Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אודי עוברת לדיזל בלה-מאן!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה שרכשת את הדיזל הלא נכון...
דווקא בן דוד קרוב מאוד לזה שיושב מתחת למנוע שלך...

היכן שאני חי דווקא השוק הכתיר את הדיזל למלך.

יותר מזה, רוב האודים, פולקסווגנים, מרצדסים, במווים רנו, פיז'ו ואפילו היפניות למינהים לוגמות דיזל כי קל יותר למכור אח"כ והצריכה הרבה יותר הגיונית. (איכות הסביבה לא מעניינת פה אף אחד)

אבל בכביש הנכון כשאני ממש מחפש להינות הייתי ואני מעדיף מנוע אטמוספרי ליניארי ושאוהב לחיות מעל ה-5000 סל"ד.

דרך אגב ישנם היום רכבי בנזין מטורבטים שיספקו עקומת מומנט דומה לזו של מנועי הטורבו דיזל.

הגי.טי.אי. החדשה היא זו שעולה לי לראש כרגע.

אז כדי לסכם את דעתי שלי, אין לי שום דבר נגד דיזל, אני אפילו נהנה מהמכה בגב מ-1800 סל"ד אבל הבחירה הקרובה שלי תהיה בבנזין.

גם אם אודי שולחת לה מאן רכב דיזל :smile:

חי, שחייב לזוז כי המונית הגיע.......אופס זו לא מונית פשוט... שכחתי לכבות את המנוע :wink:

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

אני מחזק את דבריו של דובי ומוסיף שדיזל, זה ה"טרנד" כיום-

כל היצרנים שמשתתפים בלה-מאן( והלה-מאן הוא דיי-אנמי ללא יצרנים) פיתחו את מנועיהם( מנועי הבנזין, ז"א) למקסימום במסגרת החוקים הקיימים ובהיעדר יצרנים נוספים שרוצים להיכנס ולהתחרות

('היעדר'-בלשון המעטה), כל מי שנשאר מנסה לחדש קצת ולחפש אתגרים וכיווני פיתוח חדשים

(שיכול להיות שישפיעו על פיתוח ויצור מכוניות הנוסעים של היצרן) במסגרת חוקי-המנוע הקיימים.

אני חושב שזה רק עניין של זמן עד המארגנים (ACO-מועדון הרכב של הדרום,בתירגום חופשי מצרפתית),

יפרסמו חוקים טכניים חדשים, שימשכו כמה-שיותר יצרנים וקבוצות למירוץ המפורסם ואז גם נראה את

חזרתם של שיטות ההנעה הקונבנציאנליות יותר (בנזין).

בשנת 1991 זכתה מזדה בלה מאן עם ה 787B בעלת מנוע ונקל 4 רוטורי שהפיק 700 כ"ס

נהגי הקבוצה היו ג'וני הרברט , ברטראן גשו ווולקר ויילדר. זו הייתה הזכייה הייתה הזכייה הראשונה של יצרן לא אירופי או אמריקאי בלה מאן.

זאת היתה, ככל הנראה, אחד המהדורות היותר מעניינות של המירוץ הזה.

עד היום,יותר מ-10 שנים מאוחר יותר, "מאזדה" הם היצרן היפני היחידי שזכה בלה-מאן-דווקא

"מאזדה", היצרן היפני הקטן ביותר, שנמצא, כידוע, בבעלות "פורד", חרף הנסיונות עתירי הממון והנסיון

של "טויוטה" (עם ה-GT-ONE, ב98-99' ועם מכוניות מוצלחות-פחות בשנים קודמות) ושל

"ניסאן" (עם ה-R390, שהורצה בשיתוף סדנת המירוצים TWR).

