Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לי מספיק בשר ברפידה?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י נומד,

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

ואצלי רואים שהיא קצת פחות מעובי הבסיס

מבלי להכנס לכל מיני חישובים ורק ע״פ התמונות להערכתי יש להם עוד מספיק בשר לנסיעה של קילומטרים רבים ותקופת שירות ארוכה.

ואת זה אני אומר בביטחון כמכונאי עם וותק של עשרות שנים בתחום.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Camaro 92 כתב:

מבלי להכנס לכל מיני חישובים ורק ע״פ התמונות להערכתי יש להם עוד מספיק בשר לנסיעה של קילומטרים רבים ותקופת שירות ארוכה.

ואת זה אני אומר בביטחון כמכונאי עם וותק של עשרות שנים בתחום.

וכדי להיות בטוח במה שאתה אומר ב100%, צריך תמונה עם פנס כמו שצריך, גם לגלגל השני? 

הגלגל השני, נמצא בתמונה הראשית בפוסט, אך לצערי לא צלמתי עם פלאש או פנס.

(או שמספיק ככה..?)

כי עובדה שללא התמונה הזו, לא כתבת את מה שכתבת עכשיו בנחרצות. ואפשר להבין... תמונה משמעותית פחות ברורה.

וכמובן תודה רבה על העזרה, לא רק בפוסט הזה, גם בפוסט עם הפלאגים, ואני חושב שהיה עוד פוסט תחזוקה שכזה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

כי עובדה שללא התמונה הזו, לא כתבת את מה שכתבת עכשיו בנחרצות. ואפשר להבין... תמונה משמעותית פחות ברורה.

פחות או יותר זהה אם כי בתמונה הראשונה באמת נראה שיש קצת פחות מהתמונה השנייה הברורה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בכל מקרה חשוב להסתכל על 4 הרפידות, פנימית וחיצונית בשני הגלגלים, כדי לוודא שהשחיקה אחידה ולא תפוס איזה מוביל.

20240830_080521.jpg

20240830_094342.thumb.jpg.3d81c07c69181145545f648c4072c1ce.jpg

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 51 דקות, פריג'י כתב:

בכל מקרה חשוב להסתכל על 4 הרפידות, פנימית וחיצונית בשני הגלגלים, כדי לוודא שהשחיקה אחידה ולא תפוס איזה מוביל.

20240830_080521.jpg

20240830_094342.thumb.jpg.3d81c07c69181145545f648c4072c1ce.jpg

יפה!

אז החלפת בעצם כשהיה לך סביב ה 5 מ"מ שנשאר בכל רפידה?

פורסם
לפני 20 דקות, גולדן191 כתב:

מחליפים ככה גם ברוב המוסכים אבל זה לא באמת אומר שהם לא יכולות להחזיק ולתפקד היטב עוד תקופה ארוכה, אני בסהכ מנסה לחסוך לך עבודה וכסף אבל זה כבר לשיקולך,בהצלחה ידידי

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, Camaro 92 כתב:

מחליפים ככה גם ברוב המוסכים אבל זה לא באמת אומר שהם לא יכולות להחזיק ולתפקד היטב עוד תקופה ארוכה, אני בסהכ מנסה לחסוך לך עבודה וכסף אבל זה כבר לשיקולך,בהצלחה ידידי

תודה רבה חבר,

אני לא הולך להחליף, למרות שקצת מתחשק לי בגלל שאם אני לא אצליח יהיה מי שיעזור לי.. ולא יודע מה יהיה בעתיד, אבל בכל מקרה נראה מה יהיה.

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

אתה בעצם מחליף כשנשארו רק כ-2 מ"מ בערך?

כן. ״לפי הספר״ ההוראה היא להחליף רפידות שנשאר עליהם 2-3מ״מ, וגם אז הם עדיין יתפקדו מצוין ככה שאתה יכול להיות שקט.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

יפה!

לא, החלפתי כי אחת נשחקה באופן משמעותי יותר מהאחרות מה שהעיד על מוביל כנראה תפוס, דבר שיכול להשפיע על התנהגות הרכב. (תחשוב שאחת הרפידות לא משתחררת לגמרי ולוחצת על הדיסק תוך כדי הנסיעה).

עשיתי ניקוי יסודי וגירוז של המובילים, וכמובן בסיטואציה כזו שמים סט בלמים חדש כי כמו שהרפידות נשחקו באופן לא אחיד כך גם הצלחות.

למען הסר ספק, הייתי מושך איתן בכיף עוד הרבה אם השחיקה הייתה אחידה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 2
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 14.2.2026 בשעה 17:38, פריג'י כתב:

לא, החלפתי כי אחת נשחקה באופן משמעותי יותר מהאחרות מה שהעיד על מוביל כנראה תפוס, דבר שיכול להשפיע על התנהגות הרכב. (תחשוב שאחת הרפידות לא משתחררת לגמרי ולוחצת על הדיסק תוך כדי הנסיעה).

עשיתי ניקוי יסודי וגירוז של המובילים, וכמובן בסיטואציה כזו שמים סט בלמים חדש כי כמו שהרפידות נשחקו באופן לא אחיד כך גם הצלחות.

למען הסר ספק, הייתי מושך איתן בכיף עוד הרבה אם השחיקה הייתה אחידה.

שאלה בבקשה,

איך ידעת שיש לך שחיקה לא אחידה? שמעת משהו, או הוצאת את 4 הרפידות לבדיקה שגרתית?

תודה

פורסם

הראו לי במוסך בזמן טיפול שהרפידה הפנימית באחד הגלגלים כמעט גמורה.

לא אישרתי להם להחליף כי היה יום שישי אז היה לי ברור שיסודי כמו שאני עשיתי הם לא יעשו אלא רק יחליפו, וגם זה יעלה לי משמעותית פחות כסף לעשות הכל לבד כולל חומרים.

לפני 8 דקות, גולדן191 כתב:

שאלה בבקשה,

איך ידעת שיש לך שחיקה לא אחידה? שמעת משהו, או הוצאת את 4 הרפידות לבדיקה שגרתית?

תודה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 14.2.2026 בשעה 17:38, פריג'י כתב:

מעניין
תמיד חשבתי שאם המוביל תפוס אז דווקא הרפידה החיצונית אמורה להישחק יותר.
אני טועה או שמדובר בחיצונית שנשחקה?

עריכה אחרונה על ידי נומד
הרחבת השאלה
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 8.4.2026 בשעה 19:01, פריג'י כתב:

הראו לי במוסך בזמן טיפול שהרפידה הפנימית באחד הגלגלים כמעט גמורה.

לא אישרתי להם להחליף כי היה יום שישי אז היה לי ברור שיסודי כמו שאני עשיתי הם לא יעשו אלא רק יחליפו, וגם זה יעלה לי משמעותית פחות כסף לעשות הכל לבד כולל חומרים.

שאלה בבקשה,

האם ביצעת גם החלפה לגומי של המובילים? אני מבין שזה פרקטיקה שעושים מדי 70K ק"מ וכאלה, החלפה מלאה של המובילים והגומי

image.png.ea58835cd6e2025362bd069e23848d65.png

אני מצרף סרטון מעניין איך לעשות את זה (יודע שיש גם לכנופיה אבל רציתי לראות עוד אחד) אבל איך הוא הגיע למצב צמיג כזה? נסע בדרכים לא טובות.. (לצמיגים) @Tom_22 איך מגיעים למצב צמיגים כזה? :)

image.png

עריכה אחרונה על ידי גולדן191

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...