Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן אתם תורמים?

פוסטים מומלצים

פורסם

כשעמותה פונה לתרומה אני מסתכל קודם כל איך היא משיגה את מטרותיה.

נתתי דווקא את שתי העמותות האלה כי יצא לי לראות מה הן עושות. האגודה למלחמה בסרטן נותנת מענה מצויין (מהיכרות של כמה שנעזרו בהם. תמיד היו קשובים ונלחמו עד להשגת הפיתרון) ולעומתם האגודה למען החייל זורקת את הנזקקים לעמותות אחרות לסיוע (וגם זה מהיכרות קרובה. מגדל בבית שתי משקיות ת"ש שהנוכחית עובדת עם אוכלוסייה מאוד נזקקת).

גם אם נסתכל על בתי חב"ד, הם מסייעים ונמצאים בכל מקום ולעומתם לכי קבלי תשובה ממשרד החוץ בשגרה.

הנקודה היא שאם אפשר למצוא מנכל טוב ב 42 אין שום סיבה לשים שניים שעולם כל אחד 70.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא מדד אמפירי שמאפשר להחליט האם שכר של עובד כזה מוצדק או לא.

עזוב את הענין שזה מקרה אנקדוטלי (ושוב, אין לי מידע לגבי איכות פעילותם), אם היו אומרים לך שמנכ״ל העמותה למען החייל עובד בחינם, היית תורם להם בידיעה שהם לא מתפקדים?

פורסם

האגודה למלחמה בסרטן עושה (כנראה) רבות למען ילדים חולי סרטן, זה מצטלם יפה.

סבתא הייתה חולת סרטן ריאות, בשארית ימיה הגיע להוספיס בתל השומר (מקום מעולה) אבל זה קשור לקופת חולים ולא לאגודה למען הסרטן ממנה לא קבלנו שום תמיכה לא סבתא ולא המשפחה.

לאמא בגיל 50 בערך גם היה סרטן, במשך תקופה עברה הקרנות. שוב שום תמיכה לא למשפחה, לא לאבא שצמצם בשעות עבודה, וגם לא לאמא.

עברו כמה שנים טובות.

לאבא היה סרטן לבלב, ועוד פעם שום סיוע.

ככה שמבחינתי האגודה למלחמה בסרטן, זאת האגודה המיותרת בעולם... כמובן אלה אם כן אתה ילד.

פורסם

הניסיון שלי איתן זה גיסתי, דודה שלי, שני חברים וידיד טוב של הבת שלי.

קיבלו ליווי מפאות דרך סיוע בזכויות. 

לפני שעה, Be roo כתב:

זה לא מדד אמפירי שמאפשר להחליט האם שכר של עובד כזה מוצדק או לא.

עזוב את הענין שזה מקרה אנקדוטלי (ושוב, אין לי מידע לגבי איכות פעילותם), אם היו אומרים לך שמנכ״ל העמותה למען החייל עובד בחינם, היית תורם להם בידיעה שהם לא מתפקדים?

אין מדד אמפירי כי זה לא גוף עסקי שאת יכולה להשוות ביצועים ברמה של ייצור כסף. 

אני בהחלט מסתכל על עלות המנגנון ביחס לפעילות ואיזה שכר מושכים בעלי תפקידים. כי זה המדד הכמעט יחיד שיכול לתת לי תמונה מה עושים עם הכסף שמבקשים ממני.

פורסם

אני באופן אישי בד''כ (למעט חריגים)  לא מאמין בתרומות כספיות, לעמותות שונות,מהסיבה המאד

פשוטה ותמימה שאינני יודע מי יגזור על הסכום קופונים, ואני באמת מסכים ששווה לעמותה

לשלם סכם גדול למנכ''ל מקצועי, מצד שני אם תאמר לתורם שמ 100 ש'ח שהוא תורם

יתקזז בדרך כנראה כ 60% במקרה הטוב, סביר שיחשוב פעמיים.

בתקופות קשות גם יצא לי להכיר עמותות שמורכבות ממתנדבים בלבד או עובדים שכירים

במשכורת מינימום. פשוט עשו (עושים) עבודה נפלאה.

