Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

אנירוצה לבנות קופסה לסאב שלי...

יש דגשים או דברים חשובים שאני צריך לדעת???

הסאב הוא RFZ2412 של רוקפורד,ואני מעוניין בקופסה סגורה!!

פורסם

כמה עיצות:

1. תקפיד על מידות. כל ס"מ חשוב, אם אתה רוצה תיבה הכי טובה שאפשר - תקפיד.

2. כשאתה מחשב את הנפח שהתיבה צריכה תחשב את זה אחרי ש"חיברת" את העץ. כלומר את הנפח הפנימי, המידות צריכות להיות פנימיות. זה שההקרש במידה הנכונה מבחוץ לא אומר שאחרי שתחבר אותו לעץ שני המידה הפנימית תשאר אותה מידה שאתה צריך.

3. תאטום טוב טוב. בין כל החיבורים תשמש בנוסף לברגים וכו' גם בדבק נגרים.

4. אל תמהר. תמהר ותפספס משהו, ואז כל העבודה ירדה לטימיון. תעבוד לאט לאט ותחשוב הרבה.

5. אל תתפתה להשתמש בתיבה לפני שהיא מוכנה, תן לה יום יומיים להתייבש, תן לדבק לעשות את שלו.

6. תקפיד על עץ טוב ונגר טוב. משמע חיתוכים מדויקים. תתחיל לחפף על מילימטר פה מילימטר שם וככה בדיוק תשמע התיבה שלך.

7. תתכנן. אל תשאיר הכל לסוף. שם עם דף ועיפרון ותחשוב על התיבה שלך.

זהו בערך. תיבה אטומה לא צריכה להיות יותר מדי מסובכת לתכנון, בהצלחה!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

בנוסף למה שראלימן אמר,

1)תקדח מראש את החורים לברגים, ל-MDF יש נטייה להתפוצץ אם מבריגים ישר ללא חור.

2)מומלץ לאטום בסוף עם סיליקון לאחר שהכל מודבק ומוברג, אחרי זה יש לתת לתיבה להתאוור 48-72 שעות.

פורסם
בנוסף למה שראלימן אמר,

1)תקדח מראש את החורים לברגים, ל-MDF יש נטייה להתפוצץ אם מבריגים ישר ללא חור.

2)מומלץ לאטום בסוף עם סיליקון לאחר שהכל מודבק ומוברג, אחרי זה יש לתת לתיבה להתאוור 48-72 שעות.

צודק לגמרי..!

אה אגב אם אתה גם מעונין במידות (ליתר ביטחון) אז קבל:

Size: 12 inch

Rec. Sealed Box Dims: 1.25 - 1.75 cu.ft.

Rec. Ported Box Dims: 1.50 - 2.50 cu.ft.

Free Air Usage: not recommended

Sensitivity: 88 dB

Frequency Response: 27-400 Hz

Recommended RMS Power: 100W

Peak Power Handling: 200W

Impedance: 4 ohms

תיבה סגורה: בין 41.666 ליטר ועד 58.333 ליטר.

תיבה עם פורט: 50 ליטר ועד 83.333 ליטר.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

הסאב שברשותי הוא TS-W383F של פיוניר.

כיום הוא מותקן בתוך תיבה סגורה שיוצרה עבורו אצל מתקין בארץ ואני לא מרוצה מהתיבה, מגושמת מידי.

אני מעוניין לבנות תיבה פתוחה חדשה ולא מצאתי את המידות תיבה עבור הסאב שלי

אשמח לקבל עזרה

הסאב

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=600&taxonomy_id=25-130

תודה

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

ראלימן מה זאת אומרת שהקופסה נע בין 41 ליטר עד 58

הרי היא צריכה להיות מדויקת בכמות של ליטר??

בבקשה הסבר!

פורסם

בתיבה סגורה זה ממש לא קריטי אם אתה סוטה בכמה ליטרים, אבל יש טווח מסויים שמומלץ יותר. בתיבות פתוחות זה כבר יותר חשוב.

פורסם

א.זה לא כמה ליטר אלא הרבה!!!

ב.אז מה הגודל האופטימלי???

