Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יגואר XJ8 שנת 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בקניית הרכב הבא, המתחרים הן

יגואר XJ8, BMW 7, MERCEDES S

אני יותר נעול לכיוון של היגואר, מאחר והצורה שלה יפה יותר, מרשימה יותר לפי דעתי

רציתי לקבל פרטים נוספים לגבי הרכב, אמינות, איכות הרכבה, אחזקה, ומה שתוכלו לעזור לי.

תודה.

יוגב.

do ya wanna check my ride skillz?

jah fag. :-)

פורסם

לפי דעתי הXJ ממש מכוערת,אבל זה כבר עניין של טעם.

אני כלל לא הייתי מתלבט-S CLASS שחורה עם גלגלי AMG בשבילי.

כדברי "אוטו"-בעד-הכל,נגד-כלום, סיכום:הטובה מכולן?

אם אוטו לא מצא דבר רע לומר(עד כמה שאפשר במכונות נהיגה מפוארות אלו) אז מי אנחנו שנעז.

פורסם

אל תהיה מוטרד מאיכות ההרכבה במכוניות האלו. היא טובה.

בנוגע לדאגה שלך מתחזוקה, אכן ברכבים אלו מחזיקים אנשים שזו הדאגה העיקרית שלהם (חוץ מעניין איזה מכוניות יותר יפה) ומהכרות עם מספר בעלים של מכוניות כאלו כבר שמתי לב שרובם מעדיפים לטפל ברכב לבד עם ספר היינס, או באמצעות חבר בעל נסיון (לפחות נסיון בפרוק מכסחת דשא), כדי לחסוך עוד 20 ש"ח כל טיפול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אל תהיה מוטרד מאיכות ההרכבה במכוניות האלו. היא טובה.

בנוגע לדאגה שלך מתחזוקה, אכן ברכבים אלו מחזיקים אנשים שזו הדאגה העיקרית שלהם (חוץ מעניין איזה מכוניות יותר יפה) ומהכרות עם מספר בעלים של מכוניות כאלו כבר שמתי לב שרובם מעדיפים לטפל ברכב לבד עם ספר היינס, או באמצעות חבר בעל נסיון (לפחות נסיון בפרוק מכסחת דשא), כדי לחסוך עוד 20 ש"ח כל טיפול.

את האמת, אני לא כל כך חש שאני מוטרד לגבי איכות ההרכבה,

אבל תמיד טוב לוודאות לפני שקונים רכב במחיר כזה, גם את הפרטים הקטנים ביותר.

תגלה קצת יותר בגרות ידידי ותבין שאם בן אדם שמתייעץ לגבי קניית רכב,

כן, גם XJ8, 740 או S , האחזקה מעניינת אותו. אולי היא לא כל כך רלוונטית כמו שאר הדברים

שקהל היעד מחפש אצל הרכב. ולכן הוא מוכן להשקיע את מיטב כספו.

הידעת, עלות הביטוחים של ה XJ8 ושל ה S הם פשוט הבדלים של שמיים וארץ?

את זה לא ידעת. אני בטוח.

תמשיך להתעסק ב205 GTI ולהמשיך לחשוב שאתה מכיר את כל הסוגיות.

נסה לצאת קצת מדפי הפורום אל העולם הפתוח.

ציניות זה דבר שאני שונא. וזה תחביב להחזיר באותו מטבע.

יוגב.

פורסם

1.השאלה שלך לא עניינית.

הצורה של היגואר מרשימה יותר ? זו סיבה לבחור רכב ?

אתה מתייעץ בפורום ? אם מישהו שאתה לא מכיר בכלל, יענה שהיגואר מכוערת, אתה תפסול אותה ?

2. דואג לגבי האיכות ? הרי אלו ספינות הדגל של מיטב היצרנים, אתה יכול להשאר רגוע.

2. שלושתן מכוניות מעולות, ואם אתה באמת מתכוון לרכוש אחת מהן, הייתי מציע לך להזמין כל אחת לנסיעת מבחן, ולבדוק בצורה עניינית איזו מהן מתאימה לדרישות שלך.