לעיניין התרומה

בעבודתי ה שניה אני עובד עם בעלי צרכים מיוחדים בעבור שכר מינימום שזה מכסה לי בערך את עלויות ההגעה, ואני מחשיב את זה ממש כנתינה.

מדובר באנשים שלא מסוגלים אפילו להגיב או לאכול/ לשתות לבד. 

נפל בחלקי לעבוד עם צוות מצויין, שנותנים מעצמם גם בימים כאלה כה הרבה כולל הגעה למעונות מרוחקים תחת סיכון.

בנוסף נרשמתי גם בוקר בשבוע  להתנדבות במרכז לעוור בחיפה ואני מחכה בקוצר רוח שיתייצב המצב

הבטחוני כדי שאוכל להתחיל.

אני חושב שנתינה מעשית עושה פלאים לתורם.

אם מישהו/י מעוניין להתנדב אפשר לפנות לעמותת רוח טובה

https://www.ruachtova.org.il/

• אהבתי 2

פורסם

1. יש לי באופן קבוע עיגול לטובה.

2. המון שנים אני חבר בקרן יחד. מבחינתי זה חד כיווני (לתת) כי אני מאוד מאמין בעיקרון.

https://kyachad.co.il/

3. תורמות גדולות יותר אני מעביר לעמותת שמחה לילד איתם יש לי היכרות כמעט מיום שהעמותה הוקמה. אני יודע ממקור ראשון שהכסף מנוצל היטב (וכן, ברור שיש גם מקבלי משכורות).

https://www.simchalayeled.org.il/

4. עושה פרויקטים במסגרת העבודה שלי בהתנדבות ל-2 עמותות. שווה כסף לא קטן.

מעבר לזה בשוטף פה ושם כשאני שומע על צרכים שקיימים לכל מיני. משתדל לתת רק כשאני יודע שהכסף מנוצל לטובה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מילה על נושא העמותת ומקבלי המשכורות.

נכון, תמיד את אלו שעושקים וגוזלים, ויכול להיות שיש לא מעט כשלים, אבל מתוך היכרות עם "מאחורי הקלעים" של כמה עמותות נפלאות, צריך להבין ש:

1. בשביל לנהל מערך של 2,000 עובדים או מאות מתנדבים צריך לגייס בעלי תפקיד עם כישורים - אחרת העסק לא יעבוד.

2. הרבה פעמים עמותות כאלו מובילות אג'נדות מול מקבלי ההחלטות - צריך אנשים טובים בשביל זה.

3ץ יש לא מעט מקרים שבעמותות מובילים מחקרים ומפתחים שיטות טיפול חדשניות (אוטיזים למשל) - אם לא יביאו אנשים מהשורה הראשונה, כולל דוקטורים בתחומים זה פשוט לא יעבוד.

יש כמובן עוד הרבה דוגמאות.

בשורה התחתונה - בשביל תפוקות טובות צריך כ"א מתאים שעולה כסף. כל אחד מהאנשים שאני מכיר בתפקידים בכירים בעמותות האלו היה מרוויח יותר במקום אחר, אבל הוא נשאר כי מה שהיא מקבל זה טוב מספיק.

פורסם

"צדקה תיתן בסתר". 

כשאני נתקל במשהו שמבחינתי הוא מטרה טובה ואני יכול לעזור, אני תורם. זה לא תמיד אפשרי עם תקציב של ברווז, אבל קרה בעבר. כך לפחות לגבי כספים. 

אני משתדל לסייע בכל מקום שבו אני יכול לעזור, לאו דווקא בכסף. יש יותר מדי אנשים שקופים בעולם ומעט מדי אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיעזרו. 

בגלל המשפט הראשון שכתבתי אני לא אכנס לפרטים.

כן אגיד שזה מציק לי לראות שאני היחיד שעושה משהו בסביבה המיידית שאני נמצא בה באותם הרגעים. או היחיד שמבין שצריך לעשות משהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

"מתן בסתר" 

.thumb.jpg.33968084fc630320b503f4cb1873e1e7.jpg

• מצחיק 3
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

מציק לי לראות שאני היחיד

אתה לא היחיד. מוכן לחתום על זה.

