Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמנים...

erez
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשאית וולוו שנת 2000 עושים טיפול כל 45 אלף קילומטר(היום כבר 60K, אבל לצורך העניין), למה לא להשתמש באותו השמן על רכבים פרטיים? למה משאית עם מנוע 12 ליטר יכולה לעשות כל 45 אלף, ורכב עם מנוע 1300 או 1600 צריך כל 10000? בלי קשר לפילטר שמן, בהנחה שפילט מחליפים כל 10K, זה בדיוק 2 דקות.

פורסם

במשאית, שהיא כלי עבודה, כל השבתה לצורך תחזוקה עולה הון תועפות. לחברה המפעילה אותה שווה לשלם יותר על החלפים, ובלבד שהרכב יעמוד כמה שפחות. (אל תשכח ש 10,000 ק"מ משאית שעובדת מבוקר עד ערב יכולה לעבור בפחות מחודש).

משום כך, הרכיבים המתבלים (מסננים למיניהם) מסיביים מאוד, ושורדים זמן ארוך.

במכונית פרטית, זה פחות מהותי (ומצד שני, עלות הטיפול השוטף מהותית מאוד), אך גם בהם יש שיפור, והיום רכבים מודרניים זקוקים לטיפול תקופתי כל 30,000 ק"מ או שנה.

פורסם

כן אבל אמרתי, בלי לקחת בחשבון פילטרים שהם לצורך העניין יוחלפו כל 10K, זה ממש לא בעיה להחליף. השמן עצמו, שאני גם מניח שלא ישאר במנוע כל ה45K אלה ישרף באיזשהו שלב ויוכנס חדש... לא אפשרי?

פורסם

השמן והפילטר אינם יחידות נפרדות, אלא מוחלפים יחדיו.

תיאורטית, אם היית מקפיד להחליף פילטר שמן במועד, לפני שסיים את חייו, יכולת להשתמש שימוש חוזר בשמן המנוע לתקופה נוספת (בהנחה שמדובר במנוע תקין, בשמן מתקן מודרני, בתנאים שימוש סבירים).

זה נשאר ברמת התיאוריה מכיוון שמחיר השמן לא גבוה במיוחד, ואין סיבה להתאמץ לאסוף אותו למיכל מיוחד, להחליף מסנן, ואז למלא את השמן הישן שוב.

התוצאות של שימוש בשמן שסיים את חייו ו\או מטונף בגלל פילטר שסיים את חייו יקרות הרבה יותר מעלות גלון של שמן חדש.

פורסם

ארנון הכל בתאוריה, אני שואל מתוך עניין אני לא מתכוון לנסות את זה, עשיתי את זה פעם בטנדר, טיפולים כל 60K אבל באמת 60K, וזה עבד עד 500K ואז עליו השלום.

זה היה דיזל, ובאמת לקחתי את השמן של המשאית שאז היתה... אבל מאז הרבה דלק שינה את מצב הצבירה שלו...

אבל זה עבד...

פורסם
השמן והפילטר אינם יחידות נפרדות, אלא מוחלפים יחדיו.

שלום

המשפט הנ"ל כלל לא נכון...

אצלי הפילטר יושב מעל אגן השמן כך שניתן להחליפו בניפרד.

זה מה שביצעתי בטיפול 10000 האחרון

החלפתי פילטר ללא החלפת שמן,כיוון שהשמן הוא סינטטי וגם עקב כך שישנה אכילה של שמן

כך שיש צורך להוסיף בערך 5 ליטר בן טיפול לטיפול(כנראה עקב צמיגותו הנמוכה של השמן-אין סימני שמן בפלגים).

הסיבה שאני נוסע עם שמן סינטטי היא שיפור משמעותי בביצועי המנוע,טמפרטורת עבודה נמוכה יותר,עבודת מנוע חלקה יותר ו...שקט...

ניצן

פורסם
ארנון הכל בתאוריה, אני שואל מתוך עניין אני לא מתכוון לנסות את זה, עשיתי את זה פעם בטנדר, טיפולים כל 60K אבל באמת 60K, וזה עבד עד 500K ואז עליו השלום.

זה היה דיזל, ובאמת לקחתי את השמן של המשאית שאז היתה... אבל מאז הרבה דלק שינה את מצב הצבירה שלו...

אבל זה עבד...

אם היית עושה טיפול כל חצי שנה או 25-30K המנוע להערכתיהיה אמור להחזיק כמיליון ק"מ.

מנועי דיזל עמידים יותר ממנועי בנזין ומאריכים חיים יותר

ניצן

פורסם
אם היית עושה טיפול כל חצי שנה או 25-30K המנוע להערכתיהיה אמור להחזיק כמיליון ק"מ.

ניצן

אכן אכן

הרכב של חמי - מרצדס סטראץ' - שנת 84 - עשה 2 מליון ק"מ

עקב פדנטיות בטיפולים.

נמכר בשנת 2000 לערבי מהשטחים שהתקשר אחרי שנה לומר שצריך להחליף קלאץ'...

(מכה על הראש למה לא קניתי ממנו את האוטו...()

פורסם

אין השוואה למרצדסים הישנים לבין המכוניות החדשות!!!

גם היום המרצדס החדשות הרבה הרבה יותר בעייתיות לעומת הסחורה של שנות ה80,

בעבר גיר אוטומטי של מונית מרצדס החזיק בשקט 500000ק"מ ואילו היום גיר של אוקטביה עושה 100000ק"מ ונשפך.....

