Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגבי פילטר מזגן מסכים זה לא נסתם מהר.

לגבי פילטר מנוע גם אני חשבתי שמחליפים פעם בשנתיים.

השנה ראיתי פעם ראשונה בעין איך נראה פילטר מנוע (אוויר) עם פחות מ7500 ק"מ שנסע שנה בכבישי ארצנו. 

בשתי המכוניות שלי - נראה זוועה! שחור ומלוכלך (אולי אעלה תמונה שצילמתי בהמשך)

מיהרתי להחליף וכך אעשה שוב כל טיפול.

הצמדות להמלצות של יצרן הרכב, כאילו הן המקסימום הנדרש, הן לדעתי טעות. מה שמתאים לכבישי אירופה, ומה

שמתאים לרכב שנמצא בתקופת האחריות, לא מתאים לרכב שנמצא כבר כמה שנים על הכביש בארצנו.

ברכבים שלי מבחינתי המלצות היצרן הן מינימום ויש להחמיר עליהן. 
שמן כל 7500 ק"מ גג ובטח שלא שמן מיצרן עלום-שם

כל הפילטרים מחליף פעם בשנה ורק תוצרת גרמניה

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 16 דקות, MRobot כתב:

ברכבים שלי מבחינתי המלצות היצרן הן מינימום ויש להחמיר עליהן.

אני מסכים.

במדינה שלנו פילטר אוויר (מנוע) צריך להחליף כל שנה.

שמן גם אני מקפיד להחליף עד 10K ואני לא שם קסטרול,אני שם ליקווי מולי מהסדרה היותר טובה,ואני מרגיש בהבדל

מצתים : כן,המלצת יצרן להחליף כל 60K ,בפועל אני מחליף עד 30K 

גם פילטר דלק אני מחליף כל 30K 

המנועים האלו פועלים בלחץ וחום גבוהה,השחיקה של האלמנטים המתכלים (פילטרים,שמנים,מצתים) היא הרבה יותר גבוהה ממה שהיצרן ממליץ

אני לא אומר שחייבים לעשות את מה שאני עושה,אפשר בהחלט להצמד להנחיות יצרן.

פורסם

הרכב בן 7 שנים, לכן מדובר בטיפול 105,000 ק"מ. מזה אולי ירדו פעולות.לא דרושות - למשל החלפת רפידות בלמים או רצועת אבזרים לפי מתב החלקים כפי שיימצא בבדיקה.

@גולדן191 אתה מתייחס לטיפול עצמי ברכב כמובן מאליו. זה ממש לא כך לרוב הקהל, שיעדיף להוציא עוד 500 ש"ח בשנה ולהשאיר את העבודה לבעלי מקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, sperial כתב:

אתה מתייחס לטיפול עצמי ברכב כמובן מאליו. זה ממש לא כך לרוב הקהל, שיעדיף להוציא עוד 500 ש"ח בשנה ולהשאיר את העבודה לבעלי מקצוע.

לקדוח בקיר אחרי ששמת פלס ודייקת והצליח לך זה יותר קשה מלהחליף פילטר אוויר ומזגן לרכב לדעתי. חסכון כל כך קל של כ 9000 ש"ח או הרבה יותר מזה ב 35 השנה הקרובות. יש לי איזה 8 ברגי טורקס בפלסטיק מעל הפילטר אוויר. כמובן שהמכונאי לא החזיר הכל למקום ובורג אחד פשוט שכב שם על איזה מתכת שנים. עדיף לבד. 

@yoni2shאצלנו במידה יש הרבה זיהום אוויר? על בסיס מה אתה מתבסס? אני גר בב"ש והפילטר אוויר שלי אחרי שנה היה נראה כמעט נקי לגמרי 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 30 דקות, גולדן191 כתב:

אצלנו במידה יש הרבה זיהום אוויר? על בסיס מה אתה מתבסס?

תשמע,זה לא תורה מסיני,ברור שיש מקרים שגם אחרי שנתיים הפילטר נקי,תלוי איפה אתה נוסע וכמה אתה נוסע

פורסם
לפני 24 דקות, yoni2sh כתב:

תשמע,זה לא תורה מסיני,ברור שיש מקרים שגם אחרי שנתיים הפילטר נקי,תלוי איפה אתה נוסע וכמה אתה נוסע

הבנתי

באמת נסעתי פחות מ 10 אלף ק"מ באותה שנה וחצי

כשעשיתי השנה 15 אלף ק"מ גם הפילטר היה נקי

אבל עשיתי בעיקר בין עירוני

בלאי של אולי שמינית מבלאי עירוני 

פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

זה חסכון של בערך 500 ש"ח כל שנתיים

יהיה לך רכב ויכולת לעשות את זה עוד 35 שנה או יותר

זה חסכון של 8,750 ש"ח ב-35 שנה הקרובות

כנראה שיותר מזה כי המחירים יעלו

אבל אם כבר תלך בגדול תקנה בוקים ודרך קלה לפתוח את הגוז'ונים

ותראה מתי הצלחת והרפידות סבבה או לא, שלא יעבדו עליך במוסך

יש עוד פרמטרים ושיקולים שאנשים עושים פרט לחיסכון בכסף. כתב פות"ש שהוא לא רוצה להתעסק בהחלפת פילטרים, על אף שמדובר באחת המטלות הקלות ביותר בתחזוקת רכב - זכותו.

