Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

אגב אולרים וחשיפת חוטים.

החריץ שיש בכל אולר ויקטורינוקס בפותחן בקבוקים נועד לחשיפת חוטים. מי שעשה rtfm יודע.

עושים סיבוב מסביב לחוט עם מספריים פתוחות ולאחר מכן מעבירים בחריץ. יעיל מאוד, השתמשתי בזה מאות פעמים.

PXL_20260716_094859791.jpg

אני חושב שגם בחלק מהלדרמנים זה ככה. למשל בווינגמן יש את זה

PXL_20260716_100300848~2.jpg

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חכו עד שתשמעו על הטבעת אבטחה שיש בלדרמן WAVE, זה בכלל יגניב אתכם. 

אפרופו פיצ'רים נסתרים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

99% מהעבודות DIY שאני מבצע מחוץ לסדנה נראות ונשמעות ככה. 

שמע, לכולם יש אילוצים שונים, בכל דבר שעושים לבד. 

כל מה שאפשר לעשות זה לצמצם אותם למינימום, ככל האפשר. ועדיין יישארו עבודות של קללות לסירוגין.

גם בלי סולם.

הסטייה שלי, אחרי שנים של עבודה עם כלים זבל שמצריכים מלחמה גם בכלי וגם בעבודה, זה דברים שמקלים עליי ככל הניתן. 

זה לא חייב להיות סופר איכותי או ה"רולס-רויס" של הכלים, אבל זה צריך לפתור לי בעייה שמטרידה אותי ועוצרת לי את הזרימה. 

סטינו קצת. 

כחובב ואספן סכינים, הסוס עבודה שקניתי ואני סופר מרוצה- גריפטיליאן של בנצ'מייד. פתחה אלפי (אם לא עשרות ואולי אף מאות) אלפי חבילות, ניילונים, קרטונים ומה לא במהלך חייה. נרכשה לפני 15 שנה בערך. 

שומרת על חוד בצורה פנטסטית, מצד שני קלה להשחזה. 

סגירה מאד קלה ביד אחת, בתנועה קלה. ביד מיומנת זה נראה מרשים (ומפחיד). גם הפתיחה, אגב. אם כי זה לא בריא לכלי. 

ולדרמן WAVE. לא מצאתי עדיין מולטיטול שיכול להחליף אותו בשימושיות, עבורי. יש לי גם אחד יותר גדול (SURGE), שנקנה כי הוא יותר גדול (גם אני גדול. חשבתי שזה יעבוד טוב), אבל אני לא מסוגל להסתובב איתו על החגורה- ענק מדי. 

WAVE זו הפשרה הטובה ביותר, יחד עם ערכת הרחבה לשימוש עם ביטים רגילים (שהצילה אותי יותר מפעם אחת, במיוחד עם הביט רוברטסון [מרובע. סטנדרט אמריקאי שלא שמעו עליו כל כך בארץ] שמגיע בתוכה).

אין לי כבר מושג כמה שנים אני עם אותו WAVE עליי. לא מעט. 20? יותר? לא זוכר כבר. 

לפני שעתיים, ברווז כתב:

99% מהעבודות DIY שאני מבצע מחוץ לסדנה נראות ונשמעות ככה. 

שמע, לכולם יש אילוצים שונים, בכל דבר שעושים לבד. 

כל מה שאפשר לעשות זה לצמצם אותם למינימום, ככל האפשר. ועדיין יישארו עבודות של קללות לסירוגין.

גם בלי סולם.

הסטייה שלי, אחרי שנים של עבודה עם כלים זבל שמצריכים מלחמה גם בכלי וגם בעבודה, זה דברים שמקלים עליי ככל הניתן. 

זה לא חייב להיות סופר איכותי או ה"רולס-רויס" של הכלים, אבל זה צריך לפתור לי בעייה שמטרידה אותי ועוצרת לי את הזרימה. 

סטינו קצת. 

כחובב ואספן סכינים, הסוס עבודה שקניתי ואני סופר מרוצה- גריפטיליאן של בנצ'מייד. פתחה אלפי (אם לא עשרות ואולי אף מאות) אלפי חבילות, ניילונים, קרטונים ומה לא במהלך חייה. נרכשה לפני 15 שנה בערך. 

