Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יגואר XJ8 שנת 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאודי שלדעתי תקח כזותי ולא תתאחזב לאבא שלי היו הרבה מכוניות שלהם ודרך אגב לאוודי יתרון מסוים על הבימר אומנם לא הנעה אחורית אך הנעה כפולה כך שגם אם תדפוק גז בסיבבוב היא לא תיזרק כמו הבימר

פורסם

לגבי האמינות והאיכות, אל תדאג, היא פשוט מעולה.

נתחיל מהאמינות,

בעבר היו לXJ בעיות אמינות כלשהן, בעיקר לפני שהיא נקנתה על ידי פורד העולמית. אבל לXJ שאתה חושב עליה אין שום בעיה, היא כבר מהדור החדש יותר.

אצלנו, ב 4 שנים ו200K ק"מ, לא היו שום בעיות. אחרי 3 שנים הוחלף המצבר, ולקראת תום ה 4 שנים הייתה בעיה חשמלית קטנה עם האזעקה. לא משהו רציני או קריטי.

איכות החומרים היא לא פחות ממדהימה.

מבין השלושה, ב.מ.וו 7 דור קודם, S CLASS וה XJ - ה XJ תיהיה היוקרתית ביותר. המפוארת ביותר. קשה לי להסביר את זה, אבל כשתישב ברכב אתה תבין. יש לה יותר נגיעות של עץ איכותי באוטו, מסביב ללוח שעונים וכו'. הגה מעץ וכל שאר הדברים עושים אותה פשוט למפוארת ביותר בשביל הנהג.

ה S CLASS תיהיה המאובזרת/חדישה ביותר. יש לה יותר ג'אדג'טים מאשר ה XJ.

ה 7 מרווחת יותר מהיגואר מאחור. במיוחד בגירסת ה LONG שלה, אז היא ממש כמו לימוזינה מאחור שזה לא להאמין. אישית הייתי בהלם מהמרווח שהיה מאחור בLONG. לטעמי, ה 7 היא הכי פחות מפוארת מבפנים. הכי פחות ההרגשה היוקרתית.

לכל אלה שאמרו פה שהיגואר צפופה, קראתם על זה או הרגשתם את זה?

היא צפופה לנוסעים מאחור, אין ספק. אבל לנהג? כלל וכלל לא. לא יחסית ל S CLASS ולא יחסית לאף מתמודדת.

היתרון הגדול של היגואר זה ההתמקדות בנהג. הנסיעה שלה היא האיכותית ביותר והמהנה ביותר. ה740 שהייתה אצלנו הייתה אומנם חזקה יותר מאשר ה XJ6 שהייתה, אבל בכל זאת הנסיעה של היגואר הייתה נוחה יותר, מהנה יותר.

בהשקת הXJ החדשה בחו"ל בזמנו (לפני איזה שנתיים) הוצג על המסך הגדול הרבה סירטונים. המשותף לכולם - הנאת הנהג מהנסיעה. ניסו להראות בסרט את ההתנהגות המעולה של היגואר החדשה, את טכנולגיית המתלים שהופכת אותה לפשוט מכונה מדהימה. זה אומנם לא תקף כ"כ לגביך מכיוון שהיגואר שאתה חושב עליה היא מהדור שלפני כן, אך זה מראה לך על ההתמקדות של אנשי יגואר - בנהג עצמו.

לזכות ה 7 יאמר שיש לה שוק טוב יותר מהיגואר (לא עשיתי סקר שוק, אבל זו הערכתי האישית).

אגב, הביטוח של הב.מ.וו הוא היקר ביותר לפי מה שאני יודע. היא הנגנבת ביותר. לעומת זאת ב XJ הביטוח הוא הזול ביותר. מה יש לעשות עם יגואר גנובה?

לא משנה איזה רכב תבחר, אני בטוח שכבר הבנת שכל טיפול שתעשה יהיה יקר מאוד. אין לי מושג על הטיפולים ב S CLASS, אבל ביגואר הם היו פשוט יקרים ברמה מדהימה.

בכל מקרה, בהצלחה בקנייה.

ואל תשכח שאף אחת מהן לא נקנית במחירון.

Back to the original - NC again.

