ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אחי מעוניין לרכוש יונדאי I30 מודל 2013 עם 95 אלף ק''מ. לפני שהוא לוקח את הרכב לבדיקה הוא ראה ברישיון רכב, שרשום מבוטל הורדה ביקורת משטרה. ממה דבר כזה יכול לנבוע? (הבחור אמר שביצע עבירת תנועה עם כמות אלכוהול בדם) האם זה הגיוני? או שיש מצב שהרכב עבר תאונה או משהו דומה? ואם יש דרך לברר זאת. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 673 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
יונדאי ולוסטר
מאת Siel- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בס'ד שלום לכולם. לאחרונה אני מתעניין ברכישת יונדאי ולוסטר משנת 2011. ורציתי לדעת מה ההבדל בין הדגמים. Inspire אוט' 1.6 (140 כ''ס) Elite אוט' 1.6 (140 כ''ס) Premium אוט' 1.6 (140 כ''ס) אם מישהו יכול להסביר לי בבקשה על הדגמים בקצרה, אשמח. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם ביצעתי בדיקה לסוזוקי סוויפט מודל 2013, להלן תוצאות הבדיקה. אשמח לקבל את דעתכם המלומדת. כמה לדרוש להוריד מהמחיר עקב הליקויים שהתגלו? זאת הפעם הראשונה שאני קונה רכב, ואין לי מושג או ידע בנושא. תודה רבה עדי
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
מדובר על הטיגואן שעכשיו מוחלף, מתיחת הפנים של הדור הראשון, עם מנוע 2.0 ו-DSG. עשיתי הרבה חיפושים ולא הצלחתי למצוא תשובות מסודרות. יש בעיות אמינות לשילוב המנוע/גיר הזה? יש בעיות נפוצות אחרות?
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם , בדרך לקנות טויוטה ורסו מהיבואן , רציתי לדעת אם יש בדרך כלל מבצעים במחיר הרכב בסוף השנה , או לקנות עכשיו עם המבצעים שמציעים עכשיו (בקרת שיוט בחינם ...) תודה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו מכיר מגרש אמין וטוב באיזור המרכז שמספק 100 אחוז מימון ? ולחלופין מה דעתכם על קנייה ממגרשים אל מול קנייה מאדם פרטי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 896 צפיות
שלום לחכמים. מתעתד לקנות c3 2010,105000 ק"מ, טסט בדצמבר. הרכב מאישה שטוענת שטיפלה בו במוסך של קיבוץ, והמוסך נסגר. איששתי זאת מול הקיבוץ, אבל אין לי או לה ידיעה על מה טופל ומתי. בהנחה שיידרש לרכב יישור קו מלא מבחינת טיפול, וכן צמיגים וברקסים. (מצ"ב בדיקה) איזה מחיר לדעתכם ישקף נכוחה את שוויו? Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
רכב שני עד 30k
מאת Mr.VaS- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 447 צפיות
שלום חברים! לאחר התלבטות קשה, החלטתי לפנות אליכם לעזרה בבחירת רכב. אני מחפש רכב לאשתי לנסיעות לעבודה וחזרה וקצת בעיר. כל יום רכב הולך לעשות 24 ק"מ מחוץ לעיר (12ק"מ לכל כיוון) בכביש עם ירידה יחסית חזקה וחזרה עלייה. חייב להיות אוטומתי, אמין וזול לאחזקה. חשבתי על יונדאי i10, סוזוקי אלטו, סיריון, ספייס סטאר. תקציב עד 35 אלף, וקצת גמיש לכיוון 40, אך עדיף פחות תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים לאחר סקר מקיף ובדיקת מחירון עלתה לי התמונה הבאה אני מתכוון לרכוש רכב מודל 2014-2015 בסכום שלא יעלה על 70000 לאור זאת הגעתי לשלושת הרכבים האלו, כמובן שבחירה ראשונה מבחינתי נכון לעכשיו היא בפג'ו 208 (מקווה למצוא הזדמנות לקראת סוף שנה ולקבל רכב פגו 208 ACTIVE שעל פי מחירון יד 2 כרגע עומד על 73000 לשנת 2015 1. אשמח לדעת אם לדעתכם מדובר ברכב אמין, מה עלות החלקים למקרה הצורך וירידות ערך 2. עלויות ביטוח, כי הפחידו אותי שבתור נהג חדש אך לא צעיר הביטוח של האיביזה הוא יקר 4. איפה לדעתכם כדי לרכוש (בהנחה וההתלבטות היא בין טרייד אין למגרשי מכוניות)ומתי בעצם מתחילים מבצעי סוף השנה שיכולים להיות רלוונטים
