Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן אתם תורמים?

פוסטים מומלצים

פורסם

@עדי-אל ברשותך שאלה אליך כ"מייצג הזרם הדתי" (ואשמח להתייחסות גם משאר הדתיים והחרדים כאן).

למה דווקא 10%?

הרי אין דין 200 שקלים של מי שמרויח 2000 שקלים לחודש כדין 10,000 שקלים ממי שמרויח 100,000 בחודש. אין הכנסה שמתחתיה אדם מקבל "הנחה" בציווי הזה?
הרי אין היגיון להביא אדם למצב שהוא נזקק כדי שיפריש מהתרומה שהוא מקבל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקור כל עניין המעשר הוא רק על התבואה 

אנחנו מדברים על מעשר כספים שזה לא בצורה החלטית חובה לכן מי שלא סוגר את החודש לא בטוח שהוא חייב במעשר

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

@עדי-אל ברשותך שאלה אליך כ"מייצג הזרם הדתי" (ואשמח להתייחסות גם משאר הדתיים והחרדים כאן).

למה דווקא 10%?

הרי אין דין 200 שקלים של מי שמרויח 2000 שקלים לחודש כדין 10,000 שקלים ממי שמרויח 100,000 בחודש. אין הכנסה שמתחתיה אדם מקבל "הנחה" בציווי הזה?

הרעיון הכללי שכל אדם כמעט לא משנה מצבו חייב לתרום לאחרים, ההבנה הדתית מאחורי זה אומרת שאני אישית את כל מה שיש לי קיבלתי מה' ואם כל מה שיש לי קיבלתי במתנה אני חייב לתת הלאה.
ועוד יותר לעומק, זה הופך אותי לאדם יותר טוב ששותף לבורא במעשה הבריאה.
למה דווקא 10%? אפשר גם יותר.
ודווקא נתת דוגמא מצוינת, אדם שמרוויח מעט, צריך לתרום רק מעט.

פורסם

הנקודה היא שלקבוע אחוזים מחטיא את המטרה.

שקל מקבצן זה מאמץ הרבה יותר גדול ממיליונר שנותר 100,000. 

פורסם

מי אמר שהאדם חייב לתרום?, שיביאו "גוי של תרומה", שיתרום הוא.

אני בטוח לא הראשון שחשב על הקומבינה הזאת.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

שקל מקבצן זה מאמץ הרבה יותר גדול ממיליונר שנותר 100,000. 

זה מה שנקרא אצלנו לפום צערא אגרא

פורסם

אני תורם לעזר מציון וליד שרה כי יצא לי ולבני משפחה קרובים להעזר בהם.

בנוסף , אני תורם לקרן הצדקה בבית הכנסת שלנו בהוראת קבע חודשית וכן לפני פורים , פסח ועוד הזדמנויות.

פה אני יודע מהיכרות אישית שהכסף הולך 100 אחוז לנזקקים ללא מנגנון.

כמו כן , אני תורם גם לארגון רבני צוהר כי מזדהה איתם רעיונית.

סכום שנתי יוצא כמה אלפים בשנה

פורסם
לפני 3 שעות, saay222 כתב:

מי אמר שהאדם חייב לתרום?, שיביאו "גוי של תרומה", שיתרום הוא.

אני בטוח לא הראשון שחשב על הקומבינה הזאת.

לא בטוח שהבנתי את התגובה הזאת,  זה כאילו סתם לעג ושנאה לדת?

פורסם

תרומה-ממה שגדל בשדה לכהנים כחלק ממתנות כהונה-ניקרא תרומה כי ״אתה מחליט ליתרון בעיין רעה או יפה״

מעשר-ממה שנישאר אחרי התרומה-ללויים כי ״11 שבטים חוץ משבט לוי יתנו עשירית זה יצא בערך כמות של שבט אחד (הלויים עצמם נותנים ממה שקיבלו מעשר לכהנים)״

מעשר כספים הוא מנהג בלבד ״וכניראה הוא מעשר כי זה האיזון כי אם יתנו חצי משכורת יהיה שווה לקבל ולא לעבוד למשכורת ״וגם מזכיר את המעשר מהתורה שמחכים שיחזור לעתיד לבוא 

(כתבתי על דעתי בלבד)

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, GREEN. כתב:

זה נשמע שהרבה מאוד נגד עמותות.

מהיכרות אישית לפעמים עמותות שמעסיקות עובדים בשכר ומתנהלות נכון עוזרות יותר מאשר לתרום למישהו באופן אישי.

לדוגמה (אחת מהרבה) אני מעריך יותר עמותה שלוקחת על עצמה שיקום משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים מאשר לתת סתם למשפחה סכום כסף.

