Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביאו דעה: פיאסטה או 205 GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אומנם השאלה דיי מפגרת... אני יודע איך זה נראה, איך הגעתי בכלל להתלבטות בין פיאסטה ל 205 GTI אני בטח מטורף? חחחחח לשיפותכם.

אוקיי לאחרונה הייתי סגור על 205 GTI ואחר כך גם נכנסו לי כמה קרטריונים נוספים שבגללם מבטי הופנה לפיאסטה.

אז 2 הרכבים בעיקר הם

205 GTI בין השנים 88 ל 91 (92 נראת לי יקרה וקשה להשגה) רובן בארץ בעלות מנוע מושתל והסיכוי למצוא אחת מקורית הוא כמו הסיכוי שלי לרקוד בלט (אני מתכוון לאחת במצב טוב, אני ובלט לא הולך טוב) מה שמשאיר אותי בשוק ה 1.6 המוסבות ל 1.9!

נתקלתי בכמה, היו כמה שלא היה להם כסף לסיים את ההסבה בעיקר במתלים והחלק שמחוץ למנוע והרכבים נמכרו כחצי שנה לפני הטסט וטסט בצורה כזאת לא ניתן לעבור וצריך לסיים את ההסבה!

יש כאלה שהוסבו עד הסוף אבל אתה לא יודע איך העבודה נעשתה ועד כמה הושקע בה מאמץ? ראיתי לא מעט רכבים שהמחשב בהם לא הוחלף מ 1.6 ועוד כל מיני... קיצר לא חסר כמו שאומרים זבל!

כמובן אין בעיה לסיים הכל אבל זה יותר מדיי עבודה... צריך לבדוק הכל מה הוחלף ומה לא, החלק היותר מעצבן שאנשים דורשים על הרכבים האלה מחירים מוגזמים!

אז אפשרות כזאת לקנות 1.9 לנסות למצוא אחת עד כמה שיותר טובה והכל ולהשקיע בה ליישור קו ונסיון לעשות ממנה מקורית לכל דבר (עד כמה שאפשר) אחת כזאת עולה כ 16 אלף.

-------------------------------------

הרכב השני הוא פיאסטה המוכרת לכולנו דגם 3 דלתות בעל מנוע 1.4 כפי שהבנתי 75 כ''ס הדגם הכי חזק שלה שניתן להשגה בקלות בארץ.

ניתן להשיג אותו כשהוא יד 3 או 4 שזה כבר הבדל משמעותי, מבחינתי הרכב נע בין השנים 90-95 וניתן להשיג אחד כזה בסכום 9 עד 14 אלף (תלוי בשנתון וכו')

הבנתי שהשליטה ברכב זוועתית!

אז נגיד אני קונה אחת במצב טוב ומתחיל לשפר לה את השליטה (קפיצי הנמכה 3K מוט מייצב, צמיגים)

פה אני כבר מגיע לרמה טובה לא? ובמנוע לא נוגע עד שיהיה סכום לפרוייקט רציני של איזה השתלה :)

אז מה דעתכם?

מצד אחד פיאסטה רכב עם מעט ידיים, אמין, חוסך בדלק, שנתון גבוה יותר אך אין אופי ספורטיבי כלל

מצד שני 205 GTI רכב ישן עם אבזור טוב, אמינות לא גבוהה במיוחד, דורש הרבה השקעה, עובר הרבה ידיים, הרבה התעללויות, לא ידוע עד כמה החלקים בו מושתלי ועוד, אבל ידוע בשליטה מדהימה ובאופי ספורטיבי!

סה''כ לאחר קניה של 205GTI זה מגיע לסכום של כ 20K ליישור קו ועשייתו ''מקורי''

פיאסטה מגיע לסכום של כ 18K לאחר השקעה בשליטה שלה ברמה גבוה

מה דעתכם?

מצטער על המגילה!

רמי.

פורסם

שום פיאסטה (למעט איזו אחת צהובה עם ספויילר מפלצתי) לא תסתובב כמו 205 GTI ולא משנה איזה מתלים תסדר לה.

נקודה.

הפיאסטה בהחלט תהיה הבחירה הטובה שלך - אמינה הרבה יותר - פחות הוצאות.

205 GTI בשנים האלו, רק אם יש לך תקציב ליישור קו + טיפולים...

פורסם

כן הבנתי ששום פיאסטה לא תרגיש על הכביש כמו 205GTI אני בהחלט מודע לזה... אבל השליטה לאחר השיפורים עדיין תהיה גרוע? לא יכול להיות... אולי לא ישתווה ל GTI אבל גרוע לא יהיה נכון?

כתבתי קניה של 205 GTI ב 16 ולאחר היישור קו במקרה הטוב נגיע ל 20K במקרה הרע השמיים הם הגבול :(

ולגבי הפיאסטה... כסף ישר יש ככה שעם המתלים המקוריים היא לא תסתובב הרבה זמן!

ולפיאסטה כ 6 אלף לשיפור שליטה זה נראה לי סכום נכבד מאוד בתור ''התחלה''

----------------

וחברים בבקשה תתיחסו כמה שיותר רציני למרות שזה נשמע דיי מפגר...

עזרתם לי המון אם אפשר תעזרו שוב :)

רמי.

פורסם

אם כבר פיאסטה - אז את זו:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=36158

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=635852#post635852

אין שום מקום להשוואה בין פיאסטה ל-205GTI.

