Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובישי אטראז' 2016 - אכילת שמן - האם הAI צודק?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מילוי מים במיכל ווישרים, על הדרך בדקתי גם את שמן מנוע ושמן תיבת הילוכים. הכל היה תקין בתיבת הילוכים אבל שמן מנוע על הסף הנמוך.

חיפוש קצר בגוגל עלה עם תשובה לגבי כיוון שסתומים שצריך לבצע כל 100K ק"מ.

האם הAI צודק או שזה שטויות? ואם הAI טועה אז מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לאכילת שמן?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני חקרתי את הנושא כמה שעות אבל אני לא מתחייב שזה נכון ב100%, אבל,

אני הבנתי שבגלל שהשמן היום הוא פחות צמיגי מבעבר, כדי לאפשר הארכת חיים לכל מיני רכיבים במנוע כמו טיימינג,

הוא גם עובר לאיזור של שריפת הדלק יותר בקלות, לכן יש אכילת שמן מוגברת.

בפג'ו  BMW עם השרשרת, מנוע פרינס VTI, הצורך לשמן 5W30 הוא להאריך חיים של השרשרת, בעיקר.

אני חושב שהשמן פחות צמיגי גם אצלך בגלל הנושא הזה. לא בטוח אבל. ולכן קל לו יותר "לטייל"

לא יודע לגבי כיוון שסתומים. תחכה בבקשה לעוד תגובות.

פורסם

השמן שנכנס למנוע הוא באותה רמת צמיגות שהיצרן מבקש, אני כל טיפול רואה את זה במו עיני. בלי טריקים או שטיקים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

פעם הוא היה 10W40 והיום הוא 5W30. הוא פחות צמיגי מבעבר. להבנתי, בעיקר כדי לשמור על הטיימינג ועוד כמה רכיבים. 

יש אנשים שעברו ל 10W40 או ל 5W40 ואמרו שזה שיפר להם את צריכת אכילת השמן.

אני לא הייתי מנסה את זה אצלי בפרינס בטוח. כי חשוב לי לשמור על השרשרת. ההוצאה תהיה עצומה אם יהיו בעיות בשרשרת.

פורסם

לפי דעתי. אין קשר בין כוון שסתומים. לאכילת שמן. אכילה יכולה להגיע. מגומיות מוביל שסתומים. רינגים.

גולדן 191. היה לי רכב אם שרשרת. והשמן היה 10W40.  הצמיגות מגיעה. מרגולציה של זהום אוויר. ועוד כל מיני סיבות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אצלנו הייתה ספייס סטאר עם 200 אלף ק״מ וגם הייתה צריכת שמן של ליטר ל4 אלף בערך.

בשני מוסכים נאמר לעקוב ולא לבצע תיקונים.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 43 דקות, DareDevil כתב:

שמן מנוע על הסף הנמוך.

שזה אומר מה? עדין מעל לנקודת המינימום? בכמה (או תמונה)?

האם אחרי הטיפול/מילוי האחרון היה מלא בול על קו המקסימום?

כמה ק"מ הרכב עבר מאז? ומתי הטיפול הבא?

כמה ק"מ הרכב עבר בסה"כ?

לגבי כיוון שסתומים, אפשר למצוא די בקלות חוברת תחזוקה של הרכב שבו מצויינים הטולרנסים של השסתומים (וכמובן איך לבדוק), אבל לא ראיתי (בחיפוש קצר) הנחיה ספציפית לבדוק כל X ק"מ.

לפני 41 דקות, DareDevil כתב:

השמן שנכנס למנוע הוא באותה רמת צמיגות שהיצרן מבקש

מה הצמיגות?

התקן גם תואם?

אם יודע את המוצר הספציפי, אנא רשום.

לפני 41 דקות, גולדן191 כתב:

פעם הוא היה 10W40 והיום הוא 5W30...יש אנשים שעברו ל 10W40 או ל 5W40 ואמרו שזה שיפר להם את צריכת אכילת השמן.

פלסטר לבעיה שקיימת במנוע כזה או אחר.

יש גם כבר רכבים שמוגדר להם 0W8 ואין בלאגן שידוע לי לגבי צריכה עודפת (למרות שלא בדקתי סטטיסטיקה).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 26 דקות, Stavik כתב:

איך צריכת הדלק?

ממוצע שנתי עומד על 14 קמ לליטר 

לפני 6 דקות, Tom_22 כתב:

ה אומר מה? עדין מעל לנקודת המינימום? בכמה (או תמונה)?

20260120_191020.thumb.jpg.893ca859626946bb1c869131fc927015.jpg

לפני 6 דקות, Tom_22 כתב:

האם אחרי הטיפול/מילוי האחרון היה מלא בול על קו המקסימום?

קצת פחות מקו המקסימום

לפני 7 דקות, Tom_22 כתב:

כמה ק"מ הרכב עבר מאז? ומתי הטיפול הבא?

טיפול בוצע ב260276 קמ בוצע בחודש ספטמבר האחרון, טיפול הבא 280K

לפני 9 דקות, Tom_22 כתב:

כמה ק"מ הרכב עבר בסה"כ?

267K

לפני 9 דקות, Tom_22 כתב:

מה הצמיגות?

