Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות התנעה באונו 1.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו משנת 95, הזרקה.

מנוע 1.4.

לאחרונה אני נתקל בקשיי הנעה כשהאוטו "קר" כלומר לאחר לילה או לאחר כמה שעות טובות ללא שימוש.

מה שקורה זה רעשים של סטרטר, מצבר חזק וסטרטר חזק, ורק לאחר שאני לוחץ על הגז (חזק) לפעמים אפילו זה לוקח מספר דקות ומספר נסיונות האוטו עושה רעשים של "כמעט" מתניע ואם יש את הרעשים האלה (לפעמים גם להגיע לשם זה דיי קשה) אז לאחר נסיון נוסף או שניים האוטו מתניע.

אין בעיה של יציבות טורים או דברים כאלה, אם הרכב התניע אין אף בעיה נוספת. בנוסף כשהמנוע חם אין בעיה להתניע.

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש

רום

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

מצטרף לשאלה.

יש לי בדיוק את אותה הבעיה (1.4 שנת 93 קרבורטור) אבל אצלי זה קורה רק לאחר שהרכב עמד יותר מ- 24 שעות ללא התנעה. במצב כזה יש סטרטר אבל אפשר גם לנסות להניע 20-30 פעמים עד שהמנוע יניע.

לא הלכתי למוסך כי כבר אין לי כוח ללכת, החלטתי שאם האוטו לא יניע בכלל אני יגרור אותו למוסך, מכיוון שנמאס לי כבר לטייל במוסכים. בכל זאת, אם כבר מישהו פרסם שאלה על מקרה דומה, אשמח לדעת מה זה יכול להיות.. תודה מראש.

פורסם

שלום לשני החברים!

הבעיה ממשאבת דלק, או סדק בגוף הקרבורטור.

איך לבדוק? לפני שמניעים בבוקר,פרק את צינור הדלק מהקרבורטור,בקש מחבר לתת סטרטר

וראה אם הצינור מתיז דלק, מיד עם הפעלת הסטרטר

או לאחר כמה שניות.אם מיד הבעיה בקרבורטור.אם לוקח זמן לדלק להגיע,סימן שהשסתום בתוך המשאבה

מחזיר דלק לטנק,במשך הלילה.

אם המשאבה בסדר,יש צורך לפתוח את מכסה הקרבורטור,ולבדוק את מצב גובה הדלק.

לא מומלץ למי שלא בענינים.

(צביקה מה דעתך?)

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אצלי קרתה תופעה דומה לפני כשנה (אונו, 95 הזרקה 1.4). היה סטרטר שנשמע די חזק, אבל האוטו לפעמים פשוט לא הניע. לאחר שהחלפתי מצבר התופעה נעלמה כלא היתה. ממליץ לשניכם לבדוק מה נשאר מהמצבר שלכם, ואל תסמכו רק על הרעש של הסטרטר...

פורסם

amicool לפני שאתה מייעץ קרא הייטב את מה שכותבים.

shibby כתב "מצבר חזק וסטרטר חזק".

stio כתב "20-30 נסיונות הנעה"

בעל האונו הזרקה,אצלך הבדיקה יותר מסובכת.

בדוק, אמבולייזר,חיישן טמפרטורה,רילה משאבת דלק.

וזאת רק חלק מהבדיקה הדרושה.

בברכה

דוד

פורסם

גם לי נשמע כקרבורטור,

אם בעלי הרכבים לא מנוסים בבדיקות דלק לסוגיו , מומלץ שלא "ישחקו" עם הרכב, שלא ידלק להם פתאום.....

"כולה" קרבורטור של פיאט,

שיגשו לצביקה קרבורטורים ותיגמר הבעיה לפני שה 20 וה 30 סטרטרים יכניסו את בעל האוטו גם לסטרטר וגם לסוויץ' שידרשו החלפה.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם כל פותח השרשור ציין שאצלו מדובר בהזרקת דלק ולא במאייד.

אין בעיות עם הקרבורטור, אין כיבויי מנוע, אין קירטועים ואין שום סימן לקרבורטור סתום/ מזייף, מה גם שהוא שופץ ע"י צביקה בעצמו באפריל.

בסה"כ הרכב תקין ונוסע מצויין, אבל הבעיה היא בהנעה ביום ראשון בבוקר, אחרי שביום שישי ושבת האוטו לא זז מהחנייה בכלל. יש לציין שביום ראשון בבוקר בהנעה הסטרטר נשמע" עייף", ו- "איטי" בהשוואה להתנעה בימים שהרכב עמד 10-15 שעות בלבד, שאז סיבובי הסטרטר מהירים במקצת כמו שצריך להיות.

הרכב עבר טיפול 10 לא מזמן, מצבר חדש (פחות משנה של שנפ ויש מים במצבר), נורת טעינת המצבר לא מתכבת לאחר ההנעה כמו נורת לחץ השמן אלא רק שאני לוחץ על הגז. רק אז רק נורות החזית של הרכב מתחזקים.

כמו שאמרתי, זה האמת לא ממש דחוף כי אני לא מתכוון לרוץ למוסכים כמו בפעמים קודמות.

פורסם

אם לא הבנתי נכון אז אני מתנצל.

אם יש בעיה לאחר יומיים של חניה והסטרטר נשמע עייף, ומסובב לאט את המנוע, בין אם יציב ובין אם לא, קיימת אחת משתי האפשרויות:

א'- מצבר הולך לסיים את חייו , ולא משנה בן כמה הוא.

ב'- זליגה קלה -צריכת זרם בעת חניה ,ושאינה מורגשת בעת חניה קצרה יותר.

יש צורך בדיקת האלקטרוליט במצבר עם "מד חומצה" , ובדיקת מצבר בעומס.

