Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכוניות דראג הן הנעה אחורית אמנם, אבל תוכננו כך שהגלגלים הקדמיים על סף התנתקות מהכביש כמו באופנוע.

בנוסף, יש להם צמיגים מאוד מיוחדים שבאמת יודעים להעביר כוח עצום של פי 4 מצמיג ספורט רגיל, (ואני עוד לא נתקלתי במישהו שמצליח להסביר פיזיקלית איך זה ייתכן.)

הסיבה לכך היא המומנט.

מומנט נמדד ביחידות של ניוטון למטר, וככל שהשטח שהוא מועבר על ידו יותר גדול כן יותר כוח (בניוטונים) מגיע לאדמה..

משוואה מאולתרת בסגנון

כוח נטו= מומנט מוצהר*שטח צמיג. (וביחידות (N= N/M*M)).

ואגב בקו ישר, לדעתי, המכונית הכי קיצונית אף פעם לא תנצח את האפנוע הכי קיצוני. (מבחינת מכוניות משפרות, לא טופ פיול כמו שמוטי אמר או פורמלה 1.)

אור.

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אור כתב:

ואגב בקו ישר, לדעתי, המכונית הכי קיצונית אף פעם לא תנצח את האפנוע הכי קיצוני. (מבחינת מכוניות משפרות, לא טופ פיול כמו שמוטי אמר או פורמלה 1.)
אני לא מסכים איתך. אמנם אופנוע משופר עושה רבע-מייל ב 7 ומשהו שניות וזה מדהים, אבל בסופו של דבר מכונית 4X4 יכולה לזנק זינוק ראשוני זהה. בתחום המהירות הבינוני נניח בין 100 ל 250 קמ"ש יהיה תמיד יתרון לאופנוע המשופר כי הוא הרי בעצם מנוע שמחובר לו כסא....

אבל אם המירוץ ארוך מספיק, אין לו צ'אנס כי המהירות המרבית שלו מוגבלת עקב הצורה המאוד לא אווירודינמית שלו (אין לו מרכב). לאופנוע ספורט יש מקדם גרר 0.6 בערך, לעומת מקדם 0.37 לקופסא מיושנת כמו פיג'ו 205 או 0.27 למכונית עגלגלה-משהו כמו הפאסאט המוחלפת. אמנם האופנוע יותר קטן, אבל בשילוב עם מקדם הגרר הגבוה מתקבל שהתנגדות האוויר אליו דומה לזו של מכונית. עכשיו, למכונית משופרת יש 1000 כ"ס כדי לדחוף כנגד האוויר, לאופנוע משופר בערך 400 כ"ס, ולכן אין לו צ'אנס. במהירויות עוד יותר גבוהות יש בכלל בעיה של התרוממות מהמסלול שמכונית מתנגדת לזה ע"י כנף, ולאופנוע עוד לא ראיתי כנף.

אור כתב:

כוח נטו= מומנט מוצהר*שטח צמיג. (וביחידות (N= N/M*M)).
מה שכתבת לא נכון, אין שום קשר-ישר בין שטח הצמיג לכוח נטו.

בעיקרון דווקא כן יש קשר ישר בין המשקל שעל הצמיג לכוח נטו שהוא יכול להעביר. הבעיה עם חיכוך של גומי שהקשר הזה הוא מקורב ולא 100% מדויק. אז כן, הגדלת השטח תשפר אחיזה, אבל אפילו אם תכפיל את שטח הצמיג פי שתיים, תקבל בקירוב את אותו כוח נטו, אולי כמה אחוזים בודדים יותר. (נכון שבמירוץ כמה אחוזים יקבעו את המנצח).

לכן המשוואה שהצעת לא נכונה, ואגב מומנט זה NM כלומר N*M ולא N/M. ולכן מומנט*שטח נותן ביחידות פיזיקליות: N*M * M*M או בקיצור [NM^3] ולא [N].

מקווה שהכל ברור. אם מישהו ירצה אני אסביר יותר.

שבת שלום, נהג רגוע.

פורסם

יש בארץ מלכה חדשה שכרגע בבניה

קוראים לה פיאסטה

כן כן, פיאסטה !

יש לה 4X4 אם סרנים של קוזי

מנוע קוזי אם טורבו שמפתח 450 כ"ס והיא שוקלת 780 ק"ג !!!!

והבונוס !

היא נראית מצוין !