שמן מנוע Aplus+ 5W30

לפני 17 דקות, Tom_22 כתב:

20260120_192125.jpg

20260120_192116.jpg

Ready To Rock
Ready To Rumble

• פיתרון
פורסם (נערך)

@DareDevil סיימת לערוך? 😅

טיפולים והחלפת שמן כל 20K? זה גם בטח לא עוזר.

אז ליטר או פחות (לא מצאתי התייחסות לכמות בין מינ' למקס' אבל זה בדר"כ 0.8-1 ליטר) על 7000 ק"מ ברכב עם נסועה כזו? לא טראגי.

שמן המנוע (זה?) עלום מאיחוד האמירויות.

אומנם עומד בתקן API עדכני יחסית וגם לכאורה על בסיס Ester* שזה טוב (אבל מי בדק שלא מדובר רק בעירבוב ביחס כלשהו איתו), אבל ההמלצה לפי מה שמוצא היא A5/B5. אם כי זה לא בהכרח מה שיגרום לצריכת שמן (או ייצר בעיה מיידית אחרת).

גם אני עורך: מאחור רשום שמן קונבנציונאלי וגם C2 ולא C3 (אלא אם גם וגם). אז WTF?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

רכב עבר כמעט 300k תגיד תודה תמלא שמן וסע לשלום

אופציה לעלות צמיגות בהתאם לתקן יצרן ל5w40 ישפר את צריכת השמן בוודאות

ואם זה השמן שבשימוש אז 10w40

שמן כזה החלפה כל 10 אלף תפתור לך את הבעיה כמעט לגמרי

שמן מנוע MOTUL X-CLEAN 5W-40 API SN/CF C3 5L

https://www.autostore.co.il/product/שמן-motul-8100-x-clean-5w40-5l-html/

עריכה אחרונה על ידי Stavik
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Tom_22 כתב:

שמן המנוע (זה?) עלום מאיחוד האמירויות.

זה מזכיר לי את הפטרוטק C2 C3 5W30 שקניתי כחודש לפני שנרשמתי לפורום.

מדובר ב 5W30 שמיוצר ב UAE על ידי Henkel intl lubricants industry llc , גם אם זה באמת 5W30 ברמה גבוהה, אני לא הולך לקנות את זה שוב. אקנה משהו של אחת החברות הגדולות. 

אומנם עומד בתקן API עדכני יחסית וגם לכאורה על בסיס Ester* שזה טוב (אבל מי בדק שלא מדובר רק בעירבוב ביחס כלשהו איתו), אבל ההמלצה לפי מה שמוצא היא A5/B5. אם כי זה לא בהכרח מה שיגרום לצריכת שמן (או ייצר בעיה מיידית אחרת).

Esterification זה תהליך שהפך את השמן לשמן ברמה גבוהה אני חושב, זה גם עוזר לשמן להיות מסכך טוב בטמפ' נמוכה, גבוהה, וזה גם מגן מפני חמצון (ככל שיש יותר חמצנים במולקולה, היא יותר עמידה לחמצון)

כשמחפשים בגוגל esterification motor oil מקבלים פוסט בפורום של בוב מ2006, שגם Tom NJ כותב שם. הוא כותב שהקבוצות של האסטר הן לא בהכרח מה שיקבע את איכות השמן, אבל כמובן שזה עוזר מאד. 

אני חושב שכל השמנים היום עוברים אסתריפיקציה כי זה מאפשר לשמן לשמור על התכונות שלו לאורך זמן.

גם אני עורך: מאחור רשום שמן קונבנציונאלי וגם C2 ולא C3 (אלא אם גם וגם). אז WTF?

לא בטוח שהאנגלית זה הצד החזק שלהם :) 

מדובר על שמן 100% סינטטי להבנתי. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 31 דקות, Tom_22 כתב:

טיפולים והחלפת שמן כל 20K? זה גם בטח לא עוזר.

ממליץ לרדת לטיפול כל 10K?

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

השירשור הזה הוא דוגמא לאיך לא שואלים שאלות בפורום...

הפוסט הראשון היה צריך להיות כזה:

מיצובישי אטראז עם 267 אלף ק"מ, בוצע טיפול ב 260 אלף ק"מ, מאז מפלס השמן ירד למינימום במדיד.

השמן שהשתמשו בטיפול הוא שמן  לפי הורואת  יצרן. 

התשובה:

זו צריכה הגיונית וסבירה למנוע קטן עם כזה קילומטרז', זה לא קשור לכיוון שסתומים, זה תוצאה של בלאי המנוע שעשה ק"מ מכובד. 

לא צריך לעשות עם זה כלום חוץ מלהתחיל לבדוק שמן כל חודש או כל 1000 ק"מ  ולא לתת למפלס להתקרב למינימום. אלא כשיורד לחצי מדיד להשלים את מה שחסר בשביל שיהיה ב Max. 

אפשר גם לקצר את מרווח החלפות השמן מ 20 אלף ק"מ ל 15 או ל 10 אם מתכוונים להמשיך להחזיק ברכב עוד הרבה זמן ורוצים להאט קצת את הבלאי ואת העליה הנוספת בצריכת השמן.

• אהבתי 6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...