ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 18 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אהלן, מעוניין בחוות דעתכם על פורד פיאסטה ידני - שנתונים 2012-14 בגדול מדובר ברכב לנהג יחיד, ולא נוסע הרבה. אשמח לחוות דעת על הרכב מבחינת אמינות עלויות תחזוקה וכדומה. התקציב שלי נע עד 40 אלף ש"ח. תודה
הודעה אחרונה מאת Shlomi062, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 488 צפיות
השאלה היא במידה ולמשל רכב חברה נמכר לאדם פרטי שהעביר בעלות לשמו- כיצד ניתן לדעת האם בעבר הרכב היה בבעלות חברה או רק ידיים פרטיות?
הודעה אחרונה מאת old school, -
סוזוקי קרוסאובר
מאת moose-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום מחפש לרכוש סוזוקי קרוסאובר משומשת. מישהו יודע על סוכנות ליסינג כלשהי שיש להם מכונית כזו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אוטומטי עד 35k
מאת yz101- 4 תגובות
- 729 צפיות
מחפש רכב משפחתי, מעדיף תצורת האצ׳בק בגלל ענייני נוחות. מומלץ כמובן שיהיה כמה שיותר חסכוני. חשבתי על גולף. האם גולף 1.6ל׳ שנתון 2007-2008 היא בחירה טובה? האם היא אמינה? (לא FSI) האם לDSG ולמנועי הtsi של אותן שנים יש בעיות אמינות? האם הseat ibiza flow סובלת מבעיות אמינות אני רואה שהן גירים רובוטיים ומנועי 1.2 tsi. המלצות לרכבים מקבילים עם דגש על אמינות ובטיחות בהחלט מתקבלות על הדעת. עד היום נוהג בskoda citigo 2014, עם גיר רובוטי, הרכב הנוסף ישמש כרכב שני, גדול יותר לעבודה וחזרה (35 ק״מ ליום) ולנסיעות משפחתיות שעבורן הcitigo צפופה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
15k לנהג חדש
מאת eigor-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב עד 15 אלף ש"ח אוטומט שלא רואה מוסך ולא זולל דלק .. רכב שאפשר לסמוך על החלקים שלו ויהיה לי ראש שקט ..
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם בזמן האחרון אני עושה בירור בנוגע לרכב ספורט שאני רוצה לרכוש, עד עכשיו נסעתי על לאון קופרה, במוו 125I, ובקרוב על סיוויק R, עוד לא ביצעתי נסיעת מבחן על רכב בעל הנעה לכל הגלגלים והשאלה שלי היא: האם יש הבדל מהותי בין הנעה אחורית להנעה 4X4 ברכבי ספורט בהנחה שאנחנו מדברים על כבישי הארץ ולא על הנורבורגרינג, את ההבדל בין הנעה קדמית להנעה אחורית ראיתי, אם זה בהתנהלות וגם בתגובת הזינוק כיוון שבהנעה אחורית המשקל של הרכב כביכול "לוחץ" על הגלגלים האחוריים בעת הזינוק, ובהנעה קדמית ברכבים מעל 300 כוחות סוס ההנעה הקדמית לא באה לידי ביטוי. אבקש המלצתכם ואם תוכלו לשפוך טיפה ידע על הנושא כדי לעזור לי בבחירה לרכב שארכוש תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Dor Hulio Nahami, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני סטודנט לקראת סוף תואר נוהג ביונדאי גטס 