פורסם

קודם כל, כיף לקרוא ולדעת שאכן יש כאן משתמשים עם ידע בנושא.

נחמד באמת לדעת זאת. :-D

מצמץ, מצטער על התגובה שלי לרזמל, כנראה שהגבתי בצורה קצת קיצונית - אבל מה לעשות,

אני פשוט לא אוהב אנשים שפונים אליי בציניות ובזילזול אשר מביע חוסר רצינות.

בעיקרון, נראה כאילו ה XJ8 אכן מכונה מדהימה- אני כנראה אלך בסופו של דבר לרכוש אחת.

כדרך אגב, פנינה רוזנבלום מוכרת את שלה, היא מדהימה (ה XJ שבבעלותה)

כבר דיברתי עם הגורמים אשר קשורים לנושא וביום שישי אני נוסע לבדוק אותה.

אני אחזיר תגובות.

כדרך אגב, אשמח לדעת מהן בעצם הדגמים אשר נקראים "סוברין" ו- "דיימלר".

הן זהות בצורתן ל XJ8.

לגבי עניין האחזקה, אני יודע ומצפה לאחזקה יקרה, מחירי טיפולים יקרים אך עדיין מתעניין והתעניינתי

מהסיבה היחידה, ידע כללי. בכל אופן אני בדרכי לרכוש אחת ורוצה קצת לדעת.

אם לבנאדם יש 300K לרכב, נכון- לא בהכרח שיהיה לו גם את הכסף הדרוש לאחזקה של ה-XJ ,

אבל אני בטוח שאם במידה ולא היה, לא הייתי קופץ מעבר למה שהיני יכול להרשות לעצמי.

תודה רבה, רבה.

יוגב.

do ya wanna check my ride skillz?

jah fag. :-)

פורסם

יוגב - אם יותר לי (ויותר לי...), הריני ליתן בזאת דעתי, כדלקמן (מה דעתך על העברית?):

1. היגואר יפהפיה, לא פחות. וגם חזקה מאוד, וייחודית. הכל נכון, א-ב-ל: הדגם הוא ללא שינוי מהותי מאז שנות ה-70 כך שהעיצוב הפנימי מיושן מאוד, הנדסת האנוש לוקה בחסר עד לא קיימת, הישיבה נמוכה מאוד והמרווח הפנימי עלוב למכונית בסדר גודל שכזה. הבטיחות (עניין חשוב ביותר) לא עומדת בסטנדרט של שנות ה-2000, איכות ההרכבה לא קרובה אפילו לזו של המרצדס והבימר, הסחירות ושמירת הערך גרועות מאשר ב-2 המתחרות. לא בכדי היא זולה יותר והיה צורך בדגם החדש משנת 2004 ואילך המהווה רכב שונה מהותית, טוב ויקר בהרבה. אם TOPGEAR לא היו בריטים אני בטוח שהביקורות לדגם הישן היו אף גרועות יותר!

2. הבימר אף היא מיושנת, ומבוססת למעשה על הדגם המקורי משנות השבעים המאוחרות... נכון שבוצעה קוסמטיקה חיצונית והמנועים טובים משהיו ואפילו מעולים, אבל לא בכדי היה צורך ברבולוציה ולא באבולוציה בין הדגם הישן לחדש. מעבר לזה, איכות ההרכבה טובה, המרווח הפנימי נאות והעיצוב הפנימי אף הוא טוב למדי. רמת האבזור, עם זאת, "קמצנית" משהו, במיוחד לעומת המרצדס. ולא נשכח את ה"סטטוס" העברייני שלה... יחד עם זאת ניתן לקנות את ה-728 שאמנם מעט חלשה אבל זולה יחסית ונותנת הרגשה של "ליסוע בלי ולהרגיש עם".