3. אתה עומד לקראת קניית מכונית שעלות הביטוח שלה בין 20-50 אלף ש"ח לשנה, ושמאבדת מערכה עוד עשרות אלפי שקלים בכל שנה.

אם אתה באמת יכול לעמוד בסכומים האלו, תגלה שעליות טיפול של 1000 ש"ח לפה או לשם בן היצרנים לא אמורות להוות שיקול ענייני.

4. אם אתה באמת רציני בחיפוש אחרי רכב מהקטוגריה הזו, כדאי לבדוק גם את ה-A8 של אאודי.

5.

תמשיך להתעסק ב205 GTI ולהמשיך לחשוב שאתה מכיר את כל הסוגיות.

אתה שואל שאלות בסגנון "מה עדיף, 205 או RSI מבחינת תחזוקה ?" ומתפלא על רמת התשובה ?

תשאל שאלות ענייניות, תקבל תשובות ענייניות.

6.

ציניות זה דבר שאני שונא. וזה תחביב להחזיר באותו מטבע.

יוגב.

סליחה אם הייתי ציני. כתבת שהחזרת באותו מטבע, אני אקרא שוב, לא מצאתי.

בכל מקרה, בהצלחה בקניה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תראה,

1. אצל כל אדם ואדם העדפות שונות לגבי בחירת רכבו,

אני לא הולך להרחיב ולהתעסק בהעדפותיהם של אחרים, אלא בשלי.

אני בספק שנסיעה ביגואר XJ8 תגרום לי התאכזבות מסויימת, זו בערך ספינת הדגל של יגואר.

כך גם במרצדס S , או בסדרה 7 של ב.מ.וו.

נכון שהזכרתי שהיגואר מרשימה יותר, יפה יותר, ולכן זו העדפתי וזה אכן היה נשמע לא כל כך ענייני.

אבל באמת, היגואר גרמה לי להיות בדעה כזו שאני משלם ומקבל תמורה אמיתית.

גרמה לי למין ניצוץ כזה, הקווים שלה, העיצוב הבריטי, הייחודיות, פנים הרכב אשר מהודר בכל-טוב.

אבל, אני לא כל כך מכיר את הדגם, לא נהגתי באחת- לא מכיר יגוארים כל כך,

לא ברור לי אם הן באמת ברמה מסויימת של מרצדס S או 7 של ב.מ.וו.

לעומת זאת, ב.מ.וו נושאת את סטיגמת הפשע. אני לא אהיה קטנוני ואשלול אותה בגלל זה, אבל זה אכן

פרט חשוב שאני חושב עליו והוא מטריד אותי. בכללי, אני לא מצפה מב.מ.וו 7 להיות רעה. בכלל לא.

מרצדס, אין מה להגיד- אבל, צורתה של היגואר עשתה לי את זה יותר.

יש לי חבר עם S320 LONG, עם כלל התוספות, וואקום, TV, חיישנים, קסנון ועדיין אני פשוט לא

מצליח להתחבר אלייה כמו אל ה XJ8.

לכן, הכללתי את שלושתן כשפתחתי את השרשור, לא הרחבתי יותר מדי וטענתי שאני רוצה יגואר כי היא

יפה יותר. לכן, סליחה.

2. שוב, לא מכיר מקרוב כל כך יגואר. לא נהגתי על אחת. יוצא לי המון לשמוע שחלקים ביגואר

מתפרקים עם הזמן. עצוב לשמוע. (אני לא חושב שמדובר בדגם הנ"ל.)

3. אתה צודק. זה כנראה מה שאלך ואעשה. אכן יגרום לי להסתכל על הכל בנקודת מבט שונה לאחר

שאנהג על שלושתן.

4. עלויות הביטוחים הם פחות יקרים משמעותית מהסכומים שציינת, אני לא יודע אצל מי אתה נוהג לבטח

את רכבך, אך אני יודע לפחות היכן אני מבטח והמחירים הם מחירים קצת יותר שפויים.

קיימת ירידת ערך קצת יותר קיצונית מאשר רכבים אחרים, מה לעשות שלא כל אחד שרוצה רכב חדש

מתלבט בין יגואר, במוו ומרצדס. חוץ מזה, לא זכור לי שיש בישראל מכוניות שערכן עולה. ערכן של כולן

יורדות ויורדות. לפחות אם הוא ירד ב30,000. אני אדע שבשלוש שנים האחרונות נהנתי מכל רגע.

