Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש לו רצועת טיימינג גומי או שרשרת ואם היא טבולה בשמן או לא ואם הוא גם טורבו כמו המנוע 1000 ואם יש לו ארבע בוכנות או שלוש ואיך המכני שלו בכללי ממליצים לקנות ועד כמה קילומטרז

פורסם

שלום

אני נמצא בקבוצה של הדור העשירי של הסיוויק. אנשים לא מתלוננים על בעיות במנוע. מתלוננים על התיבשות גומיות סביב השמשות, צבע, מדחס מזגן.

לגבי מנוע הליטר כמעט כולם למעט בודדים אומרים לא להתקרב.

פורסם

יש לי סיוויק 2020 1.5 ליטר. נרכשה לפני שנתיים וחצי.

ה 1.5 לא סובל מהבעיות של ה 1.0 שהוא כנראה מנוע מזעזע.

המנוע אחלה. וחסכוני אם לא ממהרים. לפי מחשב הרכב בנהיגה מאומצת ומהירה המנוע הופך לשתיין רציני. אני חושב שזה אופייני לרכבי טורבו מהסוג הזה.

לא היתה לי כל בעיה ברכב עד כה. נהגתי בו כ 50,000 ק"מ

חסרון מסויים הוא שיש להחליף שמן בתדירות גבוהה יחסית. לי יוצא כל 8500-9500 ק"מ. לבעלים הקודם יצא כל 12000. לדעתי כי נהג כמעט רק בינעירוני. אולי גם הגיל הצעיר יותר של הרכב השפיע (למרות שאצלי זה די עקבי כבר שנתיים וחצי).

מחליפים לפי התראת מחשב הרכב. בתכלס ברכבים אחרים עם מנועי טורבו יש גם המלצה מקובלת לקצר מועדי טיפולים מבלי שיש להם התראה של מחשב הרכב בעניין. נניח במקום כל 15000 לפי היצרן להחליף כל 10,000.

אני חושב שזה לא שההונדה צריכה יותר החלפות שמן מהרכבים בהם הקפדנים מחליפים כל 10,000 אלא שהמחשב יותר מחמיר.

ואגב שמעתי על רבים עם מנועי טורבו אחרים שמחליפים כל 7500.

זה כנראה משהו שכדאי להחמיר בו.

לפני 10 שעות, הרקוליטו כתב:

שלום

אני נמצא בקבוצה של הדור העשירי של הסיוויק. אנשים לא מתלוננים על בעיות במנוע. מתלוננים על התיבשות גומיות סביב השמשות, צבע, מדחס מזגן.

לגבי מנוע הליטר כמעט כולם למעט בודדים אומרים לא להתקרב.

המזגן בסדר גמור. האמת שאני אוהב מזגנים מהסוג המקפיא וזה לא המקרה. אבל הוא בהחלט מקרר גם בימים החמי ביותר.

מה ראית שם על המדחס?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני חושב שבסיוויק ה 1.5 זה רק טורבו. אולי פעם מזמן היה 1.5 אטמוספרי.

מבחינת השמנים כתבתי קודם. אני מבין שבאופן כללי בכל מנועי הטורבו הקטנים המודרניים מוטב להחליף שמן בתדירות גבוהה.

אני מכיר מהפורום ובכלל הרבה המלצות ברכבי טורבו מודרניים להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מספר הרכב ולהתעלם מהנחיות של פעם ב 15,000/10,000 ולהחליף בתדירות גבוהה יותר.

בסיוויק יש התראה ממחשב הרכב מתי להחליף כאשר תיאורטית ההנחיה בספר הטיפולים היא פעם ב 15,000. הבעלים הקודם קיבל התראה כל  12000-13000 ואני כל 9000-9500 ק"מ בערך. הוא נהג 99 אחוז בינעירוני ואצלי זה משולב. אולי זו הסיבה. אולי כי הרכב היה חדש יותר.

כך שאין כאן ייחוד של הונדה לעניין עצם ההמלצה להחליף בתדירות מוגברת. אלא רק ייחוד בהתראה.

אני לא יודע אם ההתראה היא על בסיס חיישן שבודק את השמן או אלגוריתם שמנתח את פעולת המנוע.

בהתחלה חששתי שהעובדה שיש התראת מחשב רכב בהונדה היא סימן לא טוב. אחרי זה שמעתי הסבר שזה דוקא לזכות הונדה שעוזרת לשמור על המנוע. לי זה נשמע הגיוני. אני פועל בהתאם להנחיות מחשב הרכב.