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח אם תוכלו לרשום את דעתכם לגבי בדיקת הרכב: בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
הייתי בהמון סוכנויות רכב ומדדתי עם מטר את הרכבים. אח"כ הבנתי שיש עוד שיקולים כמו מיקום תופסני הבטיחות, הצורה של המושב והמשענת, מרווח מהדלת ופרמטרים אחרים שמשפיעים אם הכסאות ייכנסו או לא. אני מעדיפה לשים את 3 הילדים באותה שורה ולא לפצל לשורת מושבים נוספת (כי אז אני מבטלת את תא המטען שבו אני צריכה גם עגלה...) אשמח לקבל תשובה, בבקשה רק ממי שהכניס כסאות כאלו בפועל ולא ממי שנראה לו שהרכב מרווח יותר או פחות, באיזה רכב ייכנסו לי הכסאות. כרגע לצערי אני נוסעת בפורד פוקוס שבו נכנסים לי עם כסא בטיחות רק בוסטר בלי גב וסלקלק בלי בסיס.... מחפשת רכב יד 2 בתקציב של כ 80K תודה!
הודעה אחרונה מאת לירי, -
עד 50k
מאת Hanan amar-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל עזרה וחוות דעת נוספות לגבי קניית רכב אז התקציב שלי הוא סביב ה 50 אלף ש״ח הצרכים שלי הם ממוצעים +שזה אומר נסיעות לעבודה כ 30 קילומטר בערך ובסופי שבוע נסיעות טיפה יותר ארוכות מאלה סביב ה 70-80 קילומטר הדרישות שלי מרכב הם כאלו חסכוני ככל האפשר אך עם זאת שלא יפגע או יגרע מבחינת הביצועיים שיהיה יפה חיצונית ומאובזר ככל היותר והכי חשוב אמין אמין אמין שלא יצצו לי הפתעות לא נעימות משום מקום רק אוטומט חשבתי על רכבים בקטגורית הסופר מיני תודה לכולם עם חסרים פרטים שלא ציינתי אשמח להוסיף וכך לעזור לכם לעזור לי
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחר חיפוש בפורים ראיתי שמומלץ לסטודנטים בעיקר : גטס - עם ABS - אשמח לדעות מבחינת דלק ובעיות.. פיאט פנדה - בעייתי מבחינת נוחות גב - נסעתי עליו בגרסאת ליסינג ידני סיריון - (העדפה האישית שלי מבחינת מראה) וגם מבחינת אמינות וירידת ערך אשמח לשמוע הצעות אחרות - לפי ידע (ישן) שלי פיאט בעייתיים מאד, לא רוצה להיכנס למיטה חולה. הנסיעות שלי הינן בין עירוניות באופן גורף - המון פקקים באיילון! חולון - נתניה כל יום חולון - באר שבע כל סופ'ש אם נסכם את הקילומטרג' - סביבות ה2000 בחודש חייב להיות אוטומטי - בעיות גב.. הייתי רוצה רכב שאוכל להנות ממנו בטיולי רכב לצפון (כשרוב הטיול אנחנו ברכב מטיילים בהרי הגולן) ולרדת לים המלח ללא חשש. עלות …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
פז'ו 2008 חדשה
מאת רועי5- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 932 צפיות
מחפש כזו עבור בת משפחה, כרגיל סומך על נסיונם וקשריהם של חברי הפורום למציאת הדיל הכי טוב, אולי כדאי להמתין ל"חבר" אם יש צפי לגבי מועד, אפשר גם בפרטי כמובן. תודה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 0 תגובות
- 505 צפיות
רקע : זוג צעיר +1 שבדרך שמעוניין לקנות רכב בתקציב שבין 30-40K , רכב ראשון למשפחה . מחפשים רכב בקטגוריה של סופר מיני אוטומטי לנסיעות עירוניות לרוב כאשר הדרישות העיקריות : - אמינות , טיפולים לא יקרים וזול לביטוח - בטיחות נסיעה ( שישה כריות אוויר ) - מרחב בתא הנוסעים ותא מטען גדול דיו לעגלה - צריכת דלק מבין האפשרויות שנבדקו : קיה ריו , יונדאי i20 , מאזדה 2 מצאנו גם את הקורסה שנת 2010 כמי שמתאימה לדרישות אך המידע לגביה בפורום ובכלל קטן יחסית לאחרות. נשמח לקבל חוות דעת של בעלים או מי שנהגו על הרכב .