שומרת על חוד בצורה פנטסטית, מצד שני קלה להשחזה. 

סגירה מאד קלה ביד אחת, בתנועה קלה. ביד מיומנת זה נראה מרשים (ומפחיד). גם הפתיחה, אגב. אם כי זה לא בריא לכלי. 

ולדרמן WAVE. לא מצאתי עדיין מולטיטול שיכול להחליף אותו בשימושיות, עבורי. יש לי גם אחד יותר גדול (SURGE), שנקנה כי הוא יותר גדול (גם אני גדול. חשבתי שזה יעבוד טוב), אבל אני לא מסוגל להסתובב איתו על החגורה- ענק מדי. 

WAVE זו הפשרה הטובה ביותר, יחד עם ערכת הרחבה לשימוש עם ביטים רגילים (שהצילה אותי יותר מפעם אחת, במיוחד עם הביט רוברטסון [מרובע. סטנדרט אמריקאי שלא שמעו עליו כל כך בארץ] שמגיע בתוכה).

אין לי כבר מושג כמה שנים אני עם אותו WAVE עליי. לא מעט. 20? יותר? לא זוכר כבר. 

אצלי Surge החליף Wave מהדור הראשון (ללא כלים מתחלפים) ונמצא עליי בחגורה כבר הרבה שנים, נרתיק העור המקורי התבלה והוחלף בנרתיק ניילון של לדרמן אבל חוץ מזה, הכלי מחזיק בלי בעיות.

הוספתי לו את סט הביטים - אצלי מה שעובד זה האלנים והטורקסים ולפני כמה שנים נוסף גם מאריך הראצ'ט , מסתבר שהשילוב שלו עם הביטים השטוחים של לדרמן מאפשר גישה למקומות שמברג ראצ'ט "רגיל" עם ביטים משושים לא יכול להיכנס אליהם...

• אהבתי 1
פורסם

כיוון שלקחתם את זה למmulti tool, אז לי היה אחד כזה 27 שנה צמוד צמוד, הכי טוב שיש לאנושות להציע. איך לא חשבתי לשים אותו בשרשור מראש רק אלוהים יודע.

היום לשמחתי כבר לא בשימוש

קובץ:סיכת ראש לדרדוס.jpg – ויקיפדיה

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
פורסם

דתיים שיצא לי להכיר בחיי קראו לדבר הזה "לדרדוס", הלחם של לדרמן ודוס.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 דקות, GTאי כתב:

כיוון שלקחתם את זה למmulti tool, אז לי היה אחד כזה 27 שנה צמוד צמוד, הכי טוב שיש לאנושות להציע. איך לא חשבתי לשים אותו בשרשור מראש רק אלוהים יודע.

כשנעלם השיער עברת לנעץ?

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, GTאי כתב:

זו תמונה דיי גרועה, כי אין על הסיכה את השאריות של הדונג של האוזניים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם

אם כבר באולרים עסקינן - אולר שניתן לי במתנה מחבר ילדות של אבא שלי - מתקופת מלחמת העולם השניה 

image.thumb.png.f2286ab4b6cab5695ddfca6cff0a5e2a.png

העכבר האנכי שהאשה משתמשת בו ליד לקנה מידה.

וכן רכישות טובות:

הטסט ה16 עבר היום וכולם כולם - במסגרת המשפחה 

image.thumb.png.9150d0482fb4d2dc57c6680898f53aa7.png

• אהבתי 3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 14 דקות, lanosforce כתב:

אם כבר באולרים עסקינן - אולר שניתן לי במתנה מחבר ילדות של אבא שלי - מתקופת מלחמת העולם השניה 

image.thumb.png.f2286ab4b6cab5695ddfca6cff0a5e2a.png

מאד אשמח לעוד קצת מידע עליו. 

אם הוא נפתח בכלל, כתוב עליו משהו? היה עליו לוגו או משהו? 

פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

מאד אשמח לעוד קצת מידע עליו. 

