Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VAG-COM.

מתחברים איתה עם מחשב נייד למחשב ניהול מנוע בודקים תקלות , ודיאגנוסטיקה וכ'ו

הכבל נקרא OBD2

פולו קלאסיק 2001

פורסם

תודה רבה לכולם, כיף לקבל מחברי ומנכבדי ומנהלי הפורום פידבקים חיוביים. תודה

רפי היקר: תקלת הABS נפתרה לאחר שהזמנתי מגרמניה דרך www.EBAY.DE משאבת ABS + מחשב ABS (מגיע יחדיו מחוברים כיחידה אחת) , המשאבה היתה כחדשה עברה רק בערך 30000 ק"מ, וגם היתה מרכב זהה לחלוטין לשלי כך שהקידוד של המשאבה היה זהה ולאחר ההרכבה הכל חזר לקדמותו!!!!

ראה לינק!: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=63028&highlight=ABS

לאיציק היקר: אכן אני מעריך שבשל העובדה שבהחלפה הראשונה במוסך מורשה צמפיון "מוטור אפ" לא החליפו את המייבש מזגן כאשר החליפו את הראדיאטור הפנימי , עבודה חאפרית/ערבית זו גרמה לכך שבמערכת היתה לחות מה שגרם לאחר כשנתיים וחצי שהראדיאטור החדש דלף גם,

תראה איציק, באוטו הזה יש 4 ראדיאטורים, בשניים מהם יש גז ושמן ובשניים הנותרים יש מי קירור מנוע, למה שדווקא אותו חלק ידלוף פעמיים? אין לי בעיה כל תקלה להחליף חלק אחר באוטו שכן זה ייחשב לבלאי טבעי אבל להחליף כל שנתיים וחצי ראדיאטור פנימי ועוז זה חלק שהוא לא מכאני ולא מבצע אף עבודה.

מדוע לא פעלו על פי ההוראות יצרן שמנחה "לאחר פתיחת הצנרת ואו החלפת חלקים במזגן יש להחליף/להרכיב תמיד מייבש חדש!"

כנראה ש 3200 שקל במוסך מורשה לא מספיק שיעבדו לפי ההוראות ואו שבמוסכים מורשים עובדים כמו כל מוסך כללי - שיטת "סמוך עלי!!" "בערך ככה...", "יאללה גרגורי תגמור כבר יש עוד אוטו, האוטו חייב לצאת היום..."

המים בעת פעולת המזגן מטפטפים החוצה, כמו כן בעת פתיחת היחידה לא היה בפנים שום זכר למים, רק שכבה ייבשה של נוזל ירוק מגעיל (זרחן לאיתור דליפות).

מהמקרה הזה למדתי דבר אחר קיצוני - אין כמו אוכל של אמא, אין כמו אהבה של אישתך,

אין כמו טיפול עצמי ברכב- סמוך רק על עצמך כי גם שאתה משלם בוחטות של כסף עדין עובדים "בערך" לפי ההוראות כי גם ככה הלקוח לא מבין מהחיים שלו, הלקוח משלם ובשביל זה הוא קיים וזה מה שחשוב אז לעזאזל עם כל השאר... העיקר שנעבוד על הלקוח שמשלם פעמים - על התיקון הנוכחי ועל התיקון העתידי בגלל העבודה החלקית, כמובן שהאחריות לא תתפוס כי היא רק לשלושה חודשים עד אז זה יהיה בסדר.

גם מנוע לא יינזק מיידית אם רק יחליפו שמן בלי פילטר, הוא יקרוס אחר X ק"מ במקום 4X ק"מ - הרבה אחרי תום האחריות!

אצלי החליפו את הראדיאטור ומילאו שמן וגז חדש בלי להחליף את המייבש שהוא משמש כפילטר למזגן!!

אם היו עובדים על רכבים במוסך כמוני שבצמוד לעמדה יש את ספר הטיפולים הפאשלה הזו לא היתה

מתרחשת!!!!,

אני נשבע לכם חברים שכל פעם שלא ידעתי מה לעשות/לא ההיתי בטוח, ואו לא ידעתי איך לפרק פנל מסויים התייעצתי עם חברים בעבודה וגם פתחתי את המחשב הנייד שם יש לי את הספר המלא הרישמי לטיפול בגולף (400 מגה של ספר)

כתוב למכונאי במדריך: 1. נתק מצבר, 2. פתח פנל X, שחרר בורג Y,רוקן גז ממערכת X וכו',

גם בכל עמוד בספר כתובה רק פעולה אחת, ככה פוחת הסיכוי לפספס משהו עקב עומס על הריכוז.

איציק אתה יודע שבאמריקה אסור למכונאי לנגוע בפולקסווגן אלא אם הוא בוגר

VOLKSWAGEN UNIVERSITY OF AMERICA?

הלוואי וזה היה ככה גם כאן - הכל היה נראה אחרת.

