Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום וחג שמח צביקה.

כאשר בחיפושית יש בק-פיירים בירידה זה ביגלל מכונאי אהבל ששיפץ ראשים והרכיב את קפצי השסטומים הפוך, או בעיה של תערובת עניה ,או פלטינה בזבל.

בברכה בני ל.

לגבי מכונאי אהבל אינני יודע, מה שאני כן יודע שלא נשארו יותר מכונאים בני גילנו וניסיוננו, שידעו לטפל בחיפושית, והחיפושיות נרכשות היום על ידי נערים, סטודנטים, בחורות צעירות, יותר מסיבות כלכליות,

של אחזקה זולה, אך הטיפול של רוב בעלי החיפושיות, הוא טיפול "עצמי", ואת התוצאות אפשר לראות בשטח!

במקרה אני חבר בפורום חיפושיות "בתפוז", ואני יכול לספור בקושי על אצבעות יד אחת , את מספר החברים בפורום החיפושיות, שיודעים לטפל ברכבם כיאות, ועושים זאת בהצלחה רבה!

השאר הם ילדים מגודלים שחוץ מלקשקש על המפגש הבא, אינם יודעים, או מבינים דבר וחצי דבר בחיפושיות בכלל, ומכוניות קירור אוויר בפרט!

לגבי תערובת ענייה , וכוון הצתה, אני מסוגל לטפל, אך בעל חיפושית שמחליף פלטינה, ולא יודע לכוון אותה, זה כבר בעייה!

בברכת חג שמח ושנה טובה!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
:-P

לא משנה כמה השרשרת רפויה ,או נימתחה, או היתארכה,

הרי מדובר במ"מ 1 או 2 ותאמין לי בחיי החלפתי שרשראות טימניג יותר ממה שיש לך שערות בראש.

(מקווה שאיין לך קרחת :wink: ).וזה לא יכול להשפיעה על איחור, או בק-פיירים.

חופש בשרשרת תיזמון מגיע מתקלה במותחן או במובילי השרשרת, ויכול להגיע עד 30 מעלות סיבוב בגל הארכובה, שהם 15 מעלות בגל הזיזים, וזה המון!!! מלבד הרעש שניגרם, ההשפעה על עבודת המנוע עקב, תיזמון הצתה לקוי, וכוון גל זיזים (זה כמעט כמו קפיצת שן) דרסטית.

כמו שצינתי, ברכב עם חופש מופרז בשרשרת, רואים בסקופ הצתה המון הפרעות בניצוץ. (דומה קצת להפרעות שרואים כאשר יש חופש בציר המפלג).

פורסם
:-P

שלום.

הרי אתה מכיר אותי וכאשר אני כותב "כתבתה שטויות" זה לא מתך כוונה להעליב אלא שאתה לא צודק

ומה לעשות! גם אכשו אתה לא צודק ולמה? לא משנה כמה השרשרת רפויה ,או נימתחה, או היתארכה,

הרי מדובר במ"מ 1 או 2 ותאמין לי בחיי החלפתי שרשראות טימניג יותר ממה שיש לך שערות בראש.

(מקווה שאיין לך קרחת :wink: ).וזה לא יכול להשפיעה על איחור, או בק-פיירים.

למעת אם השרשרת קפצה שן.

אגב בדרך כלל מה שקורה זה שלא השרשרת נידפקת (אופס סליחה :-P ) מה שנידפק זה המותחים

ואו הכריות.

אם תיקח שרשרת ישנה רפויה ומאפנה ותניח אותה בדיוק על חדשה אתה תגלה לתדהמתך (סחה על העברית) שכמעת איין הבדל באורך, יענה איין בלאי.

בברכת חג שמח בני ל.

בני שלום!

קודם כל אני לא מכיר אותך,וחבל.

נראה לי שאנחנו באותו גיל,ואנחנו כדי להיות צודקים,נשענים על זרי העבר.

כמו,

"ותאמין לי בחיי החלפתי שרשראות טיימניג יותר ממה שיש לך שערות בראש".

גם אני לא נקי מכך.

אני חולק עלייך(מותר)לקחתי מספיק שרשרות,והישוותי בינהן,מעולם לא היו באותו אורך.

אנא קרא את שאר התגובות בשרשור,אולי תבין שטעית.

(בני,בני ילד רע אני אוהבת אותו כל כך נורא .....)

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך למען השם שרשרת שעשויה מפלדה (אני מקווה) יכולה "להמתח"?

או להיות פתאם "רפויה"?

חוץ מזה שרשרת שסיימה את חייה אמורה לקבל "קיפולים" כאלה בזמן עבודה לא?

פורסם

דניאל שלום רב!

