Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן אתם תורמים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 25.3.2026 בשעה 15:54, ברווז כתב:

כן אגיד שזה מציק לי לראות שאני היחיד שעושה משהו בסביבה המיידית שאני נמצא בה באותם הרגעים. או היחיד שמבין שצריך לעשות משהו.

אתה לא יודע מה עובר על כל אחד שעובר שם באותו רגע ומה ביכולתו לעזור במקרה זה.

גם אתה לא תורם לכל ארגון בעולם, גם אתה לא תמיד יכול לזרוק את הכל באמצע היום ולרוץ לסייע למישהו שדווקא עכשיו זקוק לעזרה.

זה שעכשיו ברחוב ״מתעלם״ כביכול, אולי לפני רגע קיבל בשורה קשה ואין לו אפשרות להתמודד עם קושי נוסף?

תרומה והתנדבות כן היא, כל אחד לפי ראות עיניו באותו רגע.

כן, יש כאלה שעושים יותר מאחרים. זה אומר שכל מי שעושה פחות ראוי לגינוי?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 26.3.2026 בשעה 12:48, saay222 כתב:

זה הציניות של המשטר, אנשים חכמים במשטר חשבו איך לתת לאנשים את האפשרות המינימלית להתקיים, ובו-בזמן לבצע בהם דה-הומניזציה ולתת להם להרגיש אשמה/בושה.

אתה חי בישראל? להזכירך, ישנו מגזר גדול בו נותנים לאנשים את האפשרות המינימלית להתקיים אולם ללא שום רגשי אשמה/בושה.

בתאריך 26.3.2026 בשעה 11:07, Night Driver כתב:

מבחינתי אחד הדברים החשובים זה לשמור על כבודו של הנתמך.

ישנה אמרה שאני כנראה לא מצטט אותה נכון אך היא בערך "עדיף אדם מקבץ נדבות מאשר נתמך על ידי הציבור". הרעיון הוא שקבלת תמיכה היא המצב הנמוך ביותר שאדם יכול להגיע ועליו לעשות הכל כדי לא להגיע לשם. באופן אישי, אם הייתי מגיע למצב שכזה לא חושב שהייתי מרגיש כי נשאר לי כבוד כלשהו.

רשת התמיכה בקהילות היהודיות בעבר הסתמכה על כך. תמיד היו נצרכים ונזקקים אולם הסטיגמה החברתית הקטינה את מספרם של אלה שנתמכו ע"י התרומות. התמיכה הסוציאלית הקיימת כיום על חשבון משלם המיסים מחליפה את הרגשת החוסר כבוד עצמי בהרגשת ה"מגיע לי" כך שכמות הנזקקים/נתמכים זינקה לרמות שהיו בלתי אפשריות בקהילות היהודיות בעבר ולמרבה הצער חלקה זלג לאירגוני הצדקה האמיתיים.

פורסם
לפני 12 דקות, Haim_gds כתב:

באופן אישי, אם הייתי מגיע למצב שכזה לא חושב שהייתי מרגיש כי נשאר לי כבוד כלשהו.

וכאן לתומך יש חובה להחזיר לך לפחות חלק מהכבוד האבוד.

זה שאתה יודע שהגעת לשפל לא אומר שאני צריך להזכיר לך את זה ואם לא יהיה לך אפילו שמץ של כבוד לא תוכל לצאת מהמצב אליו נקלעת אף פעם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 26.3.2026 בשעה 16:41, Be roo כתב:

אתה לא יודע מה עובר על כל אחד שעובר שם באותו רגע ומה ביכולתו לעזור במקרה זה.

תודה שהזכרת לי את הנקודה החשובה מאד הזו. 

זו בדיוק הסיבה שבגללה אני תמיד מסייע. 

גם אתה לא תורם לכל ארגון בעולם, גם אתה לא תמיד יכול לזרוק את הכל באמצע היום ולרוץ לסייע למישהו שדווקא עכשיו זקוק לעזרה.

דובר על בסביבה המיידית. 

