Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן אתם תורמים?

פוסטים מומלצים

פורסם

חילונח תורם אבל לצערי פחות ממה שהייתי רוצה. אני אישית תורם בהו"ק לעמותות הגדולות והמסודרות כן גם כאלו עם משכורות גדולות לכמה מקבלי שכר (לרוב מגייסי התרומות מרוויחים יותר מהמנכ"ל). יש להם אימפקט גדול וניהול מקצועי.

הדבר שאני הכי לא אוהב זה תרומה של מוצרי מזון בסופר (אחרי שהסופר גזר -15% רווח גולמי על המוצר).

ככלל לא אתרום לעמותות קטנות ולא מוכרות ואם כן רק לאחר בחינה באתר דנסגייד שמראה דוחות כספיים ופירוט של משכורות וכו'.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, urich כתב:

ככלל לא אתרום לעמותות קטנות ולא מוכרות ואם כן רק לאחר בחינה באתר דנסגייד שמראה דוחות כספיים ופירוט של משכורות וכו'.

הבעיה העמותות לא קשורה רק למשכורות עובדים,

יש לי חבר שעבד אצל אחד שעוזר לעמותות שלא מצליחות לגייס כסף , והחוזה שלו איתם זה שאחרי שהוא משקם אותם יש לו אישור לזמן מסוים להשתמש בשם שלהם ולקחת באזור ה40% 

פורסם
לפני 7 שעות, עוזי ל כתב:

והחוזה שלו איתם זה שאחרי שהוא משקם אותם יש לו אישור לזמן מסוים להשתמש בשם שלהם ולקחת באזור ה40% 

בגלל זה אני מסתכל על סעיף עלות גיוס תרומות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

אבל אם מנכל עצותה חוקח עלות שכר של 80,000 בחודש הוא לא יקבל ממני תרומנ.

מה הגבול?

אם מדובר על עמותה שמגלגלת מליונים, אתה רוצה מישהו עם יכולות לנהל את האופרציה, והשכר שלו צריך להיות מותאם.

אימי התנדבה שנים רבות בעמותה קטנה שהפעילה מועדוניות אחה״צ לילדים שלהוריהם אין אפשרות לממן חוגים או סידור אחר. העמותה התגאתה בכך שכל המנגנון מנוהל בידי מתנדבים. רק אנשים המקצוע שעובדים במועדוניות קיבלו שכר.

כביכול, ראוי לציון, אבל זה גם בא לידי ביטוי בהתנהלות שלהם. כשמערכת לא מופעלת בידי אנשי מקצוע, היא פחות יעילה. בגיוס, בתכנון, ביישום נכון.

אז מה עדיף? לתרום לעמותה של מתנדבים בלבד ולראות את הכסף יורד לטמיון בגלל טעויות ניהול, או לתרום לעמותה שמנוהלת בידי אנשי מקצוע שמקבלים שכר מותאם לאחריות שמוטלת עליהם?

הרי אף אחד מאיתנו לא יודע לחשב האם מתוך ה-100 שהוא תרם, בעמותת מתנדבים חצי התבזבז בגלל ניהול לא נכון, ובעמותה מקצועית חצי התבזבז על המערכת.

אז הכסף שלי הולך למטרות שקרובות לליבי. בידיעה שחלקו בודאות לא מגיע ל״משתמש הקצה״, ולא ממש משנה לי מאיזו סיבה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברור שמנכ"ל מקצועי זה דבר טוב ודבר שעולה אבל מנכ"ל שבא למנכל עמותה יודע שרמות השכר הן לא כמו בשוק העסקי. הוא צריך שכר סביר אבל ברמה הנמוכה של המנגלים ולא בגלל חוסר יכולות אלא בגלל המטרות.

אני עובד מול רשויות ממשלתיות ששם שכר המהנדסים נמוך משמעותית מהשוק החופשי (בערך 50%). אז נכו שיש שם לא מעט שעובדים שם כי ה לא מתאימים לשום מקום אחר אבל יש שם גם לא מעט אנשים שנמצאים מתוך אידיאולוגיה.

גם עלות שכר של 80 זה בסביבות 45 ברוטו. שכר סביר למנכל עמותה.

פורסם

סביר זה עניין יחסי

בסוף מנכ״ל לא בא לעבוד בחינם 

אם תהיה לו משכורת טובה יותר במקום אחר אז הוא ילך אליו

אז אם רוצים שהעמותה תנוהל בצורה טובה ולקבל מנהלים טובים צריך לשלם בהתאם 

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

רמות השכר הן לא כמו בשוק העסקי

כמה זמן לא "כמו בשוק העסקי"? שלושה רבעים? שני שליש? חצי?

איך זה עובד? אתה מברר כמה העמותה מגלגלת, בודק כמה מקבל מנכ"ל בחברה בשוק העסקי שיש לה מחזור דומה ואז מפחית  אחוז מסויים?

גם עלות שכר של 80 זה בסביבות 45 ברוטו. שכר סביר למנכל עמותה.

בהודעה קודמת אמרת שאם הוא מרוויח 80 אתה לא תורם. אז זה סביר או לא?