הודעה אחרונה מאת leolemon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום ברשותי שברולט קפיטבה שנת 2008 מנוע 3200 סמק במחירון 55000 שח הרכב מפנק נוח חזק אבל שתיין לא קטן הציעו לי החלפה ראש בראש עם מאליבו 2009 מנוע 3500 ותוספת מצד הבחור שאלה ראשונה - האם העסקה שווה ? שאלה שניה - האם יחסך לי דלק משמעותית מכיוון שכיום מנסיעה משולבת הרכב עושה מיכל של 60 ליטר 350 ק"מ האם מאליבו ששוקלת 350 קג פחות תעשה עוד 100 קמ למיכל והם בכלל זה שווה
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אין הרבה אקזמפלרים מהדגם שאפשר להשוות. תודה
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אנחנו משפחה בת 4 נפשות. נוסעים בעיקר נסיעות קצרות בתוך העיר, כיום יש לנו קיה פורטה2010 מאוד מרוצים אבל הגיע הזמן לשדרג . מחפשים רכב אמין עם תחזוקה לא יקרה. ביטוח לא מהווה פקטור (משולם מעבודה) הייתי רוצה המלצות בשני הכיוונים. מה שאני כבר חשבתי זה. משפחתיות: טויוטה קורולה או קיה סיד. ג׳יפים עירוניים - קיה ספורטז׳ או מיצובושי אאוטלנדר. מבקש התייחסות לעלות טיפולים, צריכת דלק, בטיחות, האם יש הבדל ברוחב הרכב? (שביל כניסה צר יחסית לחנייה) וכל דבר אחר שתוכלו להעלות על דעתכם. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shimos, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב יוקרתי קומפקטי וחשבתי על אאודי A3 או אלפא ג'ולייטה. אולי חדש או שנה שנתיים על הכביש. מה לדעתכם עדיף מבחינת ביצועים תחזוקה ואמינות ? אלפא יתקע אותי במוסכים או שזה כבר לא מה שהיה פעם ? אם יש עוד הצעות למכוניות אחרות אשמח גם כן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אחרי תקופה ארוכה שאני מחפש רכב, בחודש האחרון החלטתי להתמקד בפיאט בראבו 1.4 טורבו רובוטית, מודל 2011. לצערי, אין הצעות שוות ביד2 לדגם המאובזר. האם כדאי לי לחכות (מי יודע כמה זמן, לא דגם נפוץ) לבראבו שמורה? (עד יד2, פחות מ-100K) כרגע יש בלוח רכבים יד3 עם 120-130K ק"מ במחיר זולים מאוד. אחרי החלפת קלאצ', טיימינג, ברקסים וצמיגים. יש עוד רכב שהיה ביד1 בפיאט (ללא תיעוד, רשום פרטי) המוכר לא מוריד במחירון על זה שהרכב היה בפיאט, יד2 פרטי . עם 100K ק"מ. הרכב ישמש אותי לממוצע של 10K בשנה. אולי 9 אולי 14. אשמח את עצתכם. תודה לעוזרים ולמייעצים.