2007. בעקרון מעוניין לקנות רכב, אבל מעוניין להשתדרג לטובת רכב טיפה אמיתי ולא קופסה קטנה (חשיבה לעתיד הקרוב חתונה ילדים וכו). בכל מקרה מעוניין להשקיע גג 40,000 ש"ח. אשמח לשמוע המלצות בנוגע לרכבים שרשמתי בכותרת כמובן שבסכום הזה כולן הן בגרסה דיי בסיסית של הדגמים כמו שהבנתם למעלה אני נוהג על גטס 2007 ודיי מבסוט ממנה שתבינו שאני לא אחד שאם יש מעט רעש מהמנוע יפסול רכב אם יש לו יתרונות אחרים. תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת dorrrrd, -
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן, קצת הקדמה עליי, אני חייל בסדיר שעתיד להיכנס לקבע לתקופה כלשהי ואז ישר מתכוון להתחיל לימודים. מחפש רכב "בגודל מלא",כלומר לא מיני ולא סופר מיני. לנסועה של כ18 אלף קילומטר בשנה בכבישים הררים (איזור צפת,מעלות,גליל מערבי,רמת הגולן). הרכב האחרון שהיה לי היה קיה פורטה 2010 שיחסית לקטגוריה ולמתחרות סיפקה ביצועים יום יומיים מעולים מבחינת נסיעה וחסכון סביר. לא מעוניין לרדת מרמת הפורטה. הדרישות בקצרה: תיבה אוטומטית בלבד (על כל סוגיה), לא מיני ולא סופר מיני, רכב שמסוגל לפתח קצב נסיעה זריז, לא מטוס אבל גם לא מיצובשי לנסר או פורד פוקוס (הקודמות),ואמינות חובה חובה,אין לי זמן להתעסקות בצבא ובכלל בחיים בתקלות של הרכב,כמו שהפורטה שירתה אותי נאמנה כך אני מצפה מהרכב הבא שלי. …
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם יש הבדל בדגמים ? החברת ליסינג פתאום רוצה להקדים את החלפת הרכב (מאמצע ינואר) , מה הקצ'? Sent from my SM-G920F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אני גר בירושלים ועובד במרכז. זה אומר נסיעות ארוכות כל יום, הלוך ושוב (40000 ק"מ בשנה בקלות). אוטובוסים זה נחמד, אבל הגיע הזמן להתחדש באוטו. אני קצת הולך לאיבוד בסבך הדגמים... אין לי כל צורך במכונית גדולה. כן חשוב לי שיהיה נעים ונוח לנהוג בה, גם בעליות. מבחינת השיקולים שלי: מעדיף מכונית חסכונית ככל האפשר (ורצוי עם דירוג זיהום נמוך), ידני זה אחלה מבחינתי, כמובן לא להתפשר על בטיחות וכל השאר... חשוב לי שיהיה אמין ושלא יהיה צריך למכור כליה בשביל חלפים. מבחינת התקציב: מוכן להשקיע בזה עד 60K, לא קשיח. אשמח לעצותיכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 817 צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל את חוות דעתם לגבי שתי המכוניות שבכותרת. ביצועים, יציבות, דלק, נוחות נסיעה, ירידת ערך, אמינות וכו' , כל מה שתוכלו לספר. אני מתכוון להשקיע כ40K . מה לגבי תוספות שיש ברכב? לדוג' שליטה מההגגה, חלון גג, יציאות AUX וכו'. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 962 צפיות
איזה עדיפה בקטגריות של נוחות נסיעה,צריכת דלק,אמינות. אשמח לחוות דעת על שניהם.ראיתי שהם נמכרות באותם שנתונים בפחות או יותר אותו מחיר.
