Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת לא CSL, לצורך העניין.

ונראה לי שהגענו לנקודה שבה הכל מסתכם, בעוד שאתה(bmwforever) חושב על BMW כ-E36 ו-E46, אני חושב על BMW בתור E21 ו-E30.

דוגמה בולטת מאוד להבדלים בגישה היא ה-M3 לאורך השנים.

ה-M3 E30,ה-M3 המקורית (והטובה ביותר) נוצרה למטרות הומוליגציה כדי שיוכלו להכניס את הסדרה 3 למרוצי ה-DTM ושות'.

מכונית קטנה,קלה עם מנוע נהדר ואפס פשרות.

בעוד שה-M3 שעקבו אחריה יותר רוכבות על הגל מאשר מחדשות כמו ה-E30, הן שמנות יותר, מתפשרות יותר וספורטיביות פחות.

דוגמה טובה וקיצונית לכך היא ה-M3-E36 US spec

מה שאני מנסה להבהיר פה בעצם הוא, שבעיני מה שאתה אוהב הוא פחות BMW מאלו שאני אוהב.

הן מתפשרות יותר וג'נריות יותר לעומת המקור וחסרות את התחושה.

בעיניך BMW זה מכוניות סלון-מפוארות, בעיני מדובר במשהו שונה לחלוטין.

וזהו.

עריכה: ל-STI05 ,ההבדלים פחות קיצוניים ממה שאתה מציג אותם.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זאת לא CSL, לצורך העניין.

ונראה לי שהגענו לנקודה שבה הכל מסתכם, בעוד שאתה(bmwforever) חושב על BMW כ-E36 ו-E46, אני חושב על BMW בתור E21 ו-E30.

דוגמה בולטת מאוד להבדלים בגישה היא ה-M3 לאורך השנים.

ה-M3 E30,ה-M3 המקורית (והטובה ביותר) נוצרה למטרות הומוליגציה כדי שיוכלו להכניס את הסדרה 3 למרוצי ה-DTM ושות'.

מכונית קטנה,קלה עם מנוע נהדר ואפס פשרות.

בעוד שה-M3 שעקבו אחריה יותר רוכבות על הגל מאשר מחדשות כמו ה-E30, הן שמנות יותר, מתפשרות יותר וספורטיביות פחות.

דוגמה טובה וקיצונית לכך היא ה-M3-E36 US spec

מה שאני מנסה להבהיר פה בעצם הוא, שבעיני מה שאתה אוהב הוא פחות BMW מאלו שאני אוהב.

הן מתפשרות יותר וג'נריות יותר לעומת המקור וחסרות את התחושה.

בעיניך BMW זה מכוניות סלון-מפוארות, בעיני מדובר במשהו שונה לחלוטין.

וזהו.

עריכה: ל-STI05 ,ההבדלים פחות קיצוניים ממה שאתה מציג אותם.

תקרא קצת.

CSL היא-V8 קלת משקל.

ל-3 האותיות CSL יש משמעות.

יש המון חומר ב-GOOGLE.

לילה טוב

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם

אני מרגיש יותר ויותר מטופש לדון איתך על זה בכלל.

השאלות איזה דגם זה? או האם אני מבין בהבדלים בין הדגמים? הן לא עקרוניות בכלל לנושא הדיון.

זאת הערה מתנשאת שבאה להראות "אני מבין יותר ממך, אתה לא מבין כלום".

תבלה גם אתה ובהצלחה עם הגישה הזו לחיים.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם
אני מרגיש יותר ויותר מטופש לדון איתך על זה בכלל.

השאלות איזה דגם זה? או האם אני מבין בהבדלים בין הדגמים? הן לא עקרוניות בכלל לנושא הדיון.

זאת הערה מתנשאת שבאה להראות "אני מבין יותר ממך, אתה לא מבין כלום".

תבלה גם אתה ובהצלחה עם הגישה הזו לחיים.

לא מבין יותר מאף אחד אחר.

אם זה מה שאתה מבין מהערותי, אתה צריך להתבגר.

את איחולי הבהצלחה שלך אני ממש לא צריך עד היום הסתדרתי יופי בלעדיהם.