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
להחליף רכב או לחכות 1 2 3
מאת זהבה דברת-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
הי, רכב יונדאי I30 סטיישן, שנת 2011, עשה 150,000 ק"מ. מבחינת ערך וקניית רכב עתידית, האם למכור או לחכות ש"ייגמר"? לאור תשובתכם אמשיך בשאלותיי.. תודה
הודעה אחרונה מאת זהבה דברת, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, בחיפושים אחרי רכב מסוים מצאתי אופציה מעניינת הרכב הוא שנת 2012 הקאץ זה שהרכב הנל הוא יבוא אישי והוא שונה חיצונית במעט מהדגם שלו בארץ! ז״א גם מבחינת ביטוח וחלקי חילוף הוא יהיה שונה? מפחיד או שאני מכניס את עצמי לסרטים מיותרים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת optra5, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רוצה לרכוש רכב יד שניה, נעול על הונדה סיוויק, רציתי לשמוע חוות דעת בעד או נגד על סיוויק סדאן 2011 לבין סיוויק סדאן 2012 (הדגם החדש) חשוב לי נוחות נסיעה ושיהיה אמין מבחינת תקלות מכניות תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
רנו סימבול
מאת sfargol-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 869 צפיות
שואל עבור חבר שמחפש לקנות רכב משומש למישהו יש נסיון איתה ? איך היא מבחינת אמינות מקום ומרווח? עלות טיפולים ? Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 909 צפיות
מחפס מרצדס cla ידנית. ביד2 היתה אחת שנעלמה ובשאר הפעמים לא מצאתי. גם בטרייד אין של כלמוביל לא מצאתי אני סקרן אם יש תקווה ללקט אחת אחרת. יש נתונים או הערכה כמה כאלו בכלל נמכרו (הכוונה רק לידנית)? יש עוד מקום לחפש למעט יד2 והטרייד אין של מרצדס?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 742 צפיות
היי, רציתי לדעת, איך הרכב הזה מבחינת עלות טיפולים? והאם כשקונים רכב כזה מטרייד אין יד פרטית, עדיין אקבל אחריות ששווה משהו על אף שהאחריות של היבואן היא רק לשנתיים והרכב הרי כבר יעבור את השנתיים האלו?. תודה.
הודעה אחרונה מאת wzo4, -
-
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז ככה אני מתלבט לגבי להתחדש כרגע יש לי ספיריט 2008, אחד הרכבים שאני יותר אוהב. פשוט יצא מצב שיש לי את האופציה להתחדש. נהגתי על הספיריט החדשה ( 2010 ) אחת עם 80 אלף קילומטר נראית טוב יד ראשונה. אבל התגעגעתי לרכב שלי. הרכב שלי מתנהג יותר וגם מרגיש זריז יותר בוודאות. נראה לי סתמי להוסיף 12 אלף קילומטר בשביל רכב כזה. האם אני מפספס משהו? מה לגבי 6 פרימיום? לגבי צריכת דלק, אני נוהג 35000 30000 קילומטר בשנה בערך ומוכן לספוג צריכת דלק של 1-9 1-10. מחפש רכב שיידע להתנהג, ויהיה אמין. לכן כל קונצרן ואג הוא לא אופציה. אשמח להמלצות התקציב עד 53 אלף שח ( במקסימום עדיף 50) Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת תומרובין, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב חברי! יש לי רצון מאז הילדות להיות הבעלים של מרצדת E קלאס ספציפית לדגם של שנות ה-2002-2000. ישנן כמה בלוחות אך רובן בעלות 200K פלוס בקילומטראג'. נכון מדובר בדגמים שרובן דיזל כך שהמנוע אמור לשרוד בלי בעיה עד חצי מיליון. עכשיו השאלה שלי היא עד כמה אפשר לטפל במכוניות האלו בארץ מבחינת זמינות חלקים? והאם אתם יודעים על מחלות מסויימות שאלי לבדוק בעת רכישת רכב שכזה? ( אני יודע משהו על מסרק ההגה) הכיוון הוא דגם בעל מנוע ה-2.7 ויש אפילו אחת למכירה שהיא יד ראשונה אך עשתה 380 אלף.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 1 תגובות
- 642 צפיות
צריך חוות דעת על פולו שנת 2007 1.6 אוטומט. חיפשתי באינטרנט מפרט טכני מלא אך ללא הצלחה ומה שכן מצאתי באתר אחר היה רשום דברים אחרים חלקית. ראיתי האוטו 6 הילוכים האם זה גיר רובוטי? האם שרשרת או רצועה? במידה ושרשרת האם אמין? כל כמה זמן מחליפים? ובכללי אשמח לדעות על הרכב, האם יש מחלות? וחוות דעת מה עדיף מאזדה 3 2007 קומפורט או פולו 2007 1.6 אוט' שניהם עם קמ זהה כמעט (הפולו יקרה יותר ב3 אלף) אשמח לתשובות כמה שיותר מהר, תודה.
הודעה אחרונה מאת bencl100,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 369 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- motior
- gadik6
- PYA
- Jacko123
- פינדר
- גולדן191
- פריג'י
- fatboy1340
- llaavvii
- this_is_me
- dinnnn
- נעם101