באותו מירוץ, מחלקת המירוצים של "מאזדה", "מאזדהספיד", שיתפה פעולה (בפיתוח והרצת המכונית)

ביחד עם קבוצתו המנוסה והמאוד-מצליחה של יו דה-שונאק, קבוצת "אורקה" (ORECA)-הקבוצה

שעומדת מאחורי ההצלחה הגדולה של ה"וייפר GTS-R GT-2" על מסלולי המירוצים באמצע שנות

ה-90 או האליפות של "פז'יו", עם ה-406-דור-ראשון, באליפות ה-STW (האליפות שקדמה

ל-DTM המודרנית) ב-97'. אגב, דה-שונאק הצרפתי, קיבל את המקבילה הצרפתית לתואר "סר",

על הישגייו בספורט המוטורי לאורך השנים ועל המצוינות ההנדסית של קבוצתו הצרפתית.

שלושת נהגי מכונית מס' 5 באותו מירוץ הם נהגי-מירוצים בזכות עצמם, מי-מוכר יותר ומי-מוכר פחות,

אך האחד שמושך את מרבית תשומת הלב הוא ברטראן גאשו הצרפתי\בלגי (מחזיק באזרחות כפולה).

באותה עונת מירוצים,עונת 91', בנוסף למחויבותיו לפרויקט הלה-מאן של "מאזדה", הוא היה נהגה השני

של קבוצת "ג'ורדן" הצעירה ב-F1. זמן-מה לאחר הזכייה בלה-מאן הוא השפריץ גז מדמיע לעיניו של

נהג מונית לונדוני, כאשר הם רבו על אותה פיסת כביש. גז מדמיע אסור היה לשימוש בבריטניה.

גאשו נשפט ונידון לחודשי מאסר בפועל.

פה זה מתחיל להיות מעניין: קבוצת "ג'ורדן" החלה לחפש בקדחתנות מחליף לפושע שלהם לשארית העונה וכאן

גם נכנסה "מרצדס-בנץ" לתמונה, כשהציעה סכום לא-מבוטל לאדי ג'ורדן, הבעלים, בכדי שיסכים

לבחון ולשכור את שירותיו של נהג גרמני צעיר שזכה בתארים במסגרות הלאומיות בהן התחרה.

מיהו הנהג?

(...תופים, בבקשה...)

...

מיכאל שומאכר.

טרם חזרתם ל-F1 (ב-93'), "מרצדס-בנץ" נתנו את חסותם לנהגים גרמניים צעירים- "חבורת פרחחים" שכללה את ה"ה שומאכר, היינץ-הראלד פרנצן, קרל ואנדלינגר (אוסטרי) ופריץ קרוייצפויטנר

(שהלך ועשה לעצמו קריירה מרשימה במירוצי ה...משאיות). אליהם "הצמידו" נהגים "קשישים" בעלי

נסיון- יוכן מאס (MASS) וז'אן-לואי שלסר (כן, ההוא עם הבאגים מהדאקר).

דרך אגב,כן, הבנתם נכון, שומאכר נאלץ לשלם (יותר נכון, "מרצדס-בנץ" שילמו בשבילו) כדי להתחרות

במירוצו הראשון- בדיוק כמו חנוך ניסאני שלנו...

את הלה-מאן הוא סיים במקום ה-5 ב"סאובר-מרצדס C11", לצידו של קרויצפויטנר וונדלינגר.

ג'ורדן קיבל את ההצעה בשני ידיו וההמשך ידוע לכל: את המירוץ הראשון שלו ב-F1 שומאכר החל מהמקום ה-7 (!) במסלול המאתגר בספא-פרנקורשמפס. למירוץ הבא, הגרנד פרי האיטלקי במונזה,

הוא "נחטף" מג'ורדן ע"י קבוצת "בנטון-פורד".

הנהג האלמוני השני בצוות של "מאזדה-אורקה" היה וולקר ויידלר, גרמני צעיר שהגיע להישגים יפים

בקטגוריות הנמוכות יותר (זכה ב"פורשה-CUP האירופאי" ב-86') ונבחר ע"י קבוצת "ריאל" הגרמנית

(והכשלונית..),להיות אחד מנהגיה בעונת 89'. המירוצים הבודדים עליהם ניסה "להאפיל" ולא הצליח

(ז"א, לקבוע "זמן-מינימום" אשר יאפשר לו להשתתף במירוץ), גרמו לקבוצה לפטרו. הוא הלך לחפש

את מזלו בזירת המירוצים המפותחת ביפאן והצליח למשוך את תשומת הלב של "מאזדה" ששכרה את

