Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב לקנות רכב חדש, אם כי גם יד שניה בן שנה-שנתיים עם קילומטראז' נמוך זו אופציה.

הקריטריונים המובילים:

בטיחות

אמינות

דרגת זיהום נמוכה

מערכת מולטימדיה נוחה ואבזור יעיל שמסייע לנהיגה (דברים כמו חיישני חניה או מצלמה היקפית כן, תאורת אווירה או חישוקי סגסוגת לא חשובים לי)

עדיפות לרכב היברידי

עלויות אחזקה (כולל איבוד ערך) לא גבוהות מדי

מראש שקלתי את יונדאי קונה ברמת גימור Prestige, אבל הם לא מגלים גמישות במחיר (הגבוה בבסיסו), והחוסר של גלגל ספייר מעצבן למדי (לא שאין מקום - כי אפשר להוסיף עצמאית בעלות של כ-1000 ש"ח - אלא שכנראה מנסים לחסוך).

לפני חודשיים-שלושה ראיתי את הנירו, והקונה נראתה לי נוחה יותר ומודרנית יותר. 

הסוכנות הנוספת בה ביקרתי היא של פיג'ו. חשבתי על ה-3008; גם ברמת הגימור הנמוכה יותר נראה שזה "הרבה יותר אוטו" מאשר הקונה, במחיר כמעט זהה).

מצד שני, הייתה לנו תחושה שהרכב גדול מדי ומגושם מדי. זה עוד לפני נסיעת מבחן.

הוא נחשב היברידי, אבל "מתון".

5 שנים אחריות (7 לסוללה).

מה החסרונות הנוספים?

בסוכנות ראינו גם את ה-2008, שהוא קטן יותר (שזה גם יתרון) ומוצע במחיר שנראה די אטרקטיבי.

המוכרים בפיג'ו טוענים שהוא הדגם המקביל לקונה - אני מתקשה להשתכנע.

גם הוא עם 5 שנים אחריות, ועם 10 שנות אחריות לרצועת הטיימינג או לכל נזק שייגרם בגללה (הם כמובן מודעים לבעיית ההתייבשות שלה).

מלבד זאת, רמת הזיהום של הרכב הזה די גבוהה.

אילו עוד דגמים כדאי לבדוק?

מבחינת גודל - הייתי רוצה משהו שבין ה-2008 ל-3008.

נסועה של כ-15,00-18,000 ק"מ בשנה.

אשתי ואני נוהגים ברכב (הילדים כבר מחוץ לבית).

פורסם

מה תקציב מירבי? חשמלי מתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשמלי לא מתאים - אין לי חיבור תלת פאזי (וגם לא יכולת להתקין כזה) ולא חושב שאוכל להתקין עמדת טעינה.

תקציב - פחות או יותר עד המחיר של הקונה (הציעו לי אותה ב-181,500).

פורסם
בתאריך 22.2.2026 בשעה 23:23, AmosC כתב:

בטיחות

אמינות

דרגת זיהום נמוכה

מערכת מולטימדיה נוחה ואבזור יעיל שמסייע לנהיגה (דברים כמו חיישני חניה או מצלמה היקפית כן, תאורת אווירה או חישוקי סגסוגת לא חשובים לי)

עדיפות לרכב היברידי

עלויות אחזקה (כולל איבוד ערך) לא גבוהות מדי

רוב הדרישות שלך אומרות טויוטה והתקציב שלך מספיק לקורולה קרוס ברמת גימור DYNAMIC אבל אין בה הרבה אבזור וגם לא גלגל רזרבי (ברוב המכוניות החדשות היום מעל לרמת גימור ליסינג אין).  ל- ADVANTURE יש קצת יותר אבזור ובודאי אפשר למצוא משומשת כזאת בתקציב (וגם להוסיף גלגל רזרבי...)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תודה, אבל למה ללכת על טויוטה אם אפשר למצוא יונדאי קונה יותר מאובזרת, ונראה שגם יותר מרווחת, באותו תקציב?