אתה פשוט לא רואה אותם מאותה סיבה שרשמת,

לפני שעתיים, ברווז כתב:

צדקה תיתן בסתר

אם לא היו רבים כאלה, לא היה לנו כאן את הדור הצעיר הזה שנלחם ונלחם ועושה מילואים אח"כ,

בלי לעשות חשבון שיש משתמטים ומשומטים, ו"משלנו" ולא משלנו וכל השיט הזה.

פשוט באים ועושים מה שצריך בלי לצפות לתמורה מיידית או בכלל.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, BoazB11 כתב:

אתה לא היחיד. מוכן לחתום על זה.

נראה שלא הסברתי את עצמי היטב.

אם אני לא [אעשה] במקום ובזמן שאני נמצא בו; אני לא רואה אף אחד אחר ש[עושה].

ברור לי שיש עוד אנשים שעוזרים ועושים. משום מה הם אף פעם לא לידי כשמישהו צריך אותם ואני כן לידו.

מקווה שזה היה יותר מובן.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 19 שעות, ברווז כתב:

"צדקה תיתן בסתר". 

כשאני נתקל במשהו שמבחינתי הוא מטרה טובה ואני יכול לעזור, אני תורם. זה לא תמיד אפשרי עם תקציב של ברווז, אבל קרה בעבר. כך לפחות לגבי כספים. 

אני משתדל לסייע בכל מקום שבו אני יכול לעזור, לאו דווקא בכסף. יש יותר מדי אנשים שקופים בעולם ומעט מדי אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיעזרו. 

כן אגיד שזה מציק לי לראות שאני היחיד שעושה משהו בסביבה המיידית שאני נמצא בה באותם הרגעים. או היחיד שמבין שצריך לעשות משהו.

יש הרבה שעושים ואף אחד לא יודע.

מבחינתי אחד הדברים החשובים זה לשמור על כבודו של הנתמך.
כשאני רואה את התורים של הנזקקים לחבילות מזון זה פשוט קורע אותי מבפנים. גם ככה האנשים האלר מרגישים רע אז למה להשפיל אותם?

• רעיון טוב! 1

פורסם

כי זאת בדיוק-בדיוק הכוונה.

זה הציניות של המשטר, אנשים חכמים במשטר חשבו איך לתת לאנשים את האפשרות המינימלית להתקיים, ובו-בזמן לבצע בהם דה-הומניזציה ולתת להם להרגיש אשמה/בושה.

ככל שיש יותר כסף בקופה הציבורית, בעלי המניות של המדינה הזאת מתעשרים יותר ויותר. 

פורסם
לפני 4 דקות, saay222 כתב:

כי זאת בדיוק-בדיוק הכוונה.

זה הציניות של המשטר, אנשים חכמים במשטר חשבו איך לתת לאנשים את האפשרות המינימלית להתקיים, ובו-בזמן לבצע בהם דה-הומניזציה ולתת להם להרגיש אשמה/בושה.

אני מסרב להאמין בזה. אין פה שום היגיון. אין לזה שום סיבה מהותית.

כן, לאט לאט יותר ויותר אנשים מצטרפים לתורות האלו, בעיקר בגלל מחדלי הממשלה (והממשלות) (והמפלגות הספציפיות) (והאג'נדות המנוגדות לפריון) וכדומה, אבל זה לא הגיוני שזה מכוונת מכוון. 

כן, יש החלטות שמשאירות את הציבור החלש עני, אבל לא בגללם אלא בגלל שזה תורם הרבה לעשירים.

פורסם (נערך)

מאיפה אתה חושב שהכספים הקואליציונים באים?, לא רק בהקשר של המשטר העכשווי, גם בימים שלפני ה"מהפך".

זו תרמית פירמידה, הונאת פונזי.

ובשביל לגרום לאנשים לתת את ליטרת הבשר שלהם מרצון, פה באה האינדוקטרינציה הלאומית/לאומנית.

עריכה אחרונה על ידי saay222

• תוכן חדש...