הדיון הזה מיותר ולא מוסיף כבוד לאף אחד.

כל הזה, לפני שאתה מחפש 323...:roll:

שבת שלום :)

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם
תקרא קצת.

CSL היא-V8 קלת משקל.

ל-3 האותיות CSL יש משמעות.

יש המון חומר ב-GOOGLE.

לילה טוב

אההמ, מר בחור.

ה-CSL - היא I6.

סה"כ מדובר בגרסת HardCore של ה-M3. מנוע זהה עם הספק גבוה קצת יותר,יותר בלימה,פחות נוחה,פחות כבדה.

לעומת זאת, ה-GTR היא V8.

תקרא קצת.

יש המון חומר ב-GOOGLE.

פורסם

טורבולר, יש הסכמה בנושא הזה, כאן המחלוקת נמצאת.

הגישות שלנו לגבי החברה שונות וזה לגיטימי.

הגישה שלי שהצגת היא נכונה חלקית ואני אנסה להסביר.

אני מסתכל על BMW כיצרנית מכוניות בהווה שמייצרת מכוניות יוקרה ושמה דגש חזק מאוד על הצד הדינמי של המכונית.

אני מבין טוב מאוד את הדוגמא של הM3, רק שהשינוי העדכני והקונספט העכשווי הוא מבורך לדעתי וככה אני אוהב את זה, שילוב של יוקרה ואיכות בניה וייצור שכוללת חשיבה על כל הפרטים הקטנים והדבר הזה פשוט נוטף מכל חלק וחלק ברכב לצד דינמיות ונהיגה מהנה מאוד.

את שני הדברים האלה אי אפשר למצוא בשום מקום אחר ולא אצל אף מתחרה בקטגוריה וזה לדעתי מה שמייחד את BMW כיום וגם כמה דורות אחרה (בעצם כמו שאמרת, החל מE36) וזה מה שעושה אותה בעצם ליצרן המכוניות הטוב בעולם לדעתי.

נ.ב. sti אל תדאג לבימרים שלי, הם בסדר. הרצון לשדרג קיים תמיד.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם
אההמ, מר בחור.

ה-CSL - היא I6.

סה"כ מדובר בגרסת HardCore של ה-M3. מנוע זהה עם הספק גבוה קצת יותר,יותר בלימה,פחות נוחה,פחות כבדה.

לעומת זאת, ה-GTR היא V8.

תקרא קצת.

יש המון חומר ב-GOOGLE.

GTR.

צודק בעניין ה-GTR.

מודה בטעות.

המודעה בעמוד הקודם זו CSL בכל מקרה.

http://www.supercars.net/cars/2324.html

קרא את הסלוגן, ותסתכל על התמונה כולה.

שוב לילה טוב.

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם

זאת לא.

מבט קצר על הפגוש אומר זאת.

וכל הקטע של הפרסומת הוא, להדגיש שההבדל היחיד בין גרסת הכביש של ה-M3 לזאת על המסלול הוא, שלזאת על הכביש יש כסאות.

למרות שבפועל ישנם עוד מספר הבדלים קטנים...

פורסם

גם אני ציפיתי למעט יותר בקיאות...

ואני חושב שמה שאמרתי מוצדק אז אל תתייחס למה שנוח לך....

הרכבים עם המנועים החלשים זה בשביל הכסף....

השאר באמת מתקרבים לחווית הנהיגה המושלמת, כי כן בשביל חווית נהיגה צריך חבילה כוללת, ולא מספיק שיש ריפודי עור וסאן רוף, או שהאוטו קופה.... צריך כוח.... כי אם נוחות זה הכל - אז סיטרואן BX היא חווית הנהיגה המושלמת...

בהצלחה עם הE46 האוט', יום יבוא ואעקוף אותך באיזה כביש ואז תבין מאיפה החברה הגיע לכזה מעמד... ואיזה רכבים באמת מייצגים אותה בכבוד....

ותלמד קצת היסטוריה, המכוניות של היום חייבות המון לעבר, אז אל תזלזל בE30, או 02....

תשכיל.

haters will hate

פורסם

בנצי,

אתה לצערי ממשיך עם התגובות המתנשאות וזה חבל כי אפשר לנהל דיון גם בלי זה.