סתם לידע כללי, זה לא הרכב הראשון מאותה רמה שאני רוכש, אני יודע פחות או יותר לאן אני נכנס ומהן

ההוצאות. שוב, תאמין לי- אחזקה זהו אכן פרט חשוב. במיוחד כשאני מתעניין על שנת 2000. (5 שנים

הכביש). פה כבר יש בלאי מסויים.

5. הייתי בעלים של A6 כמעט 4 שנים, עד לא לפני הרבה זמן. מספיק.

6. אני לא מבין, לאדם שמעוניין לקנות רכב יוקרה אין זכות להשוות עלויות אחזקה שונות בין המתחרות?

אכן ידוע לי שהאחזקה יקרה, אני עדיין לא חוצן שנפל לפה משומקום, החזקתי רכבים שאחזקתם הייתה

יקרה, מה יקרה. אני קצת בקיא בסוגייה, ואם אתה לא- אני אספר לך- אם יצא לך לשלם על חלק מסויים

במרצדס 2,000 ש"ח. סביר להניח שביגואר, יש סיכויים שהוא יעלה גם יותר, או פחות. וב.מ.וו הוא

יעלה הכי יקר. 4,500. כן, הבדליים משמעותיים שכאלו.

לכן, איפשהו זה נשאר שווה. והכל תלוי על הרכב בו נופלים.

אבל, כשאני בא ושואל על תחזוקה, אני אצפה לקבל תשובות ענייניות ומחירים סבירים ממישהו שמכיר

מקרוב את הדגם. יש אנשים אמידים מאוד שתחזוקה משחקת אצלם תפקיד ניכר. לא צריך לפסול את

זה, ולגלות קצת יותר בגרות ולחשוב קצת מעבר. זה שרוכשים רכב ב300,000 שקל, זה לא בהכרח

אומר שהלאה נרצה להידפק בעוד 150,000. ויש לדעת לאן נכנסים.

לא צריך ללכת בגישה של, יש לך 300,000 שקל ליגואר, אז מה אתה בכלל שואל על תחזוקה?

זה פשוט לא ענייני.

7. אני אשלח לך הודעה פרטית עם הסבר מדוייק.

תודה רבה.

פורסם

יוגב:

א.המרצדס בשנים האלה(אני מתאר לעצמי 99-00)היא כבר הדור החדש והיא הכי מתקדמת מכל הרמות לעומת היגואר והב.מ.וו(אותו הדגם משנת 95-96)

ב.למרצדס ככל הנראה תהיה את שמירת הערך הטובה ביותר.

ג.לא יודע מה להגיד לך שאני מסתכל על היגואר היא לא עושה לי את זה בכלל,היא נראית ישנה,מרגישה ישנה(ישבתי באחת).

לסיכום,אם היית מתלבט על הרכבים האלו בשנים 96-97 (אני הייתי בוחר בשנתונים האלה בA8 דווקא) אז מילא לחשוב על היגואר(למרות שאני לא הייתי חושב עליה),אבל כשהמרצדס החדשה נכנסת למשוואה כל השאר פשוט מתפוגגות(כן גם אהובתי הA8. )

זו דעתי.

פורסם

XJ זה רכב סלון/פאר צפוף ביותר לעומת המתחרות. הב.מ.וו היא המוצקה ביותר מבחנית חומרים אבל המשעממת ביותר "והמיושנת". הS320 מודל 99 -00 היא עם איכות חומרים קצת פחות טובה (כן ההגה עור כבר מתחיל להתקלף בזמן הזה וגם משענת היד...) א-ב-ל מנגד יש לה עיצוב חדשני, מאובזרת יותר, ומפוארת יותר.

את הA8 זו הדרך הכי יפה לזרוק מאות אלפי שקלים על ניסיון להעלימות. (למרות שהוא נהדר-אבל נראה כמו אודי 80).

בכל מקרה תראה מה אתה מקבל בב.מ.וו או במרצדס כי זה כלול בהמון תוספות.

