Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לי מספיק בשר ברפידה?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י נומד,

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, אם הייתי מבצע הייתי מציין.

הגומי היה בסדר, לא קרוע ולא סדוק. גם המובילים רק דרשו ניקיון להמסה של הגריז היבש.

בתאריך 9.4.2026 בשעה 12:27, נומד כתב:

מעניין
תמיד חשבתי שאם המוביל תפוס אז דווקא הרפידה החיצונית אמורה להישחק יותר.
אני טועה או שמדובר בחיצונית שנשחקה?

היא היתה פנימית, אם היא הייתה חיצונית הייתי רואה לפני הטיפול. 

לא חושב שזה קשור פנים חוץ, לדעתי אקראי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, פריג'י כתב:

לא, אם הייתי מבצע הייתי מציין.

הגומי היה בסדר, לא קרוע ולא סדוק. גם המובילים רק דרשו ניקיון להמסה של הגריז היבש.

תודה

שאלה אחרונה בנושא, לא רוצה לשגע, האם תלית את הקליפרים על בולם הזעזועים עם אזיקון או עם כלי כזה לתלייה?

תודה

פורסם
לפני 50 דקות, גולדן191 כתב:

אני מבין שזה פרקטיקה שעושים מדי 70K ק"מ וכאלה, החלפה מלאה של המובילים והגומי

אין שום פרקטיקה להחליף יזום את המובילים ואת הגומיות שלהם אם לא רואים בלאי ניכר על המובילים או שהם מרעישים ולגבי הגומיות הן יבשות או קרועות. 

כמבן אפשר תמיד לתת אקסטרה הקפדה ולהחליף אותם יזום וזה לא רע אבל בטיפולים רגילים במוסכים ואם אצל אנשי DIY לא עושים את זה אם אין סיבה להחליף. 

אני גם לא מפרק את המובילים בשביל גירוז וניקוי אם הם זזים חופשי לגמרי. מפרק מנקה ומגרז אם יש קושי בתזוזה שלהם.

שים לב שבחלק מהדגמים המוביל התחתון והעליון שונים. פה באחד מהם יש בקצה גומיה נוספת שאין בשני.

20.jpg.b53f3a04161f5a63acc76c19f29610c7.thumb.jpg.035ad0521d75431e594f763485cbd1ab.jpg

לפני 22 דקות, גולדן191 כתב:

האם תלית את הקליפרים על בולם הזעזועים עם אזיקון או עם כלי כזה לתלייה?

תמיד עם אזיקון.

5.thumb.jpg.7a2ba707aada570b8f218e2eb2b1da6b.thumb.jpg.67279c200c0da4200dc1131c91816736.jpg

• רעיון טוב! 2

פורסם

בוקי תודה.

שאלות,

אני יכול לבדוק אם המובילים הולכים ישר ואחורה בצורה תקינה גם בלי לפרק ולהעלאות את הקליפר על בולם הזעזועים?

אם אצלם את כל 8 הרפידות, דרך חלונות הביקורות, אוכל לדעת האם הכל תקין מבחינת Uneven wear פחות או יותר?

פורסם

לא, תנועה תקינה או לא תקינה של המובילים  אפשר לבדוק רק כשהקליפר מפורק.

תגבי הצילום, בגדול כן אמורים לראות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

אבל איך הוא הגיע למצב צמיג כזה? נסע בדרכים לא טובות.. (לצמיגים) @Tom_22 איך מגיעים למצב צמיגים כזה?

כיוון גלגלים לקוי.

אגב, לא הפריע לך שבפריים של הבלוקים לגלגל האחורי מידת הצמיג 175/65R14, הגלגל הקדמי שהוא מוריד עם צמיג במידה 185/65R15?

אם כי כנראה מדובר פשוט בצילום של רכב אחר (לפי הברגים בקדמי לעומת מה שנראה לפחות כמו אום באחורי, שגם לא נראה שתופס שם הרבה).

• מעניין 1
פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

תתחדש

והרגשתי כמוך כמה שעות אחרי זה.

נפל לי הפקק של שמן הברקס מתחת למדף של המצבר.

כמה חששתי מלהוציא את המצבר, איכשהו הצלחתי. ומתחתיו 3 ברגי 10 מ"מ והגעתי לפקק. בקושי.

מזמין ספייר דחוף.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...