חברת מכוניות היא ארגון כלכלי, השיקולים היחידים בחברה וההחלטות הנעשות הן החלטות כלכליות בלבד.

לפיכך, היא צריכה לייצר גם דגמים זולים וגם דגמים יקרים ולנסות למקם אותם גבוה ככל האפשר בקטגוריה. המנועים החלשים אינם ברירת מחדל, הם דגמים נוספים בהיצע וגם אותם הם מנסים למקם גבוה בקטגוריה הספציפית להם.

בנוסף לזה היא גם צריכה לחדש כל הזמן בכדי להישאר במרכז העניינים.

אלה דברים שלא מובנים לך כנראה בכלל, מבחינתך, הלוואי והיו מייצרים את הE30 עד היום.

אני לא אמרתי שנוחות, ריפודי עור וסאן רוף זה הכל באוטו למרות שאתה מנסה לצייר את זה ככה.

לBMW של היום יש קונספט - מכוניות יוקרה דינמיות שתענוג לנהוג בהן וכמו כן גם לשהות בהן ואת זה אני אוהב.

אתה אוהב את מכוניות העבר של היצרן ונהנה מהן? אין בעיה, בכיף, אין לי שום תלונה כלפיך.

אני לא מזלזל במכוניות העבר ולא זלזלתי, על טעם וריח אין מה להתווכח.

אני בכל זאת, (רק אם אתה מרשה כמובן) מעדיף את הדגמים החדשים יותר בהם יש שילוב של יוקרה עם דינמיות.

גם הם וגם הדגמים הישנים מייצגים את החברה בכבוד.

אם אתה חושב, שהעובדה שאתה מעדיף את הדגמים הישנים עושה אותך מבין יותר או משכיל יותר, שיבושם לך (תודה על ההזמנה ללימוד ההיסטוריה, אבל אני אוותר, התיכון הספיק לי).

אני בכל אופן לא מתיימר להיות מומחה בשום דבר (אפילו אם זה לא עונה לך על הציפיות), אני פשוט אוהב לנהוג במכוניות של BMW, אם תרצה או לא.

גם אם תעקוף אותי עם ה2002 או הE30 שלך, זה לא ישנה שום דבר.

פורסם

אני לא מתנשא, תסלח לי... אני פשוט חושב שדיברת שטויות....

נהגתי על 328 97, X5 04, 528 98 וגם על 760LI שנת 04 אם אני זוכר נכון....

וכן ב.מ.וו מספקת שילוב מנצח, אך עדיין נהיגה על 318 זה מבאס, זה לא מה שהם התכוונו כשהם הגדירו את עצמם כמכונת הנהיגה המושלמת...

ותדע לך שנהיגה על 325 89 הרבה יותר כייפית מנהיגה על 328 97, התגובה, התחושה שהרכב מעביר, שניהן כוחניות, אחת בדמות טיל שובב והשניה כקטר כוחני ומרופד....

אבל מה שאתה מחפש - אפשר למצוא גם באודי, מרצדס, וגם במאזדה....

מכונית שכיף לשהות בה - יש המון כאלו, כיף לשהות בB4 החדשה, בסמארט ממש כייף.

כיף לנהוג בה - כן כיף לנהוג על מכונית שיש לה כוח אחרת זה דבילי, לנסוע על 316 קופה ופתאום בלנו עוקפת אותי -- אם כל הכבוד לב.מ.וו, זה שווה לתחת... זה מבאס את השועלים....

אתה מדבר על מושלמות אז תבין שהמושלמות נמצאת בדגמים היקרים, כי בכדי שיהיה קרוב למושלם הוא צריך לכלול מזה ומזה, פאר ונוחות, ביצועי מנוע ושילדה משובחת....

ובדגמים החלשים אפשר לעשות X בסעיף האיבזור על חלק מהפריטים וכמובן X בסעיף הכח....

והתוצאה הסופית - מושלמת? לא. דומה לזאת שכן מתקרבת לשלמות, נותנת לבעליה תחושה של כאילו.... כמה פעמים התווכחתי עם בעלים של 318 על כמה שהאוטו שלהם משהו משהו....

