים עובדים בטמפ' עבודה. כאשר הרכב מתחממם,מיכל העודפים מתמלא והרדיאטור מתרוקן . בנוסף עשיתי לרכב טיפול גדול של פלאש למערכת קירור,שמן,פילטר ומשאבת מים אני כבר כמה שנים בתחום אז יש לי נסיון ואני עובד על הרכבים שלי לבד אז יש ידע. נשאלת השאלה:ממה זה יכול לנבוע? חשוב להדגיש שברגע הרכב מגיע לשלושה פסים בט…
הודעה אחרונה מאת Elie3211, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קצת ארוך מקווה שלא אתיש אתכם.. אבל הפרטים חשובים. מבקש לשמוע חוות דעת מומחים לגבי טיפול ברכב MAZDA CX-30 שנת 2021 (מנוע אטמוספרי סקאי אקטיב 2.5) הרכב אצלי יד שניה כחצי שנה, עבר אצל הבעלים הקודם טיפול ראשון ב 10,000 במרץ 2022 וטיפול שני ב 26,290 בינואר 2023 שני הטיפולים במרכזי של מאזדה, בשניהן מתועד שהוחלף בין היתר שמן ופילטר. הספידומטר ברכב עומד עכשיו על 31.094 ק"מ והשמן קצת כהה. הרכב עדיין באחריות יבואן עד אמצע מרץ 2024, אני מעוניין להחליף לשמן ופילטר שמן חדשים לפני הזמן שממליץ היבואן ( בינואר 24 או עוד 4800 ק"מ ) בררתי, השמן שהוחלף במרכזי (המומלץ ע"י היבואן) חצי סינטטי בצמיגות 5W30 של Motorcraft, תוספי שמן ודלק כנראה של FVP USA. אני מעוניין להחליף לשמן ס…
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במאזדה 5 2014 (נסיעה ראשונה) נדלקה נורה של דלק, משמע כמעט נגמר הדלק.נשאר פס אחד בצג מילאתי 50 ליטר, המד דלק שרואים בצג ברכב הוא מחולק לרבעים ובכל רבע יש 3 פסים. לאחר המילוי ראיתי 2 פסים בצג(פחות מרבע מיכל) וכל 20 דק בערך של נסיעה עלה פס אחד. . בנסיעה יותר מאוחרת עלה עוד פס אחד (כבר מתקרבים לחצי מיכל 😀 ) מדוע מד הדלק לא מתעדכן מיידית? מה אפשר לעשות? תידלקתי כמובן עם מנוע כבוי אמרו לי שזה מצוף תקול, יש דרך לוודא זאת? כמה עולה החלק?אפשר לתקן לבד או שעדיף במוסף(אם ההפרש קטן) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yosefi, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 885 צפיות
היי. בבוקר בהתנעה קרה יש סוג של מכה מתכתית בהתחלה כשאני מפעיל מזגן. אח''כ הפעולה של המנוע והמזגן - שקטים. המזגן מקרר טוב. מאזדה 2 2018. האם כדאי לגשת למוסך?
הודעה אחרונה מאת יבגני_ס, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, בחודש האחרון שמתי לב לרעש מוזר ורעידות במנוע, סריקה לא העלתה כלום וגם ניתוק צילינדרים לא שינה דבר. לפי הסרטון ששלחתי המוסכניק במורשה יבואן אמר שזה המשאבת דלק וזה תקין לגמרי. הרעש הזה לא היה פעם, מה יכול לגרום לו? WhatsApp Video 2023-08-27 at 13.18.36.mp4
הודעה אחרונה מאת ae1924, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אהלן, הרכב שלי הוא Volvo s40 t5 2012, ובמהלך נסיעה איבדתי לחץ בדוושת הבלם וביכולת לבלום. הבלם כן הגיב יוצר טוב בלחיצה מהירה וחזקה, אבל בלחיצה איטית פשוט ירד עד למטה. הלכתי למוסך וסידרו לי קליפר אחורי שהיה לא תקין מתוך מחשבה שאולי זה יסדר איזו בעיית abs. חוץ מזה החליפו לי שמן ברקס ווידאו שאין אוויר וכו בברקסים. אתמול שוב הרכב לא בלם והדוושה ירדה עד הסוף, יכולתי לבלום עם ההנדברקס. בשני המקרים לאט הבלם חוזר לפעול. בשני המקרים מדובר ביום חם מאוד שהרכב עמד בשמש זמן רב, אני לא יודע להגיד אם זה קשור אבל מרגיש לי שכן, כי זה לא קרה או קורה בשום סיטואציה אחרת. כרגע המוסך מציע להחליף מודולטור abs, אני יכול להביא כזה ממש בקלות אבל אני לא יודע…