הודעה אחרונה מאת elcomp, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום מוצע הרכב הנ"ל במבצע למועדון "חבר" במחיר של 105,000 ש"ח המגלם הנחה של 25,000 ש"ח על מחיר המחירון וכולל 5 שנות אחריות יצרן. בנוסף, מוצעים השדרוגים הבאים: קודן מרימי שמשות חיישני נסיעה לאחור. מובילאיי מערכת מולטימדיה עם WAZE (מסך מגע, מצלמה אחורית, דיבורית BT וניווט ב-WAZE). שדרוג WIFI + דונגל. חבילת גלישה של 24 ג'יגה למשך 3 שנים. מתנה נוספת מאת מועדון חבר שכרגע לא יודעים להגיד מהי (בד"כ זה מיני מקרר לרכב). וכעת להתלבטויות: הרכב הנ"ל ללא השדרוגים המפורטים למעלה מוצע בחברות ליסינג 0 ק"מ במחיר של כ-97,000 ש"ח. האם בכל זאת עדיף ללכת על חבילת ה"חבר"? האם מדובר בהצעה משתלמת? בכמה נמכר הרכב הזה מהיבואן שלא דרך "…
הודעה אחרונה מאת yonifrid, -
- 1 תגובות
- 440 צפיות
שלום לכולם ותודה לעונים. אני חייל, משתחרר החודש ומחפש רכב, מבחינת כמות נסיעות אני צריך משהו שגם יוכל לסוע במהירות סבירה את העליות לירושלים ,מכיוון ים המלח וגם מכיוון המרכז ובלי יותר מידי צריכה של דלק למרות שלפי דעתי אםילו משהו של 1/10 זה בסדר. מבחינת הדברים שאני מחפש אני מתמקד בגדול רק על יפני ופולקסווגן/סקודה. הדגמים שאני מחפש : טויוטה קורולה , קורולה runx או יאריס למרות שאף אחד מהם לא בקטגויית המחיר שלי יונדאי גטס ,שמעתי על איזה בעיית מנוע שיש לו בדגמים של 2004-7 אבל זה סתם שמועה ניסאן מיקרה שהוא גם יקר אבל מצאתתי כמה שמוכרים במחיר יחסית נמוך סוזוקי ליאונה גם כן קצת יקר אבל גם לו יש כמה אפשרויות הונדה סיוויק דגם 2004 או מיצובישי לאנסר גם 2004…
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
- 4 תגובות
- 679 צפיות
אני תייר ועומד לקנות רכב ללא מיסים, ומציעים לי הונדה סיויק וסקודה אוקטביה (1.2) בערך באותו מחיר. מה יותר טוב ובדגש על - צריכת דלק, אמינות, שמירת ערך לאחר 5 שנים, נוחות.
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח לקבל את חוות דעתכם על בדיקה שערכתי לרכב מאזדה 3 שנת 2005, הרכב עבר 150K. אחת הערות שמטרידה אותי היא: מעבר לחץ למערכת קירור. מה דעתכם יכולה להיות הבעיה? ובכללי כמה לדעתכם יעלה לי יישור קו לרכב? המוכר דורש 16 אלף. תודה.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
אני נהג חדש ומתכנן לקנות רכב בסביבות 25,000 ... אני מחפש רכב קטן יחסית עם מראה צעיר יפה חסכוני וחזק יחסית משנת 2008 בערך נתקלתי בפיאט בראבו שנת 2010 מנוע 1400 טורבו 120 כ"ס הוא נראה טוב לטעמי והצריכת דלק שלו מתאימה. רציתי לדעת אם למישהו יש חוות דעת על הרכב הזה מנסיון ? ראיתי שהגיר הוא רובוטי , הרישיון שלי הוא רק על אוטומט האם זה בעיה? אלטרנטיבות בערך באותו הסגנון?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב ספורטיבי התקציב שלי הוא עד 55 אלף קילומטר אני מתלבט בין סיאט איביזה מנוע 1200 טורבו לבין אלפא רומיאו מנוע 1400 טורבו הדגם של ה155 כ"ס מה עדיף מבין שני המכוניות? איזה רכב יהיה קל יותר לאחזקה? והסחירות שלו בעתיד ואם יש בעיות נפוצות שידועות באנשים האלו יותר חשוב לי לדעת על הסיאט כי על האלפא חקרתי טוב ועל הסיאט פחות מצאתי מידע תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת ABOVE, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם, ברצוני לקנות רכב עם קלימטראז' נמוך ובמצב מצוין, אולם הוא יד 3. הנתון הנוסף הוא שהוא שנתון 2013. - האם זה צריך לעורר חשד? כל שנה יד - מה המשמעויות הכספיות של יד 3, כמה זה מוריד מהמחירון? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 746 צפיות
הי צריך את עזרכתם בנוגע לבדיקה של טויוטה פריוס עושה רושם שהרוב טוב, מה שאני לא הצלחתי להבין מה זה בדיוק "בוקסות משולשים"? שניסיתי לתחקר את הבוחן הוא אמר "שהם חלודים וצריך לקחת את זה בחשבון אבל זה לא משהו מאוד דחוף" לא הצלחתי מה זה אומר...