זה שעכשיו ברחוב ״מתעלם״ כביכול, אולי לפני רגע קיבל בשורה קשה ואין לו אפשרות להתמודד עם קושי נוסף?

קשה לי לראות את זה. כן, יש היתכנות לזה. 

אבל בחייך. 

משהו קטן וקלאסי, ברוח התקופה- מקלט מפוצץ באנשים, חלקם בגודל הפיזי שלי. צעירים ממני. 

אדם מבוגר עם מקל הליכה יושב באי נוחות על כסא לאורך כל השהייה שם (ישב כשנכנסתי כבר). 

אני לא יכול להאמין שאני היחיד ששם לב לנקודה הזו. למה אני הייתי היחיד שהושיט לו יד לעזרה לקום מהכסא?

גם דברים קטנים כאלו, אני לא ממש מצליח לראות בסביבה המיידית שלי. 

כן, יש כאלה שעושים יותר מאחרים. זה אומר שכל מי שעושה פחות ראוי לגינוי?

חלילה, ממש לא אמרתי כלום לגבי "גינוי". חס ושלום. 

פשוט -איך אסביר. 

יש דברים שאני רואה, שכמו שאני יכול- כמעט! כל אחד יכול, רק שלא כל אחד מנסה.

גם דברים קטנים כמו הדוגמא שנתתי קודם (שלא כל אחד יכול- פיזית, אני מבין את זה, וכמו שציינת בהודעה - אין לי גם דרך לדעת אם הם לא מתמודדים עם קושי פיזי בעצמם. מה שנכון נכון).

אני לא יודע איך להסביר מה מציק לי בצורה שתישמע הגיונית וסבירה. 

אנסה כך- הייתי שמח לראות עוד אנשים מנסים לעזור זה לזה, כרגע זה נראה שיש מעט מידי על פניו.

איך ליישב את זה עם ההתנגשות הלוגית של "בסתר" אני לא יודע. 

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי קצת יותר טוב. 

ושוב תודה שהזכרת לי נקודה חשובה שהפנמתי לעומק כבר לפני זמן רב ברמה של "חלק ממערכת ההפעלה שלי" (ולכן נשכחה קצת).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

דובר על בסביבה המיידית. 

זה לא משנה, העיקרון חל  תמיד. אתה רואה דברים רק מזוית הראיה שלך, ועושה חישובים לאחרים.

לפני 53 דקות, ברווז כתב:

אדם מבוגר עם מקל הליכה יושב באי נוחות על כסא לאורך כל השהייה שם (ישב כשנכנסתי כבר). 

אני לא יכול להאמין שאני היחיד ששם לב לנקודה הזו. למה אני הייתי היחיד שהושיט לו יד לעזרה לקום מהכסא?

לא הבנתי, היה לו לא נוח לשבת והוא רצה לקום? רוב האנשים מניחים שמי שקשה לו מעדיף לשבת, אולי הם פשוט לא הבינו מה הוא רוצה.

ואולי את אלה שלא קמו, לימדו שהצעת עזרה למי שלא ביקש היא עלבון? אולי חלק מהם עם מגבלה פיזית או נפשית, או שבאותו רגע 3 ילדים שגעו להם את השכל והם לא שמו לב.

לפני 47 דקות, ברווז כתב:

אני לא יודע איך להסביר מה מציק לי בצורה שתישמע הגיונית וסבירה. 

רבים כמוך חוטאים בשיפוטיות הזו.

קח דוגמה:

התחלתי לתרום דם בכיתה י״ב. מאז יוצא לי לתרום 2-3 בשנה. בקורס קצונה בצבא באו להתרים בבסיס, ואיכשהו יצא שמהמחלקה לי לא הרבה תרמו. גם אני לא, כי לא הסתדר לי בעומס המטלות. (דרך אגב, הלכתי לתרום מספר שבועות אחרי זה, על חשבון זמני הפרטי).

קיבלנו שטיפה מהמפקדים, של ״איך זה שאתם רוצים דרגות קצונה ולתרום למדינה אבל לא טורחים ללכת לתרום מנת דם מצילת חיים״.