3. באשר למרצדס - עולם אחר. רכב חדיש ומודרני בהרבה מ-2 המתמודדות האחרות (למרות שמרצדס שלא כהרגלם החליפו בימים אלו את הדגם לאחר כ-6 שנים ולא לאחר 8-9 שנים). הבטיחות, הנדסת האנוש והעיצוב עולים ב-2 דרגות לפחות על 2 האחרות, והיוקרתיות בהתאם - מרצדס היתה ונשארה הסחירה ביותר ושמירת הערך שלה היא הטובה ביותר. בנוסף, ה-320 גם חסכונית בהרבה מהיגואר בעלת מנועי ה-6000/4000 סמ"ק המיושנים. בטוחני גם שרמת השירות והטיפול אצל מוסכי היבואן עדיפה, ולא תהיה יקרה יותר. כמו כן, יש המון רכבים כאלה בשוק ואין בעיה למצוא אחת שמורה היטב.

4. לגבי האודי A8 - רכב מיושן מאוד, עיצוב פנימי וחיצוני מזעזע (מישהו אמר אודי 80?) אבל מחיר נמוך יחסית וביצועים מעולים במנוע ה-4200 עם הנעת הקוואטרו - הכי ספורטיבית בין המתמודדות ויש לי הרגשה שגם אימפרזה טורבו לא תשאיר אותה הרבה מאחור... חסרון נוסף הינו סחירות איומה והעדר יכולת למצוא אחת כזו בפועל.

לסיכום - אם היית שואל אותי (ואת זה עשית למעשה) אך ורק מרצדס משיקולי בטיחות, יוקרה וסחירות וכל השאר כמפורט לעיל, הבימר רק משיקולי עלות ראשונית ל-728, יגואר אם אתה מטורף עליה ושום דבר אחר לא ישנה (גם אני כזה עם האלפות שלי...) ואודי אם לא מצאת שום דבר אחר!

עוד אופציה - יגואר S תיתן לך את כל היוקרה והעיצוב שקיימים, מנוע נהדר ומודרניות ובטיחות במחיר נמוך בהרבה (כ-150000 ש"ח לשנת 2000) לא סתם כמעט רכשתי אחת משנת 2001 ורק וטו נחרץ של אשתי ("בגילך עוד לא נוסעים ביגואר. מה יגידו הלקוחות?") הפריד ביני ובין חתולה נחשקת שכזו.

ובא לציון גואל ולת'רד סיום.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

כדרך אגב, אשמח לדעת מהן בעצם הדגמים אשר נקראים "סוברין" ו- "דיימלר".

הן זהות בצורתן ל XJ8.

סובריין היא גירסת הכניסה לסידרת ה - XJ (או אחת מעליה, לא זוכר בדיוק), כלומר מנוע "בסיסי" 4.0 ליטר ו - 290 כ"ס.

הדיימלר לעומת זאת היא הגירסה היקרה והמאובזרת של סידרת ה - XJ, כלומר מנוע 4.0 ליטר עם מגדש על ו - 370 כ"ס.

ועדיין לא ענית לי על השאלה ששאלתי מקודם: כמה עולה ביטוח של מכונית מהקטגוריה הזאת?

באשר למרצדס - עולם אחר. רכב חדיש ומודרני בהרבה מ-2 המתמודדות האחרות (למרות שמרצדס שלא כהרגלם החליפו בימים אלו את הדגם לאחר כ-6 שנים ולא לאחר 8-9 שנים).

ה - S Class הגיעה לארץ ב - 98, אני מניח שהיא הוצגה בעולם כשנה מוקדם יותר. מחישוב שלי מדובר פה על כ - 8-9 שנים.

ורק וטו נחרץ של אשתי ("בגילך עוד לא נוסעים ביגואר. מה יגידו הלקוחות?")

שהבחור מצליח? :-D

פורסם
יוגב - אם יותר לי (ויותר לי...), הריני ליתן בזאת דעתי, כדלקמן (מה דעתך על העברית?):

1. היגואר יפהפיה, לא פחות. וגם חזקה מאוד, וייחודית. הכל נכון, א-ב-ל: הדגם הוא ללא שינוי מהותי מאז שנות ה-70 כך שהעיצוב הפנימי מיושן מאוד, הנדסת האנוש לוקה בחסר עד לא קיימת, הישיבה נמוכה מאוד והמרווח הפנימי עלוב למכונית בסדר גודל שכזה. הבטיחות (עניין חשוב ביותר) לא עומדת בסטנדרט של שנות ה-2000, איכות ההרכבה לא קרובה אפילו לזו של המרצדס והבימר, הסחירות ושמירת הערך גרועות מאשר ב-2 המתחרות. לא בכדי היא זולה יותר והיה צורך בדגם החדש משנת 2004 ואילך המהווה רכב שונה מהותית, טוב ויקר בהרבה. אם TOPGEAR לא היו בריטים אני בטוח שהביקורות לדגם הישן היו אף גרועות יותר!