מה שהכי הרתיח אותי זו הצורה בה סגרו את הדש בורד בפעם הקודמת, כל הצמות משוחררות ופרומות!, קופסת בקרה של האזעקה זרוקה בפנים כאילו מדובר ב פיאסטה 79' עגלתית,

הכי הצחיק אותי שכל העובדי במוסך עמדו והביטו בצורה שאני עובד

"הלו זה רק אוטו לא בית מרקחת, כאן לא גרמניה" והתחילו לקרוא לי דוקטור ואז בא משה בעל העסק ושאל "אתה מחפש עבודה?" :)

שבת שלום!

נ.ב. יש לי המון ניסיון עם גולף, תפנו אלי, תשאלו!! זה בחינם, אל תפנו לייבואן, אני דוגמא קלאסית למה לא לא לא לפנות ליבואן.

פורסם

תראה איציק, באוטו הזה יש 4 ראדיאטורים, בשניים מהם יש גז ושמן ובשניים הנותרים יש מי קירור מנוע, למה שדווקא אותו חלק ידלוף פעמיים? אין לי בעיה כל תקלה להחליף חלק אחר באוטו שכן זה ייחשב לבלאי טבעי אבל להחליף כל שנתיים וחצי ראדיאטור פנימי ועוז זה חלק שהוא לא מכאני ולא מבצע אף עבודה.

גם במכונית של השכן מהבניין ממול (שרייד 1300) וזה שלידו (אקסנט) וההוא שמתחתיו (רנו מגאן) יש "4 רדיאטורים". האוטו שלך לא מיוחד (אל תתבאס).

העניין הוא שאתה מקשר את ארבעת היחידות הללו למשהו ש"כאילו" שייך אחד ולשני - ולמען האמת אין שום קשר... לכן אין צורך בשאלות כמו "למה שדווקא אותו חלק ידלוף פעמיים".

בוא נעשה סדר (למי שלא מבין בנושא):

1. הרדיאטור הגדול של המנוע - שייך לקירור של המנוע.

2. הרדיאטור הקטן (רדיאטור חימום פנימי) - שייך לחימום תא הנוסעים וניזון ממים שקיימים במערכת הקירור של המנוע (סעיף מספר 1).

3. רדיאטור חיצוני למזגן (מעבה) שייך למערכת המיזוג, אין שום קשר לסעיף 1+2.

4. רדיאטור פנימי למזגן (מאדה) שייך למערכת המיזוג, אין שום קשר לסעיף 1+2 אלא רק ל-3 (מערכת זהה).

כל חלק מהרשימה הנ"ל יכול להתקלק בלי תלות בשני.

מה זה אומר ? שהרדיאטור של המנוע יכול להתקלקל בלי שום קשר לרדיאטור הפנימי ולהפך - וכמובן שהיחידה הפנימית של המזגן (מאדה, סעיף 4) יכולה להתקלקל בלי שום קשר ליחידה החיצונית (סעיף 3 - מעבה).

לדעתי האישית - החלק היה דפוק או שבאמת השאריות של הלחות שנשארו במייבש (DRYER) פשוט "גמרו" אותו מקורוזיה פנימית צ'יק-צ'ק.

אגב, זה שאתה חושב שהחלק לא מבצע שום תפקיד בגלל שהוא לא מכאני - זה לא נכון. הלחצים שבהם עומד החלק הזה הם עצומים וזה בהחלט סוג של פעולה שהוא שווה ערך לבלאי שניתן לכמת אותו (שנים, שעות, וכד').

בנוגע לעבודה - ברכותיי. אין ספק שאם תתמיד בעבודה טובה תרוויח את לחמך ביושר.

בלי קשר לנ"ל - עברתי כמה וכמה מקומות עבודה בחיים שלי - ולצערי, 99% חאפרים. הרבה בעלי עסקים מחפשים אנשים שעושים רושם מקצועי טוב ושהתדמית הראשונית תהיה מעולה, אבל אחרי שהם באים לעבוד אצלם ורואים שלאותו פועל לוקח יותר זמן "לתקתק" עבודה על רכב *עקב עבודה איכותית יותר* - הם מתחילים להאיץ בו והסוף כבר ידוע (או שהעבודה נהיית חאפרית - בשביל להספיק יותר - או שהפועל עוזב את המקום ופותח עסק לבד עם קליאנטורה שצבר במשך השנים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע שאין קשר בין הראדיאטורים , אבל הם בנויים מאותו חומר שהוא תרכובת אלומניום עם עופרת.

למה שבמערכת המיזוג שיש בה שני ראדיאטורים דווקא ראדיאטור פנימי ידלוף ועוד פעמיים ברצף?

הגז יכל לדלוף מהמדחס, מהצינורות, מהשסתום, מהראדיאטור השני... יש לו מספיק אפשרויות בחירה!

תודה רבה על ברכתך, גם אני מאחל לך פרנסה בשפע ולקוחות מרוצים לרוב.

פורסם

למה שבמערכת המיזוג שיש בה שני ראדיאטורים דווקא ראדיאטור פנימי ידלוף ועוד פעמיים ברצף?