לצערי מכוניות עם שרשרת טיימינג, כמו פזו 504/ 505/ פיאט 127 , וכדומה, לא מיסתבבות יותר במוסכים, ובוודאי לא נבדקות על ידי סקופ הצתה, ולכן תקלות הצתה כמו שהזכרת לא מתגלות, מסיבות

של"חיסכון" של כניסה למוסך, בעל ציוד אבחנה מקצועי, ומטופלים במוסכי חצר בלבד!

ולדוד זמר, הצעתי אליך, תיזום פגישה עם בני ל. במקום עבודתו בראשון לציון, בה.פ, המרחק מרחובות הוא שולי, וכך תוכל להבחין ולהכיר, מי עומד מאחורי הגבר המסוקס, בעל החזות הילדותית,

ובעל ההתבטאות, הקשוחה בפורום, ואז תבחין שזה, שני בני אדם שונים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך למען השם שרשרת שעשויה מפלדה (אני מקווה) יכולה "להמתח"?

או להיות פתאם "רפויה"?

חוץ מזה שרשרת שסיימה את חייה אמורה לקבל "קיפולים" כאלה בזמן עבודה לא?

שהייתי מכונאי צעיר פעם, חשבתי כמוך, שרשרת פלדה נמתחת??? WTF...

עד שראיתי שרשרת של תיבת העברה (בעובי 3 ס"מ למי שלא מכיר) שהתארכה בחצי ס"מ.

גם חומר חזק כמו פלדה עלול להתארך במאמץ מסויים.

התארכות שרשרת נגרמת עקב שימוש ממושך מאוד, שימון לקוי או נסיעה ממושכת עם רפיון גדול בשרשרת עקב תקלת מותחן או/ו מוביל . השרשרת עלולה להתארך במילימטר שניים לכל היותר.

בכדי לאמת חשד שהשרשרת התארכה יש להשוות לשרשרת מקורית חדשה.

פורסם
דניאל שלום רב!

לצערי מכוניות עם שרשרת טיימינג, כמו פזו 504/ 505/ פיאט 127 , וכדומה, לא מיסתבבות יותר במוסכים, ובוודאי לא נבדקות על ידי סקופ הצתה, ולכן תקלות הצתה כמו שהזכרת לא מתגלות, מסיבות

של"חיסכון" של כניסה למוסך, בעל ציוד אבחנה מקצועי, ומטופלים במוסכי חצר בלבד!

מה עם ניסאן, טויוטה, GM, BMW וכו' ??? גם הם נכנסים למוסכי חצר?

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
חופש בשרשרת תיזמון מגיע מתקלה במותחן או במובילי השרשרת, ויכול להגיע עד 30 מעלות סיבוב בגל הארכובה, שהם 15 מעלות בגל הזיזים, וזה המון!!! מלבד הרעש שניגרם, ההשפעה על עבודת המנוע עקב, תיזמון הצתה לקוי, וכוון גל זיזים (זה כמעט כמו קפיצת שן) דרסטית.

כמו שצינתי, ברכב עם חופש מופרז בשרשרת, רואים בסקופ הצתה המון הפרעות בניצוץ. (דומה קצת להפרעות שרואים כאשר יש חופש בציר המפלג).

פרינץ 4

שם היתה ארכובה קטנה וחמודה

גם היא קיבלה כזה חופש במעלות ?

בסובארו גם נוצר חופש?

מה רמת הדיוק בסובארו ישנה אל מול רצועה?

פורסם

אני תיקנתי בזמנו גם את הפרניץ 4.

עד כמה שזכור לי, סלילי ההצתה והטעינה היו מותקנים ישר מעל עוגן, שהיה מחובר ישירות לקרנק.

אגב, השנים עברו ובני ואני נהיינו חברים טובים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יש לי בשני רכבים שנת 83 ,84 שרשרת טיימינג שאף פעם לא הוחלפה והיא במצב חדש בלי חופשים או רעשים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שרשרת משומשת ארוכה יותר ביגלל החופשים שנוצרים בין החוליות,תעשה חשבון פשוט,כול חיבור בין חוליות נישחק 1/10 מ,מ כפול מס החוליות :lol:(1/10מ,מ זו כבר שרשרת גמורה 8))אצלי בסקודה פיבורית בזמנו החלפתי שרשרת רק ביגלל הרעש,(לא עזר זה רעש טיבעי).אבל כבר כשהינו ילדים השוונו בין השרשראות של האופנים (ישרות ומתוחות על הכביש)שהיו כול כך שחוקות שכבר טיפסו על הגלגל שינים,זוכר?אז כן שרשרת מיתארכת.

פורסם

לי יש מנוע די מיושן עם שרשרת, לאחרונה היא הרעישה, הורדתי מנוע כדי לחרוט קראנק אז על הדרך מתחתי את השרשרת, הרעש נעלם כלא היה, כמובן שהשסתומים וההצתה מכוונים, המנוע יותר שקט ממכוניות חדשות שמסתובבות.

בקשר לשאלה של פותח השירשור, פותחים כשהיא מרעישה בלבד.

• תוכן חדש...