ביקשתי רשות לענות והסברתי למפקדים שרק לי מותר לבחור מתי ואיך לתרום, ואין לי שום חובה לתת דין וחשבון על כך לאף אחד. וזה שכביכול כרגע זה ״בסביבה המיידית״ שלי, לא אומר שדוקא עכשיו מתאים לי לעזוב הכל ולתרום.

כן, יש אנשים שתורמים יותר, יש אנשים שרגישים יותר ושמים לב מהר יותר למצוקה של אחר. אבל הישראלים נחשבים לעם שמאוד תורם ומתנדב. תהיה גאה במה שאתה עושה, ותשאיר את הרטינות שעוברות מתחת לאף בצד, יהיה לך הרבה יותר נעים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, Be roo כתב:

זה לא משנה, העיקרון חל  תמיד. אתה רואה דברים רק מזוית הראיה שלך, ועושה חישובים לאחרים.

:mm_yeah:

לפני 5 דקות, Be roo כתב:

לא הבנתי, היה לו לא נוח לשבת והוא רצה לקום? רוב האנשים מניחים שמי שקשה לו מעדיף לשבת, אולי הם פשוט לא הבינו מה הוא רוצה.

ואולי את אלה שלא קמו, לימדו שהצעת עזרה למי שלא ביקש היא עלבון? אולי חלק מהם עם מגבלה פיזית או נפשית, או שבאותו רגע 3 ילדים שגעו להם את השכל והם לא שמו לב.

היה קשה להבין את השיטואציה; מתברר שהניחוש - אינטואיציה שלי היה מדוייק, ומדובר על אדם עם מוגבלות תנועה לא פשוטה. לא משוכנע שלבד היה מצליח לקום מהכסא.

שימי לב לנקודה בבקשה: לא שאלתי אותו אם הוא רוצה עזרה. הושטתי את היד. 

שאלה מעלה "לא נעים לי" כלפי מי שמציעים לו. פה הצבתי אותו בפני עובדה, ה"ניסוח" שונה- אני רוצה לעזור, לא אתה צריך עזרה. ניואנס חשוב. יש גם כאלו שצריכים ויוותרו בגלל "ניסוח" לא נכון.

בדיוק כמו לתת כוס מים ביד של מי שצריך אותה, במקום לשאול אותו אם הוא רוצה מים. הרוב אומרים לא אם שואלים אותם; שים להם כוס ביד, והרוב ישתו. 

לפני 5 דקות, Be roo כתב:

רבים כמוך חוטאים בשיפוטיות הזו.

לפני 5 דקות, Be roo כתב:

תהיה גאה במה שאתה עושה, ותשאיר את הרטינות שעוברות מתחת לאף בצד, יהיה לך הרבה יותר נעים.

תודה על התשובה.

צודקת לחלוטין. 

פורסם
לפני 32 דקות, ברווז כתב:

מתברר שהניחוש - אינטואיציה שלי היה מדוייק

לאנשים שונים יש אינטואציות שונות. אז שים לב שעכשיו אתה לא שופט אותם על שלא הגישו עזרה, אלא על שלא הבינו שצריך, במקרה שהוא ממש לא מובן מאליו.

לפני 32 דקות, ברווז כתב:

שימי לב לנקודה בבקשה: לא שאלתי אותו אם הוא רוצה עזרה. הושטתי את היד. 

אתה מתאר זאת כמשהו חיובי, אבל צריך להבין שיש אנשים שיקבלו זאת באופן שלילי. 

כשתבין שלא כולם מתהלכים בעולם עם המוח שלך ותפיסת העולם שלך, יהיה לך יותר קל לשחרר.

היתה לי חברה שניתקתי איתה קשר. במהלך שנות חברות רבות, היא עצמה איבדה חברים רבים שניתקו איתה קשר. זה לא שהיא אדם לא נעים. אבל בדברים מסויימים היא היתה מאוד מקובעת שאיך נכון להתנהג, ואוי למי שפעל אחרת. וככה היא הגיע לפיצוץ כל פעם עם חבר אחר. לעיתים קרובות בעקבות נסיונות שלהם לעזור לה. אז הלקח כאן הוא כפול:

לא כל מי שאתה מציע לו עזרה מקבל את זה באופן חיובי.