בעבר היו מצפים את הראדיאטורים של המזגן עם לכה וטיפול מונע באלקטרוליזה נגד חלודה,,,

היום צריך כל 2.5-4 שנים להחליף ראדיאטור מזגן פנימי כי לא דאגו שהוא יהיה עמיד בפני רטיבות...

מספיק לראות וולו של שנות ה80 וה 70 שעד היום נוסעות, מאות אלפי ק"מ והכל מחזיק מעמד,

היום... רק מחשבים וצרות, חייישנים וצרות,

פורסם

חברים - אתם שוכחים פרט נוסף חשוב מאוד

מנועים של משאיות \ אוטובוסים \ מנועים גדולים מאוד עובדים בסל"ד מאוד נמוך, מה שאומר שהבלאי עקב תנועה שלהם נמוך משמעותית מבלאי של מנועים קטנים יותר.

מנועי משאיות \ אוטובוסים רואים קו אדום ב2500-3000 סל"ד

מכיוון שהמדד הנכון ביותר לאורך חיים של מנוע הוא מספר הסיבובים שעשה, מנוע שעובד ב-3000-5000 סל"ד יתקרב לטיפול הרבה יותר מהר ממנוע שעובד חצי מזה ופחות.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ולא רק זה, גם נסיעה עירונית בהילוך שני (באוטומט) שוחקת הרבה יותר מנסיעה בכביש בינעירוני בהילוך רביעי. אפילו אם שתי הנסיעות ב2000-2500 סל"ד, הרי שביחס להילוך רביעי, בהילוך שני המנוע עושה בערך פי שתיים יותר סיבובים (ושחיקה) לאותו ק"מ בודד של נסיעה. לכן ק"מ עירוני= בערך 2 ק"מ מחוץ לעיר.

פורסם

חוץ מקילומטרים שעולים ברכבי עבודה יש גם זמן שכבר השמן מאבד מתכונותיו. למשל אצלי באימפרזה טיפול עושים או כל 25K או כל שנה

ברכבים פרטיים זה הרבה והרוב מגיעים לשנה לפני סוף הקילומטר לכן בכלל לא מתאמצים בחברות לעלות את מרווח הטיפולים כי בין כה לא יגיעו למקס' קילומטר אלא למקס זמן ונגד הזמן אן תרופה

נשאיות ואטובוסים יכולים לעשות כאלה קילומטרים בחודש לכן מרווח הטיפולים גדול שלא כל שני וחמישי האוטו יהיה במוסך.

גם כלכלית זה לא כדאי שחלקי רכב יעלו יותר יקר.

ברור שמנועי דיזל מחזיקים יותר ואופי הנסיעה ברכבי עבודה הוא יותר "בריא"

כל אלה הם שיקולים למה זה ככה ולא ככה

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

קראתי במגזין "רכב" על מרצדס (לא זוכר אם דיזל או בנזין) שנסעה במהירות 230 קמ"ש- כלומר גם טורים הכי גבוהים וגם בעומס מלא. היא נסעה ככה רצוף - שימו לב: 160,000 ק"מ !!! ועוד בלי תקלות! כמובן עם הפסקות ל...טיפולים.

אגב לא היה צריך לחכות שנה לטיפול... (בערך שלושה ימים!!)

זה שובר את המיתוס של להתנהג יפה למנוע ואז הוא יאריך חיים. זה מחזק את הטענה ששחיקת המנוע מתרחשת בזמן הנעת הבוקר. (בטח כיבו את האוטו רק לטיפול, וגם אז בהנעה המנוע היה עדיין חם)

פורסם
חוץ מקילומטרים שעולים ברכבי עבודה יש גם זמן שכבר השמן מאבד מתכונותיו. למשל אצלי באימפרזה טיפול עושים או כל 25K או כל שנה

ברכבים פרטיים זה הרבה והרוב מגיעים לשנה לפני סוף הקילומטר לכן בכלל לא מתאמצים בחברות לעלות את מרווח הטיפולים כי בין כה לא יגיעו למקס' קילומטר אלא למקס זמן ונגד הזמן אן תרופה

נשאיות ואטובוסים יכולים לעשות כאלה קילומטרים בחודש לכן מרווח הטיפולים גדול שלא כל שני וחמישי האוטו יהיה במוסך.

גם כלכלית זה לא כדאי שחלקי רכב יעלו יותר יקר.

ברור שמנועי דיזל מחזיקים יותר ואופי הנסיעה ברכבי עבודה הוא יותר "בריא"

כל אלה הם שיקולים למה זה ככה ולא ככה

אצלך באימפרזה היצרן ממליץ כל 12,500 ק"מ או שנה

היבואן כל 12,500 או חצי שנה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אצלך באימפרזה היצרן ממליץ כל 12,500 ק"מ או שנה

היבואן כל 12,500 או חצי שנה.

איציק

דיברתי על טיפול גדול בשפת השיראלים "עשרתלפים". דיברתי בכללי על חלפים לרכבים כבדים

אני יודע שזה כל חצי שנה או 12500K. יש את האלה המתחכמים שאומרים שאני שם שמן טוב אז אפשר למשוך עוד, ובכן, לא. המנוע שלי גמע הרבה ועוד ישמיך עקב היותו סובארו ובזכות הטיפול המסור

יום טוב

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תוכן חדש...