Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן אתם תורמים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תגידו, אתם תורמים קבוע לעמותות מסויימות כל שנה?

לאחרונה נחשפתי לחבר דתי והופתעתי שהם לוקחים את הנושא של "מעשר" מאוד ברצינות.

דיברתי עם חברים חילונים והם אמרו שהם תורמים באופן לא קבוע ויוצא בין 500-2000 שקל בשנה. חלקם אמרו שזה "לצרכי מס".

אכפת לכם לשתף לאילו עמותות אתם תורמים ולמה?

מה הסכום השנתי שלכם?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי עמותות

כן תרמתי לאחרונה לצופר-צבע אדום (אני רק בטלגרם שלהם,בלי אפליקציה)

שווים כל שקל לדעתי

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

היום תרמתי כמה דולרים ל Rob Ferretti  לקמפיין בחירות שלו שהוא מריץ ביישוב שהוא גר בו (ארה"ב) ומתעללים בו עם כל מיני שטויות לגבי גודל השטח וגודל המבנים שהוא בונה.

בעיקרון אני תורם, לא עושה כל כך מעקב אחרי הכמות שאני תורם. בד"כ לדברים שאני מאמין בהם ושיגרמו לקידום הרעיונות שאני מאמין בהם.

תרומות שביצעתי לאורך השנים כמו נעים בסופ"ש, האינטרס שלנו, web archive, ידידים וכו'. ואני די בטוח ששכחתי כמה..

אני פחות תורם לאנשים ברחוב וכו'. כי זה לא מקדם אותם בתור אנשים 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

תורם דם, עושה מילואים ומאכיל חתולי רחוב ומממן להם טיפולים רפואיים.

חצי מהמשכורת שלי מנוקה במקור לעמותות שונות שהמשטר חפץ ביקרם, לא מרגיש שום צורך לתת גם את החצי השני לעמותות אחרות.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • אהבתי 6
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 7 שעות, Gorpi כתב:

תגידו, אתם תורמים קבוע לעמותות מסויימות כל שנה?

לאחרונה נחשפתי לחבר דתי והופתעתי שהם לוקחים את הנושא של "מעשר" מאוד ברצינות.

דיברתי עם חברים חילונים והם אמרו שהם תורמים באופן לא קבוע ויוצא בין 500-2000 שקל בשנה. חלקם אמרו שזה "לצרכי מס".

אכפת לכם לשתף לאילו עמותות אתם תורמים ולמה?

מה הסכום השנתי שלכם?

אני נותן קבוע מעשר  (אני חרדי)

אני נותן לאדם שאני יודע שהוא זקוק ולא לשום עמותה שם הרבה נעלם בדרך, אם יש קמפיין שאני מאמין בו (אין הרבה כאלה) אתרום גם לו

• אהבתי 3
פורסם

כסף רק לדברים ספציפיים ולא לעמותות. אני רוצה לדעת לאן הכסף הולך וכמה ממנו מגיע למטרה.

מעבר לזה מתנדב בידידים ועד שנפצעתי התנדבתי במתן בסתר.

מעריך שזה מצטבר לכעשירייה בשנה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני משתדל מאוד לתת 10% מההכנסות כשכיר, ומהרווחים כעצמאי. 

הייתי רוצה לתת הכל לאנשים שאני מכיר, אבל אני חייב 46 למס.

אז אני נותן בערך חצי למשפחות שאני מכיר ויודע שהם במצב כלכלי קשה, ועוד חצי לעמותות שאני מעריך את הפעילות שלהם (וניסיתי לבדוק כמה שיכולתי בד”כ מול אנשים שמתנדבים בעמותה, שיש ”בשר” מאחורי הפעילות שלהם). 

לחלק מהעמותות אני תורם באופן קבוע, בעיקר בתחומים של עזרה רפואית, או עזרה לנזקקים. ולחלק מהעמותות זה תרומות מזדמנות.

לא רוצה לכתוב סכום שנתי, אבל זה 5 ספרות ולא בתחתית הסקאלה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

לפי מה ששמעתי אצל תמיר דורטל, חילונים תורמים בפעל הרבה פחות מדתיים ,ללא יחס למשכורת שלהם, אין לי הסבר טוב למה, אולי זהן מצוות מעשר כספים.
אולי זה תחושה שהם תורמים מספיק במס הכנסה, למרות שלאו דווקא אותם אנשים שמשלמים יותר מס תורמים פחות, אולי זה סתם יותר אינדבידיאליות.  
בארה"ב 

אצלי בגדול 1200 חודשי לגמח השכונתי, מחלקים חבילות מזון והכל בהתנדבות (נוער בשכונה מחלק), שום כסף לא הולך לשום משכורת.
עוד כמה מאות שקלים חודשים מפוזרים לכל מיני מטרות.

דרך אגב למעשר כספים בגדול יש 2 שיטות:
10% מההכנסות שלך נטו - הרווחת 20 נטו תתרום 2000 , פה הרבה מחשיבים כל מיני הוצאות לחלק מהמעשר
10% מהכסף הפנוי שלך אחרי הוצאות הכרחיות הרווחת 20 אתה חי מ15 וחוסך 5 תתרום 500, זה נטו לצדקה.

פורסם

הפסקתי לתרום כשהתחילו להתגלות שחיתויות בכל מיני ארגונים.

ועם ניהול כספי המיסים שלי אני מרגיש שאני ״תורם״ בעל כורחי למטרות לא ראויות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כסף אני תורם לבעלי חיים בעיקר, בכל הקשור לבני אדם אני סולד מהקונספט של עמותות (למרות שחלקן נפלאות), אבל כבר 20 שנה אחת לשבועיים אני מנדב את עצמי ורכב מסחרי גדול לשינוע של תרומות (מעמיס, ממיין וכו') למרכזי חלוקה שונים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

עד שנפצעתי התנדבתי במתן בסתר

https://www.mako.co.il/mako-vod-keshet/parliament-s2/shorts/Video-cb48ff463238841006.htm

https://www.facebook.com/watch/?v=348849495889815

לפני 43 דקות, nglancer כתב:

לפי מה ששמעתי אצל תמיר דורטל, חילונים תורמים בפעל הרבה פחות מדתיים ,ללא יחס למשכורת שלהם, אין לי הסבר טוב למה, אולי זהן מצוות מעשר כספים.

מעניין מאיפה הוא מביא את הסימוכין שלו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה נשמע שהרבה מאוד נגד עמותות.

מהיכרות אישית לפעמים עמותות שמעסיקות עובדים בשכר ומתנהלות נכון עוזרות יותר מאשר לתרום למישהו באופן אישי.

לדוגמה (אחת מהרבה) אני מעריך יותר עמותה שלוקחת על עצמה שיקום משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים מאשר לתת סתם למשפחה סכום כסף.

שיקום זה אומר שיושבים אנשי מקצוע עם המשפחה, עושים סדר עם החובות, יושבים עם המלווים על פריסה של תשלומים, דואגים לעבודה לבני הזוג וכו’ (וכן, כחלק מההסדר מביאים למשפחה גם סכום חודשי) במקרה כזה אין לי בעיה שיעסיקו מזכירה ואנשי מקצוע בתשלום, אם היו נותנים את כל הכסף למשפחה זה היה איפה שהוא נקבר בחובות.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

אני מכיר ילדים שההורים שלהם עובדים מאוד קשה כדי לתת להם חינוך טוב, חוגים, אוכל, דרך ארץ ועוד. אני נותן להם הרבה יותר ממעשר 

רוב הכסף הולך למשפחה הזאת 

• רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...