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 2 תגובות
- 753 צפיות
התעניינתי בסוכנויות השונות ברכישה של רכב, ונתקלתי באקזמפלרים עם נתונים יבשים טובים על הנייר, כמו יד ראשונה עם מעט מאוד ק"מ ובמחיר אטרקטיבי, אולם הרכב הנו יד ראשונה מ"השכרה פרטית" כפי שתיארה לי הנציגה באלבר. לטענתה, הרכב הושכר ללקוח פרטי (בד"כ עקב חובות וכו' שלא יכול להרשות לעצמו בעלות על רכב בגין עיקולים) לתקופה של 3 שנים והוא נהג יחיד ברכב, לא הצלחתי להבין האם מדובר בהשכרה לכל דבר או בליסינג שהנו החכרה פרטית (כמו ליסינג תפעולי פרטי), האם משהו שמע על זה משהו כשביקר באלבר ויכול להגיד לי מה זה אומר? מהי ההפחתה מהמחירון ואיך נקרא הדבר הזה "השכרה פרטית" מאחר ולא ראיתי שזה מופיע בשם הזה בלוי יצחק. אשמח להארות בנושא.
הודעה אחרונה מאת voltage, -
אהלן, השבוע אחותי ובעלה התחדשו ביונדאי i30 , משנתון 2011 שעברה 80K. יד ראשונה פרטית. הבחור שהחזיק את הרכב, טיפל בו במוסך יונדאי מהרגע שעלה לכביש, והראה תיקיית טיפולים מסודרת של מוסך יונדאי. ולראיה- ישנה מדבקה של מוסך יונדאי על השמשה, שמזכירה את מועד הטיפול הבא לפי ק"מ או תאריך. כמובן שלקחנו את הרכב לבדיקה מטעמינו והבדיקה יצאה מצוינת. עכשיו השאלה, האם לעשות את אותו "ישור קו" המפורסם שנהוג לעשות? או למקרה הספציפי הזה, פשוט להמשיך בשגרת טיפולים במוסך יונדאי, מהנקודה שהפסיק הבעלים הקודמים?
הודעה אחרונה מאת doronli, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 792 צפיות
קודם כל אני חדש בפורום הזה ואחרי שקראתי פה כמעט את כל הנושאים האחרונים בייעוץ אני בטוח שאני יקבל פה כיוון אז ככה כרגע יש לי מיצובישי לאנסר 1.8 לימיטד 2009 אני מעוניין למכור לרכוש רכב שיהיה דומה לאוטו הזה מבחינה ספורטיבית ופשוט כיף לנהוג בו תקציב של 90-100K הכיוון שלי כרגע זה גולף 1.4 2015 אני יודע שהוא אוטו ממש טוב ולא יאכזב אותי בשום דבר אני חושב מה שכן המנוע שלו מאוד חזק וחסכוני בדלק אשמח לכמה טיפים שיכוונו אותי כללית כי זה האוטו הראשון שאני מוכר
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 0 תגובות
- 452 צפיות
השאלה נשאלה בכותרת. יש תוספת של 6/7K האם כדאי? אגב מבחינת איבזור ואחריות מה ההבדל לגבי 0 ק''מ בליסינג,לגבי המחיר יש כ 10/15K הנחה. תודה.
הודעה אחרונה מאת yossy, -
רכב לחמישה חודשים
מאת רפא-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אנחנו צריכים רכב לחמישה שישה חודשים הקרובים, אחרי זה מוכרים, אני מחפש רכב הכי פשוט והכי זול שאפשר (ושלא יבקר הרבה במוסך) שישמור כמה שיותר על הערך שלו ושיהיה קל למכור אותו אחכ , וכמובן שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק. יש לכם רעיון??, תקציב אפשרי עד 20000 תודה אנשים!