בדקתי באתר ואלה הנתונים

גובה-35.56סמ

רוחב-30.48

אורך-50.17

בטח זה המידות נאופטימליות....

פורסם
לפי מה שאני יודע עדיף להשתמש בדבק בלבד ללא מסמרים או ברגים , כך הצליל יהיה טוב יותר ( כך לפחות באודיו ביתי )

אני בספק אם הוא יצליח להדביק מספיק טוב בשביל שהתיבה לא תתפרק לו בתוך תא המטען, שזה ההבדל העיקרי בין רמקולים לבית ולרכב - תנאי העבודה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
לפי מה שאני יודע עדיף להשתמש בדבק בלבד ללא מסמרים או ברגים , כך הצליל יהיה טוב יותר ( כך לפחות באודיו ביתי )

אני בספק אם הוא יצליח להדביק מספיק טוב בשביל שהתיבה לא תתפרק לו בתוך תא המטען, שזה ההבדל העיקרי בין רמקולים לבית ולרכב - תנאי העבודה.

ראלימן

דבק טוב אמור להחזיק מעמד.

לא חסרים רמקולים ביתיים שחזקים לא פחות מסאב ממוצע .

פורסם

ראלימן

תראה לי רמקול ביתי שעומד בתנאים האלה:

1. חום של 70+ מעלות.

2. תזוזה תמידית, לפעמים אפילו מכות.

3. קפיצות מפסי האטה.

זה לא כזה פשוט. אם הוא ידביק בצורה ביתי זה אולי יספיק לתיבה ביתי אבל בטח ובטח שלא לתיבה לרכב.

ולשי - לא כל כך הבנתי לאיזה תיבה אתה מתכוון. הסאב שלך הוא פרי אייר. אם תוכל להתקין אותו על המדף זה יהיה פיתרון טוב, דבר עם אריאל יש לו אותו סאב והוא התקין אותו על המדף. התכוונת אול לתיבה עם פורט? ממליץ שלא תנסה אפילו. תיבה עם פורט דורשת הרבה תכנונים, דברים כמו מיקום הפורט ואורכו ועוד.. בתיבה אטומה אתה צריך להקפיד על הנפח ו.. ו.. וזהו. ככה שזה יותר מסובך.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן

תראה לי רמקול ביתי שעומד בתנאים האלה:

1. חום של 70+ מעלות.

2. תזוזה תמידית, לפעמים אפילו מכות.

3. קפיצות מפסי האטה.

זה לא כזה פשוט. אם הוא ידביק בצורה ביתי זה אולי יספיק לתיבה ביתי אבל בטח ובטח שלא לתיבה לרכב.

ולשי - לא כל כך הבנתי לאיזה תיבה אתה מתכוון. הסאב שלך הוא פרי אייר. אם תוכל להתקין אותו על המדף זה יהיה פיתרון טוב, דבר עם אריאל יש לו אותו סאב והוא התקין אותו על המדף. התכוונת אול לתיבה עם פורט? ממליץ שלא תנסה אפילו. תיבה עם פורט דורשת הרבה תכנונים, דברים כמו מיקום הפורט ואורכו ועוד.. בתיבה אטומה אתה צריך להקפיד על הנפח ו.. ו.. וזהו. ככה שזה יותר מסובך.

ראלימן

ניקי תודה

על מדף אין מצב שאני שם אותו.

המחשבה היתה לבנות תיבה עם פורט ואני לא חושש ממידות ודיוקים אבל הבנתי שהסאב הזה לא בנוי לתיבה עם פורט אלא לתיבה סגורה.

כרגע לצערי לפי חישוב שמצאתי באוטוסאונד יוצא שאני צריך תיבה של 150-200 ליטר וזה בערך מה שיש לי היום :roll: .

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

לבנות תיבה עם פורט זה לא כזה מסובך. מיקום הפורט הוא לא כל כך משמעותי (יש פשוט כללים כלליים).

זה דורש קצת יותר ידע מלבנות תיבה אטומה אבל אפשר לבקש ממישהו שיודע שיעזור בתכנון, הבנייה עצמה לא הרבה יותר קשה.

• תוכן חדש...