אז מעבר לפילטרים אתה ממליץ לו גם לרכוש בוקים, ציוד לפתיחת גוז'ונים ושיתחיל להרים את הרכב לבדוק צלחות ורפידות? בסוף הוא יוציא יותר מהחיסכון שבהזמנת פילטרים מחו"ל. חוץ מזה, אפשר להבין שהבחור לא בעל ידע טכני (וזה בסדר), אז מה הוא יבין מלהסתכל על הצלחות והרפידות?

ואתה מחשב את החיסכון על 35 שנה כאילו זה משכנתא. החיסכון הזה של 8,750 ש"ח הוא חיסכון רק אם אתה אשכרה הולך לעשות את זה ב-35 הבאות - אני מבטיח לך, בתור אחד שעשה הרבה DIY בצעירותו, שלא רק שפות"ש לא יחליף פילטרים משך 35 שנה - גם אתה לא תעשה את זה. מתישהו מגיעים לגיל \ שינויים בחיים שגורמים לך להבין שיש דברים שלא בא לך לעשות, ואתה מעדיף לשלם לאחרים שיעשו את זה במקומך.

אז רוצים לעזור לפות"ש וזה סבבה, ונכון שלהמלצות בפורום יש נטייה לעלות יותר ממה שביקשו, אבל גם לזה יש גבול - לא צריך לסבך אנשים במה שלא מתאים להם (על פי מה שהם עצמם כתבו, כמו פות"ש).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, yohai71 כתב:

גם אתה לא תעשה את זה

זה פעם בשנתיים

אני מאמין שאני אעשה את זה עד גיל 70

אבל מקבל את העמדה שלך במלואה כמובן ומכבד. יש כאלה שלא רוצים. 

מעבר לזה, יש כאלה גם שלא הולכים לטסט אלא משלמים למישהו כ 300 ש"ח על זה. 

לגבי רפידות, שיוריד גלגל ויצלם לנו. 

פורסם
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

זה פעם בשנתיים

אני מאמין שאני אעשה את זה עד גיל 70

אשרי המאמין... 

ואני אגיד לך משהו, דווקא בגלל שאתה חוסך בהזמנה מחו"ל, תחליף פעם בשנה כי הרעיון הוא לשמור על הרכב - ופה נכנס היתרון של חלפים בהזמנה והתקנה עצמית. זה נהיה זול מספיק בשביל שלא תחסוך על הטיפול עצמו.

לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

לגבי רפידות, שיוריד גלגל ויצלם לנו. 

גם זה, שוב - הוא לא רוצה להתעסק. מה הבעיה שבטיפול יורידו גלגל ויראו לו?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, yohai71 כתב:

הבעיה שבטיפול יורידו גלגל ויראו לו?

כי יגידו לו שאסור להיכנס לרצפת המוסך מטעמי בטחון..... 

כנראה שלוקח את הטיפ שלך ואחליף פילטר אוויר כל שנה. אם הוא נקי ממש אחזיר אולי, לא יודע

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

כי יגידו לו שאסור להיכנס לרצפת המוסך מטעמי בטחון..... 

מה זאת אומרת? מתי היית בטיפול במוסך פעם אחרונה?

הוא לא צריך להיכנס. יש טיפול בסיסי שמוסכם על הלקוח לפני הכנסת הרכב לטיפול (הזמנת עבודה). מעבר לו אומרים ללקוח: "צריך להחליף את זה וזה". אז הלקוח אומר: "תראו לי". זהו.

הנה, בטיפול האחרון לרכב המשפחתי אפילו לא הייתי נוכח. צלצלו אלי ליידע אותי שצריך להחליף פילטר יניקת אוויר למנוע "כי הוא מלוכלך". עשיתי חושבים מהר והחלטתי לאשר להם, כי לדרך כבר יצאה הזמנה מ-245 של פילטר מזגן (שלא אישרתי להחליף בכניסה לטיפול), ולא רציתי לבצע עוד אחת. היה שווה לי לא להתעסק בזה (מה גם שמדובר ברכב באחריות שזו אופרה אחרת).

• מעניין 1
פורסם
לפני 50 דקות, גולדן191 כתב:

לגבי רפידות, שיוריד גלגל ויצלם לנו

זה משהו שגם אם אני בטוח בתשובה שלי, אני בכלל לא בטוח שהייתי ממליץ לו משהו על ברקסים דרך תמונה באינטרנט.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 2 דקות, saar5555 כתב:

זה משהו שגם אם אני בטוח בתשובה שלי, אני בכלל לא בטוח שהייתי ממליץ לו משהו על ברקסים דרך תמונה באינטרנט.

רואים את החלק של הרפידה ביחס לחלק הצמוד אלייה ככה שאפשר בערך לראות אם זה 6 מ"מ או 3 סוג של... אני רוצה להחליף נטו בגלל ה DIY אני לא חייב 

יש לי בערך 5-6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...