Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברת buy & drive נקלעת לקשיים

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי אין יוקרה בסיניות (עם כל הכבוד למושבי עור סינטטי)  ובטח שאין מיתוג, דבר שרוכשי רכבי יוקרה מחפשים.

עוד לא נתקלתי באדם שמתלבט בין מזראטי לאקספנג.

נשמע כמו התנהלות לא תקינה של החברה.

• אהבתי 1
פורסם

אני רק שאלה (-:

בכמה רכבי יוקרה (אמיתיים) סינים נסעת?

ולא אני לא מדבר על אקספנג - היא לא המודל של רכב יוקרה לא במיצוב ולא במחיר.

פורסם
לפני 3 שעות, o.r כתב:

עוד לא נתקלתי באדם שמתלבט בין מזראטי לאקספנג

כנראה שמזאראטי לא וגם לא בנטלי.

אבל בין לקסוס, אאודי, מרצדס לאקספנג, זיקר ו BYD יקרות - כן. 

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 4 שעות, SurfHigh כתב:

הכתבה מכלכליסט: https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rkngrg00e11l

הניחוש שלי הוא שהסיניות היוקרתיות נוגסות בפלח השוק של היוקרתיות המסורתיות. 

מישהו מכיר את הסיפור יותר לעומק? 

למה לנחש? ההסבר נמצא בכתבה עצמה - קפיצה מעל הפופיק ונטילת הלוואות עמוקות שנייה לפני שהריבית קפצה. גם אם העסק היה ממשיך להתנהל כרגיל מבחינת מכירות הוא היה נתקל בקשיים.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, SurfHigh כתב:

הניחוש שלי הוא שהסיניות היוקרתיות נוגסות בפלח השוק של היוקרתיות המסורתיות. 

זה לא ניחוש, זה בדיוק מה שכתבו באיזו כתבה שקראתי היום. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כל קשר בין הקריסה של Buy & Drive לשוק רכבי היוקרה (כמעט) מקרי בהחלט.

עסק שמראש לוקח אשראי כבד מהשוק האפור - לא יכול לשרוד.

מעבר לזה לירידת שער החליפין לאורך זמן יש השפעה עצומה על מי שעוסק בסחר ברכבי יוקרה כי בשוק הזה השאלה היא לא מה המחיר - אלא מה גובה ההנחה מהמחיר ה"רשמי".

הייבוא המקביל בו עוסקת החברה מושפע מאד מגובה שער החליפין, והתנהלות עסקית לא מדוייקת יכולת להיות הרסנית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יכול להיות שהעסק היה קורס גם בלי האטה בשוק רכבי היוקרה, אבל לפחות בהתבסס על הכתבה, גם השוק הזה חווה האטה.

הניחוש שלי הוא שזה מסימני ההאטה הכלכלית שבאה עלינו.

כן, אני יודע, הרוכשים של רכבים אלו הם לא האנשים שמרגישים אותה ביומיום, אבל גם בעלי ממון מקטינים הוצאות בזמנים פחות טובים, ולו על מנת לנקר פחות עיניים. 

ייתכן גם שהרוכשים שלהם היו אנשים שהיו יותר מהסוג הממונף, אלו שקונים על סמך כסף שיבוא במהרה בימינו, ופחות על הון קיים.

לגבי אנשים שרוכשים סיניות במקום יוקרתיות מסורתיות, אני מכיר אחד לפחות שזה אצלו המצב, וה-BMW הוחלפה באיזו יוקרתית סינית (סליחה, אבל לא טרחתי לברר איזו).

גם אנשים עם ממון אוהבים להרגיש שהם דופקים את המערכת ורוכשים משהו טוב בהרבה פחות (ואלו בדיוק האנשים שלא מתביישים לקנות יוקרתית משומשת קלות). מכיר כמה אנשים בעלי ממון שכבר הרבה שנים לא קונים את ה-BMW או מרצדס מהיבואן, אלא מייבוא מקביל במחיר מופחת. אחד מהם, לפני הרבה שנים, רכש 750 מהטרייד של קמור. לאחר הרכישה ניסו לגבות ממנו עוד סכום פעוט על תוספת של סלולרי בילט-אין ברכב (בימים שזה עוד היה תוספת... יענו, לפני הרבה זמן). הוא אמר להם חד משמעית, תנסו לחייב אותי בעוד שקל, אני מבטל את העסקה.

גם בעלי ממון, לפעמים אולי יותר מכל אחד, אוהבים להתעסק בלעשות עסקה טובה יותר...

וגם האנשים האלו, בתקופות שנראות פחות טוב, נוטים פחות לנקר עיניים בזמנים קשים.

כשהאווירה הכלכלית לא טובה, גם מי שיש לו, פחות מתחשק לו לבזבז. לא עניין רציונאלי, עניין מנטלי.

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...