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
אני בהתלבטות, בין איזה מכונית לקחת לבדיקה, שני המכוניות ידניות משנת 2012 מצד אחד יש את סיאט איביזה עם 64 אלף קילומטר עליה, היא לא חבוטה ושמורה אבל היא שרוטה יחסית וזה מה שמפריע לי בה מצד שני יש פורד איביזה עם 42 אלף קילומטר, רכב שלישי בבית, היא לא חבוטה ושרוטה ממש טיפונת בכמה מקומות בודדים, רוב הזמנת עומדת, , הדברים שמפריעים לי בה זה שהכיסא נהג לא מתכוונן ואני לא רואה את מכסה המנוע וזה קצת מפחיד אותי(הבנתי שיש דבר כזה כרית הגבהה) וחלק מהפוסטים בפורום שכתבו כנגדה שהיא לא כזאת חסכונית בדלק והיא ממש עגלה, כמה עגלה היא לעומת מכוניות המיני? מה הייתם ממליצים? בנוסף אשמח להמלצה למכון לבדיקה בחדרה, תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת y_a_n_i_k, -
- 1 תגובות
- 557 צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצות מנסיונכם לוואן שישמש לעבודה. משיקולי מס על הרכב להיות לפחות בעל משקל כולל של 3.5, ואולי גם 4.5, שם ישנן הטבות מס נוספות. נכון לכרגע חשבתי בעיקר על סוואנה / סוואנה מקס, כאשר בצד הייתרונות נמצאים כח ונוחות ובצד החסרונות גובה נטו נמוך וצריכת דלק. הנעלם מבחינתי היא אמינות ועמידות. אני מאיזור ירושלים, עם נסועה של כ30 kkm שנתי, וכשאני מסתכל על אפשרות כמו רנו מאסטר אני שואל את עצמי אם אני לא 'אפרק אותה' תוך שנתיים שלוש.. הסוואנה נראית לי בהמה קשוחה יותר. התקציב לא סגור, אבל כרפרנס סוואנה מקס (ארוכה, 4.5 טון) עם חלונות עולה 182900 לפני מעמ. בקיצור אשמח לדעתכם. Sent from my m2 note using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yharoosh, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני בלשבי חיפוש אחר הרכב הבא שלי. (כרגע נוסע על פורד קונקט ומוכר אותו..) אני מחפש רכב בתקציב 40K יד שניה כמובן. רוב הנסיעות שלי הן בין-עירוניות משום שאני גר במושב ורק להגיע לעיר זה חצי שעה נסיעה. לכן, מעדיף רכב לא סופרמיני שיהיה קטן מדי אני מחפש משהו נוח לנסיעה דווקא בכבישים בין עירוניים\מהירים ומעט בתוך עיר. בעיות חניה אין לי אני כבר חודש קורא וקורא וקורא כל מיני חוות דעת וכל מיני ביקורות על המון דגמים וחברות ולמען האמת זה בלבל אותי יותר אז החלטתי לפתוח הודעה שקשורה אליי. עיקר החיפושים שלי התקזזו ל: ,renault clio , mazda 2, mazda 3, ford fiesta, honda civic hachback ועוד המון למען האמת.. אני יודע שהבדל ענק בין קליו למאזדה 3 אבל בכל זאת הסתכלתי.. כמוב…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 639 צפיות
שלום לכולם, חדש כאן. אשמח להמלצות מאנשים שמבינים, אני מעוניין לרכוש רכב ב- 45,000 ש"ח מה שאני מחפש הוא כככה: לא רכב מיני, ולא מנהלים. רכב שמצד אחד יהיה חסכוני בדלק, שיעשה בסביבות 1/15 ואמין, כי למי יש כוח להיכנס למוסכים. שנתון כמובן כמה שיותר גבוהה. עכשיו, אני יודע שרכבים גרמניים יכולים לענות על הדרישה של החיסכון בדלק, מנועי TSI וכו', אך מצד שני הטיפולים יקרים, וחס וחלילה במידה והולך איזה חלק צריך להתחיל להכין את המזומנים... על האיכות חומרים וה"ישיבה" של הגרמניים, ההנאה מהרכב, אין חולק כי הם מקום 1. רכבים יפנים הם יותר אמינים, אך גם צורכים יותר דלק. המוח נוטה לראש שקט - ולבחור ביפני, הלב רוצה גרמני ולהנות מהנסיעה. אשמח להלצות מאנ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש יונדאי רכב יד שנייה מודל 2013. קיימים שני דגמים פופולריים: insight ו inspire. בשני המקרים מדובר על 1.4ל' אוטומטית, לא הצלחתי לגלות מה ההבדל בין שני הדגמים האלה בשנתון המדובר. האם מישהו יכול לעזור לי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -