Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן סיכת מנועי 2 פעימות היא סיכה מאוד שטחית ולכן המנועים מחזיקים פחות זמן בכלל ובמצב טוב בפרט.

רוב הסיכה במנועים האלה היא בכלל לא סיכה הידרודינמית אלה סיכה שהוא ממש קו ההגנה האחרון במנוע כלומר נותרת בעצם כמעט ורק השכבה של תוספי האל שחק להגן על המנוע ומעט מאוד שמן כעזר!

רובנו מודעים ליכולותיו המופלאות של ה MOLY

האם ניתן לערבב אותו בתערובת הדלק

מבחינת תקינות הדבר ומבחינת זיהום האויר בעקבות זאת.....אני יודע שהחומר יכול לעמוד בטמפרטורה סביב ה1000 מעלות.

שזה פחות מחום השריפה בצילינדר אך הוא סופג אותו בדפנות הצילינדר בכל מקרה.

ישנם תוספים יעודיים למנועי 2 פעימות? בין אם בשימוש במולי או בכלל ומה הם באמת שווים?

תודה רבה

KD2

פורסם
ישנם תוספים יעודיים למנועי 2 פעימות? בין אם בשימוש במולי או בכלל ומה הם באמת שווים?

תודה רבה

KD2

כאחד שמתמש ברכב שנים ב"אל שחק" של LM-לא ניתקלתי בתוספים יעודיים למנועי 2 פעימות

MOLY זה MOLY זה MOLY-יסוד טיבעי.

רק טוב יצא לי מהשימוש בתוסף הנ"ל-מנוע שלא נשמע בעליל(...היה מנוע?) בסרק.

מאיץ בצורה חזקה נעימה וחלקה-(עליה בסל"ד מאד מהירה-אך זאת אולי בזכות השמן הסינטטי,למרות זאת לאחרונה הוספתי עוד פחית אל שחק-והשיפור גדול עוד יותר)

וכן אלמנט צמצום בלאי המנע במיוחד בהתנעות קרות(סיכוך מוצק)

נסה ולא תצטער

(כל זאת בהנחה שלא מדובר במנוע שצורך שמן מעורב עם דלק כמו בוספות הישנות).

ניצן

פורסם

ניצן אני מודע לסגולותיו של המולי אף קראתי מאמרים רבים בנושא!!

יש שיגידו שאני מטורף מחורפן משוגע בזבזן אך אני משתמש בתוסף אפילו בבאגי שלי מהיום שגיליתי אותו כאשר הרחבתי את ידיעותי בנושאים סיכה וסיכת מנועים בפרט באינטרנט ובספרות טכנית.....

בנוסף להתנעות קרות ונסיעה "פרועה " יש לראות את השיפור האדיר בבלאי מיסבי הטלטלים שרגילים לקחת על עצמם את עול הדפיקות האדיר!

אתה אכן צודק השיפור אדיר!

אך כנראה שלא הבנת את שאלתי.......

אני לא מדבר על מנוע 4 פעימות אלה על 2 פעימות בו השימון מתבצע עם הדלק בהליך של עירבוב !

ובגלל תנאי השימון הגרועים ב2 פעימות אני רוצה להשתמש בו כדי להפחית משמעותית את הבלאי!

השאלה אם זה אפשרי מבחינת שריפת המולי וזיהום האויר והאם למשל הוא נהיה גבישי כאשר נשרף, כאשר הוא בתערובת לא על דפנות הצילינדר או מקום אחר.

לא יודע מה עבר לך בראש אך כן השאלה היא על ווספה !

אך גם כדי להרחיב את הידע על התנהגות המוצר בתנאים שונים ומגבלותיו!

אני מדבר על אחוז מאוד נמוך של עירבוב לא על בסיס קבוע אלה טיפול זמני פעם בX קילומטר

לכן גם אין צורך לדאוג לתופעות לוואי של המולי בתוך הדלק כי הם לא יפגשו להרבה זמן.

הסיבה היא שהמהילה תהיה קטנה ועל כמות קטנה בכדי לסיים מיכל ולא להשאיר את החומרים ביחד!

אשמח לשמוע דעות בנושא!

ערב טוב

פורסם

הבנתי...שמן מעורב עם דלק...

