Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה קשור? מודדים את ההספק המקורי של המנוע ולא את הכח שמגיע לגלגלים.

עכשיו אני רואה שזה סתם תחסיס בטח כמו עם סיריון "100" כ"ס ב7000 סל"ד

ב75 כ"ס זה 75 כ"ס ב5000 סל"ד, ב100 זה ב6000.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

סביר להניח שזה כתוצאה מכיול שונה.

סקודה יוצאים מנקדות הנחה שמי שלוקח אוטמטית לא יזדקק ל100 כ"ס (באירופיה, מיש לוקח אוטומט או או נכה או אחד שלא יודע לנהוג.).

אור.

פורסם
מנוע הפאביה ידנית הוא מנוע חדש יחסית עם 16 שסתומים ומנוע הגרסה האוט' הוא מנוע יותר מיושן עם 8 שס' בלבד.

שניהם 16V. בדקתי בכמה מקומות מתוך סקרנות.

אולי הגיר האוטומטי מוגבל מבחינת הספק כניסה, לכן המנוע כויל אחרת.

פורסם
סביר להניח שזה כתוצאה מכיול שונה.

סקודה יוצאים מנקדות הנחה שמי שלוקח אוטמטית לא יזדקק ל100 כ"ס (באירופיה, מיש לוקח אוטומט או או נכה או אחד שלא יודע לנהוג.).

אור.

5 תויים.

אור.

פורסם
טעות שלי אז..

כנראה זה פשוט כיול אחר של המנוע.

אלו שני מנועים שונים לחלוטין....

מנוע ה 100 כ"ס זהה למנוע ברכב שלי.

מנוע ה75 כ"ס הוא גם כן 16V אבל מנוע שונה לגמרי.

אני מעריך שבחו"ל ניתן לקנות 100 כ"ס + אוטומט, מכיוון שקיימות בארץ מספר פולו 16V עם המנוע הנ"ל בשילוב עם גיר אוטומט (:? )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הפביה/פולו/איביזה האוט' משווקות באירופה (ובארץ) עם 1.4 16 שסת', 75 כ"ס בלבד.

כל השאר בעלות תיבה ידנית.

אייל, מעולם לא היה 1.4 16 שסת' , 101 כ"ס אוט'... אולי היה 1.6 8 שסת', 102 כ"ס אוט'.

כמו כן, למיטב ידיעתי מדובר במנועים כמעט זהים האחד (75 כ"ס) מכוייל לאופי רגוע יותר וגמיש יותר והשני (101 כ"ס) מכוייל לאופי ספורטיבי יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בגירסה הידנית הניתוק הצתה מגיע מאוחר יותר, אתה יכול יותר לטפס בסל"ד ולכן מגיע ליותר כ"ס, שהוא לא כל כך אפקטיבי כי אתה מגיע אליו בטורים גבוהים מאוד. ניראה לי כי גם תיזמון השסתומים שונה, זה הכל פונקציה של תוכנה.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

שהפאביה הגיעה לארץ שווק גם מנוע 1.4 עם 75 כ"ס ידני.

המנוע בעל 100 כ"ס הוא מנוע קצת יותר ספורטיבי לכן הוא משווק עם תיבה ידנית בלבד.

הדבר הזה זהה בכל היצע המנועים של המכוניות הקטנות של תוצרת פולקסוואגן/סיאט/סקודה.

אפשר להגיד שזה כמו מנוע ה-1800 שהיה פעם, ששווק גם בתור 1.8 רגיל וגם 1.8T

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ההבדל הוא בכיול.

המנועים זהים לחלוטין,רק שגירסת ה 100 כ"ס ההספק מגיע ב 6000 סל"ד ובמנוע ה 75 כ"ס שיא ההספק מגיע ב 5000 סל"ד.

המומנט המירבי בשניהם זהה,12.8 קג"מ.

בגירסת ה 75 כ"ס הוא מגיע ב 3800 סל"ד ובגירסת ה 100 כ"ס הוא מגיע ב 4400 סל"ד,מכאן שהמנוע החלש יותר אמור להיות גמיש יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...