אגב אני ממליץ לך לשקול גם 535 מודל 00 ככה במידה והיא מאובזרת היא עסקה מצויינת.

* הניסיון האישי שלי זה על XJR מודל 97 שהוא היה צפוף בצורה מגעילה!

פורסם

אתה קורא לעצך AUDI BOY וככה אתה מלכלך על ספינת הדגל של החברה :wink:

אני לא רואה למה לסדרה 7 דור קודם יש יותר נוכחות מלA8,לחדשה כן אבל לקודמת בכלל לא,לעומת זאת למרצדס יש את הנוכחות הגדולה ביותר אפילו בדגם ה"מרובע" מתחילת שנות התשעים עד 98'

אין מה להשוות בין המכוניות המדוברות ל535 הן שונות בקטגוריה.

בקיצור FALKO יקר אין ליגואר ערך מוסף מלבנץ,להפך היא אפילו פחותה ממנה מבחינה טכנולוגית,מבחינת הפאר,אפילו מבחינת יופי חיצוני אין אחד שיגיד שהיגואר יותר יפה ומרשימה מהמרצדס(חוץ ממך),מבחינה דינמית(עד כמה שניתן לצפות ממכונית שאורכה 5 מטר וצפונה),בקיצור מכל בחינה.

אם ביגואר חשקה נפשך-רכוש אותה,אתה משקיע ממיטב כספך וזכותך ללכת עם לבך,אבל ההיגיון אומר שהבחירה הנכונה היא המרצדס(ואצלי גם הלב).

לעומת זאת המרצדס מעט יותר יקרה מהיגואר ומהבימר.

פורסם

יש לי חבר עם S320 LONG, עם כלל התוספות, וואקום, TV, חיישנים, קסנון ועדיין אני פשוט לא

מצליח להתחבר אלייה כמו אל ה XJ8.

המשפט הזה רק מחזק את העובדה שאתה נעול על היגואר.

תראה בקטגוריה הזאת אין לא טוב, יש עניין של העדפות וכל אחד מחפש משהו אחר. ביגואר יש קסם שאין בגרמניות. לעומת זאת בגרמניות יש טכנולוגיה, איכות ייצור וכו' שאין ביגואר (באופן יחסי כמובן). הכל עניין של טעם.

ממבחנים שקראתי על היגואר הקודמת היא לא באותה רמה כמו ב.מ.וו ומרצדס.

אני יכול לומר לך מהתרשמות שלי לגבי ב.מ.וו 750 ומרצדס S500 שבהן נסעתי (בב.מ.וו גם נהגתי),שמרצדס מרשימה יותר מבחינת איבזור ופאר.

דבר אחד מעניין אותי: כמה באמת עולה ביטוח מקיף למכוניות הללו (בהנחה כמובן שאין נהג צעיר, חדש)?

פורסם

זה שאני קורא לעצמי אודי בוי זה כי שמי בן, והייתה לי בעבר אאודי כשנרשמתי לפורום לפני יותר משנתיים(תרגום דפוק יצא יש לציין).

בכל מקרה, סדרה 7 הרבה יותר מושכת מA8 והמכירות מדברות בעד עצמן.

זה שהיא שונה בקטגוריה זה לא משנה, הוא לא נעול על קטגוריה, זה שהיא נקראת בהתחלה 5 ולא 7 לא עושה אוהת לפחות טובה (אלא ההיפך), היא עדיין מרווחת, היא עדיין סופר מאובזרת, והיא עדיין יותר מהנה.

בכל מקרה A8 מכונית מעולה אבל היא פשוט לא הנעה אחורית, ואני לא אוהב את זה.

אגב עדיף באמת שיקח סיבוב ויקח בחשבון את מה שאני אמרתי (צפיפות בעיקר) וינסה לחזור על זה בזמן שהוא יושב באוטו, ונראה איך הוא יחזור עם תשובה.