הודעה אחרונה מאת volvo s60 2009, -
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אני לאחר החלפה של פלאגים וחוטי הצתה (שביצעתי לבד, פלאגים של NGK וחוטי הצתה של בוש, שניהם למיטב זכרוני נרכשו אצל אבי חלפים) כ 2/3 חודשים אחורה. מסתבר שעדיין יש תקלת הצתה שצצה מדי פעם (ומופיעה במחשב). לאחר התייעצות עם מוסך מתמחה ומומלץ והוא הסביר לי שהוא נוהג להחליף את כל הסט (פלאגים, חוטי הצתה וכוילים) ביחד ושזה הפתרון המוצע שלו כרגע (להחליף שוב את הכל ביחד). לטענתו כל החלפה של רכיב בודד תגרום להרס של רכיב אחר ושאני לא אצא מהתקלה עד שלא אחליף הכל ביחד. אשמח לשמוע מיודעי דבר, מה המלצתכם ? אני מתלבט בין האפשרויות : א. להחליף את הכל בעצמי שוב ב. להחליף הכל במוסך ג. להחליף רק כוילים
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
חברים יקרים, בטעות דפקתי את הדלת באיזה עמוד לפני חודש, אני רוצה לתקן והציעו לי פחחות או דלת מפירוקים. הדלת הפגועה היא הימנית ליד הנהג. עניין נוסף, הדלת האחורית מימין לא נשרטה או קיבלה מכה, אבל כשאני פותח את הדלת או טורק, אז יש רעש של חריקה לא נעימה. מעבר לזה הכל עובד תקין ואין שום בעיה. מצרף תמונות. אשמח להכוונה , מה הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת Matan1515, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 866 צפיות
שלום פורום יקר, רציתי להתייעץ לגבי בחירת צמיגים (4) מתאימים לקיה ריו , היות והנוכחיים (Falken ZE910 שעשו עבודה נאמנה וטובה מאוד ) כבר לא עושים את העבודה הכי טוב... החלופות הן 1.GoodYear EfficentGrip Pref TL 88H ייצור פולין במחיר של 1500 +- 2.Falken ZE310 במחיר של 1200 +- 3.GoodYear EagleSport2 שלדעתי ייצור רק טורקי ( ולהבנתי פחות מומלצים ). רוב הנסיעות הן ביןעירוני , מהירות שיוט , דגש על שקט,בלימה,צריכת דלק ואחיזה רבה ככל הניתן. אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
החלפתי נוזל קרור ולמכונאי שהחליף לי נשפך קצת מסביב אז הוא שטף את זה עם מים מדלי (הרכב היה מונע) ואז הסלד במהירות 80+ צונח ב 700-1000 סלד. ועולה תוך שניה שוב כל דקה בערך או קצת יותר לא באופן סדיר (זה לא קורה במהירות נמוכה) (הסלד סרק יציב 750 ו 900 בערך עם מזגן) מה שגורם לרכב לרעוד כל פעם שזה קורה ולנסיעה לא חלקה יש למישהו רעיון מה הבעיה ? חשבתי אולי משהו נדפק במצערת שהיא נרטבה או משהו באחד החיישנים מדובר על מאזדה 5 2013 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת רפאל ק., -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים עד לאחרונה, החלונות החשמליים היו נסגרים אוטומטית בנעילת הרכב מהשלט ופתאום הפסיקו בנוסף,נעילת דלת אחורית ימנית לא נפתחת בפתיחת הרכב מהשלט (הנעילה נפתחת ידנית מתוך הרכב). מה אפשר לבדוק עצמאית ? האם ייתכן שהתקלות קשורות זו לזו ?