אם האלקטרוליט תקין והמצבר אינו עומד כראוי בעומס הרי שיש להחליף מצבר.

אם האלקטרוליט לא תקין, אין טעם בביצוע בדיקת עומס למצבר, - יש לבדוק זליגת זרם, וטעינה עי האלטרנטור.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כבעל פיאט אונו 1.6 הזרקה

תבדקו תעניין של המשאבת דלק

לפני שאתם מניעים תפעילו פעמיים שלוש את הסוויץ בלי להניע

ואז תתנו סטרטר ותראו שזה יעזור(מקווה שעזרתי?)

סהר

אונו 94 1.6 הזרקה יחידה בארץ

פורד שנהייתה לבאגי

עובד במוסך מורשה מיצובישי יונדאי

פורסם
amicool לפני שאתה מייעץ קרא הייטב את מה שכותבים.

shibby כתב "מצבר חזק וסטרטר חזק".

stio כתב "20-30 נסיונות הנעה"

בעל האונו הזרקה,אצלך הבדיקה יותר מסובכת.

בדוק, אמבולייזר,חיישן טמפרטורה,רילה משאבת דלק.

וזאת רק חלק מהבדיקה הדרושה.

בברכה

דוד

קודם כל תודה לכולם על העזרה!

המצבר חדש, וחזק, לא הגיוני לי שמשם הבעיה.

הסטרטר גם חזק ושוב לא שם.

סוויץ חדש.

אמובוליזר לא מן הקיים, נותק בפעם האחרונה שהיו בעיות התנעה.

משאבת דלק חדשה של בוש הותקנה לפני מספר חודשים.

חיישן טמפרטורה, אפשר יותר הסברים על זה? תודה :)

מה שהכי הגיוני לי זה העניין עם החזרה של הדלק למיכל או בעיות שסתום. אני באמת לא שמתי לב ליותר מידי ריח של דלק במהלך הנסיונית להתניע ייתכן ששם הבעיה.

אופל קורסה 2003

פורסם

דני ערב טוב!

לא צריך להתנצל, קשה להבין מה כותב stio .

פעם כתב, "יותר מ- 24 שעות ללא התנעה. במצב כזה יש סטרטר אבל אפשר גם לנסות להניע 20-30 פעמים עד שהמנוע יניע". ז.א מצבר בסדר.

פעם שניה כתב,"יש לציין שביום ראשון בבוקרבהנעה,הסטרטר נשמע עייף"

לא שמעתי ,שבן אדם ימתין, עד שהאוטו יתקע,יגרור למוסך כדי לתקן.

בברכה

דוד

פורסם

ברכב המודרני מיד חושבים בבעיות התנעה על חיישנים , משאבת דלק, מנוע צעדים, מחשב ושאר ירקות ושוכחים להתחיל מהדברים הבסיסיים ביותר:

להוציא את המצתים (פלאגים) ולבודקם לשלמות האלקטרודות, נקיון וכוון מרווח לפי הוראות יצרן.

בדיקת חותי הצתה של מתח גבוהה אם אין פריצת ניצוץ ובשני דגמי האונו הנ"ל הסרת מכסה המפלג ובדיקה אם פחם המגע האמצעי שלם ואם אין סדקים פנימיים במכסה הגורמים לבריחת ניצוץ.

כל זאת רצוי לבצע אצל מקצוען (מוסך/חשמלאי) היודע איך כל הדברים האלו נבדקים ומה צריך להיות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
ברכב המודרני מיד חושבים בבעיות התנעה על חיישנים , משאבת דלק, מנוע צעדים, מחשב ושאר ירקות ושוכחים להתחיל מהדברים הבסיסיים ביותר:

להוציא את המצתים (פלאגים) ולבודקם לשלמות האלקטרודות, נקיון וכוון מרווח לפי הוראות יצרן. גם אלו הוחלפו בחדשים לפני חודשיים...

בדיקת חותי הצתה של מתח גבוהה אם אין פריצת ניצוץ ובשני דגמי האונו הנ"ל הסרת מכסה המפלג ובדיקה אם פחם המגע האמצעי שלם ואם אין סדקים פנימיים במכסה הגורמים לבריחת ניצוץ. אם תוכל להרחיב מעט על תהליך זה ואם ניתן לבצעו בבית?

כל זאת רצוי לבצע אצל מקצוען (מוסך/חשמלאי) היודע איך כל הדברים האלו נבדקים ומה צריך להיות.

ושוב, תודה רבה לכל העוזרים...

לצערי אי אפשר לסמוך יותר על רוב המוסכניקים. בכל פעם שאני הולך למוסך מנסים לתקוע לי דברים ומסרבים לבדוק אפילו את הרכב בגלל ש: "יכול להיות אלף דברים ולא נעבור אחד אחד..."

אופל קורסה 2003

פורסם

להוציא את המצתים (פלאגים) ולבודקם לשלמות האלקטרודות, נקיון וכוון מרווח לפי הוראות יצרן.

בדיקת חותי הצתה של מתח גבוהה אם אין פריצת ניצוץ ובשני דגמי האונו הנ"ל הסרת מכסה המפלג ובדיקה אם פחם המגע האמצעי שלם ואם אין סדקים פנימיים במכסה הגורמים לבריחת ניצוץ.

רפי, אחרי ההודעה שלך נזכרתי שכאשר הייתי פעם אצל אייל ממוסך סמיילי (דווקא בקשר למשהו אחר לגמרי, נזילות שמן) הוא אמר שיש בעיה של בריחת ניצוץ אבל הבעיה לא תוקנה! יש קשר?

ל- davidmzr: התכוונתי שיש סטרטר, הוא מסתובב אבל קצת חלש. אם היית במקומי גם לך היה נמאס והיית ממתין שהרכב ייתקע.

• תוכן חדש...