Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאמר מאיזה איזור אתה ויעזרו לך עם בעלי מקצוע וחנויות חלפים!

מתי קנית את הרכב?

כמה קילומטר גמע הרכב?

מה מצב הרכב?

האם יש נזילות שמן/אכילת שמן?

האם יש רושם שהרכב טופל כהלכה? שמן טוב בבאגז מים ירוקים ברדיאטור וכדומה?

בסובארו אין חגורת טיימיניג אין צורך לעשות טיימינג אלא אם יש בעיות (רעשים וכדומה ובדרכ אין)

פילטר אויר סטנדרטי ( מומלץ להחליף כל 10000)

פילטר דלק (מיוחד של DL נמצא מתחת לרכב בצד ימין מאחורה (יש לשים לב שלא הוסיפו עוד פילטר בתא המנוע-אם כן לבטלו או להחליף גם אותו0עוד המצאה של ישראלים שלא צריך)

פילטר שמן ושמן (פילטר מקורי עדיף או תחליפי אין בעיה שמן 20W50 אם המנוע עייף ונוזל שמן ויש אכילת שמן או שמן 15W40 מספיק, אין צורך ב10W40, כמו כן מומלץ להוסיף תוסף אל שחק למנוע -בצע חיפוש MOS2)

פלגים של NGK יתנו לך בחנות לפי קטלוג-עדיפים מבוש.

מים ירוקים עדיף פרסטון בבקבוק צהוב.

מים מזוקקים לא משנה איזה

נוזל בלמים או DOT3 או DOT4

באופן כללי כל רכב שקונים מבצעים בו יישור קו (בצע חיפוש)

כל הכבוד שאתה מתעניין ואכפת לך מהרכב ולא זורק *ין ונוסע ונוסע עם רכב לא תקן.

אגב, לא תקין אם אתה מאבד נוזל בלמים!

גם לא מומלץ שיווצר אובדן של מים ירוקים(נוזל קירור)

שמן מנוע זה סביר שרכב כזה יאבד פה ושם אולם יש DLים שלא מאבדים שמן בכלל (לא אוכלים ולא נוזל)

אם הגיר אוטומטי יש חשיבות רבה להחלפת השמן (שרוב הישראלים מזניחים)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

נתי, אם נוזל מתרוקן לא מחיליפם אותו (כי הוא לא נמצא אז אין מה להחליף) אלא מוסיפים במקום.

עכשיו, נוזלים באוטו מחליפים כי הם מאבדים מהיעילות שלהם ולא מבצעים את המוטל עליהם (לדוגמא שמן נשרף ובעל גושים לא יבצע סיכה כראוי ויסתום את המעברים). לכן מחליפים כל כמות זמן או ק"מ מוגדרת מראש.

אני לא יודע לומר לך איפה נמצא המדיד של השמן גיר ברכב שלך כי הסובארו שלי יש היא ידנית.

באופן כללי זה צריך להיות דומה למדיד שמן הרגיל.

מילוי שמן גיר אוטומט בצורה הפשוטה ביותר הוא דרך הצינורית של המדיד (מגלגלים דף נייר לצורת קונוס עם פתח צר מאוד וממלאים דרכה).

השמן שממלאם הוא נוזל הידראולי (בצבע אדום) שנקרא דקסטרון. יש להשיג בכל חנויות חלפי רכב.

שים לב שלכל מכונית יש את הצורה הספציפית שבה צריך לבדוק את המפלס נוזל גיר (מנוע חם או קר, באיזה הילוך וכו').

אני מקווה שיכנסו לשרשור הזה בעלי סובארו שיוכלו לתת תשובות יותר מדויקות ממני.

פורסם

אני לא יודע לומר לך איפה נמצא המדיד של השמן גיר ברכב שלך כי הסובארו שלי יש היא ידנית.

באופן כללי זה צריך להיות דומה למדיד שמן הרגיל.

מילוי שמן גיר אוטומט בצורה הפשוטה ביותר הוא דרך הצינורית של המדיד (מגלגלים דף נייר לצורת קונוס עם פתח צר מאוד וממלאים דרכה).

השמן שממלאם הוא נוזל הידראולי (בצבע אדום) שנקרא דקסטרון. יש להשיג בכל חנויות חלפי רכב.

שים לב שלכל מכונית יש את הצורה הספציפית שבה צריך לבדוק את המפלס נוזל גיר (מנוע חם או קר, באיזה הילוך וכו').

אני מקווה שיכנסו לשרשור הזה בעלי סובארו שיוכלו לתת תשובות יותר מדויקות ממני.

נוזל דיפרנציאל/גיר ידני בצד ימין(נוסע) נוזל ממסרה אוטומטית בצד שמאל(נהג)

הבדיקה נעשית בהילוך פרקינג (P) אחרי נסיעה שהרכב התחמם

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני גר בקרית אונו (זה ליד אור יהודה יהוד גני תקווה וכו')

קניתי את הרכב לפני כשבועיים בערך

הרכב עשה 152000 קילומטר בערך

הרכב במצב מצוין מאוד

אין נזילות או אכילות שמן

אני חושב שהוא טופל כהלכה כי הוא במצב טוב אבל בקשר לשמנים ששמו בו אני לא יודע איזה כי אני לא מבין בזה זאת פעם ראשונה שיש לי רכב ואני בור ועם הארץ בזה חחח

פורסם

לרכב ק"מ נמוך ולפי ההיסטוריה של הדגם הזה הוא יכפיל את הק"מ שלו בלי שום בעיה אם רק תקפיד על טיפולים כמו שצריך כל 10K ק"מ.

תשאל מכרים על מוסך אמין באיזור שלך ושם תטפל באוטו.

למרות שהחלפת שמנים אתה יכול לעשות בבית אחרי הדרכה קצרה ולא צריך יותר מידי חוש טכני (אחרי הכל גם אני צלחתי).

כמו שיונתן כתב, חשוב שתעשה יישור קו, ז"א החלפת שמנים (מנוע וגיר), פילטרים (שמן מנוע, שמן גיר ודלק) ומים ברדיאטור למים ירוקים כדי שתדע שהרכב שלך תקין וכך יאריך ימים ללא תקלות.

עוד דבר חשוב, בדקת לחץ אויר בצמיגים?

ניחשתי שלא.

הלחץ בסובארו אם אינני טועה 28 PSI בכל הגלגלים(אתה יכול לבדוק בעצמך על משקוף דלת הנהג יש מדבקה כסופה).

פורסם

אוקי אני יעשה את כל מה שאמרת את היישור קו וכל השאר

בקשר ללחץ אויר בצמיגים אני גם מתכנן ללכת לתחנת דלק ולפי מה שאמרו לי שמה רשום מה צריך להיות הלחץ אויר ואז לפי זה הייתי בודק וממלא אם צריך

אם מישהו יודע על מוסכים וחנויות ומקומות של טיפולים לרכב אז שירשום בבקשה

תודה רבה

• תוכן חדש...