הודעה אחרונה מאת yaron73, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לאמא שלי יש פיקנטו 2016 בעת שהיא ממלאה את המים עם הסבון לפתח מילוי של הווישרים היא טוענת שזה לא ממלא שום דבר ויש כנראה חור בצינור שכל המים יורדים למטה יש משהו שאפשר לעשות? כמה עולה תיקון של זה? תודה
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, שאלה לגבי מאזדה 2 2018 , בהנעה בבוקר בלבד התחילו לאחרונה רעשים שנשמעים כפיצוצים מכיוון האגזוז, הם מפסיקים לאחר כמה שניות ואני לא חווה אותם בהמשך היום. לפני שאני הולך למוסך הייתי שמח לקבל מכם כיוונים אפשריים לגבי הגורם האפשרי (אם זה עוזר... מציין גם שהאוטו היה בטיפול שנתי במוסך מורשה לפני כחודשיים ) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, לאחר שבנסיון לתקן נהרס יותר אשמח לייעוץ תמונה וסרטון מצורפים בהמשך, אך כנראה שבהתעסקות עם התאורת תקרה במטרה להחליף נורה נשבר המתג, שכנראה היה גם סוגר את המעגל החשמלי לכל התאורת תקרה. משיטוט קצר ברשת מצאתי את המוצר להזמנה, אך חבל לי להשקיע כמה מאות שקלים על easyfix, ואשמח לעזרתכם. הסרטון מסביר איך החלק בנוי, וכמובן את השאיפה, לבצע מעקף קטן שיוותר על סגירת המעגל של ההנדסה הגרמנית, ויחסוך לי גם על הדרך כמה מאות שקלים. בנוסף, מצאתי פירוט של החשמל העובר ברכב, אך מניסיוני ובעצם חוסר נסיוני בקריאת דיאגרמות חשמל, אשמח לעזרתכם. הווידאו : ווידאו אתר לדיאגרמת החשמל: חשמל
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 620 צפיות
מישהו יודע היכן בארץ ניתן להשיג מפתח כזה ?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 883 צפיות
החלפתי ברכב הנל קלאץ אחרי שנהגה ברכב נהגת חדשה , כל החומר של הדיסקית קלאץ בצד של הפלטת לחיצה(צד גיר) פשוט התפורר והחומר הגיע עד לניטים. אחרי חודשיים עם הקלאץ החדש שוב אותה נהגת חדשה אחרי ירידות /עליות מים המלח גיר לא תופס , הורדתי גיר שוב, וכל החומר משתי הצדדים של הדיסקית קלאץ לא היה קיים. האם הסבירות הכי גבוהה שהנהגת חיממה את הקלאץ והוא התפורר? יכול להיות עוד משהו חוץ מחריטה של גלגל תנופה? נ ב התמונה של הקלאץ החדש
הודעה אחרונה מאת topop, -
הודעה אחרונה מאת zarli, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם , יש ברשותי פיגו 3008 שנת 2017 דיזל הרכב מתחמם רק בעליות ושהוא מתאמץ ומגיע לסביב ה 3 טורים אבל ברגע שאני מאט את הרכב החום מנוע יורד ישר לחצי וחוזר לעצמו. הייתי במוסך מורשה טוען שהכל תקין מבחינת משאבת מים וכו .. יש לו חשש שהתרמוסטט כנראה תקול .. האם מישהו נתקלת בבעיה כזו? אודה לעזרה תודה 🙏
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, בפריוס 2010 שנסעה כבר יותר מ280K קיימת צריכת שמן ( שזה לכאורה סטנדרטי לרכבים הללו) של בערך ליטר כל 5K , כיצד ניתן להקטין צריכה והאם כדאי לעשות טיפול כלשהו אחר לשיפור ?
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אני עם שברולט ספארק 2020, כרגע עדיין עם הצמיגים המקוריים. עברתי על הפורום והבנתי שאני צריכה להתרחק מאייס והצמיגים המוזלים שלהם, ובסופו של דבר מצאתי את אלו: https://tires4u.co.il/tire/25877/185-55r15-nex-n-blue-hd-plus-82v-tl Nexen N-Blue HD Plus בסך הכל נראים לי סבבה, במיוחד כי אני אוהבת נסיעה כמה שיותר שקטה, ובהשוואה לדירוג של צמיגים אחרים הם גם עומדים יחסית גבוה. כרגע התקציב שלי עומד על עד 1300 לרביעייה. אשמח לשמוע מהניסיון שלכם איתם וצמיגים אחרים בטווח הזה. אני נמצאת בכפ"ס ויכולה להגיע להרצליה, ר"ג, ת"א, רעננה, הוד השרון..
הודעה אחרונה מאת Gali Bondoc, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 973 צפיות
הי, לפני שבוע חניתי באזור כורכר עם קצת בורות , לאחר מכן התחלתי לשמוע סוג של דפיקות ורעש שמגיע מאזור הקדמי של הרכב , הרעש נשמע רק במהירות נמוכה של עד 20 קמש , מה זה יכול להיות , בלמים ? בולמים ? הגה ? אשמח לכיוון תודה
הודעה אחרונה מאת davidler, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 988 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Froyne
- nisim91
- sperial
- הרקוליטו
- Zacka
- גולדן191
- נולד לליסינג
- McV
- ELI001
- dorosen
- axSupreme
- Mega