Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוטי, תוכל לפרט קצת על תפקיד המוט הזה? האם זה בזבוז כסף לקנות רק קדמי עליון והאם עדיף לקנות עליון ותחתון גם לקדימה וגם לאחורה?
בואו נבין קודם כל למה חיזוקי שלדה טובים בכלל.

דוגמא :-) -

נגיד והמיתלים (וההיגוי) הם רקדנים והשילדה היא רחבת הריקודים שלהם.

כמה שהרצפה יותר מוצקה יותר קל לרקדנים לרקוד ולבצע את הפעולות שלהם בצורה מדוייקת, ככה שיש הבדל גדול בין לרקוד על רצפה מוצקה לבין ריקוד על טרמפולינה... הטרמפולינה הגמישה תעוות את פעולת הרקדנים כי הרגליים שלהם ישקעו בה והתנועות שלהם לא יהיו מדוייקות ואף איטיות יותר.

לכן, ככל ששילדת הרכב שלכם מחוזקת יותר פעולת המיתלים וההיגוי תתבצע בצורה מדוייקת יותר וכמובן שהדבר יורגש היטב מצידו של הנהג.

ופה המקום לעשות את ההבחנה בין חיזוקי שלדה לבין שיפורי מיתלים!

גם אם תשפר את הרצפה יכול להיות שהרקדנים לא כ"כ טובים, כמו גם מצב הפוך - יכול להיות שהרקדנים דווקא עושים עבודה טובה אבל כמו שאומרים "הרצפה עקומה" ולכן התוצאה הסופית לא מרהיבת עין.

אם כך נאמר שגם חיזוקי שלדה וגם שיפורי מיתלים כדאיים ברכב שאנחנו כנהגים מצפים ממנו לבצע את מבוקשנו.

לאחר (ובתקווה) שהנקודה בהירה לכולם ניתן להפריד בין מה שאנחנו מבקשים מהאוטו לבין מה שכדאי לנו לבצע על מנת לקבל את מבוקשנו.

הקשחת שילדת הרכב ככלל היא פעולה חיובית עם גבול, מעבר לאותו הגבול יתחילו להיווצר סדקים בגוף הרכב בנקודות החיבור של מוטות החיזוק כתוצאה מקשיחות יתר... חיבור של כלוב התהפכות רב נקודתי שלם לשלדה עייפה ומחלידה של מכונית בת 30 עלול בלי לספק לייצר סדקים בה.

מוטות חיזוק כמו אילו שמדובר בהם בשרשור זה הם ב-99.9% מהמקרים פעולה חיובית.

הקשחה של נקודות חיבורי המיתלים הקדמיים תביא לא רק לפעולת מתלה מדוייקת יותר אלא גם לשיפור של הרגש בהיגוי ובחדות שלו.

חיזוקי שלדה אחוריים גם הם יחדדו את פעולת המיתלה ואת הרגש בנהיגה. כשחשוב לציין שהחיזוקים הנ"ל מתייחסים לנקודות חיבורי המיתלים ולא סתם חיזוקים - חיזוק השלדה בנקודות החיבור של האנטנה לא תייצר שום שינוי לטובה :wink:...

מפה והלאה כל מקרה לגופו -

יש מכוניות שהמתלה אחורי שלהם חלש במיוחד וסובל מעיוותים קשים בהעדר מוט גישור תחתון בין נקודות החיבור בשני הצדדים.. לאותן המכוניות מוט גישור תחתון (נקרא באנגלית Tie Bar) יועיל בהחלט, הונדה סיוויק לדוגמא, היא אחת כזאת.

ממה עדיף להתחיל אם רוצים שיפור בפניות, בולמים או מוטות?
על שיפורי מיתלים וכדאיותם ניתן לקרוא במאמר הגדול שפירסמתי לפני מספר חודשים שנקרא -

התנהגות ומתלים – תיאוריה וכיוון לשיפור הביצועים.

איפה להתחיל?

בדיוק איפה שהמאמר אומר לך להתחיל - בצמיגים ובגלגלים (בעיקר בצמיגים).

כל חיזוקי השלדה, המוטות, הבולמים והקפיצים שבעולם לא יעזרו לרכב שאין לו צמיגים ספורטיביים טובים, באמת.