שירותיו לפרויקט הGT שלה באליפות היפאנית, ומאוחר יותר, לפרויקט הלה-מאן. לאחר הנצחון

הסנסציוני בלה-מאן ויידלר המשיך לעשות-חיל באליפות ה-F3000 היפאנית (אחת המסגרות החשובות

והמעורכות ביותר בעולם), בקבוצת "נובה", אך הצלחתו הייתה קצרת-מועד: "צילצולים" מוזרים

באחת מאוזניו הובילו לגילוייה של מחלת אוזניים ואילצה אותו לפרוש מקריירת מירוצים מגוונת.

הנהג השלישי בצוות המנצח הוא גם המוכר מכולם- ג'וני הרברט הבריטי.

הרברט (HERBERT) הצליח לפתח קריירת F1 מרשימה שכללה זכייה ב-3 מירוצי גרנד-פרי

(איטליה 95, בריטניה 95- כשהיה בן זוגו לקבוצה של האלוף הטרי שומאכר ב"בנטון-רנו"

ובגרנד-פרי האירופאי בניורבורגרינג ב-99' הגשום , ב"סטיוארט-פורד" הנאה).

כל זאת על-אף תאונה קשה בתחילת הקריירה, ב-F3000, שריסקה את שני כפות רגליו וגרמה לו לכאבים רבים בהמשך הקריירה, עליהם התגבר בנחישות.

אגב, אם תחפשו את הרברט על המדרגה העליונה בפודיום המנצחים בלה-מאן-לא תמצאו אותו-

הוא "נשלף" חצי-מעולף ומיובש ממכוניתו, לאחר שעתיים של נהיגה, והובל מיד לקרון הרופא,להתאושש.

לפני מספר חודשים הוא מונה ליועץ בכיר בקבוצת ה-F1 של "ג'ורדן-מידלנד", שתקרא MF1 החל

מהעונה הקרובה ועברה לבעלותו של אלכס שניידר הרוסי, שחי כיום בקנדה אבל את ילדותו בילה דווקא

ב...ישראל. את הונו הוא עשה בתעשיית הפלדה.

בטח נוכל לראות את הרברט יושב בגשר-הפיקוד בפיטס בזמן המירוצים.

מאוחר יותר אשתדל לצרף תמונות.

לילה טוב,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

לדעתי הפיתוח המודרני של הדיזל התקדם כל כך עד כדי כך שכף המאזניים נוטה לדיזל ברוב המקרים של המכוניות החדשות שיש בהיצע מנוע דיזל מודרני.

מדהים, אני אישית חסיד מנועי דיזל, יש בהם פוטנצייל אדיר של מומנט, השימוש בטורבו להתגבר על הספק ועבודה בטורים נמוכים וזמינות כוח רב כמעט בסל"ד נמוך.

אם יגיעו למידת משקל של מנוע בנזין מקביל, לא יהיו יתרונות רבים למנוע הבנזין כפי שזה נראה...

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם

דניאל - פה בדיוק הטעות שלך, מנועי בנזין נמצאים ברוויה טכנולוגית מסויימת, מנועי דיזל שעד לפני כמה שנים נחשבו ל"מוקצים מחמת מיאוס" נמצאים רק באמצע הדרך מבחינה טכנולוגית (הידעת שמנוע דיזל 2 פעימות לא סובל מכל התחלואות של בנזין 2 פעימות ונמצא בפיתוח אינטנסיבי???) ולכן יש הרבה לאן להתקדם בתחום, במיוחד בעקב אכילס של הדיזל - משקל המנוע שגם מפריע לאיזון הרכב וגם מפרק את המנוע בסל"ד גבוה.

תגיד מה שתגיד - הנתונים של המנוע הזה מרשימים בכל צורה שלא מסתכלים על זה (650 כ"ס ו112 קג"מ מ5.5 ליטרים) והיתרון שלו במסלול יהיה פחות עצירות בpit ע"מ לתדלק.