ובאמת שאין לי שום דבר נגדך, תקפוץ לבת-ים, אני אניע את הקשישה לכבודך, תבין שגם רעש (נהמה) של מנוע מקרבת לשלמות, שגם פשטות תורמת לדבר, תעשה סיבוב, בכיף...

ובת'כלס ... אין על זריקת תחת בבימר ישנה.... י

ובנוגע לנושא השרשור- אני ממליץ על 318IS אבל למצוא אחת שכזאת במצב ראוי ומחיר שפוי זה כמו למצוא M3 יד ראשונה מסבתא בגבעתיים...

אני הייתי הולך על כיוון של קומפקט בשבילך, אתה יכול למצוא שמורות, מסבתות, במחירים שפויים...

haters will hate

פורסם

איכות בניה ויוקרה כמו שיש בBMW לא מצאתי בשום רכב אחר.

מכוניות שכיף לנהוג בהן יש הרבה, אבל BMW עושים את זה בצורה מיוחדת, אחרת מהמתחרות.

וזה ייחודי, השילוב הזה וזה יוצר שלמות.

לא נהגתי אף פעם על E30 לכן אני לא יכול לחוות דעה על חווית הנהיגה בהשוואה לE36 למשל, בכל אופן, זה ממש לא מה שאני מחפש, מכיוון שכמו שאמרתי, יש עוד פרמטרים שאני מחפש ברכב חוץ מאיך הוא נוסע.

יש הרבה מכוניות שכיף לשהות בהן ויש גם הרבה מכוניות שכיף לנהוג בהן.

BMW משלבת בין השניים בצורה מושלמת ועושה את זה הרבה יותר טוב מהמתחרות.

אין מה להשוות בכלל בין 318 ל325 וזה גם לא פייר לעשות את זה.

אתה יכול להשוות 318 למרצדס C180 ולאוודי A3 1.8.

הכל בחיים יחסי, ויחסית למכוניות בקטגוריה 318 היא מכונית טובה מאוד - חווית הנהיגה המושלמת ביחס למתחרים באותה הקטגוריה וככה זה צריך להימדד.

נכון שזה לא 325 וברור שהיא יותר טובה, אבל שוב, אין כאן מקום להשוואה בכלל..

אי אפשר להגיד לבעלים של 318, הרכב שלך ממש גרוע בגלל שה325 יותר טובה.

גם שלמות זה מושג שמשתמשים בו באופן יחסי, מכייון שאין לזה גבול.

פורסם
הלוואי והיו מייצרים את הE30 עד היום.

הלוואי.......

וברצינות:

המגמה היא משותפת לכלל תעשיית הרכב:

לעולם יהיו הרכבים החדשים מפנקים יותר, חזקים (?!) יותר, וכו',והשוני הוא בעצם ההעדפה של כל אחד מאיתנו.

"ב מ וו לנצח" לדוגמא, יעדיף E46 M3 עם 343 כ"ס, בעוד שאני צריך בדיוק חצי (170כ"ס) ע"מ להנות מ2002 טורבו שאמנם פחות מהירה ונוחה, אך (הרבה) יותר משתפת ומאתגרת.

בברכה,

שמוליק.

e46_m3_clean[1].jpg

yannick1[1].jpg

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

bmwforever, אני לא ממש מסכים לחלק מהטענות שלך. קודם כל, הטענה הבסיסית שכל מה שמייצר BMW הוא מושלם, יחסית לקטגוריה שלו נשמעת קצת מוזר. BMW לא מושלמים בהכל. תפיסה שאומרת שכל מה שהם מייצרים מושלם בקטגוריה שלו ניראית לי בעייתית. העובדה שהEVO רכב מעולה (חוץ מהפנים הנוראי שלו) לא הופכת את הלאנסר לטובה פחות או יותר.