אתה יכול להקשיח אותו עד מחר, להנמיך אותו במטר וחצי ולחזק אותו כמו אחלה כספת, אבל בסופו של דבר, כל מה שאתה משנה ומשפר באוטו שלך מגיע לכביש אך ורק בארבע נקודות הגומי שהם שטח המגע של הצמיג, נקודה סוף פסוק.

לעניות דעתי, לשפר מיתלים וכל שאר הבלאגן ברכב שלא הוחלפו בו הצמיגים לגומי ספורטיבי ברמה גבוהה זה בזבוז זמן וכסף (כמובן שבפרופורציות), הייתי לוקח סט צמיגים טוב על פני כל דבר (כן כן, כל דבר) אחר.

לא בולמים, לא קפיצים ולא בטיח.

דבר ראשון לשים את הצמיגים הכי טובים שיש, כל השאר בעדיפות מישנית.

וכמו תמיד, אני אשמח לענות על שאלות באם ישנן, כדאי ששאלות טכניות ספציפיות יבואו בליווי תמונות של הרכבים שלכם אם אתם שואלים לגביהם.

מוטי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואי מוטי אתה גדול!!! תודה רבה רבה רבה לך!!!! היום אני ניגש לעבודה,וכמובן הולך לבצע לאט לאט כל חלק וחלק בשלבי הבניה שמוטי כתב כאן,כמובן שאני הולך לתעד ולרשום כל שלב ושלב בבניה! שוב פעם תודה רבה לכל העוזרים!!!

וכמובן שמוטי צודק בקשר ל צמיגים! כל מי שהספיק לקרוא שרשור באוף טופיק שנפתח ע"י חבר שלי על זה שהחלפתי את המגנזיום אז חשוב לציין שגם על הדרך החלפתי את הצמיגים לצמיגים ספורטיבים ואת ההבדל היה ניתן להרגיש בפניה הראשונה עם הצמיגים החדשים,האחיזה בכביש השתנתה לטובה ובהרבה! וכמובן עכשיו הגיעה השלב לעשות ולשפר משהו בכוחות עצמך לרכב ולא ללכת ולקנות כל דבר אם אפשר לעשות לבד.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

רק בשביל להבין:

רק (לא רק, יש עוד כמה מבנים נדירים,אבל בעיקר) במתלה מסוג מק-פרסון הבולם מהווה גם חלק גיאומטרי מהמתלה, ולא רק משכך, אז אתם מחזקים את קצה הבולם רק ברכב עם מתלים קדמיים מהסוג הזה, כן?

פורסם

חנן -

אכן, במיתלים בתצורת מקפרסון הסיכוי לעיוותים יותר גדול בתור התחלה (למיטב זכרוני המיצובישי המדוברת אכן מצויידת בתמוכות מקפרסון), אבל מניסיוני ברכבי Double wishbone גם שם משתפרת תחושת ההגה ללא הכר...

הקשחת השילדה תתרום תמיד לחידוד פעולת המיתלים וההיגוי, אני עוד לא פגשתי מכונית שהשלדה שלה כל כך מוצקה שמוט גישור לא עשה לה כלום.

מוטי.

פורסם

שלום שוב לכולם!

היום יצאתי אל הרכב והתחלתי במדידות,כמובן שהכל הלך לא כמו שתוכנן כלומר אין כמעט מקום למוט החיזוק בתא המנוע, לכן לאחר כמה ניסיונות כושלים בניסיון לקחת מידות למוט החיזוק מאת נוסח מוטי מיאטה לצערי לא הלך כי ממש אין מקום ברגע שמכסה המנוע נסגר לבסוף הפתרון היחידי שנמצא במנוע למוט החיזוק הוא רק בצורה הזו.

עכשיו השאלה שלי היא האם החלק הכחול אמור להיות מרותך לחלקים האדומים בקצוותיו??? או ש בקצוותיו אמורים להיות מרותכים אומים ועל החלקים האדומים אמורים להיות ברגים שבעזרתם אני בעצם יוצר אפשרות למתוך את המוט?

stam 003.jpg

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

כפי שהבטחתי לעדכן,הנה כמה תמונות ממה שהספקתי לייצר עד עכשיו.

השלב הבא הוא קדיחת חורים לברגים של הבולמים ו כיפוף המוט לצורה הרצויה.

stam2 001.jpg

stam2 002.jpg

stam2 003.jpg

פורסם
שלום שוב לכולם!