מה היתרון של טויוטה? 

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, AmosC כתב:

תודה, אבל למה ללכת על טויוטה אם אפשר למצוא יונדאי קונה יותר מאובזרת, ונראה שגם יותר מרווחת, באותו תקציב?

מה היתרון של טויוטה? 

בזמנו התלבטתי בין קרוס, קונה ונירו. רכשתי בסוף קורולה קרוס משומשת ברמת הגימור adventure בשל הימצאות מערכות בטיחות חשובות.

זה נכון שקונה (ונירו) הוא יותר ״אוטו״ מבחינת אבזור, וגם מערכות בטיחות סטנדרטיות החל מרמות הגימור הנמוכות.

אני חושב שהקונה הוא גם קרוזר יותר טוב. בידוד הרעשים בקרוס הוא לא מן המשובחים (אומרים ששופר במתיחת הפנים).

מה שהכריע בסופו של דבר לטובת הקרוס - רציתי שקט נפשי בעניין בטיחות ואמינות, ושיהיה קל להיפטר ממנו בבוא העת.

הקרוס קיבל ציונים גבוהים יותר במבחני ריסוק euro ncap. ויחידת ההנעה שלו נחשבת לאמינה ביותר. זה דגם מבוקש בשוק המשומשות.

לעומת זאת, אני כן שומע פה ושם על בעיות אמינות ביונדאי/קיה.

דבר נוסף - אני חושב שמיקום הפנסים הנמוך בקונה מועד לפורענות (תאונות קטנות/חניות). ופנסים זה עסק יקר מאוד.

בשבילי - שרוב הנסיעות שלי הן עירוניות, הקרוס נותן מענה טוב. הרכב עשה 80k ק״מ, שנת 2022. אפס תקלות. נראה כחדש. צריכת דלק ממוצעת באיזור ה 18 ק״מ/ל.

אם היה מדובר בליסינג - כנראה שהייתי בוחר בקונה (או איזה סינית). אבל כצרכן פרטי שמתעניין באמינות ושמירת ערך - קרוס.

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם
בתאריך 1.3.2026 בשעה 07:32, AmosC כתב:

מה היתרון של טויוטה? 

כמו שנכתב כבר על ידי מוטי (?): אמינות ושמירת ערך.

בד"כ כל השאר זה חסרונות בטויוטה.

בתאריך 22.2.2026 בשעה 23:23, AmosC כתב:

הסוכנות הנוספת בה ביקרתי היא של פיג'ו. חשבתי על ה-3008; גם ברמת הגימור הנמוכה יותר נראה שזה "הרבה יותר אוטו" מאשר הקונה, במחיר כמעט זהה).

מצד שני, הייתה לנו תחושה שהרכב גדול מדי ומגושם מדי. זה עוד לפני נסיעת מבחן.

הוא נחשב היברידי, אבל "מתון".

5 שנים אחריות (7 לסוללה).

מה החסרונות הנוספים?

בסוכנות ראינו גם את ה-2008, שהוא קטן יותר (שזה גם יתרון) ומוצע במחיר שנראה די אטרקטיבי.

אכן בפיז'ו תקבל יותר רכב באותו המחיר. או רכב דומה במחיר משופר. 

אבל ערכו יצנח והוא יהיה פחות חסכוני. לגבי אמינות גם יש חשש, אבל האחריות המורחבת מפצה במידה.

פיז'ו קונים או להרבה שנים (כדי לצמצם את נזקי התרסקות המחיר) או משומש או במבצע מאוד אטרקטיבי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כן, מוטי

וגם הבטיחות של הקורולה קרוס עולה על זאת של הקונה 

image.thumb.png.2061b0fdc1c97d7fe040436c623e4578.png

image.thumb.png.15ab18647e5897ab8cab6a261f1bed58.png

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...