כי אולי החלק היה פגום ( =חלש) מלכתחילה ?

כי אולי החלק מאיכות נמוכה ?

כי אולי לא הוחלף המייבש ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מים על המאייד הם לא הסיבה לכשל. המאייד, בזמן עבודה, תמיד רטוב, בכל המכוניות וגם במזגנים ביתיים. והם לא הגורם לדליפה בו.

סיבות אפשריות לדליפה מהמאייד (מאדה):

1. מערכת מיזוג עובדת בלחצים לא תקינים. גבוהים מידי או נמוכים מידי.

2. לחות במערכת שגורמת ללחצים גבוהים המערכת.

3. שימוש בשמן מיזוג לא תקין, לא מתאים או ישן.

4. הוספת זרחן לאיתור דליפות בכמות מוגזמת מעל המומלץ.

5. הצתברות לכלכוך על המאייד עלים ענפים ושאר מזיקים.

6. הפעלת מזגן עם מסנן אבק סתום לאורך זמן. גורם לקפאון המאייד.

7. מזגן קופא. קרח על המאייד.

אולי יש עוד סיבות .

אם אזכר ארשום אותם גם.

פורסם

שלום לך דניאל:

1. לאחר שהאוטו יצא מהתיקון הראשון - אין לי מושג מה היו הלחצים במערכת שכן שאוטו היה במוסך מורשה צמפיון, אשר לאחר התיקון מילא גז והמזגן עבד, לא בדקתי מה היו הלחצים במערכת לפני הדליפה החוזרת שכן זה תוקן במוסך מורשה אשר אחראי לעבוד לפי הוראות היצרן.

2. לאחר שהחליפו במוטוראפ מורשה צ'מפיון את המאייד הפנימי לצערי לא החליפו את המייבש ובניגוד להוראות יצרן - מה שאומר שבמערכת היתה לחות רבה שכן מדובר במייבש משנת 99, זהו המייבש המקורי שהגיע עם הרכב כאשר הרכב היה חדש!!!!.

3. לגבי סוג הגז - אין לי מושג שכן שאוטו היה במוסך מורשה צמפיון, אשר לאחר התיקון מילא גז והמזגן עבד, לא בדקתי מה היו הלחצים במערכת לפני הדליפה החוזרת שכן זה תוקן במוסך מורשה אשר אחראי לעבוד לפי הוראות היצרן.

4. זרחן לאיתור דליפות - רק לאחר שהגז דלף בפעם השניה הוספנו אצל מכון מכון המזגנים זרחן אבל לא מצאנו דליפה, שכן זו היתה בחיתוליה (הגז בהתחלה דלף כל 4 חודשים), לכן מכון המזגנים אמר שהדליפה מהמאייד הפנימי שאין אליו גישה נוחה לבדיקה עם גלאי להבה, זאת בניגוד לביקור במוטור אפ שטענו שיש בעיה בונטות ושיחקו בנתיכים שאחראיים על ה ABS ושרפו לי גם את ה ABS!!!

5. הלכלוך היחיד שהיה היתה נוצה קטנה, שאר שטינופת שרואים זה השמן שדלף יחד עם הגז ונדבק אליו אבק.

6. תמיד תמיד המזגן פעל עם אוויר פנימי, בפעולה כזו אין שימוש בפילטר של האוויר החיצוני כי ממחזרים את האוויר הקר שבתוך האוטו

7. כאשר המזגן קופא ויש קרח על המאייד אז אוויר לא יכל לזרום דרכו מה ואז לא יוצא אוויר מפתחי האיוורור - זה לא קרה לי מעולם.

תודה לכל חברי הפורום על עזרתם ודעתם

פורסם

נכון, נפלת על חלק "מחורבן"

זה קורה,

גם לרכב המוסך שלנו זה קרה!

היה לנו ברלינגו, "הלך היח' הפנימית

הורדנו דשבורד, התקנו חדש מקורי

בסיום, שוב ברח הגז, כבר חשבתי שפספסנו באיתור התקלה, וראה זה פלא, החדש גם נזל.

שוב פירוק דשבורד, שוב אחר חדש, ופתאום הכל בסדר.

אצלך לפחות החזיק שנתיים, למרות שעדיף היה שיחזיק יומיים, ואז היו מחליפים לך באחריות.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

יש לי פולו 96 היתה לי בעיות של נזילות מים ברכב הרבה זמן והחלפתי רדיאטור שדלף לפי המוסכניק שלי.

אבל עדין היו לי בעיות של נזילות חוסר מים והמוסכניק שלי ניתק את המעבה חימום הפנימי והבעיה נפתרה .

הבנתי שהחלפה של חלק זה יקרה מאד , אך אני יכול לדעת שזו באמת הבעיה ואך אני יכול להוזיל את ההחלפה (האם החלפה לבד אשפרית)

כמה יכולה לעלות לי החלפה כזו במוסך לחדש או תיקון הישן או למשומש

• תוכן חדש...