ואם מנהל בשוק העסקי שאחראי על סכומים דומים מרוויח 160, 80 זה בסדר?  ואם הוא מרוויח 120 אז 80 זה יותר מידי?

אני עובד מול רשויות ממשלתיות ששם שכר המהנדסים נמוך משמעותית מהשוק החופשי (בערך 50%). אז נכו שיש שם לא מעט שעובדים שם כי ה לא מתאימים לשום מקום אחר אבל יש שם גם לא מעט אנשים שנמצאים מתוך אידיאולוגיה.

השכר במגזר הציבורי נמוך בחלקים מסויימים מסיבות שונות, אבל זה לא הנושא. לא הבנתי את ענין האידיאולויגה. מנכ"ל עמותה אמור לקצץ בשכרו בגלל האידיאולוגיה של העמותה? ואם מרוויח 80, אבל תורם חצי לעמותה אחרת? הוא שם כדי לנהל את העמותה. שכרו צריך לתאום את תפקידו וגודל האחריות שעליו. ואם ולאן הוא תורם אותו זה עניינו. למה עובדי עמותה אמורים להיות יותר נדבנים מאחרים?

ברור שיש עמותות שהפכו להיות מקור למינוי מקורבים עם משכורות לא מפוקחות, ומנגנון מסואב ששואב את הכספים מהמטרה שאליה נתרמו. אבל לקחת פרמטר בודד כמ ומשכורת מנכ"ל, לא מעיד על זה.

פורסם

כשאת ממנכלת גוף שלי מתרומות השכר שלך יהיה יותר נמוך כי את לא חיה מייצור כסף מפעילות.

וכן, מי שחי על תרומות צריך לתרום גם בעצמו בדמות שכר יותר נמוך מהמקובל.

בדיוק כמו שלפני שאכניס יד לכחס של העובדים שלי אכניס יד לכיס שלי.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

כשאת ממנכלת גוף שלי מתרומות השכר שלך יהיה יותר נמוך כי את לא חיה מייצור כסף מפעילות.

מנכ"ל עמותה לא נדרש לייצר כסף הוא נדרש לייצר ערך. אם מנכ"ל מצליח להגדיל את היקף התרומות מאותו תקציב, או להגדיל את מספר המתנדבים. מייצר שת"פים משמעותיים או מנתב את הפעילות כך שתגדיל את האימפקט שלה. אז בהחלט מגיע לו על כך שכר ואף גבוה.

פורסם

אני לא אומר שלא מגיע לו שכר ולא אומר שלא מגיע לו שכר גבוה אלא שמי שבא לעבוד בעמותה יודע מראש ששכרו יהיה יותר נמוך ממה שמקובל בשוק.

שים לב בעמותות עם מנכ"לים שמשתכרים יפה איזה אחוז מהתרומות הולך על המנגנון ולא תמיד יש קורלציה בין השכר לביצועים.
למשל האגודה למען החייל מחזיקה שני מנכ"לים בשכר ברוטו של כ 70,000 ש"ח בחודש (לפני רכב, קה"ש וכו'), שני סמנכלים ב 58 ועוד סמנכ"ל תפעול ב 55. לעומתם האגודה למלחמה בסרטן חמזיקה מנכ"ל בשכר ברוטו של כ 42. מבחינת פעילות למען המטרה האגודה למלחמה בסרטן עושה לא פחות למען המטרה לשמה הוקמה.

פורסם

יש לי בטן מלאה על האגודה למען החייל.

אני אישית תורם לעמותת לתת לפי guidestar מחזור הפעילות שלהם כרבע מיליארד שקל (כן הרבה לא בכסף אלא בתרומות מזון עם שווי כספי).

המנכ"ל מקבל שכר שנתי של 548 א' בשנה (כ-46 א' לחודש). זה שכר נמוך ביחס להיקף הפעילות.

פורסם
לפני 11 דקות, urich כתב:

יש לי בטן מלאה על האגודה למען החייל.

גם לי. לא שוכח להם שכשהייתי בלבנון לא היה לנו אפילו כיסאות במוצב אבל בבסיסים במרכז הארץ בנו חדרי כושר מפוארים.

זה חלק ממנכ"ל שממקסם פעילות. משקיע איפה שמכניס יותר ולא איפה שחשוב יותר.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

מבחינת פעילות למען המטרה האגודה למלחמה בסרטן עושה לא פחות למען המטרה לשמה הוקמה.

איך אתה מודד ביצועים של עמותות?

אפשר להשוות סכומי גיוס וכמה מהם מגיע בסוף למטרה לעומת סכומי תפעול.

אולי העמותה למלחמה בסרטן מוציאה פחות על שכר, אבל מגייסת פחות כסף כי המגייסים שלה פחות טובים כי השכר שלהם נמוך? (סתם דוגמה, לא בדקתי)

אבל נניח והמחזורים דומים, עדיין, איך משווים ביצועים? ועוד בעמותות שעוסקות בתחומים שונים? איך זה מדיד?

• תוכן חדש...