Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבנית על גג האוטו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסיבות כאלה ואחרות, האוטו לא זכה לרחיצה מזה שנה בערך. :oops:

עכשיו יש לו על הגג שכבה של משהו שנראה כמו מין אבנית כזאת, שלא יורדת בשפשוף עם ספוג ומים. השאלה היא האם הגיוני שזו אכן אבנית, ואיך אפשר להוריד את זה.

פורסם

צבע רגיל או מטאלי ?

אם מטאלי - רוב הסיכויים שהלכה נפגעה (לרוב מלשלשת של ציפורים) , השיטה היחידה לתקן - צביעה מחדש.

פורסם

לא נראה לי שזה בגלל לשלשת, כי זה הופיע על כל הגג ולא רק בנקודות מסוימות.

בכל אופן, הצבע הוא אכן מטאלי; האוטו בן 10 ואני כבר חושב להחליף אותו, ולכן השאלה היא:

- האם זה רק עניין אסתטי, או שזה משהו יותר משמעותי?

- כמה בערך עולה לצבוע מחדש, והאם לדעתכם יש טעם להשקיע בזה?

פורסם

כמו ששמר אמר, בצבע מטאלי שכבת הלקה היא השכבה הכי עליונה וכאשר היא נפגעת הצבע מתחתיה מפסיק להראות כמו צבע.

בעיקרון כאשר המקרה הוא לא מאוד גרוע ווקס לעיתים קרובות מאוד יעזור להאט את הקילוף של הלכה.

במקרה שלך ניתן לצבוע את כל הגג בלי צורך לבצוע את האוטו, רק תצלם את האזור לפני הצביעה.

כאשר תצלם את האזסור תוכל להוכיך כאשר תמכור את האוטו שלא צבעת כתוצאה מתאונה.

וצביעת גג, לא אמורה לעלות מעל ל 700-800 שקל וגם זה מחיר גג.

פורסם

יש ווקס מיוחד לדברים האלה, הוא יוצר שכבת הגנה דקיקה ומעט את קילוף הלכה ע"י נזקי הסביבה.

מצטער שלא ציינתי את זה קודם, צריך לחפש את הבקבוק המדוייק, לא זוכר את שמו.

פורסם

קח מטלית רכה וספוג אותה במעט חומץ ונסה בפינה נסתרת לראות אם זה אכן ממיס את כתמי האבנית על הרכב.

במידה ואכן מדובר בכתמי אבנית - הם יעלמו לפי ההסבר הנ"ל. במידה ומדובר בלכה מתקלפת או פגם בצבע, אין פתרון חוץ מלצבוע את הגג.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי קרה אותו הדבר על המכסה מנוע לאחר שעשיתי ווקס, (לפני השטיפה שלפני הווקס הרכב לא נשטף לפחות חצי שנה). זה נראה נורא מוזר כאילו שהווקס נדבק לרכב, וזה עדיין לא יצא.

פורסם

שנה בלי רחיצה וצבע מטאלי? אני מקווה שאתה לא מחזיק צרפתייה.

צבע מחדש ושמור על הרכב.

אני צבעתי מחדש את הגג (לאחר שנקנה שרוף) ואפילו לא טרחתי לצלם.

לצחי1, באיזה ווקס השתמשת ואיך?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הווקס שהשתמשתי בו היה rally או משהו כזה, אם צריך אני יצלם.

ניקיתי את האוטו מאבק , ואז מרחתי עם צמר גפן ווקס בתנועות סיבוביות על המכסה מנוע, חיכיתי כ10 דקות שייתיבש ואז הורדתי גם בעזרת צמר גפן.

ממש מוזר.

פורסם
קח מטלית רכה וספוג אותה במעט חומץ ונסה בפינה נסתרת לראות אם זה אכן ממיס את כתמי האבנית על הרכב.

במידה ואכן מדובר בכתמי אבנית - הם יעלמו לפי ההסבר הנ"ל. במידה ומדובר בלכה מתקלפת או פגם בצבע, אין פתרון חוץ מלצבוע את הגג.

איציק

תשובה רצינית ראשונה .

אפשר בהחלט לנסות עם מסיר אבנית קל או פוליש עדין. כאשר צבע מתקלף בדך כלל יש קרחות..

באופן כללי , כל צבעי המכוניות "דוהים" עם הזמן עקב חימצון, כמו חלודה, לכן משתמשים בפוליש מתאים ע"מ להסיר את השכבה החיצונית. לא מזיק לשים ווקס כדי לתת הגנה חדשה.

לעיתים מי השקיה הנופלים באופן קבוע על צבע המכונית גורמים אכן לשכבת אבנית , אולם אז, רואים זאת בדרך כלל על אחת השמשות.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

טוב, אז זו אכן מכונית צרפתיה (פיג'ו, מודל 95)- למה, לצרפתיות יש יותר נטיה לדברים האלה?

ולגבי השאלה אם זה אבנית או התקלפות- אני עדיין נוטה לחשוב שזו אבנית, כי יש כמה מקומות בגג שבהם הצבע עדיין נראה כמו שצריך, ובשוליים של האזורים האלה נראה שהחלק ה"מלוכלך" כולל שכבה נוספת, ולא נראה כאילו שהתקלף משהו. מצד שני, אם זו אבנית, אז למה על כל הגג וכמעט לא על מכסה המנוע?

בכל אופן, אני עדיין חושש לנסות חומץ או מסיר אבנית- אבל בסוף אני כנראה אעיז לנסות בפינה קטנה.

• תוכן חדש...