להיות מקובע ושיפוטי לגבי איך שאחרים מתנהגים משפיע בעיקר עליך, וכשמדובר בזרים, רק עליך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, Be roo כתב:

לאנשים שונים יש אינטואציות שונות. אז שים לב שעכשיו אתה לא שופט אותם על שלא הגישו עזרה, אלא על שלא הבינו שצריך, במקרה שהוא ממש לא מובן מאליו.

הבנתי את זה תוך כדי הכתיבה. :mm_yeah:

לפני 7 דקות, Be roo כתב:

אתה מתאר זאת כמשהו חיובי, אבל צריך להבין שיש אנשים שיקבלו זאת באופן שלילי. 

אכן, יש. 

מניסיוני, פחות מאשר אלו שאפנה אליהם בשאלה.

לפני 7 דקות, Be roo כתב:

כשתבין שלא כולם מתהלכים בעולם עם המוח שלך ותפיסת העולם שלך

לגמרי...

לפני 7 דקות, Be roo כתב:

לא כל מי שאתה מציע לו עזרה מקבל את זה באופן חיובי.

להיות מקובע ושיפוטי לגבי איך שאחרים מתנהגים משפיע בעיקר עליך, וכשמדובר בזרים, רק עליך.

לגמרי.

ואני עדיין בדיעה שה"ניסוח" שלי יותר מתאים. הוא יותר מסייע "לשמור על הכבוד" של האדם מהצד השני. 

פורסם

@Be roo, גרמת לי לחשוב (תתביישי לך! תראי מה עשית :lol:). 

אני מניח שהמקור של התסכול שלי הוא אחר. 

בסביבה המיידית שלי (חברים, משפחה, עבודה)- אני תמיד הייתי צריך להיות היוזם. אם הייתי רוצה משהו, אני הייתי זה שצריך לדאוג להזיז, לעשות, לדחוף, לדבר, ליזום, להריץ, לתפעל. 

ונמאס לי מזה כבר. 

גם בעבודה, לפעמים הקטעים הכי מטומטמים שיכולים להיות, משום מה! רק אני זה שמצליח לטפל בהם ולסגור את כל הקצוות. כל האחרים או מגלגלים אחריות או מיתממים או פשוט לא מבינים\לא יודעים, ובדיוק כמו שאני נכנסתי לעומק- גם הם יכלו... 

מפה התסכול שלי. כנראה. נראה לי.

פורסם
לפני 17 דקות, ברווז כתב:

אני מניח שהמקור של התסכול שלי הוא אחר. 

מה המקור שלך קשור?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מה המקור שלך קשור?

הוא נדחף לכל מיני מקומות, והבעייה שהוא לא קשור. ככה הוא מוציא קולות. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

גרמת לי לחשוב

צר לי, אשתדל שלא יקרה שוב.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני תמיד הייתי צריך להיות היוזם. אם הייתי רוצה משהו

אנחנו גולשים עכשיו לעוד נושא, יתכן וההשתדלות שלי תכשל כבר כאן.

שים לב למה שאתה כותב, הכל בגוף ראשון. אם אתה זה שרוצה משהו, לא ברור שאתה זה שצריך ליזום?

אני אניח שהתכוונת לכך שגם כשלא מדובר במשהו עבור עצמך ישירות, אתה זה שיוזם.

וכן, יש בעולם יוזמים יותר ופחות, מכל מיני סיבות.

הדבר היחיד שאתה שולט עליו זה אתה. ויש לך כמה אופציות:

1. להמשיך ליזום ולהתמרמר שאחרים לא.

2. להפסיק או לפחות להפחית יוזמה.

3. להמשיך ליזום וללמוד לשחרר.

הבחירה לא מובנת והיא רק שלך. יש אנשים שיוזמים כי זה עושה להם טוב. אחרים יוזמים מתוך תחושת אחריות פנימית או חיצונית, ויש את אלה שעושים בלית ברירה כי אחרים לא, ותהיה בעיה אם זה לא יעשה.

