Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה, על מה אתם למדתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 190
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סובארו לגאסי 1800 שהייתי עושה עליה דאבל קלאצ'ים בפסי האטה עוד לפניה דיעתי מה זה בכלל, מורה עיראקי שהיה שומע שירי ארץ ישראל ברדיו, מטופף באצבעות על הדלת, מקשיב לאישתו המתלוננת חצי שיעור בדיבורית, רודף שמלות ומריץ צחוקים ומשתמש בתלמידים בתור נהגי מונית כדי להסיע את כל המשפוחה שלו ממקום למקום כל היום... אך....... הוא גם מאיים כבר שנים להחליף אותה, אבל אני עדיין רואה אותו עם אותה לגאסי כחולה (היא שנת 99 כמדומני).... ללמוד נהיגה כמו שצריך הוא לא לימד, אבל בכל זאת איכשהו עשה את שלו :)

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אני למדתי בשנת 93 על מיצובישי לאנסר בצבע כסף עם כאלה מוטות מעאפנים מחוברים לפגוש בשביל שהתלמיד יוכל לאמוד את המרחק.המורה שלי-בהתאם לרוח התקופה,הפך את הרכב לחפ"ק נייד-היה באוטו שולחן קטן,ספל קפה מחומם,טלפון (זה היה ב1993),מערכת עם דיסק (1993),ועוד תופינים כמו מתקן עטים עם מנורה קטנה.

כמובן שהמורה שלי הקפיד להתלבש בסגנון ה"אולד סקול עיראקי" שהיה חביב על כל מורי הנהיגה פליטי שנות ה70-כלומר חולצה משובצת פתוחה עד לפופיק ,מכנסי ג'ינס קצרצרים -כמעט ספידו,עם ביצה אחת מציצה החוצה וכפכפי אצבע.בשיעור נהיגה ממוצע הוא נהג לעשן 5 קופסאות "טיים"-מה שגרם לי כמעט לפחת נפחת ריאות בגיל 17.אימא שלי היתה שואלת את שאלת האימא האולטימטיבית- למה אני חוזר הביתה מסריח מסיגריות.היתי פשוט מסביר לה שהיה לי שיעור נהיגה.....

כשסוף סוף הגיע הטסט המיוחל היתה הפעם הראשונה שהיתי באוטו בלי מוטק'ה.נראה לי שעברתי כי אשכרה ראיתי את הכביש ללא מיסוך עשן ה"טיים" באוטו-מה שהפך את הטסט להרבה יותר קל מכל שיעור נהיגה שעשיתי .(זוכרים את הילדים שטענו שזה שהם לא עברו בראשון זה בעצם טוב!!!! כי יש להם יותר ניסיון...... :lol: .)

היתי מטפס איתו את העליות של פרויד בחיפה ב60 קמ"ש וחושב שאני שומאכר...כמובן שמוטקה הגדול,שמאז פרש לפנסיה,היה יורד אח"כ את הירידה לאסוף תלמיד אחר ועולה את העליה על 100 עם יד אחת על אדן החלון (ויד שניה משחקת ברדיו ,מחזיקה קפה ומדליקה סיגריה)-נתון שנראה לי דאז כדימיוני לחלוטין.היתי בטוח שבמהירויות כאלה מתקלף העור של הפנים מרוב מהירות-אבל לשמחתי הרבה זה לא קרה (למרות שבגיל 17 קילוף עור פנים לא נראה רעיון כ"כ גרוע ....).

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
כמובן שהמורה שלי הקפיד להתלבש בסגנון ה"אולד סקול עיראקי" שהיה חביב על כל מורי הנהיגה פליטי שנות ה70-כלומר חולצה משובצת פתוחה עד לפופיק ,מכנסי ג'ינס קצרצרים -כמעט ספידו,עם ביצה אחת מציצה החוצה וכפכפי אצבע.בשיעור נהיגה ממוצע הוא נהג לעשן 5 קופסאות "טיים"-מה שגרם לי כמעט לפחת נפחת ריאות בגיל 17.אימא שלי היתה שואלת את שאלת האימא האולטימטיבית- למה אני חוזר הביתה מסריח מסיגריות.היתי פשוט מסביר לה שהיה לי שיעור נהיגה.....