2. הבימר אף היא מיושנת, ומבוססת למעשה על הדגם המקורי משנות השבעים המאוחרות... נכון שבוצעה קוסמטיקה חיצונית והמנועים טובים משהיו ואפילו מעולים, אבל לא בכדי היה צורך ברבולוציה ולא באבולוציה בין הדגם הישן לחדש. מעבר לזה, איכות ההרכבה טובה, המרווח הפנימי נאות והעיצוב הפנימי אף הוא טוב למדי. רמת האבזור, עם זאת, "קמצנית" משהו, במיוחד לעומת המרצדס. ולא נשכח את ה"סטטוס" העברייני שלה... יחד עם זאת ניתן לקנות את ה-728 שאמנם מעט חלשה אבל זולה יחסית ונותנת הרגשה של "ליסוע בלי ולהרגיש עם".

3. באשר למרצדס - עולם אחר. רכב חדיש ומודרני בהרבה מ-2 המתמודדות האחרות (למרות שמרצדס שלא כהרגלם החליפו בימים אלו את הדגם לאחר כ-6 שנים ולא לאחר 8-9 שנים). הבטיחות, הנדסת האנוש והעיצוב עולים ב-2 דרגות לפחות על 2 האחרות, והיוקרתיות בהתאם - מרצדס היתה ונשארה הסחירה ביותר ושמירת הערך שלה היא הטובה ביותר. בנוסף, ה-320 גם חסכונית בהרבה מהיגואר בעלת מנועי ה-6000/4000 סמ"ק המיושנים. בטוחני גם שרמת השירות והטיפול אצל מוסכי היבואן עדיפה, ולא תהיה יקרה יותר. כמו כן, יש המון רכבים כאלה בשוק ואין בעיה למצוא אחת שמורה היטב.

4. לגבי האודי A8 - רכב מיושן מאוד, עיצוב פנימי וחיצוני מזעזע (מישהו אמר אודי 80?) אבל מחיר נמוך יחסית וביצועים מעולים במנוע ה-4200 עם הנעת הקוואטרו - הכי ספורטיבית בין המתמודדות ויש לי הרגשה שגם אימפרזה טורבו לא תשאיר אותה הרבה מאחור... חסרון נוסף הינו סחירות איומה והעדר יכולת למצוא אחת כזו בפועל.

לסיכום - אם היית שואל אותי (ואת זה עשית למעשה) אך ורק מרצדס משיקולי בטיחות, יוקרה וסחירות וכל השאר כמפורט לעיל, הבימר רק משיקולי עלות ראשונית ל-728, יגואר אם אתה מטורף עליה ושום דבר אחר לא ישנה (גם אני כזה עם האלפות שלי...) ואודי אם לא מצאת שום דבר אחר!

עוד אופציה - יגואר S תיתן לך את כל היוקרה והעיצוב שקיימים, מנוע נהדר ומודרניות ובטיחות במחיר נמוך בהרבה (כ-150000 ש"ח לשנת 2000) לא סתם כמעט רכשתי אחת משנת 2001 ורק וטו נחרץ של אשתי ("בגילך עוד לא נוסעים ביגואר. מה יגידו הלקוחות?") הפריד ביני ובין חתולה נחשקת שכזו.

ובא לציון גואל ולת'רד סיום.

היגואר ללא שינוי מהותי משנות ה 70?

מה זה השטויות האלה? בגלל שהצורה שלה נשארה דומה מאז ועד היום, אז היא לא השתנתה? כל הייחוד בXJ זה שהעיצוב החיצוני דומה מאוד לעיצוב של שנת 1968. אבל כל השאר שונה גם שונה.

