Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק

R-S-I
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה ,

רציתי להעלות שאלה שמטרידה את מוחי מזה זמן רב,

האם כאשר אני נוסע ולא לוחץ על דוושת הגז בירידה למשל אבל המנוע מחובר לגלגלים ש"א אני בהילוך ...האם זה צורך דלק ? והאם זה מאמץ את המנוע?

פורסם
חברה ,

רציתי להעלות שאלה שמטרידה את מוחי מזה זמן רב,

האם כאשר אני נוסע ולא לוחץ על דוושת הגז בירידה למשל אבל המנוע מחובר לגלגלים ש"א אני בהילוך ...האם זה צורך דלק ? והאם זה מאמץ את המנוע?

ברכב מודרני עם מערכת הזרקה אין צריכת דלק. המזרקים נגרים לגמרי. (נבדק בקורולה 2002)

לגבי אימוץ המנוע - פחות מאשר נסיעה סתם באותו סל"ד - הרי המנוע בסה"כ דוחס קצת אוויר במצב הזה, זה מאמץ די קליל יחסית לעבודה הרגילה שלו...

בנוסף כמובן מרוויחים מזגן בחינם במשך הירידה... :-)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אהלן,

אני שמח לכתוב פה אחרי כמעט חודש שלא כתבתי כי סגרתי 21 יום בבסיס....:-D

אם ככה הנושא דובר פה בעבר, הוסבר גם בתכנית של טופ-גיר.

הנושא גם נבדק על ידי ובצורה כזו של גלישה לעצירה (לא ללחוץ גז שמגיעים לעצירה ולהישאר בהילוך) חוסכים יותר דלק מאשר שאתה בניוטרל כי בניוטרל המנוע צריך כמות דלק מינימלית שתניע אותו.

איתמר ג'ורג'

פורסם

צורך פחות דלק זה כן, אבל הרבה פחות בטוח לבלום ככה.

וגם זה גומר לך את הרפידות ברקס הרבה יותר מהר, והן מתחממות יותר מהר, דבר שמסכן את העצירה שלך.

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם

ברכבים עם קרבורטור ישנה צריכת דלק כאשר לא לוחצים על הגז?

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

בהילוך בלי גז המנוע לוקח אפס דלק, כל עוד הסל"ד לא מתקרב שוב לאזור ה1000.

בניוטרל המנוע כן לוקח קצת דלק.

אבל:

בהילוך יש בלימת מנוע שמאיטה אותך, ובניוטרל אתה די שומר על המהירות.

כדי להחזיר את הכמה קמ"שים שהפסדת בגלל בלימת מנוע אתה תצטרך לתת קצת גז, ולשרוף דלק בכמות גדולה יותר מאשר אילו היית נשאר בניוטרל כל הזמן.

כמובן נסיעה בניוטרל לא מומלצת מבחינת בטיחות.

שרשור דומה שהיה פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=69191

פורסם

שאתה על הילוך, אז חלק מהאנרגיה מועברת למנוע כדי להשאירו דלוק, אבל שאתה בניוטרל זה לא קורה, אבל המנוע צורך דלק כדי לשמור אותו דלוק.

עדיף לנסוע עם הילוך

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

• תוכן חדש...