טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,357 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 583 צפיות
מדובר על רכב בן שנתיים בדיוק שלא עבר את הטיפול הראשון בשנת 2022 כעת אמור לעבור טיפול שני. כלומר דילגו על טיפול יש לרכב 23000 קמ. מתעניין ברכישה שלו ומתלבט בעניין הטיפול.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 457 צפיות
היי פורום, לאחרונה עליתי על בור בכביש, כביכול לא קרה לרכב כלום באותו רגע אבל יומיים לאחר מכן האוטו החל להשמיע רעשים וההגה נעשה קשה לסיבוב. בדיקה במוסך גילתה שיש נזילה מהמשאבת שמן הגה-כוח והוא אמר לי שהוא לא יכול לתקן במקום, ושיקח כמה ימים רק להזמין משאבה כזו מפירוק. אני כרגע ממלא שמן פעם ביומיים שלושה, עד שזה שוב מתרוקן. אני רוצה לדעת אם זה משהו שאפשר לתקן בלי להחליף את כל החלקים? ראיתי שקיים נוזל שסותם נזילות במשאבות שמן? האם זה שווה ניסוי או שמיותר לנסות? קיצר מה שאני מנסה לשאול זה אם אפשר לסדר את זה בזול עד שאחליף את הרכב בקרוב
הודעה אחרונה מאת diabler, -
ליטוש פנסים
מאת אביה11-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 799 צפיות
אהלן, למה צריך ניירות ליטוש או משחת פוליש לליטוש פנסים הצלחתי ללטש עם משחת פוליש ויצא יפה... אז למה נועד הניירות ליטוש?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 480 צפיות
הי, יש מוסך מומלץ לטיפול מהסוג הזה? עדיף מהדרום אבל גם מרכז זה בסדר. אני מבין שמדובר בעבודה לא פשוטה. נוזל לי שמן בכמות וזה לא עסק ככה. בנוסף אני צריך גם החלפת מדחס מזגן (לא מקרר) ולהעביר אותו טסט... ץודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פיג׳ו 208 שנת 2015 מנוע 1600 האם התשלום עבור הבעיה תקין או נמוך או גבוה מידי?
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב, משהו מעניין שנבדק לאורך זמן ורציתי לשתף הונדה סיוויק 2009 נרכשה לפני כ4.5 שנים. מאז טופלה כל עשר אלף קמ עם שמן סינטטי מלא 40/5 קרסטרול מגנטק (תקן מעל הדרוש). ובכל 2500 קמ הייתי ממלא בין 200-600 גרם שמן (לא משהו מעיק אך סתם דורש בדיקת יתר). לפני כ 30 אלף קמ עברתי לשמן זול יותר(לא בהרבה) של צמפיון, גם הוא 40/5 סיננטי מלא(אותו תקן כמו הקסטרול). ובבדיקה לאורך 30 אלף קמ, הרכב הפסיק לצרוך שמן לגמרי. סביבת/צורת נסיעה ונהיגה לא השתנו. אז קודם כל רציתי לשתף. שנית, רציתי לקבל תשובה קצת יותר טכנית איך זה קורה
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני יודע שלהחליף את המנורה עצמה ללד זה לא חוקי, לא עובר טסט ואפשר לקבל דוח (נדיר יותר, אבל אפשרי) בדגם בכיר יותר של הרכב שלי יש מנורות לד, אם אחליף את הבסיס לבסיס של הדגם הבכיר עם הלדים, זה יהיה חוקי? צריך גם להגיד משהו בזמן הטסט או לרשום את זה במשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 945 צפיות
הלוגיקה אומרת לי כן, אבל בהוראות המטען-מצברים שזרוק אצלי אין לזה התייחסות. תודה!
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם מנסה לעזור לחבר, ניסאן אקסטרייל כמדומני 2019, טורבו דיזל גיר רציף, התחיל לו לאחרונה רעש מנוע חזק באופן חריג מהרגיל, מלווה גם ברטט קל, מופיע רק בתחילת נסיעה מעמידה, ורק עד שמד הסל"ד יורד אחרי כאילו החלפה מהילוך ראשון לשני (גיר רציף כאמור, אבל בתחילת נסיעה הגיר מדמה החלפת הילוך או שתים), אז הרעש חוזר לשגרה והנסיעה חלקה. כיוון מה לבדוק?
