Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לבנות תיבה עם פורט זה לא כזה מסובך. מיקום הפורט הוא לא כל כך משמעותי (יש פשוט כללים כלליים).

זה דורש קצת יותר ידע מלבנות תיבה אטומה אבל אפשר לבקש ממישהו שיודע שיעזור בתכנון, הבנייה עצמה לא הרבה יותר קשה.

היי אייל

אני לא חושש מבניית תיבה עם פורט.

כיום הסאב יושב בתיבה סגורה מבניה עצמית של המתקין שלי והנפח של התיבה הוא בערך 200 ליטר לדעתי והסאב נשמע מצויין.

בגלל חוסר במקום אני מעוניין להעביר את הסאב לתיבה קטנה יותר אבל אחרי קריאה באוטוסאונד הבנתי שהסאב שלי לא מתאים לתיבה עם פורט.

ההסבר באוטוסאונד

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/25-06-2002-Theory-Choose-Sub.html

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

חבר'ה מה איתי???

"מה זאת אומרת שהקופסה נע בין 41 ליטר עד 58

הרי היא צריכה להיות מדויקת בכמות של ליטר??

"ב.אז מה הגודל האופטימלי???

בדקתי באתר ואלה הנתונים

גובה-35.56סמ

רוחב-30.48

אורך-50.17 "

פורסם
חבר'ה מה איתי???

"מה זאת אומרת שהקופסה נע בין 41 ליטר עד 58

הרי היא צריכה להיות מדויקת בכמות של ליטר??

"ב.אז מה הגודל האופטימלי???

בדקתי באתר ואלה הנתונים

גובה-35.56סמ

רוחב-30.48

אורך-50.17 "

מה לא מובן? תיבה הנפח של 41 ועד 58 ליטרים תהיה מתאימה. כלומר שהתיבה לא יכולה להיות קטנה יותר מ41 ליטרים ולא יכולה להיות גדולה יותר מ58 ליטרים. תבנה תיבה בנפח עגול כדי שיהיה יותר קל בחישובים - נניח 50 ליטרים.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

שי בדקתי בשבילך לגבי התיבה.

יש לך 2 אופציות כרגע:

1. תיבה אטומה בנפח מומלץ של 198.8 ליטרים. ככה ש-200 זה בסדר גמור.

2. לשים את הסאב על המדף ותא המטען ישמש לו כתיבה, כמו שאריאל עשה. שמעתי אצלו וזה בהחלט נשמע טוב. תזכיר לי לשמוע אצלך ולהשוות את האופציות.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
200 ליטר? לא נסחפתם, זו תיבה ע נ ק י ת (!!!)

זה בעצם כמו נפח של תא מטען...

קשקשן!!!!

מי דיבר בכלל על 200 ליטר :?::?:

אמרתי במפורשות 198.8 ליטר :!:

:wink::wink::lol::wink::D:lol:

ראלימן,

בצחוק.

נ.ב - ברצינות

ככה זה עם סאבים של FREEAIR. זה או תיבת ענק או תא המטען. זה באמת נשמע לא הגיוני שסאב של 12 אינץ' עם 300 RMS ידרוש 200 ליטר לתיבה אטומה.

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
כמה עיצות:

1. תקפיד על מידות. כל ס"מ חשוב, אם אתה רוצה תיבה הכי טובה שאפשר - תקפיד.

2. כשאתה מחשב את הנפח שהתיבה צריכה תחשב את זה אחרי ש"חיברת" את העץ. כלומר את הנפח הפנימי, המידות צריכות להיות פנימיות. זה שההקרש במידה הנכונה מבחוץ לא אומר שאחרי שתחבר אותו לעץ שני המידה הפנימית תשאר אותה מידה שאתה צריך.

ראלימן

להקפיד על כל המידות יש לי אחוז שגיאה של 20 ליטר!!!!

אז מה יש להקפיד פה??

אם טעיתי בסמ' או שתיים זה לא יזיז בכלל!!

פורסם
כמה עיצות:

1. תקפיד על מידות. כל ס"מ חשוב, אם אתה רוצה תיבה הכי טובה שאפשר - תקפיד.

2. כשאתה מחשב את הנפח שהתיבה צריכה תחשב את זה אחרי ש"חיברת" את העץ. כלומר את הנפח הפנימי, המידות צריכות להיות פנימיות. זה שההקרש במידה הנכונה מבחוץ לא אומר שאחרי שתחבר אותו לעץ שני המידה הפנימית תשאר אותה מידה שאתה צריך.

ראלימן

להקפיד על כל המידות יש לי אחוז שגיאה של 20 ליטר!!!!

אז מה יש להקפיד פה??

אם טעיתי בסמ' או שתיים זה לא יזיז בכלל!!

להקפיד על המידות מבחינה פיזית.

שהתיבה תהיה בנויה היטב ולא פה מילימטר חסר ושם מילימטר חסר.

ולגבי מרווח טעייה אתה צודק, אומנם יש לך מרווח גדול אבל אם תחליט על המינימום אז כדאי שזה יהיה מדויק.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אין קשר בין זה שסאב יוכל לעמוד בהספק של 300W ויצטרך תיבה קטנה או גדולה.

אם יש לך המצלת יצרן של תיבה בין מספר מסויין של ליטרים למספר אחר אז ככל שתתקרב למקסימום של ההמלצה ככה היא תהיה יותר מכוונת לSQ והQTC שזה בעצם גרף ההענות של הסאב בתוך התיבה יהיה מתון יותר.

אם אתה יכול לשים את הגודל המקסימלי שים אותו.

פורסם

אתה צריך גם לשים בתוך התיבה צמר מבודד (שכחתי איך קוראים לו) שיבודד את התיבה מהבאסים של הרמקול. כך תקבל איכות שמע יותר טובה והד.

פורסם

ראלימן אני בכלל ראיתי שצריך בישביל הסאב 35.4 ליטר...

מאיפה לקחת את המידות שלך...

כמו שאייל אמר אני שואף לSQ ולא SPL..

הנה דף מצורף... הבעיה היא שהאתר לא מביא לשים סיומת PDF כך שתורידו את ה"JPG" ששמתי...

פורסם
אתה צריך גם לשים בתוך התיבה צמר מבודד (שכחתי איך קוראים לו) שיבודד את התיבה מהבאסים של הרמקול. כך תקבל איכות שמע יותר טובה והד.

אם כבר אתה נותן המלצה למשהו לפחות שתדע מה החומר עושה וזה בטח לא לבודד את התיבה מהבאסים של הרמקול (שטות גדולה מזו לא שמעתי מה זה בכלל אומר?!?!) הוא יקבל הד? למה הוא יקבל הד ולמה שהוא ירצה לקבל הד?

החומר המדובר הוא POLYFILL, מה שהוא עושה זה משנה את הלחץ בתיבה ללחץ נמוך יותר ע"י הפיכת האנרגיה לחום. בשל בזבוז האנרגיה בצורה הזו הרמקול "חושב" שהוא נמצא בתיבה גדולה יותר. בפועל למרות שהתאוריה הזו נכונה במדידות לא הצליחו למדוד שינוי בין תיבה עם החומר ובלי החומר. הוא כמובן לא מזיק אבל גם אם הוא יעשה שינוי הוא לא יהיה גדול אם בכלל.

אבי אני טועה או שכבר בעבר אמרתי לך נפח לסאב הזה?

פורסם

אני אטמתי את התיבה בדבק נגרים אח"כ בברגים ובסוף בסיליקון - PERFECT SUB BOX

אז יש לי בינונית באוטו - אז מה ?

• תוכן חדש...