ובעניין המחיר של שנת 91 מול 92 - המחיר נקבע רק לפי מצבו של הרכב, שנתון אחד למעלה או למטה לא משנה את המחיר אם הרכב גמור או אם הרכב במצב מעולה.

דרך אגב, מה זה יישור קו אצלך ?

צמיגים/משולשים/בולמים/מסרק הגה/מנוע/גיר/חשמל/הזרקה ? תלוי במצב הרכב. ב-4K עושים יישור קו לא ממש מסיבי.

רז, שהחליף אתמול 2 בולמים קדמיים, משולש אחד בקרוב ועוד 2 אחוריים ביום שישי הבא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82242

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הבנתי שבפיאסטה הזאת הושקעו מעל ל 100K או בסביבות והיא מיועדת לדראג (450 כ''ס ו 4*4?)

רק שלא תיקח לי את כל הצומי פה בשרשור!

כן אני יודע שאין מה להשוות אבל תחשבו על כל מה שכתבתי...

כן ה 4 אלף ליישור קו זה כנראה הבסיס... ההתחלה של היישור :( וכמו שכתבתי השמיים הם הגבול ברכב הזה לגבי היישור קו...

פורסם

למה שלא תקנה במקום הפיאסטה,פיז'ו 106.

גם הגירסאות הרגילות (לא הראלי או XSI)מהנות לנהיגה הרבה יותר מהפורד,יציבות יותר.בפיז'ו לא בטוח (למרות שזה אפשרי)שתרצה לעשות את אותם שיפורים שתרצה לעשות בפיאסטה.

מדובר ברכב מודרני יותר גם מה205 וגם מהפיאסטה.אני בטוח שמדובר בבחירה נכונה יותר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

ROEY B אני מעוניין רק במרכב 3 דל'... שלא נדבר על מצב ה XSI והראלי שניתן למצוא עד 20K (לידיעתך נבדקו על ידי כבר כמה) אני לא הייתי רוצה לקנות רכב ביד 9 שאת מצבו כבר אי אפשר לתאר, מנוע 1.4 שעבר 200K קילומטר אצל צעיר בן 17-19 שממש ''טיפל'' ברכב (נתקלתי לא מעט בכאלה)

XS 3 דלתות אולי באה בחשבון אבל זה לא לדיון הנוכחי... בנתיים מה דעתכם בדיון הנוכחי...

פורסם

אני לא מאמין שאני קורא שרשור כזה!

לשואל השאלות - אתה חי בחלומות. תקצר היריעה להסביר לך כמה אתה עוד לא יודע - מה גם שחיפוש בפורום יעזור לך מאוד.

היות וזה המצב - הייתי ממליץ לך ללכת על הפיאסטה.

205GTI זה רכב לאנשים שמחפשים צרות, מבינים צרות מהם והכי חשוב - אוכלים צרות לארוחת בוקר!

אההה.... ולא מזיק שיש להם איזה 10 - 20 K ליישור קו.

אלון

ואם תרצה הסבר מפורט ולא ציני....

050-6286973

כי כרגע, אתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר, מה אתה שואל ומה אתה צריך לדעת!

אלון

פורסם
ROEY B אני מעוניין רק במרכב 3 דל'... שלא נדבר על מצב ה XSI והראלי שניתן למצוא עד 20K (לידיעתך נבדקו על ידי כבר כמה) אני לא הייתי רוצה לקנות רכב ביד 9 שאת מצבו כבר אי אפשר לתאר, מנוע 1.4 שעבר 200K קילומטר אצל צעיר בן 17-19 שממש ''טיפל'' ברכב (נתקלתי לא מעט בכאלה)

...

אבל 205GTI אתה כן שוקל ברצינות?!?!?

כי כזו תמצא יד ראשונה?

וכזו תמצא עם פחות מ 200K קילומטר?

לא אצל צעיר בן 17-19?

והוא "טיפל" ברכב?

גיב מי א ברייק! יו דונט נו וואט דה פאק יו'ר טוקינט אבואט!

ובעיברית - תפסיק לעשות צחוק מעצמך....

אלא אם כן הכוונה בשרשור הזה היא להדגים סטנד-אפ קומדי - אז הצלחת!

:screwy:

אלון (שנגנב כל פעם מחדש...)

נ.ב.

באמת בלי כוונה לפגוע אישית - אבל זה עובר כל גבול...

אלון

פורסם

אני לא מבין מאיפה אתה מביא את ההשוואות האלה מדובר בשתי מכוניות שונות בתכלית השוני :?

ה-205 gti היא אחת המכוניות הכי מהנות לנהיגה

הפיאסטה היא אחת מהעגלות המשעממות שקיימות לנהיגה

אל תשנה סדרי עולם ,כיול מתלים ספורטיבי נעשה ע"י מהנדסים

להביא מכונית שאין לה שום אופי ספורטיבי למכונית עם אופי ספורטיבי תצריך שינוי מקיף , לא רק קפיצים וצמיגים , חכה למוטי מיאטה שיסביר לך את הנושא באופן מדעי ומפורט

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אני יכול למצוא לך 92, עם מנוע מקורי, סטנדרטית מכאנית, במצב מצויין, ללא פגיעות שלדה, דשבורד במצב ח-ד-ש ומקורי, מעולם לא הוחלף. עבר טיפול במרום צמרת מיומו הראשון!!! יש את כל הקבלות, הכל עובד כולל הכל!, עבר טיפול 150 אלף כולל טיימינג, והבלמים כולל המשאבות הוחלפו לחדשות. כמובן 1600.

המחיר? 22.

• תוכן חדש...