:lol::lol::lol:

לא יכולתי להפסיק לצחוק...

אני למדתי אצל ג'וני (שם כרטיס ביקור. שם אמיתי - רחמים... :roll: ) על לגאסי 1.8

בתולית לחלוטין בתחילת 97'. בשיעור הראשון היו לה כמה מאות ק"מ.

פרט לשם המוזר הוא היה דתי חמוד ולא מזיק.

MCS 2008

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ב.מ.וו 316 מודל 1982 אדומה,הרכב אז היה חדש והתחושה ללמוד נהיגה ברכב שאז נחשב ליוקרתי ונחשק היתה נהדרת.

הבעיה היחידה שהוא היה 2 דלתות ואם היה צריך להתחלף עם מישהו מאחור התחיל טקס היציאה וקיפול המושב,מטריד משהו אך לא קריטי..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני למדתי נהיגע על פרראריך למבורגיני ועוד רכבים שהציע המישחק TEST DRIVE 1-2...

ברצינות, למדתי נהיגה על סוברורה DL. כשהתקשרתי לחבר לספר לו הוא שואל אותי "איזה נפח?" עניתי 1.6...

מהצד השני עונה לי קול שבור "כיף לך, אני לומד על DL 1.3"...

אם אני זוכר נכון היא היתה סטיישן, אבל יכול להיות שזה הזיכרון הדפוק שלי :-)

בכל אופן, נהיגה בעפולה ומיגדל העמק זו חוויה מדהימה... ובמיוחד בשיעור הראשון.

התישבתי ליד המורה, בצד הנכון של האוטו. הוא שואל אותי "נהגת פעם?"

ואני, בתמימותי עונה "לא"

טוב, בוא נתחיל...

הייי, רע, מה עושים כאן? איך זה זז, שניה....

"שים חגורה וניסע"...

OK, אם הוא אומר אז הוא יודע (ילד פולני טיפוסי שחונך לא להמרות פי מבוגרים)

זו היתה סימטה שמיתחברת לרחוב הראשי, 4:30 אחרי הצהריים... איזה פחד...

באותו רגע היה נראה לי הרבה יותר בטוח לבלות יחד עם חולה פרקינסון במעבדה להכנת ניטרו-גליצרין" :-)

אבל, כמו שנאמר, מה שלא הורג - מחשל...

זהו, למוד קרבות יצאתי משם...

אמנם לי לא היה מורה עם הביצים בחוץ (כמו לתומר), אבל הוא היה טוב ונחמד (חבר של ההורים שלי), מיקצועי והכי חשוב, מלמד לינהוג טוב (חוץ מאיך לעבור טסט )...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני למדתי נהיגה על סובארו גרנד-ליאונה, אוטו נחמד, אצל מורה ש...לימד את שתי ההורים שלי נהיגה...

היו קטעים איתו, זה טריפולטאי מבוגר שהיה מכפכף אותי מאחורה ואומר לי "למה אתה לא עוצר להולכי רגל? מה הם עשו לך? אתה בדיוק כמו אימא שלך..." :-) הוא היה גם המנהל של הבית-ספר אז לא הייתי צריך לעשות טסט פנימי פשוט עשיתי שיעור אצלו.

אני זוכר גם שקצת אחרי שעברתי טסט הוא החליף לסובארו אימרפזה חדשה (הדור החדש, הראשונות שהגיעו עם פנסים עגולים... קצת התבאסתי...).

פורסם

והמורה

שלי טען שאם אתה כל היום נימצא ברכב לא תפנק את עצמך?

לכן הוא אף פעם לא לוקח דיזל

היה ממש אחלה של מורה!!!!!!!!!

לא רק שהמורה שלך גאון בכלכלה הוא גם מבין במכוניות, פשש...

בכל מקרה -

התחלתי על טויוטה קורולה,

אחרי כמה שיעורים המורה החליף לגולף SDI חדשה (1999)

עשיתי הפסקה ארוכה שלא באשמתי וכבר היה למורה ג'יפ TDI (נראה לי terrano, לא בטוח... לא זוכר :smile:)

תאוריה, 4 שיעורים (רק לראות שאני בעניינים, עשיתי מספיק בהתחלה) טסט ראשון, רשיון.

זהו.

• תוכן חדש...