היום יצאתי אל הרכב והתחלתי במדידות,כמובן שהכל הלך לא כמו שתוכנן כלומר אין כמעט מקום למוט החיזוק בתא המנוע, לכן לאחר כמה ניסיונות כושלים בניסיון לקחת מידות למוט החיזוק מאת נוסח מוטי מיאטה לצערי לא הלך כי ממש אין מקום ברגע שמכסה המנוע נסגר לבסוף הפתרון היחידי שנמצא במנוע למוט החיזוק הוא רק בצורה הזו.

אהלן סלבה, מצטער שלקח לי הרבה זמן להגיב.. עובר עליי סופ"ש פסיכי למדי :shock:...

לעניינינו -

אני מתקשה לראות את הסיבה שאתה לא יכול לבנות את המוט כמו ששירטטתי לך אותו... אם אתה מתקשה לקחת מידות אתה יכול פשוט לבנות דגם של המוטות מחתיכות של עץ ואף לוודא איזה מקומות בעייתיים יותר מבחינת מגע במכסה המנוע.

נאמר והפרופיל שאתה משתמש בו לבנייה של ה-STB הוא מלבני בגובה 1 ס"מ ורוחב 2.5 ס"מ או משהו כזה... אין שום בעיה להשיג חתיכות עץ בעובי ס"מ ולנסות למקם אותן מתחת למכסה המנוע - אפילו להדביק אותן עם מסקינג טייפ למקום ולמרוח עליהן קצת גריז למעלה, לסגור בעדינות ולאט לאט את מכסה המנוע עליהן עדם שתוכל לזהות את הנקודה המדוייקת שהמוט והמכסה נוגעים ואולי לשנות קצת את המסלול של המוט... הסתכלתי שוב על כל התמונות.. באמת שנראה לי שזה אפשרי.

עכשיו השאלה שלי היא האם החלק הכחול אמור להיות מרותך לחלקים האדומים בקצוותיו??? או ש בקצוותיו אמורים להיות מרותכים אומים ועל החלקים האדומים אמורים להיות ברגים שבעזרתם אני בעצם יוצר אפשרות למתוך את המוט?
לא הייתי מרתך את החלק הכחול לאדומים בשום מקרה, כי כל פעם שאתה צריך גישה למנוע והמוט בדרך תצטרך לפרק את כריות הבולמים... הייתי פשוט מודד את המוט במדויק ועושה אותו כחתיכה אחת, אפילו בלי כיוונונים בצדדים, ברגי כיוונון טובים רק אם מייצרים הרבה חתיכות ואז ההבדלים הקטנים בין המכוניות זקוקים לברגי כיוונון כדי לגשר עליהם - בייצור של מוט אחד אין שום צורך בכיוונון! תחתוך אותו פעם אחת מדויק וזהו.

מוטי.

פורסם
כפי שהבטחתי לעדכן,הנה כמה תמונות ממה שהספקתי לייצר עד עכשיו.

השלב הבא הוא קדיחת חורים לברגים של הבולמים ו כיפוף המוט לצורה הרצויה.

הכיפופים מחלישים את המוט. שים לב לתמונה שצירפת קודם.. הם הצליחו לעשות את זה בלי לכופף את המוט :idea:.

מוטי.

פורסם

אהלן מוטי!!! שמח שחזרת חיכיתי להודעה ממך על מנת לקבל אישור להתקדם לשלב הבא קפטן!

תשמע חבר באמת ושאין שם מקום אפילו ס"מ 1 :shock: מיכל המיים לווישרים כל כך צמוד למכסה המנוע שאפילו לא נשאר שם מקום ל ס"מ 1. אני ניסיתי לעשות אותו ישר ואכן עשיתי שבלונה מעץ אבל המכסה מנוע מסרב להיסגר. לעומת זאת אבא שלי הציע פשוט לשים את כל המוטות בקצוות של התושבות העגולות,ושהמוט האמצעי לא חייב לשבת בידיוק במרכזן של התושבות הנה דוגמא למה שהוא התכוון.

stam 003.jpg

פורסם
לא הייתי מרתך את החלק הכחול לאדומים בשום מקרה, כי כל פעם שאתה צריך גישה למנוע והמוט בדרך תצטרך לפרק את כריות הבולמים... הייתי פשוט מודד את המוט במדויק ועושה אותו כחתיכה אחת, אפילו בלי כיוונונים בצדדים, ברגי כיוונון טובים רק אם מייצרים הרבה חתיכות ואז ההבדלים הקטנים בין המכוניות זקוקים לברגי כיוונון כדי לגשר עליהם - בייצור של מוט אחד אין שום צורך בכיוונון! תחתוך אותו פעם אחת מדויק וזהו.