אם הוא נפתח בכלל, כתוב עליו משהו? היה עליו לוגו או משהו? 

זה אולר רוסי עד כמה שידוע לי שנבנה בעבודת יד במפעל שעבד בו האבא של החבר של אבא שלי ועבר ממנו אליו, לאבא שלי - אליי. 

אין סמל אין לוגו - אולי החלק שהיה עליו הוא זה ששבור כבר. 

כן הוא עדיין נפתח אבל הוא חלוד מאוד בחלק מהכלים שלו - זה פשוט פיסת מוזיאון עם ערך סנטימנטלי. 

איפשהו בבית צריך להיות לי גם סכין וגרזן מתנועת הצופים של פולין, של אמא שלי - הסכין, הידית עשויה מעצם של קרן צבי אמיתית והיא צפה במים בגלל זה - את הגרזן, אמא שלי לימדה אותי להטיל כשהייתי קטנטן. 

יש לי בפינת ה"מזבח" לזכרה של אמא שלי ז"ל כמה דברים מעניינים שהן עבודות יד שלה:

image.thumb.png.ee6fcee18e7ce6bdfb386d3bc98a3308.png

מלמעלה למטה - ימין לשמאל 

אוסף קיט סכין גילוח (כזה שמכניסים לו תער) מתחילת ה1900 ומקדימה אליו מיכל דיו (מלא) לעט נובע ומשאית טרנזיט קוקה קולה (פריט אספנים די נדיר) 

דגם של קרייזלר PT קרוזר (השני ניתן במתנה לעורך מאוד מסויים כאן בפורום)

מעליו ביצים שרוגות ומצויירות בעבודת יד - לא עבודה של אמא שלי במקרה הזה. 
לידן סל עם ביצים (אמיתיות מרוקנות) מצויירות - עבודת יד של אמא שלי
ולידן כדור בייסבול עם חתימות של כל צוות ההדרכה שלי מהסדיר. 

קומה מתחת שתי ביצי יען (אמיתיות מרוקנות מאפרוחים שלא בקעו ישירות מבעל החווה) מצויירות בעבודת יד שלא אמא שלי ובאמצע אוסף ביצים מצויירות חלקן אמיתיות חלקן מעץ - חלקן עבודת יד של אמא שלי חלקן לא. 

בקבוקי זכוכית ירושלמית אחד מהם עד כמה שידוע לי צ'יהולי אמיתי - האולרים - בקבוק של גיישה יפנית אמיתי מיפן! האהוב עליי מהאוסף שלה בכל הזמנים. 

מיכל לצנצנת דבש קטנה (זו שכתוב עליה שנה טובה) שעשויה מחגורת עור שנזרקה לפח - עבודת יד של אמא שלי

כפית מכסף טהור - עבודת יד של אמא שלי.

דגם צעצוע של מוסטנג שיש לו מלמטה מנגנון היגוי אמיתי - נדיר... דגם של מרצדס S500E - אחד האהובים עליי. 

למטה אוסף של רכבים חלקם דגמים מאוד נדירים כמו הזפיר, בקבוק סאקה אמיתי מיפן וכך הלאה 

ובפינה שמאל למטה - בקבוק מעוצב לבושם מכסף טהור בשני חלקים - מיסייה-16! עיצוב מקורי שלי ושל אמא שלי ביחד - מלמטה יש מקום להכניס בקבוקון - הקנה מתפרק ויש מקום להכניס שם ראש ריסוס לחיץ לבקבוקון. זה אב טיפוס ובדיחה פרטית של אמא שלי ושלי מתקופת השירות הסדיר. 

ואיפשהו באמצע - יש שם גרעין אבוקדו מגולף (כן עבודת יד של אמא שלי) עם הפנים של גיסתי - אחותה הגדולה של אשתי. 

יש שם עוד כמה פנינים אבל כה. ונחזור לנושא - רכישות טובות.

ואיך שכחתי את הבבוקשקה "חרדי" שנקנה בשדה תעופה בטיסה הראשונה שלי לארה"ב מהעבודה וניתן מתנה ממני לאיך לא כמובן - אמא שלי. 

• אהבתי 4
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...