הנדסת האנוש לוקה בחסר עד לא קיימת? אני לא מבין מאיפה אתה מביא את זה. באמת. תגיד לי שהיא לא מרווחת, אני אצדיק אותך. מאחור היא לא מרווחת ברמה מדהימה, פשוט לא להאמין שהיא צפופה עד כדיי כך יחסית למתמודדות שלה. אבל להגיד שהיא ללא שינוי מהותי? הנדסת אנוש לקויה?

לגבי הבטיחות אין לי מושג, אבל סתם שאלה - מאיפה לך יש מושג?

אני לא חושב שיש סיבה שהיא תיהיה לא בטיחותית במיוחד, כמו ה 7, וכמו ה S CLASS.

איכות ההרכבה לא דומה למרצדס? - שוב פעם, אני לא מבין מאיפה אתה מביא את זה. איכות ההרכבה ביגואר היא לא פחות ממדהימה. בנוסף לכך, היא ללא ספק הכי יוקרתית מבפנים עם הכי הרבה גימורי עץ, עור וכו'.

אני באמת לא מבין מאיפה רשמת חלק מהדברים האלה (ללא שינוי מהותי?! איכות הרכבה והנדסת אנוש לוקות בחסר?! אתה מדבר על XJ מסוף שנות ה 90 או מתחילתן? כן, היא צפופה מאחור מאוד. והיא לא משוכללת כ"כ (חימום בכיסאות זה תוספת) אבל דווקא על היתרונות שלה אתה יורד?).

מנועי ה 6,000 סמ"ק הלא יעילים הוחלפו מ-ז-מ-ן. הם נמכרו עוד בתקופה שיגואר הייתה בבעלות עצמית, והייתה נחשבת ללא אמינה - אבל ב XJ שנת 2000 אין שום זכר למנוע 6 ליטר.

אני חושב שכל ההודעה שלך מדברת על דגמי ה XJ הישנים, ישנים מאוד, ולא על שנת 96+.

אני לא אומר שהיגואר היא העדיפה - כל אחד והעדפות שלו. המרצדס היא המשוכללת יותר, המרווחת יותר, שומרת יותר על הערך, היגואר היא היוקרתית יותר (מבפנים במיוחד) המהנה יותר לנהיגה, והזולה יותר לאחזקה. שתיהן איכותיות מאוד, אי אפשר להגיד שמישהי פה לא ברמה של השנייה בזה.

האוודי מבחוץ מיושנת מאוד, אבל מתאימה למי שסולידי. מבפנים היא דווקא לא כ"כ מיושנת, בטח שלא כמו הב.מ.וו 7. אין לי שמץ של ניסיון עם איכות הנסיעה שלה, אבל היא ניראת איכותית מבפנים (לצערי המנוע היה סגור אז אני לא יודע להגיד שום דבר יותר מזה).

Back to the original - NC again.

פורסם

אז ככה - היגואר באמת מבוססת על הדגם משנת 1968 בלא שינוי מהותי. מה לעשות שזו עובדה פשוטה... ולגבי הנדסת האנוש לי שאלה אחת ודוגמא אחת קטנה - אתה מכיר את המתגים על לוח הדש-בורד (אורות)? נכון שהם נראים כאילו הוציאו אותם מאיזו שברולט משנות השבעים והדביקו אותם בסדר רנדומלי? וה"עיצוב" המחריד של האיירבאג? מה לעזאזל זה צריך להיות?

יש לי הרבה מאוד נסיון עם רכבים בסגמנטים הגבוהים. משם הידע.

לגבי מרצדס - סברתי שהיא הגיעה רק ב-1999, ובכל מקרה בעולם היא באמת הוצגה ב-1998. כך או כך היא הכי חדישה מבין כולן, ומן הסתם גם הכי בטוחה...

לגבי האודי - העיצוב הפנימי ברכב משנת 1999 שבו נהגתי היה לא פחות ממיושן, דומה עד זהה ל-80 מנוחתה עדן. הבימר מעוצבת הרבה יותר טוב.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

שהבחור מצליח? :-D

נראה אותך עובד מול רשויות ציבוריות ומסביר לראש העיר איך זה שה"ילד" נוסע ברכב ששווה פי 4 מהרכב שלו...

• תוכן חדש...