מוטי.

מוטי הכוונה שלי הייתה לא לרתך את החלק הכחול למרכב הרכב אלא לתושבות העגולות שבצבע האדום שמתיישבות על הבולם מלמלע ונסגרות עם שתי ברגי הבולם ,או שעדיף לשים בקצוות ברגים מתכווננים?
פורסם

ניתן כמובן לעשות את מה שאבא שלך הציע ולסגור את הסיפור.

אולי זה סתם בשביל הפרוטוקול, אבל נאמר והפיתרון של אבא שלך לא עובד לרגע, יש לבעיה פתרון שמשתמשים בו לא מעט בבניה של רכבים ואין איתו שום בעיה למרות שזה נשמע דראסטי (ביצעתי בעצמי בכמה רכבים כולל שלי...).

המוט שאמור לעבור מעל מיכל המים של הוישרים פוגע באחד מהמוטות חיזוק מתחת למכסה המנוע ולא במכסה עצמו... אני מצרף חלק מהתמונה שלך שסימנתי (בצהוב) עליו את המקום שנראה לי שפוגע במוט שאתה מנסה להרכיב.

ניתן פשוט לחתוך את החתיכה הזו של מכסה המנוע. הכוונה כמובן רק לחיזוק התחתי ולא למכסה עצמו, המכסה עצמו יישאר שלם ויראה כרגיל... את המוט שמודבק לו מלמטה ניתן פשוט להסיר ממנו חומר עם דיסק חיתוך קטן ולסגור עניין... זה לא הולך לייצר שום הבדל משמעותי בחוזק המיבני של מכסה המנוע שמצריך התייחסות.

מוטי.

Brace.jpg

פורסם

אהלן!

אכן אתה שוב צודק זהו בידיוק המקום הבעיתי,אבל עלה לי לראש רעיון קצת יותר טוב,מכיוון שאני ממש לא רוצה לחתוך שום צלעות חיזוק של מכסה המנוע אז חשבתי למה לא לחתוך את מיכל המים של המתזים? ואז לעשות השלמה מפיבר,בשבילי זה גם יהיה יותר קל כל העסק הזה עם הפיברגלאס וגם אני לא אחתוך שום צלע חיזוק.

הנה צירפתי תמונה לדוגמא ממה שאני חושב לעשות.

ועוד שאלה: האם אני יכול לרתך את המוט בקצוות ל תושבות שבניתי??? או שחייב לשים ברגים בקצוות על מנת לאפשר מתיחה של המוט?

Brace.jpg

פורסם

אתה אפילו לא צריך לחתוך את כל הצלע... מספיק להוריד ממנה חומר, לדעתי אתה לא תגיע למצב שאתה חותך אותה לגמרי... גם אם כן זה לא משנה בכלל.

שוב, למרות שזה אולי נשמע לך דראסטי, זה באמת כלום, קח מבט על מכסה המנוע שלי שרוב החיזוקים מתחתיו נחתכו בתמונה המצורפת.

אתה יכול לחתוך אחד בשקט...

לא הייתי טורח עם המיכל של המים, לחתוך, להשלים וכל זה... לך לפירוקיה ותביא מיכל קטן יותר מאיזו מכונית אחרת של מיצובישי (כי רוב הסיכויים שהחיבור למשאבה של השפריצרים יהיה זהה)... יהיה כבר יותר קל...

ועוד שאלה: האם אני יכול לרתך את המוט בקצוות ל תושבות שבניתי??? או שחייב לשים ברגים בקצוות על מנת לאפשר מתיחה של המוט?

לא הייתי מרתך את המוט לתושבות... התושבות הן משהו שלא הייתי רוצה לפרק מהאוטו בכל פעם שצריך גישה למשהו שהמוט מפריע לטפל בו.

מה שכן, גם לא צריך שיהיה למוט כיוונון למתיחה - מספיק שיהיה לו חור אחד בכל צד שניתן להעביר את בורג דרכו.

מוטי.

Airflow.jpg

פורסם

הנה שרטוט מהיר למה שאני מתכנן לעשות לשלב הבא,תסתכל עליו בבקשה ותגיד לי אם איך שזה משורטט זה בסדר או שצריך להכניס שינוים כלשהם?

untitled.JPG

• תוכן חדש...