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בוקר טוב! נתתי מס' פעמים כבלים להנעה עם הרכב שלי (פולקסווגן קראוול 2021). מכונאי הזהיר אותי כי אם הרכב שלי מונע זה יכול לגרום נזק למחשב ועוד. הכצעקתה? אם כן, האם מתן כבלים כשהרכב כבוי בטוח לא תגרום לנזק? למעט ריקון המצבר, כמובן.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 973 צפיות
רעשים מאזור הגלגלים כשאני משחק עם ההגה, גם בנסיעה איטית ובסיבובים שומעים את זה. רעש מתכתי של קליק כזה. יש רעיון מה יכול להיות? כמובן שאקח לבדיקה במוסך, השאלה אם תקין לנסוע ככה בנתיים 20230830_234413.mp4
הודעה אחרונה מאת raz391, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 862 צפיות
מהי טמפ' העבודה (של שמן הגיר כמובן) של גיר al4 בנסיעה עירונית סטנדרטית?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
מראות בקיה
מאת Shauli77- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 655 צפיות
מישהו נתקל בבעיה בקיפול מראות בקיה נירו? אין אחריות... תודה
הודעה אחרונה מאת Shauli77, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
פיג׳ו 208 שנת 2015 מנוע 1600 האם ההצעה הגיונית ?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברים יש לי הונדה סיוויק 2008 והחלטתי להחליף הפעם את הצלחות בלם הרגילות שלי לצלחות בלם מחוררות של חברת וורטקס תוצרת גרמניה רציתי רק לדעת כמה אמור לעלות לכל הרכב קיבלתי הצעת מחיר של 1,500 ₪
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 533 צפיות
אחלה אוטו תכף מגיע ל300 אלף אבל לאחרונה התגלתה המחלה לעת זיקנתה של היפנית הקשוחה שלי, מסרק הגה החלפתי ב2019 וגם ב2022 ועכשיו שוב יש את הרעש המוכר... כדי להשקיע וללכת על מסרק הגה חדש? ולא משופץ זה ייתן שקט לכמה שנים טובות? מישהו יודע משהו? אם זה יתן שקט ל4 שנים (50 אלף קמ) אלך על זה...
הודעה אחרונה מאת SZ, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 694 צפיות
האם לאחר החלפת נוזל הבלם וניקוז האוויר צריך לנקז גם ממשאבת המצמד ? המצמד עובד נהדר ואין שינוי . משאבת המצמד מקבלת נוזל מכוסית משאבת הבלם דרך צינורית .
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 678 צפיות
שלום לכולם, כשקניתי את הרכב שלי לפני כמעט 3 שנים (סוזוקי SX4 2008), עשיתי יישור-קוו, ובין היתר מולא נוזל קירור חדש בדיוק עד הגבול העליון במיכל. אני בודק אחת לחודש בערך את הגובה, ולמשך השנתיים וקצת זה ישב בדיוק היכן שזה היה בהתחלה. לפני כ-4-5 חודשים בערך בדקתי, וזה היה קצת מתחת לגבול העליון (ובחסות הימים המאוד חמים של הקיץ?) וירד אולי עוד טיפה עד עכשיו. זה עדיין גבוה בהרבה מהמינימום, ומאוד יציב (בערך 2.2 ס"מ נמוך מהעליון), ולא יורד עוד (או לפחות לא משהו שאפשר לשים לב בלי למדוד בדיוק). זה משהו שכדאי לבדוק או לדאוג לגביו? אולי פשוט להמשיך מעקב ולראות להיכן זה ממשיך?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
התחלתי בהחלפת שמן היום, פעם ראשונה שאני עושה את זה לבד (סוזוקי SX4 סדאן, 2008, 1.6). פתחתי את הבורג להוציא את השמן, וניסיתי להוריד ממנו את הדיסקית נחושת כדי לשים חדש, אבל הישן לא יורד, לא בסיבוב ולא בשום דרך - תקוע על הבורג. אני מניח שאם אוריד את זה, אני אגרום לנזק בלתי הפיך לבורג, אז עדיף שאקנה בורג חדש. כרגע האוטו עומד בלי שמן, ואני צריך את החלק - איפה אני יכול לקנות חלק מקורי או תואם איכותי? אני צריך גם לקנות דיסקית נחושת יחד עם זה, כי מסתבר שהדיסקית שקניתי (אליאקספרס) כלל לא תתאים. הכי יעזור לי להבין את גודל החלק - ממה שמצאתי, אני חושב שזה M14x1.5, אבל כל בורג מהסוג הזה יתאים? אני יכול ללכת לחנות ברגים בשביל דבר כזה? במקרה יש חנות ברגים …
הודעה אחרונה מאת LaCoco, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רכב סוזוקי ויטרה 2017. בבלימה רגילה נדלק אור בלם ימין ואור בלם מרכזי. שמאלי כבוי. והקטע המוזר - בהדלקת אורות (בלילה) נדלק קבוע אור בלם שמאל ואור בלם מרכזי. ימני כבוי. נורות אחוריות רגילות כבויות. בלימה לא משפיעה במצב זה. הנורות תקינות. למישהו רעיון באיזה כיוון לבדוק? האם האורות מנוהלים ע"י מחשב? לפני שמוסך יפרקו חצי אוטו. אשמח גם על המלצה לחשמלאי מקצוען באזור המרכז, או רחוק יותר אם הוא באמת באמת שווה... תודה, רמי.
