Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להחליף רכב או לחכות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ברור לך שעדיף חדש?

לי זה לא ברור, ובכלל שבעלה טוחן מכוניות בקילומטראז' גבוה אז על אחת כמה וכמה זה לא סביר אפילו לרכוש חדש.

ההיגיון הוא לחפש משומשת עם ק"מ נמוך ככל הניתן בעסקה טובה שאיבדה כבר את ערכה, "לאזן" לה את הק"מ + עוד קצת (אין ברירה, 30K בשנה לא הולך ברגל) ואז להביא אותה למצב של ק"מ ממוצע או קצת יותר מזה באופן סביר.

חוזר חלילה כל שנתיים-שלוש.

לי באופן אישי ברור שזה מה שעדיף, בוודאי שלא חדש.

אופנוען

פורסם
רכב דיזל הוא חסכוני בדלק, אך האחזקה יקרה בגלל חוסר יציע של מכוניות סולר. רובם תוצרת אירופה.

האחזקה לא כזאת יקרה, ובנסועה שלהם, עלות הטיפולים שגבוהה במעט מבנזין תתקזז מאוד מהר בצריכת הדלק שהם ישיגו מרכב דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
האחזקה לא כזאת יקרה, ובנסועה שלהם, עלות הטיפולים שגבוהה במעט מבנזין תתקזז מאוד מהר בצריכת הדלק שהם ישיגו מרכב דיזל.

יש יתרוות מאוד ברורים במנועי דיזל: מומנט וחסכון. אם המנועים האלו היו כ"כ נהדרים, מדוע הישראלים לא רצים לעבר המכוניות האלה? כי יש להם חסרונות. החסרון הברור: המוסכניקים לא יודעים לפתור תקלות.

בנוסף למנועי הסולר יש יותר חיישני בקרה על זיהום אוויר שזו אחת המחלות של המנועים האלו (כל מנוע עם EGR). התיקונים לחישנים האלו מאוד יקרים, שהחסכון מהר מאוד הולך לכיס של המוסכניק.

מנועי סולר טובים כשהם חדשים, וכשיש אחריות.

נ.ב.

אני לא קונה את חוסר בבידוד רעש, כי היום יש בידודים טובים.

אני גם לא קונה שרכב סולר יותר יקר משמעותית מרכב בנזין. אין כמעט הבדל.

פורסם

הישראלים לא קונים דיזל כי הם עדיין תקועים בסטיגמה שטסט לדיזל עולה יותר מבנזין, כי דיזל מרעיש ומסריח, כי רק נהגי מוניות נוסעים על דיזל וכו', לא בגלל עלויות אחזקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

1. הרכב שיש לכם כרגע הוא רכב מאד נפוץ בשוק, והערכתי שכבר עכשיו לא יהיה פשוט למוכר אותו, ואם תצליחו תקבלו משהו בסביבות 30000 ש"ח.

2. הדגם ידוע כדגם מוצלח ששורד טוב גם קילומטראז' כפול ממה שיש לכם כרגע, בלי בעיות מיוחדות אם מטופל כיאות.

3. אתם צריכים להחליט כמה ברצונכם להוסיף, ואיזה רכב אתם מחפשים לקנות במקום, וכנה תרצו להוסיף על מה שתקבלו על הרכב הנוכחי.

4. כפי שציינו לפניי בחירה בדיזל או הברידי תהיה מאד נכונה בפרופיל השימוש שלכם אם תחליטו להחליף.

5. לו אני במקומכם - לא הייתי מחליף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הישראלים לא קונים דיזל כי הם עדיין תקועים בסטיגמה שטסט לדיזל עולה יותר מבנזין, כי דיזל מרעיש ומסריח, כי רק נהגי מוניות נוסעים על דיזל וכו', לא בגלל עלויות אחזקה.

אז קנה דיזל משומשת ותחזור עם תובנות.

בדרך תשלם כמה מאות שקלים על בעיות חשמל....

(רק אומר)

פורסם

אני לא מומחה גדול, אבל בשטח תמיד יש בעיות דווקא עם סולר. כנראה שהישראלים לא יודעים לטפל ברכבים.

חישני EGR, חישן טורבו, אינג'קטורים, והרשימה עוד ארוכה.

מי שרוצה לקנות סולר שיובשם לו. הוריי נוסעים בסולר ומרוצים. אבל להגיד שזה יגרום לחסכון, זה לדעתי​ הבדל בין שמים לארץ.

פורסם

וואו, תודה. להגיד שעכשיו אני יודעת בדיוק מה עושים, יהיה יומרני מידי, אבל לפחות אנחנו יכולים לשקול את האפשרויות שעלו, ואת אלה שנוספו - כמו רכב דיזל למשל.

אין עליכם, תודה רבה. אם נחליט לרכוש ונתלבט בין ליסינג וקניה מיד שנייה, אתייעץ שוב.

dovratz

פורסם
אני לא מומחה גדול, אבל בשטח תמיד יש בעיות דווקא עם סולר. כנראה שהישראלים לא יודעים לטפל ברכבים.

חישני EGR, חישן טורבו, אינג'קטורים, והרשימה עוד ארוכה.

מי שרוצה לקנות סולר שיובשם לו. הוריי נוסעים בסולר ומרוצים. אבל להגיד שזה יגרום לחסכון, זה לדעתי​ הבדל בין שמים לארץ.

בהחלט יגרום חסכון בייחוד אם קונים רכב במצב נורמלי ולא רכב ששחטו אותו, עם ק"מ סביר.

פורסם
בהחלט יגרום חסכון בייחוד אם קונים רכב במצב נורמלי ולא רכב ששחטו אותו, עם ק"מ סביר.

אז בוא נחשוב ביחד על רכב דיזל סטנדרטי שיש בשוק: כמה הרכב נוסע בממוצע בשנה? נניח 30 אלף קילומטר. אחרי 5 שנים, הרכב עם 150 אלף קילומטר. אמנם, לפי התיאוריה: אם הרכב טופל לפי הוראות היצרן, המנוע יכול לסחוב עד חצי מיליון קילומטר. האם יש חלקים מכנים יקרים שיש להם בלאי סביר כמו לבנזין? בהחלט: תושבות מנוע, בולמים, מסרק הגה, משולשים וכד'.

הטענה שלי חוזרת לאותה נקודה: אמנם למנוע סולר יש חסכון בצריכת דלק (ואין ספק שחסכון הזה יורגש בכיס), אבל עם זאת מנוע סולר זה רכב שנסע המון כי זה היעוד שלו. לכן אני חושב שאילו קונים רכב בנזין יחסית חדש, עם קילומטר נמוך, ונוסעים בו הרבה למשך 4 שנים, עדין יהיה יותר קל למכור. כלומר, יש רכבי בנזין חדשים שלא נוסעים הרבה (נניח 10,000 קילומטר) למשך 3 שנים, ונניח ביד השניה במשך 4 שנים הרכב עובר 30,000 קילומטר בשנה, בסה"כ הרכב ימכר ב-150,000 קילומטר. לעומת מנוע סולר: הרכב ימכר ב-210 אלף קילומטר על אותו רכב ובאותו שנתון.

אני רוצה להוסיף שנכון שהבעיות בסולר יופיעו אחרי נסיעות רבות, יתכן שבעיות יתחילו אחרי 200 אלף קילומטר.

פורסם

תושבות מנוע ובולמים ישחקו לך גם במנוע בנזין.

מילא חיישני טורבו כמו שאמרת או מזרקים וכו', אבל אלו דברים שמתקלקלים במקרה הרע אחרי 200 אלף ק"מ.

• תוכן חדש...