שיקום זה אומר שיושבים אנשי מקצוע עם המשפחה, עושים סדר עם החובות, יושבים עם המלווים על פריסה של תשלומים, דואגים לעבודה לבני הזוג וכו’ (וכן, כחלק מההסדר מביאים למשפחה גם סכום חודשי) במקרה כזה אין לי בעיה שיעסיקו מזכירה ואנשי מקצוע בתשלום, אם היו נותנים את כל הכסף למשפחה זה היה איפה שהוא נקבר בחובות.

נכון. עמותת פעמונים למשל.

היא נותן כלים למתנדבים לעזור למשפחות עם בעיות כלכליות.

תרומה כספים פרטית בלבד למשפחות במצוקה לפעמים לא עוזרת וצריך להעביר ידע ספציפי.

אפשר להעביר ידע לבד (למי שיש אותו) אבל זה יותר קל עם עמותה שיש בה תכנים מסודרים וקבוצת של עובדים עם "מומחיות".

באופן כללי, זה נכון שיש מקבלי שכר בעמותות אבל זה הכרחי כדי למנוע שחיתות. 

זה כמו שלא תרצה שנבחרי ציבור יעבדו בשכר מינימום או בהתנדבות כי אז זה יעודד שחיתות (עוד יותר ממה שגם ככה קיים בישראל).

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 13 שעות, GREEN. כתב:

זה נשמע שהרבה מאוד נגד עמותות.

מהיכרות אישית לפעמים עמותות שמעסיקות עובדים בשכר ומתנהלות נכון עוזרות יותר מאשר לתרום למישהו באופן אישי.

לדוגמה (אחת מהרבה) אני מעריך יותר עמותה שלוקחת על עצמה שיקום משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים מאשר לתת סתם למשפחה סכום כסף.

שיקום זה אומר שיושבים אנשי מקצוע עם המשפחה, עושים סדר עם החובות, יושבים עם המלווים על פריסה של תשלומים, דואגים לעבודה לבני הזוג וכו’ (וכן, כחלק מההסדר מביאים למשפחה גם סכום חודשי) במקרה כזה אין לי בעיה שיעסיקו מזכירה ואנשי מקצוע בתשלום, אם היו נותנים את כל הכסף למשפחה זה היה איפה שהוא נקבר בחובות.

אני לא נגד עמותות ולא נגד מקבלי שכר באופן קטגורי. 

אבל אם מנכל עצותה חוקח עלות שכר של 80,000 בחודש הוא לא יקבל ממני תרומנ.

כנל אם עלות הגיוס עולה על 10%

• אהבתי 2

פורסם

לא מתחבר לעמותות עם המשכורות הגבוהות. 

בשלוש שנים האחרונות תומך בעיקר לאנשים או ארגונים שקשורים להפיכה המשטרית: ברק כהן, דנה כשדי שתבעה את יל"ז (וניצחה), לובי 99, נאור נרקיס, התנועה לאיכות השלטון. גם פרויקטיי מימון המונים כמו שעשו לשוטרת שנפצעה קשה והיתה צריכה לעבור דירה. 

פורסם

מקפיד לתרום כל חודש מעשר (כן, אני דתי). 

בעיקרון כרגע אני "חוסך" אני כספי המעשר למען הנצחת אדם קרוב אליי. כשאני רואה צורך, מטרה חשובה שאני מאמין בה אני תורם לשם. 

(אני יודע שזאת לא מטרת השרשור, ואני לא אחד שדוחף את זה בכח בדר"כ, אבל מהרגע שהתחלנו לשים מעשר באופן קבוע אנחנו באמת רואים ברכה בהכנסות ב"ה).

פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

למה דווקא 10%?

מי שהוא נזקק או ע”י התרומה שלו יהפוך לנזקק פטור מלתת מעשר כספים.

בכל מקרה כמו שכבר כתבו, מעשר כספים זו לא מצווה מהתורה, ולדעת רוב שיטות הפוסקים גם לא מדרבנן. זה מנהג טוב שראוי לנהוג בו - מי שיכול כמובן.

קמצן יהיה קשה לו לתרום כל סכום, לא משנה אם הוא עני או עשיר. ו 10% לעשיר אמנם פחות משמעותיים מאשר לעני, אבל מצד שני הסכום הסופי של התרומה גבוה יותר, כך שזה גם קשה.

שני האנשים היחידים שאני מכיר שתורמים כל חודש חומש - 20% -, משתכרים בחודשי פחות ממני.

בנוגע לעמותות, יש ויש.

לצערי באמת יש מקומות מאוד מאוד מושחתים, עמותות זה תחום מאוד פרוץ והמחוקק היה צריך להיכנס לעובי הקורה ולקבוע רגולציה מחמירה יותר על ההתנהלות הפנימית שלהם.

• רעיון טוב! 2

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...