הודעה אחרונה מאת Ramistar, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הכתמים ,ממה הם נובעים ?
הודעה אחרונה מאת יהושוע, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי סקודה ייטי 2012. אתמול בלילה חזרתי הבייתה לאחר נסיעה של 15 דק בכביש מהיר ולאחר שנסעתי ברכב כמה פעמים באותו יום, הכל היה נראה תקין בזמן הנסיעה. לאחר שדוממתי את המנוע ויצאתי מהרכב הבחנתי בהמון עשן לבן שעולה ממכסה המנוע. פתחתי אותו ונוכחתי לגלות צינור שהשפריץ שמן לכל כיוון. עם הזמן לחץ השמן ירד והזרימה נחלשה. הגעתי בבוקר לאחר שהסתיימה הנזילה לחלוטין, הצינור נקרע לחלוטין. מצורף סרטון. בנוסף ראיתי שמיכל המים (המים האדומים), ריק לחלוטין, אני מקפיד לבדוק ולמלא בדרך כלל אז אני מניח שיש קשר רק לא יודע מה קדם למה או מה גרם למה. VIDEO-2023-09-02-11-14-35.mp4 אשמח לעזרתכם להבין מה קרה, באיזה צינור מדובר, והאם יתכן שהמנוע ניזוק? או שיה…
הודעה אחרונה מאת maorkk, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה התהליך של החלפת נוזל בלמים ברכב עם גיר ידני ומשאבת עזר למצמד ? האם נוזל משאבת המצמד משותפת לנוזל הבלם ? מדובר בסוזוקי קרוסאובר 2015 . או שהמצמד בכלל מופעל עם כבל ?
הודעה אחרונה מאת tribel, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 393 צפיות
אשמח להמלצה איזור באר יעקב . נס ציונה תודה
הודעה אחרונה מאת היוצר, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי רכב גולף שנת 2008 שיש לו דהייה וקילופי צבע במספר אזורים. אני רוצה לעשות לו צביעה/חידוש של הצבע. מכיוון שמדובר ברכב ישן שלא שווה הרבה, הייתי שמח להמלצה על מקום בחיפה שיכול לעשות את זה במחיר טוב ושגם העבודה לא תהיה רעה, אבל שוב דגש על המחיר.
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים, יש לי מאזדה 2 2016. הטורים עולים בכל לחיצה על הגז כאילו מינימום מכונית מירוץ. זה משגע אותי.. מה אפשר לעשות עם זה? גם אחרי עצירה, הרכב לא מאיץ באופן חלק. אשמח לעזרתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, הרכב לא נוסע בערך כשנתיים ולפני כשנה וחצי הוחלף מצבר. במצב הנוכחי אין מתח ברכב (נעילה לא עובדת, אין סוויץ', לא נדלק לוח שעונים וכו'). היום ניסיתי להניע את הרכב עם רכב אחר בעזרת כבלים. אחרי שחיברתי את הכבלים מהרכב הנוסע לקרייזלר, הנעתי את הרכב הנוסע ונתתי לו לעבוד במשך כ10 דקות. לאחר מכן, שמתי סוויץ' בקרייזלר והנורות בלוח שעונים נדלקו. כאשר ניסיתי להניע, היה סטרטר אבל הרכב לא הניע. ניסיון שני גם ללא הצלחה. כעבור כמה דקות, אחרי שניתקני את הכבלים, שוב לא היה מתח בקרייזלר וכלום לא עבד. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה והאם אפשרי לאבחן את התקלה בבית או שצריך לגרור את הרכב למוסך? תודה!
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם יש אפשרות להזמין מעליאקספרס שלטים ולקודד אותם באופן עצמאי?
הודעה אחרונה מאת יז, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, המתזים הפסיקו לעבוד, וכשמילאתי מים במיכל הם פשוט נשפכו לרצפה. הלכתי למוסך, הוא החליף את מיכל הווישרים, שילמתי לו מחיר שבדיעבד נראה לי מופקע (לא ביררתי בכלל לפני כן, סמכתי עליו). כמה להערכתם אמורה לעלות החלפה כזו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 989 צפיות
המוסכניק אמר לי שאם הרכב הגיע ל200000 ק"מ כדאי בטיפול 10000 לשים שמן 10/40 מישהו שמע על זה? והאם עדיף שמן מקורי אפילו שהוא רק חצי סינטטי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת viper83,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 960 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- roeecohen01
- Rשף
- santiago
- itaysamurai
- orankohn
- אלעד קפש
- itaimoto
- shlomiko
- chrono
- Igalz
- AmitGo
- ask