Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

לאימא שלי יש פורד פוקוס שנת 2002 (אוטומטית), ואני נוהג עליה לפעמים ,

בכל מקרה, לפעמים כשאני מאיץ מעמידה, נניח ברמזור או משהו ,

אני לוחץ די הרבה על הגז (אני אוהב תאוצה...חח) אבל לא עד הסוף כמו איזה משוגע

קיצר , לא יודע למה כל פעם התיבת הילוכים מחכה לככה 4500 סל"ד (שזה גבוה)

עד שהיא עוברת הילוך , בעוד שאם אני אאיץ יותר בצורה מתונה , הוא יעבור הילוך בסביבות 3000(אני חושב , לא זוכר את הערכים המדויקים) בכל מקרה, ב-4500 סלד המנוע שואג משהו פצצה

ואימא שלי חושבת שזה הורס את האוטו (כי אני "חונק את המנוע" - מה הקשררר..?)

אז, רציתי לדעת האם הפעולה הנ"ל מסוכנת \ הורסת \ פוגעת ומדוע היא מחכה ל-4500 סל"ד עד להעברת ההילוך ולא מעבירה אותו כרגיל.

במידה ואין נזק , האם זה בטוח (לא שאני הולך לעשות את זה , אבל לעצם הידיעה) ללחוץ על הגז עד הסוף הסוף הסוף ? כי עקרונית אני מניח שיצרני המכוניות בודקים ומתאמים דברים כאלה כדי שלא יקרה מצב (במיוחד באוטומט) שתהרוס את הרכב מדבר כזה פשוט......

תודה והמשך יום נעים.

פורסם

אם הבנתי אותך נכון אז בעצם מדובר במה שנקרא "קיקדאון",משיכה של הילוך באוטומט...

הדבר גורם לבלאי מוגבר בחלק ממערכות הרכב (איזה בדיוק אתן לחכמים ממני לפרט).

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אז, רציתי לדעת האם הפעולה הנ"ל מסוכנת \ הורסת \ פוגעת ומדוע היא מחכה ל-4500 סל"ד עד להעברת ההילוך ולא מעבירה אותו כרגיל.

במידה ואין נזק , האם זה בטוח (לא שאני הולך לעשות את זה , אבל לעצם הידיעה) ללחוץ על הגז עד הסוף הסוף הסוף ?

לא, זה לא הורס. ההילוך עובר מאוחר יותר משום "שהמוח" של התיבה "מנחש" שאתה רוצה להאיץ מהר יותר אם אתה נותן יותר גז.

וכן, זה גם בטוח ללחוץ את דוושת התאוצה עד הסוף מבחינת הרכב. מבחינת בטיחות הנהיגה, זה כבר תלוי בסיטואציה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השאלה היא האם הבלאי הזה הוא רציני או לא?

כלומר, ברור שזה יגרום לבלאי כלשהו , כי אתה מאיץ הרבה יותר מהר ,

אבל האם זה יגביר את הבלאי באחוז-2 , או בעשרות אחוזים?

פורסם

מה שברור, סגנון נהיגה כזה מגביר את צריכת הדלק בהרבה. הבלאי- אם אתה משקלל קיק-דאון + חמש דקות נהיגה מתונה, זה באמת אחוז או שתיים. אבל במרחק שאתה מבצע את זה, זה באמת הבדל של עשרות אחוזים לפחות בבלאי. מה שכן, ייתכן שגם כל שאר הנהיגה אח"כ היא בסגנון דומה, ואז זה כן אומר שאם אתה נוסע 10km, זה כאילו שנסעת איזה 13-14km, וחבל.

בד"כ אחרי קיק-דאון, יש אדרנלין בדם, שגורר לנהיגה בכיוון הזה, ויש לציין שלמרות שברמזור ישר אין בזה סיכון מיוחד, אבל סגנון הנהיגה הנגרר אח"כ הוא בד"כ מאד פזיז, ויש להיזהר מאד! כשהייתי נהג חדש והייתי עושה את זה, הייתי אח"כ מגביל את הנהיגה שלי לשיא הרגוע, כדי להימנע מזה!

פורסם

לא, הקטע הוא שאני לא לוחץ עד הסוף או משהו שייקרעו הגלגלים חח

אלא בקטנה כזה מגיע עד לאן שהדוושה תגיע בסופו של דבר, רק במהירות ולא בהדרגתיות.

וזה רק ברמזורים (כמובן אין דרך לעשות את זה במקום אחר...חחח)

סבבה אני אראה את ההודעה הזאת לאימא שלי אולי היא תבין סוף סוף

שמנוע לא יכול "להחנק" ....

פורסם

כן גם אני שמעתי שמדי פעם טוב לתת לו לעבוד קצת באיזור הזה...

אבל, אם בכל רמזור מביאים את המנוע עד לקו האדום זה כבר לא כל כך בריא...

פורסם
השאלה היא האם הבלאי הזה הוא רציני או לא?

כלומר, ברור שזה יגרום לבלאי כלשהו , כי אתה מאיץ הרבה יותר מהר ,

אבל האם זה יגביר את הבלאי באחוז-2 , או בעשרות אחוזים?

תראה, עצם זה שאתה נוהג במכונית יוצר בלאי...

אין שום בעייה עם צורת הנהיגה שתיארת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לככה 4500 סל"ד (שזה גבוה)

ואימא שלי חושבת שזה הורס את האוטו (כי אני "חונק את המנוע" - מה הקשררר..?)

נכון, דובר על 3/4 הדרך לקו האדום, ולכן, טעיתי. אבל אני יכול להבין את אמא שלך, גם לי יש סגנון נהיגה מיוחד לכשאני נוסע עם אמא שלי או חמותי, לאחר נסיון.. לא שאני תמיד עומד בזה. אבל מומלץ לקחת בחשבון את הלחץ שזה עושה לה, ולהימנע מזה לפחות כשהיא איתך.
פורסם

4500 סל"ד לא יהרסו את המנוע וגם 6200 לא יהרסו (לכמה שניות כל פעם, כן? לא 6200 שעה וחצי...)

הבלאי הנגרם כתוצאה ממשיכת ההילוכים לא היסטרי, וכל עוד עושים זאת רק מדי פעם אין בזה שום דבר רע.

אם באופן קבוע תנהג ככה תאיץ את הבלאי של כל המכלולים.

כל האמור תקף לגבי משיכת הילוכים כאשר המנוע כבר בטמפרטורת העבודה הרצויה שלו - כלומר לפחות 10 דקות אחרי ההתנעה. על מנוע קר אל תנהג ככה, זה גורם בלאי משמעותית יותר גדול.

אה כן, וכמו שאמרו - משיכת הילוכים מבזבזת דלק. תהנה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תוספת:

אולי זה לא מעלה את הבלאי בצורה משמעותית, אך את הסיכון זה אכן מגביר.

במקומך לא הייתי "פותח" ברמזורים, במדינתינו הקטנה רמזורים הם ממזמן אך ורק המלצה ואנשים רבים נוסעים באדום מלא.

אישית אני מחכה לירוק ברמזור (לא צהוב-אדום) ואז מתחיל נסיעה איטית עם מבטים לצדדים שלא יבוא מישהו שהוא עיוור צבעים או סתם אידיוט שלא מעניין אותו אדום או לא.

לשיקולך.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

לא גורל, אני לא, לא מאז מחירי הדלק :bad-word:

סתם, האמת שמאז שאני רואה כמה אנשים נוסעים כמו משוגעים ומתייחסים לרמזורים כהמלצה בלבד, אני לא פותח.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...