בהצלחה

פורסם

קשה לי להאמין שרכבים כאלה נמכרים על סמך יתרונות אלו ואחרים, לדעתי הם סמלי סטטוס ומאווים נפשיים. אני מסכים איתך שאת מבחן התשוקה מנצחת היגואר.

dirty old man

need love too

פורסם

לדעתי אם אתה אהב את היגואר אז קנה את היגואר

מה שבטוח 3 המכוניות הנ"ל אתה לא הולך להתרוצץ איתן בין מוסכים כי הרכב יתפרק לך

בכלללי אותם לקוחות המתעיינים ברכבים מהסוג שאתה ציינת בודאי לא שואלים על אחזקה כי אם יש להם כסף לקנות רכב, אז אחזקה וביטוח קטן עליהם, מה שאומר שהם קונים רק למה שהם נמשכים יותר

וגם אני בטוח שההבדלים בין המכוניות אמנם חובב רכב יוכל לזהות כל יתרון וחסרון, אבל מבחינתי זה תן לי אפילו את המכונית שנחשבת להכי גרועה משלושתם ואני יהיה מרוצה

לכן עדיף שתלך על היגואר

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

די התלבטתי אם לענות בשל העובדה שתשובתך לדברי רזמל לא מצאה חן בעיני (בלשון המעטה), אך אענה בקצרה למספר סוגיות.

1. אכן בסביבות שנת 95' עד למעבר של מותג יגואר לקבוצת מאיר לא מעט לקוחות טיפלו ברכבם באופן פרטי או במוסך שאינו של היבואן בשל העובדה שהמוסכים של היבואן בזמנו לא עמדו בסטנדרט ראוי (מבחינת ידע בטיפול ברכב ועוד מספר דברים קטנים) ונעשו באותה התקופה המון טרייד-אינים של הXJ לטובת מרצדס וBMW (אחד מהפתרונות לשמור על לקוחות היה קניית הרכב בבאק טו באק בעת שהלקוח ירצה לרכוש רכב דנדש והייתה גם הליכה לקראת הלקוח בעניין הסמלים היקרים שבאופן מסורתי נעלמו מהרכבים), ככל שידוע לי נכון להיום מאיר התגברו על הבעיות שהיו בזמנו ולכן אין צורך להימנע (אלא אם רוצם לחסוך בכסף) מלקחת את הרכב לטיפול במוסך המורשה.

2. רזמל והאחרים צודקים בעניין העובדה שמי שרוכש רכב שכזה לרוב לא מתעניין באחזקה שכן זהו הפאנצ'ליין ברכבים שכאלו (לא מעט אנשים בארץ יכולים להרשות לעצמם לרכוש רכב ב300K אך לא להחזיקם ולספוג את ירידת ערכם).

3. כפי שנאמר הXJ צפופה (ונמוכה) והיא לא מתאימה לכל אחד, לכן חשוב שתערוך בה נסיעת מבחן לפני הקנייה.

4. מבין האופציות שהועלו, הS קלאס היא האופציה המודרנית והטובה ביותר (גם מבחינת שמירת ערך) אך אין ספק שהיגואר ייחודית, בעלת סטייל, נשמה ופחות נפוצה.

5. אומנם הדגם משנת 95' (לא מעט הודות למימון של פורד) ואילך הרבה (חוזר ומדגיש הרבה) יותר אמין ופחות מתפרק מהדגמים שבעבר אך יגואר בתקופה של הXJ המדוברת עדין לא חפה מפגעי אמינות (לא שאני רואה בכך טעם שלא לרכוש XJ אך חשוב שתהיה ער לכך).

6. קח בחשבון מבחינת חלקי חילוף שבקושי ישנם חלפים משומשים בנמצא וכי במידה ותזדקק לחלף מסויים הרי שהוא כנראה יהיה חדש. כמו כן יתכן שחלק מסויים יהיה חסר בסטוק ויהיה צורך לעשות הזמנה מיוחדת כך שרכבך יהיה מושבת למספר ימים (יתכן שזה משחק לטובתך שכן תוכל באופן פרטי להזמין מחו"ל חלף משומש במחיר מצחיק...עם זאת קח בחשבון שמן הסתם המוסך לא יקח אחריות על החלף ועל הנזק שיגרם למכלול אחר ברכב בעקבות החלף).

7. מבין דגמי הXJ, הXJR היא המומלצת ביותר.

• תוכן חדש...