הרכב מתקרב ל 120,000 ק"מ ביותר מ 5.5 שנים ללא כל תקלה ורק תחזוקה שוטפת.  

לא יודע לגבי התפגרות מנוע ב 180,000... דבר איתי עוד כמה שנים...

אני מרוצה מהרכב ואין לי תכנון להחליפו בשנים הקרובות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 25.1.2026 בשעה 20:28, razi_pazi כתב:

חסרון מסויים הוא שיש להחליף שמן בתדירות גבוהה יחסית. לי יוצא כל 8500-9500 ק"מ. לבעלים הקודם יצא כל 12000. לדעתי כי נהג כמעט רק בינעירוני. אולי גם הגיל הצעיר יותר של הרכב השפיע (למרות שאצלי זה די עקבי כבר שנתיים וחצי).

מחליפים לפי התראת מחשב הרכב. בתכלס ברכבים אחרים עם מנועי טורבו יש גם המלצה מקובלת לקצר מועדי טיפולים מבלי שיש להם התראה של מחשב הרכב בעניין. נניח במקום כל 15000 לפי היצרן להחליף כל 10,000.

אני חושב שזה לא שההונדה צריכה יותר החלפות שמן מהרכבים בהם הקפדנים מחליפים כל 10,000 אלא שהמחשב יותר מחמיר.

ואגב שמעתי על רבים עם מנועי טורבו אחרים שמחליפים כל 7500.

זה כנראה משהו שכדאי להחמיר בו.

אתה מנסה לנרמל משהו שהוא לא תקין.

הרכב שלי עם שני טורבואים ופי ארבע כ"ס ועושה טיפול כל 8K, אין שום סיבה שרכב משפחתי סטנדרטי יהיה באותה שגרת טיפולים.

זו פאשלה של הונדה ומשהו שלרוב הצרכנים פשוט לא יתאים.

פורסם

אני מחזיק כזו כבר מעל 5 שנים אבל נוסע מעט יחסית ובעיקר בינעירוני (לאוטו יש 36K).

אני מגיע למוסך בכל שנה, כי זה מה ששגרת הטיפולים אומרת (למרות שהאוטו אף פעם לא ביקש טיפול) ובכל פעם אני עובר את אותו הריטואל במוסך, שהם אומרים לי שאני עדיין לא צריך להחליף שמן/פילטר אלא רק בעוד כמה חודשים, כשהאוטו יבקש, אבל אני מבקש מהם בכל מקרה להחליף כי זה נראה לי בזבוז זמן לבוא עוד פעם.

לסיפור הזה יש שני צדדים.

פורסם
לפני 3 שעות, omerkot כתב:

ובכל פעם אני עובר את אותו הריטואל במוסך, שהם אומרים לי שאני עדיין לא צריך להחליף שמן/פילטר אלא רק בעוד כמה חודשים, כשהאוטו יבקש, אבל אני מבקש מהם בכל מקרה להחליף כי זה נראה לי בזבוז זמן לבוא עוד פעם.

חשבתי ששמן צריך להחליף כל שנה לפחות, גם אם נוסעים מעט מאוד.

לפני 4 שעות, o.r כתב:

אתה מנסה לנרמל משהו שהוא לא תקין.

הרכב שלי עם שני טורבואים ופי ארבע כ"ס ועושה טיפול כל 8K, אין שום סיבה שרכב משפחתי סטנדרטי יהיה באותה שגרת טיפולים.

זו פאשלה של הונדה ומשהו שלרוב הצרכנים פשוט לא יתאים.

אני לא יודע אם זה לנרמל והאם זה תקין או לא. אני יודע שזו המלצה מאוד מקובלת להחמיר בעניין החלפת השמן.

אני בפורום רואה לא מעט בעלים של רכבי טורבו משפחתיים מחליפים שמן כל 7500 או 8000 או 10,000 גם כשספר הרכב ממליץ כל 15,000. וזה מבלי שיש להם מחשב רכב שמתריע בעניין.

ראיתי גם המלצות כאלו באתרים בחו"ל ויוטיוב לגבי הונדה ויצרנים אחרים.

אני לא חושב שזו פאשלה של הונדה כי זה גם אצל יצרנים אחרים. אולי מחשב הרכב זו דוקא החמרה טובה של הונדה.

למנועי הטורבו הקטנים האלו יש חסרונות, וזה אחד מהם. אני בהחלט מתייחס לזה כחסרון ברכב הזה. זה מטרד ועלות. ואני מנחש שהמנועים הללו לא ישרדו כמו האטמוספריים של הונדה.

עד כה 120,000 ק"מ ללא בעיות אחרות. נראה מה יהיה בהמשך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...