פורסם

Street Racer כתב:

קוראים לה פיאסטה

כן כן, פיאסטה !

והבונוס !

היא נראית מצוין !

לפי הנתונים האלו, ובהנחה שה 780 ק"ג זה משקל יבש ללא נהג, צפה לביצועים הבאים-

כאשר עד 100 קמ"ש בהילוך ראשון, ללא צורך להעביר לשני:

0-100 קמ"ש ב 2.8 שניות

0-200 קמ"ש ב 9.7 שניות

400 מטר ב 10.9 שניות (על 213 קמ"ש).

אם יחלקו את יחסי ההעברה בצורה אחרת, יתכן והזמנים של 0-200 וגם 400 מטר ישתפרו בכמה עשיריות שניה.

כמובן 200 קמ"ש הכוונה ל200 קמ"ש אמיתיים ולא משנה אם הספידומטר מראה כבר 220.

פורסם

אופנועים משופרים מגיעים גם ל-330 כ"ס והיאבוסה הוא מאוד אוירודינאמי (יותר מידי אפילו)

אל תשכח שאופנועים מאוד צרים ככה שהם יוצרים מינימום התנגדות.

ונהג חדש על פי מה קבעת את הביצועים של הפיאסטה?????

אני חושב שזה שטויות כי אתה לא יודע איך הרכב מוריד כח לכביש.

הרגת אותי שחישבת על עשירית השניה בדיוק!!! ומה צמיגים לא תורמים???אתה יודע איזה צמיגים/עובי?

ויש עוד הרבה דברים שישפיעו גם גרר והפיאסטה לא הכי אווירודינמית בעולם.

ולא כל רכב בעל אותו יחסי משקל/כ"ס מוציא את אותם ביצועים.

הדרך הטובה ביותר (ונראה לי היחידה) לבדוק נתונים זה על כביש ריק ביום טוב ועם נהג מנוסה.

פורסם
אופנועים משופרים מגיעים גם ל-330 כ"ס והיאבוסה הוא מאוד אוירודינאמי (יותר מידי אפילו)

אל תשכח שאופנועים מאוד צרים ככה שהם יוצרים מינימום התנגדות.

ונהג חדש על פי מה קבעת את הביצועים של הפיאסטה?????

אני חושב שזה שטויות כי אתה לא יודע איך הרכב מוריד כח לכביש.

הרגת אותי שחישבת על עשירית השניה בדיוק!!! ומה צמיגים לא תורמים???אתה יודע איזה צמיגים/עובי?

ויש עוד הרבה דברים שישפיעו גם גרר והפיאסטה לא הכי אווירודינמית בעולם.

ולא כל רכב בעל אותו יחסי משקל/כ"ס מוציא את אותם ביצועים.

הדרך הטובה ביותר (ונראה לי היחידה) לבדוק נתונים זה על כביש ריק ביום טוב ועם נהג מנוסה.

בוא נסגור את הדיון בזה שבגבוהות המכונית לוקחת , זאת עובדה מוכחת ומתועדת

במסלול סגור המכונית שוב לוקחת , הוכח ותועד רבות

בדראג רבע מייל , האופנוע ייקח (למעט tf ופורמולה)

לסיכום , עדיף 4 גלגלים, מה לעשות , קבל את זה כעובדה , עולם המרוצים המוטוריים מורכב ברובו מכלים על 4 גלגלים .

באשר לפיאסטה היא עדיין בבנייה והיא פורסמה באיזהשהוא ת'רד כאן בקארספורום

באשר לפיאסטה , זה אוטו מפגר :-P

(יש גם בבריטניה פרוייקט דומה , מנוע קוזי על פיאסטה 4*4 )

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
בוא נסגור את הדיון בזה שבגבוהות המכונית לוקחת , זאת עובדה מוכחת ומתועדת

במסלול סגור המכונית שוב לוקחת , הוכח ותועד רבות

בדראג רבע מייל , האופנוע ייקח (למעט tf ופורמולה)

לסיכום , עדיף 4 גלגלים, מה לעשות , קבל את זה כעובדה , עולם המרוצים המוטוריים מורכב ברובו מכלים על 4 גלגלים .

באשר לפיאסטה היא עדיין בבנייה והיא פורסמה באיזהשהוא ת'רד כאן בקארספורום

באשר לפיאסטה , זה אוטו מפגר :-P

(יש גם בבריטניה פרוייקט דומה , מנוע קוזי על פיאסטה 4*4 )

אתה מתכוון מבחינת ביצועים נטו כן?