אני מסכים עם בנצי ש318 זה לא רכב מושלם, בגלל בעיית הכוח, הוא גם לא היחידי שטוען זאת, גם במבחנים רכבים לBMW חלשות צויינה פעמים רבות בעיית הכוח של הדגמים החלשים. לדוגמא BMW 316 עם 102HP משנת 97, עלתה יותר מA3 1.8T עם 150HP, רכב כבד עם 102HP, הייתרון של ההנעה האחורית לא יגיע לידי ביטוי חוץ מבכביש חלק במיוחד, ואז כבר שאמר בזמנו ROEE, החלקות על כביש חלק במיוחד אני יכול לעשות גם עם מכסחת דשא עם הנעה אחורית... המחיר כמובן לא כולל איבזור, ומי שהוסיף גג, עור או אי אלו אופציות אחרות בטח שילם כבר מחיר שהיה לא רחוק ממחיר של קאפה טורבו באותה שנה.

לגבי איכות היצור, BMW לא תמיד מושלמים. מניסיון של שבוע, ו4000 ק"מ בערך על BMW Z4 2.5, היו לה כמה פאקים די יפים ברמת הביצוע, כל מיני פלסטיקים שנתנו תחושה זולה למדי (ולא היה מדובר בדגם פשוט, היו ריפודי עור, חימום למושבים, ניווט לוויני וכו') אם הייתי משלם בארץ, את המחיר של הBMW הזו, הייתי די מאוכזב. (מה גם שאני, בכסף הזה הייתי רוכש משהו אחר).

BMW מייצרכים רכבים משובחים ללא ספק, גם אני הייתי מעדיף BMW חדשה יותר על ישנה, אבל זה כבר עניין של טעם.

לBMW כיום יש בעיקר בעיית מחיר מול תמורה, בתור משומשות הן אופציה מעניינת הרבה יותר, למי שיש את הכיסים העמוקים לשלם ביטוח מקיף בעלות מטורפת למדי, וחלקים יקרים.

הערה כללית - כיף לנהל דיונים מול אנשים אחרים בפורום, להסכים ולא להסכים, נסו רק לנהל זאת בנימה קצת יותר חברית, ולא בהתנגשות אישית.

סוף שבוע נעים לכולם,

גיא

פורסם
מנוע של M3 בתוך קומפקט זה סוג כלשהו של מוטציה שלא מזכירה בשום אופן BMW.

BMW זאת מכונית כבדה, כל המנועים, כל המכוניות. אין להן הרגשה של מכוניות ספורט - ואני מדבר על רכבים מקוריים אם זה עדיין לא הובן.

מה ?

תגיד , אתה שפוי ?

מה ההבדל בין הקומפקט לקופה ?

משקל ? ( אולי 100 קילו , לא יותר )

ההבדל הוא שבתוך הרכב , סביבת הנהג בקומפקט היא הרבה יותר קלילה . נקודה .

לא מרגישה מגושמת ומכובדת כמו בקופה , הרבה פחות קלסטרופובית וזו הסיבה העיקרית לבחירה בה .

חוץ מזה שזה יותר מיוחד .

יותר זולה משמעותית...

רק צריך היה להחליף סרן אחורי וזהו .

קוילים של בילשטיין - יש .

סטאבילייזרים של אייבך - יש .

סטראטים מאלומיניום של ספארקו - יש .

משאבות קלאץ' חדשות - יש .

קויק שיפט של B & W - יש .

ג'אנטים 17 של מילה מילייה ברוחב 8.5 אינץ' - יש .

צמיגים רחבים מאודדד - יש .

חסרים עוד כמה דברים , אבל ירדתי מהעניין והכל יבנה אבל בתוך קופה של חבר טוב .

כמו שאתה שם לב , אני לא רציתי לבנות אותה לדראג .

אלא להתנהגות נטו . ואחיזה .

אז מה לא ב.מ.וו ?

לך תשאל את HARTEGE ( או איך שלא רושמים את שם הסדנא הפסיכופטית הזו... )

ד"א ,

גם קומפקט ב 28 אלף פלוס מינוס ( היתה אפשרות להביא... )

אז תקרא מה רשמת בציטוט מעליי ותבין כמה מטומטם המשפט הראשון שכתבת .

ועכשיו למשפט השני ,

אני עדיין מנסה להבין איך ל M3 אין הרגשה של רכב ספורט...

יש משפט עתיק שאומר :

"סייג לחכמה שתיקה"

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...