אם זה עושה לך טוב, מה אכפת לך מה עושים אחרים.

אם זה ממניע חיצוני, תבדוק אם הוא באמת שם או שהמצאת אותו. יש אנשים שחושבים שמוטלת עליהם אחריות שאף אחד לא ביקש מהם לקחת, ולא יקרה שום אסון גדול אם משהו לא יבוצע, או שיקרה אסון, אבל הוא לא יהיה באחריותך.

השורה התחתונה, להתמרמר על התנהלות של אחרים זה בזבוז אנרגיה. תבין מה מניע אותך, תבחון בצורה מודעת מה אתה עושה ולמה, ותעשה את זה מהסיבות הללו. יהיה לך קל יותר.

זה לא שאין מרמור, לפעמים יש משהו שחייב להתבצע, ואתה עדיין יודע שאיש לא יעשה את זה חוץ ממך למרות שזה לא תפקידך. אבל יש לי תחושה שכמות הארועים האמיתיים האלה בחייך היא פחותה משמעותית ממה שנראה לך. הסיכוי שאתה מוקף רק בעצלנים קיים, אבל לא גדול :-).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 4 דקות, Be roo כתב:

צר לי, אשתדל שלא יקרה שוב.

:rofl:אהבתי. 

לפני 4 דקות, Be roo כתב:

שים לב למה שאתה כותב, הכל בגוף ראשון. אם אתה זה שרוצה משהו, לא ברור שאתה זה שצריך ליזום?

אם ניקח שרשור מקביל, זה שמדבר על הרזייה- "אני רוצה על האש"... אני לא היחיד שרוצה על האש. אני לא היחיד שנהנה בעל האש. 

למה אני זה שצריך ליזום, לשכנע את הנהנים האחרים, לעשות חלוקה של מה כל אחד מביא ועושה וכך הלאה? סתם דוגמא. 

לפני 4 דקות, Be roo כתב:

הדבר היחיד שאתה שולט עליו זה אתה.

לגמרי. 

לפני 4 דקות, Be roo כתב:

ויש לך כמה אופציות:

1. להמשיך ליזום ולהתמרמר שאחרים לא.

2. להפסיק או לפחות להפחית יוזמה.

3. להמשיך ליזום וללמוד לשחרר.

4- you cant change the people around you but you CAN change the people around you...:lol:

לפני 4 דקות, Be roo כתב:

השורה התחתונה, להתמרמר על התנהלות של אחרים זה בזבוז אנרגיה. 

לגמרי :mm_yeah:

טוב, נראה לי שחטפנו את השירשור למחוזות הזויים למדי, חזל"ש ברשותך. 

וכל הכבוד לך על הראייה היחודית שלך. 

פורסם
לפני 56 דקות, ברווז כתב:

אם ניקח שרשור מקביל, זה שמדבר על הרזייה- "אני רוצה על האש"... אני לא היחיד שרוצה על האש. אני לא היחיד שנהנה בעל האש. 

למה אני זה שצריך ליזום, לשכנע את הנהנים האחרים, לעשות חלוקה של מה כל אחד מביא ועושה וכך הלאה? סתם דוגמא. 

תמיד בקבוצה יש את אלה שיוזמים יותר ופחות.

אתה רוצה? אתה נהנה מהתוצר הסופי, רק היית מעריך אם מידי פעם מישהו אחר היה לוקח את המושכות. לגיטימי. 

אז שוב, יש לך כמה אופציות:

1. להמשיך ליזום, להנות מהארוע ולהתבאס מעבודה

2. להפסיק ליזום, להנות מהפנאי ולהתאס מה״אין ארוע״

3. לנסות לבקש מאחרים להרים את הכפפה, בין תנה למישהו ספציפי או שתפרסם קבוצתית לכל המעורבים. אולי תגלה שכולם חשו שאתה נהנה לעשות הכל לבד (מה שמחזיר אותנו לענין הזה של זוית ראיה והצעות עזרה :- p )

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...