כי מבחינת פאן-נטו, לא ממש ניתן להשוות לדעתי...

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

קוראים לה פיאסטה

כן כן, פיאסטה !

והבונוס !

היא נראית מצוין !

הצחקת אותי .

קודם שתתחיל לנסוע ואח"כ נראה....

למר נהג רגוע ,

אני שמח שאתה מסוגל לחשב מהירות של אוטו כי למדת פיזיקה .

צמיגים לא קובעים ? בולמים ? ( נטייה של הרכב קדימה אחורה ) , דיפרנציאלים מוגבלי החלקה וכו'...

ולגבי אופנוע ,

אני אדבר עם בעל האימפרזה ואתם תדאגו להביא אופנוע , הבדיקה תהיה מעמידה ל 400 .

וד"א , זו השוואה מאוד מטומטמת אופנוע VS מכונית .

אין דבר כזה יותר טוב ,

אלו שני כלים שונים . חוץ מזה שלשניהם יש גלגלים הם לא כל כך דומים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

לכל יודעי הדבר מה אתם מתלהבים מזה שמכונית חלוקחת אופנוע במכונית אתה יכול לזרוק את הקלאצ אני רוצה לראות את הגבר שיעביר מראשוןמ לשני בZX12R

ויזרוק את הקלאצ אם הוא לא יהיה על הריצפה או במקרה הטוב בהרמת נר אין נהג בארץ שמסוגל להוציא מאופנוע כזה את מלוא הפונטצנציאל

פורסם

אין נהג כזה בארץ?????????

איפה אתה חי ? יש אנשים כאן שבאופן שוטף משתתפים במירוץ אופנועים

והרמה שלהם גבוהה, ואני מבקש שאל תדבר בנושא בו אינך מבין.

ואם ידעת קצת היית יודע שבפתיחות מעלים הילוכים ללא קלאץ' (התיבה באופנוע בנויה לכך)

ונראה אותך מתווכח עם נתונים של 7-8 שנית ל-200 ופחות מ-3 למאה בהילוך ראשון!!!

מהירויות שמגיעות ל-300 קמ"ש. (אני נסעתי על 270 והאופנוע רצה עוד )

וזה לאופנוע ליטר שיוצא מהחברה

ללא כל תוספות!!!!

תראה לי רכב משופר בארץ שעומד בזה!

בפתיחות אופנוע תמיד יקח!!! בקשר לסגירות יש על מה לדבר.

פורסם
תראה לי רכב משופר בארץ שעומד בזה!

זה שאתה מתעצבן ( בצדק ) על ההוא שטוען שאי אפשר לנצל אופנוע , סבבה .

אבל מה קשור המשפט למעלה ?

אל תשווה בין אופנוע לאוטו , לא בהנאה ( זה סוג שונה ) ולא בתאוצות , לא בשימושיות , לא בבטיחות וכו'...

זה פשוט מגוחך מה שהולך כאן .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
לכל יודעי הדבר מה אתם מתלהבים מזה שמכונית חלוקחת אופנוע במכונית אתה יכול לזרוק את הקלאצ אני רוצה לראות את הגבר שיעביר מראשוןמ לשני בZX12R

ויזרוק את הקלאצ אם הוא לא יהיה על הריצפה או במקרה הטוב בהרמת נר אין נהג בארץ שמסוגל להוציא מאופנוע כזה את מלוא הפונטצנציאל

תרגום:

לכל חברי הפורום,

מה ההתרגשות מכך שמכונית האיצה מהר יותר מאופנוע?!

במכונית הינך יכול "לזרוק" את המצמד. אני רוצה לראות את הזכר שיחליף מהילוך ראשון להילוך שני בקאוואסקי ZX12RRRRRRR, ו"יזרוק" את המצמד...

אם הוא לא יהיה על האספלט, או במקרה הטוב, בווילי שייגמר בהתהפכות (כתבת "אם" - לשם מה?).

אין רוכב בארה"ק שיכול לנצל מהאופנוע הנ"ל את מירב הפוטנציאל האצה.

:?

אני ישמח לשלוח אליך את סקוטר.

http://www.fullgaz.co.il/podium/podium-archive.php?id=SCOOTERMAN

http://carsforum.co.il/vb/member.php?u=2668

http://www.fullgaz.co.il/forums/member.php?u=19

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...