Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם למישהו יש נסיון עם מצובישי אטרז' בחיפה, האם הוא סוחב את העליות יחסית בסדר, או שזה קשוח מדי, 

ומה לגבי שהרכב מלא,

תודה רבה לעונים

עריכה אחרונה על ידי דאבל קלאצ
פורסם

זה יהיה רועש במיוחד עם רכב מלא, אך לבד סביר. אך הכול הרכב אמין, צריך לבדוק שנעשו החלפות שמן גיר, כול 4 שנים או 80 אלף.

אם הרכב מלא יתכן ותורגש בבמפרים סגירת מתלה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין מידע לגבי "כשהרכב מלא", אבל בפני עצמו כרכב ליום יום זה בסדר גמור. 

לא להיט בשום קנה מידה אבל גם לא בעייה. 

קח בחשבון שגם רכבים חזקים יותר מתקשים בעליות מסויימות (ספציפית, נחל הגיבורים והציונות- הם מקשים גם על ה1.8 ליטר, 148 כ"ס של הלאנסר שלי). השאר זה סביר. לאבי הייתה אחת כזו מהעבודה בזמנו, לא שמעתי תלונות אבל גם לא נהגתי בה. כנוסע לא הרגשתי חולשה משמעותית או בעיות סחיבה.

לפני הלנסר הנוכחית שלי, הרכבים הקודמים שהיו לי היו 1.6 עם ~95 כ"ס, הן היו בסדר גמור (חוץ מהעליות הספציפיות שהזכרתי קודם), האטראז' היא עם הפרש לא משמעותי בכח לעומתן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מעולם לא נהגתי באטראז'. אבל מרשה לעצמי לענות כי התשובה היא כללית.

תלוי בהגדרה של "להסתדר". בעיני כן, לכל היותר יהיה יותר איטי ורועש.

מצאת אטראז' לרכישה ואתה שוקל האם לפסול על הבסיסי הזה? 

יש לך אטראז' ואתה שוקל לעבור לחיפה?

מחפש רכב ותוהה האם האטראז' מתאים לחיפה?

זה רכב פשוט אמין ועמיד. לא זריז במיוחד. קניה מאוד מוצלחת לתקציב צנוע.

הוא יעלה כל עליה טוב יותר מרכב אחר שנמצא במוסך. 

פורסם

מנסיוני עם שכירות באטראז', בעליות הוא יהיה איטי ויצריך טורים גבוהים עקב גיר רציף

לירושלים כולם עולים על 90, האטראז על 75-80 עניין של הרגל אם לא קריטי לך 10 קמ''ש פחות

משתדל לעזור

פורסם

אם כבר מדברים פה על פרויד ונחל הגיבורים, יש לי תובנה מעניינת מהניסיון שלי, שאולי מישהו פה יוכל להסביר אותה מבחינה מכנית.

בעבר הייתה לי סובארו B4 (מנוע 2.0 ליטר, הנעה 4X4). הייתי רגיל שצריך ללחוץ אותה חזק כדי שתעלה את נחל הגיבורים ברציפות ובטוב. כמובן, אם לחצת חזק ולא ריחמת על הגז – לא הייתה לה שום בעיה והיא הייתה תופרת את העלייה גם על 100 קמ"ש, אבל זה דרש מאמץ.

איפה שהופתעתי לגמרי זה עכשיו, כשעברתי לטויוטה יאריס 2013. באופן די מדהים, עם האוטו הקטן הזה והמנוע החלש יחסית, בכלל לא צריך ללחוץ כל כך חזק ואין את הרעש הסביבתי והמאמץ שהייתי רגיל אליו. אתה פשוט לוחץ קלות על הגז והאוטו נוסע ועולה בלי דרמות

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 40 דקות, M H כתב:

נוסע ועולה בלי דרמות

לטויוטה מערכת תזמון שסתומים משתנה VVT כמו קורולה, תוסיף לזה את משקלו הקליל של האוטו הקטן..

• מעניין 2

משתדל לעזור

פורסם

הניחוש שלי, גיר יותר מתקדם \ יעיל ביאריס. אולי גם ה-4X4 משפיע, לא ממש יודע.

גם בלאנסר שלי הגיר מסרס קצת את היכולות של הרכב. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 35 דקות, ברווז כתב:

יעיל ביאריס

מעניין כי בדר''כ פלנטרי מושך פחות טורים מרציף (לא יודע מה ביאריס 2013 נראה לי רציף אבל לא סגור על זה)

• מעניין 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 20 דקות, M H כתב:

אם כבר מדברים פה על פרויד ונחל הגיבורים, יש לי תובנה מעניינת מהניסיון שלי, שאולי מישהו פה יוכל להסביר אותה מבחינה מכנית.

בעבר הייתה לי סובארו B4 (מנוע 2.0 ליטר, הנעה 4X4). הייתי רגיל שצריך ללחוץ אותה חזק כדי שתעלה את נחל הגיבורים ברציפות ובטוב. כמובן, אם לחצת חזק ולא ריחמת על הגז – לא הייתה לה שום בעיה והיא הייתה תופרת את העלייה גם על 100 קמ"ש, אבל זה דרש מאמץ.

איפה שהופתעתי לגמרי זה עכשיו, כשעברתי לטויוטה יאריס 2013. באופן די מדהים, עם האוטו הקטן הזה והמנוע החלש יחסית, בכלל לא צריך ללחוץ כל כך חזק ואין את הרעש הסביבתי והמאמץ שהייתי רגיל אליו. אתה פשוט לוחץ קלות על הגז והאוטו נוסע ועולה בלי דרמות

ככה זה טכנולוגיה. זה משתפר... בנוסף משקל הרכב זה שיקול דרמטי בעליות.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...