אוקיי, מנועי הבנזין אולי יותר הושקעו ממנועי הסולר הנוכחים אבל להגיד עליהם שהם בפיתוח אינטנסיבי זה לא ממש נכון. אומנם מנועי הבנזין היו בפיתוח יותר מאשר מנועי הדיזל, עד לפני 5 שנים נניח, אבל כעת הניסיון הוא להביא את הדיזל לכיוון של הבנזין ואף לעבור אותו.

סתם אנקדוטה ששמעתי מאיזה מרצה, אם הטכנולוגיה של המכאניקה הייתה מתפחת כמו המחשבים, היום היינו יכולים להקיף את כדור הארץ בליטר בנזין.

כנראה יש יותר מדי אנשים שהנפט יקר לליבם מדי, מכדי להיות מצרך כה שולי.

אז כפי שאמרת יש המון לאן להתקדם בתחום (הן בבנזין והן בדיזל), אבל סביר להניח שאם לב ליבה של הטכנולוגיה שכן כל הזמן הזה במנועי דיזל - היו מגלים את הנקודה הזאת מוקדם יותר.

נ.ב.

500 כ"ס ממנוע 1.8 ליטר של אינטגרה זה מרשים , 650 כ"ס מ5.5 ליטר זה קצת פחות מרשים, גם אם זה מנוע דיזל.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

סולי - לא בן דוד כאם סב... אם זה הדיזל 1.9 הוא לא בן דוד, מדובר בהפרש קיצוני בביצועים, בשקט וברעידות בין ה1.9 הוותיק ל2.0, במיוחד ב2.0 עם ה170 כ"ס (עבר שיפורים נוספים וטוענים (לא שמעתי, לא יכול לתת חוות דעת אישית) שהוא שקט אפילו יותר מה 2.0 הסטנדרטי).

לגבי איכות הסביבה - כמו שאמרתי מקודם: דיזל מודרני מזהם פחות, נקודה. זאת עובדה מדעית שאין עליה עוררין.

דניאל - פריצת הדרך במנועי הדיזל היתה איפשהו בתחילת שנות ה90, עד אז רכבים פרטיים לוגמי סולר היו נדירים יחסית, הבעיות הגדולות של הדיזל (וגם הטורבו דיזל בזמנו) היו טווח פעולה נמוך במיוחד (להרבה הקו האדום היה ב3000 סל"ד מה שאומר שלהרבה הספק הם לא הגיעו), רעידות נוראיות ואם זה לא מספיק - העשן השחור חנק את כולם.

מאז - זרמו קצת מים בירקון (או בדנובה, תלוי את מי שואלים). והיצרנים לאט לאט חיסלו את הבעיות הללו.

למעשה - חוץ מהסל"ד שעדיין קצת נמוך (ב2.0 החדש וב535d הם מגרדים את ה5,000 סל"ד... יש עוד עבודה...) פתרו את כל הבעיות הללו.

אני חושב שהיום, באופק הרכבים ההיברידים ומונעי המימן ספקי הדלק מבינים שעדיף למכור סולר מכלום - אף אחד לא מנסה לשים מקל בגלגלים של מפתחי המנועים - לפתח מנועים מורכבים יותר עם סגסוגות קלות יותר ע"מ להוריד משקל (וע"י כך להיות מסוגלים להגיע לסל"ד גבוה יותר) לוקח זמן.

בכל מקרה - 500 כ"ס ממנוע 1.8 זה בכלל לא מרשים אם המנוע הזה לא יכול לנסוע מליון ק"מ כמו רוב מנועי הדיזל המודרניים.

למעשה - המנוע הזה כנראה ישבוק חיים לפני 100,000 ק"מ...

ואני בכלל לא מדבר על צריכת הדלק - להזכירך - כוח זמין זה לא הכל במנוע, במרוץ לה-מאן, כמו בחיים - צריכת דלק שפויה עוזרת מאוד...

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שרשור מהאוב:

לכל הסקפטים (שלא קוראים בפורום ספורט מוטורי) - האודי דיזל נצחה גם בALMS (לה מאן ארה"ב) וגם בלה מאן הצרפתי.

לא תרגיל שיווקי, לא נעליים. הדיזל פשוט ניצח את כולם!

• תוכן חדש...