אז תוסיף כל תידלוק רבע פחית "אל שחק" שזה בעצם שמן שפרודות המולי צפות בו.

תפקיד השמן הוא אך ורק להשאיר את הפרודות במצב SUSPEND ע"מ שלא יתגבשו .

בסופו של דבר עקב החום והלחצים בתוך תא השריפה השמן ישרף אך פרודות המולי ינועו וידבקו לדפנות המתכות (תאי שריפה בוכנות טלטלים מיסבים וכו) הם כמובן לא ישרפו כי אם יצמדו יותר ויותר חזק לדפנות ושקערוריות המיקרוסקופיות במתכות עם עליית החום והלחץ ויספקו שימון מוצק קבוע שטוב ע"פ ההמלצה מדברת על פחית ל 20000 ק"מ(במנוע רכב).

(אחרי 20000 ק"מ החומר מתחיל להישחק ואם מחליפים שמן כל 10000 ק"מ הריכוז היעיל שלו יורד.)

אני מוסיף על בסיס קבוע פחית אחת לשנה.

ביזבוז?-הצחקת אותי-מחיר של פחית זה כמו מנה שווארמה+שתיה(30 ש"ח)-לא שווה?

(אני חושב שאשים פעמיים בשנה-פשוט התלהבתי מהשיפור שהורגש לאחר כמה מאות ק"מ מהוספת התכשיר)

במיקרה המולי-יותר מידי לא מזיק,לכן בטוח לשימוש(העודפים נשמרים בSUSPEND ואינם מתגבשים בכל מיקרה-עוביים המקסימלי הוא נדמה לי 1.5 מיקרון כך שאין מצב שיסתם פילטר שמן(שמסנן בד"כ רק 40 מיקרון ומעלה)

ניצן

פורסם

תודה רבה ידידי!

אני מקווה שאתה צודק בקשר לפירוק בשריפה של החומר....

החומר צריך להיות בחידוש מתמיד כי הוא הרי בנוי להגנה מידית ואז לתחלופה בחומר ה" תלוי " בשמן

ולכן הוא גם לא מגיע למצב של OVERLOAD

מבחינת עובי רפד המגן.

בעניין הביזבוז כשאני שם 20W50 איכותי אנשים התגלגלו מצחוק והריצו כל מיני קללות מסוג ברברי כמו " אמריקן איגל "

וכאלה....

לא הבנתי מה הם רצו ממני :loco::loco::loco:

פורסם

מישהו מכיר עוד מוצר באיכות גבוהה של מולי בדומה ל MOS2 אך בכמות יותר גדולה?

אני שואל כי אני חושב שאת השילוב של החומר אני יעשה בצורה תמידית באחוז נמוך מכיוון שהחומר לא יכול לחדש את עצמו בצורה של טיפול תקופתי.

פורסם
האם ניתן לשלב את הMOS2 שמגיע בתצורת פחית ל 5W40 ?(אריזה סגולה)?

אני כרגע נוסע על תערובת מהסוג הנ"ל

תוצאה מצוינת-מורגש שיפור בהוספת ה"אל שחק" לשמן הסינטטי

ניצן

פורסם

באיזה מנוע מדובר ושל איזה כלי רכב?

איך תערובת השמן מתבצעת ע"י עירבוב עצמי או ע"י משאבת שמן?

כי תוספת לדלק מעורבב עצמית תשנה את אחוז השמן,דבר העלול לגרום לתפיסת בוכנה\קראנק.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אני מבטיח לך שאני יכול לנסוע כמה קילומטרים בלי שמן רק על מולי ולא יתפס לי המנוע!

אני מתכוון להשאר עם 2% שמן ולהוסיף לו 1% מולי אז זה לא צריך להפריע....

הערבוב ידני הכלי ווספה ישנה

פורסם
באיזה מנוע מדובר ושל איזה כלי רכב?

איך תערובת השמן מתבצעת ע"י עירבוב עצמי או ע"י משאבת שמן?

כי תוספת לדלק מעורבב עצמית תשנה את אחוז השמן,דבר העלול לגרום לתפיסת בוכנה\קראנק.

שלי זה מנוע ארבע פעימות 1.5 ליטר 8 שסתומים

פשוט מוסיפים את תכולת הפחית למנוע והעסק מתערבב מעצמו

ניצן

• תוכן חדש...