Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרייבר RST ללפטופ לנובו Legion 5 15IAX10

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול ביצעתי שריון ללפטופ החדש של לנובו, Legion 5 15IAX10, דרך KSP אילת, אקבל אותו לקראת סוף חנוכה.

הוא מגיע עם מעבד אינטל אולטרה 7 255HX, במקרה וזה מידע נחוץ.

עכשיו, אני אף פעם לא התעסקתי עם זה והגיע הזמן שאתעסק, אני צריך להתקין ווינדוס בעצמי.

ביצעתי את שלבי ההכנה על הUSB שלי - נכנסתי לאתר מייקרוסופט, עשיתי את האופציה השנייה (Create Windows 11 Installation Media option) - ועכשיו הUSB שלי מוכן עם הווינדוס(אלא אם כן פספסתי משהו).

הבנתי שבנוסף לכך אני צריך להכין דרייבר RST למקרה וזה לא יזהה לי את הכונן.

אממה, לא הצלחתי למצוא הורדה מתאימה באתר של לנובו, ובאתר של אינטל יש רק קובץ EXE והבנתי שאני צריך ZIP.

מצאתי איזה פקודת הרצה בטרמינל שכביכול מצליחה לחלץ את הEXE לתיקייה, ועשיתי אותה, אבל התיקייה נראית קצת מוזר כי היא נקראת \SetupRST_extracted כשבתוכה יש לי תיקיית production ובתוכה תיקייה של ווינדוס 10, בלי ווינדוס 11
אז אני לא יודע אם זה תקין, ואם זה תקין את מה אני צריך להעביר לUSB עם הווינדוס.

אשמח לעזרת מי שיודע והתנסה בזה, איך אני יכול לפתור את הבעיה ומה אני צריך לעשות, איזה קובץ אני צריך להוריד ולאן אני צריך לדחוף אותו בUSB של ההתקנת ווינדוס?

פורסם

מנסיון של הרבה התקנות של וינדוס 11,

הכי פשוט זה להוריד את הקובץ ISO, ו"לצרוב" את הקובץ עם התוכנה Rufus.

לא שמעתי על RST אף פעם, ולא היו לי בעיות עם Rufus אף פעם.

בעבר, הייתה בעיה שה SSD היה GPT וה Rufus צרב MBR על הדיסק און קי. התקלה כבר לא קיימת היום, זה צורב GPT בדיפולט ואין בעיות יותר.

אם אתה רוצה לעשות שיעורי בית, תחפש ביוטיוב Installing windows 11 with rufus.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כשתקבל את המחשב, תשנה את ההגדרה של של כונן האחסון בביוס ממה שלנובו מגדירה כברירת המחדל, ל-AHCI ובא לציון גואל.

וברור שתיקח את ה-ISO ותצרוב אותו דרך RUFUS, תבחר שיעקוף את הדרישה לחשבון מיקרוסופט ויצור לך חשבון מקומי.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, saay222 כתב:

כשתקבל את המחשב, תשנה את ההגדרה של של כונן האחסון בביוס ממה שלנובו מגדירה כברירת המחדל, ל-AHCI ובא לציון גואל.

וברור שתיקח את ה-ISO ותצרוב אותו דרך RUFUS, תבחר שיעקוף את הדרישה לחשבון מיקרוסופט ויצור לך חשבון מקומי.

למה בעצם ההבדלים בין הרופוס למדיה?

הבנתי שגם דרך המדיה לא מחייב חיבור לחשבון אם בוחרים את גרסת הפרו, לא?

פורסם

עד כמה שאני זוכר מלפני כחודשיים, שהתקנתי 11 ישירות מה-ISO המקורי בטעות, גם ב-PRO הם רצו חשבון מיקרוסופט.

רופוס גם יכול להעיף לך את כל השירותים של מיקרוסופט כמו ONEDRIVE וכל החרא שהם דוחפים שם.

בכל מקרה, תנסה מהמקורי ותראה, לא עולה כסף.

• אהבתי 1
פורסם

יכול להיות שהיום הכלי של מיקרוסופט עובד תקין עם התקנת הוינדוס

בעבר הייתה עם זה בעיה, והשימוש ברופוס נהיה נפוץ יותר

לגבי חשבון מקומי, לא הצלחתי להתחמק מזה בהתקנה האחרונה.

לגבי IDE לעומת AHCI, תקנו אותי אם אני טועה אבל כל ה BIOS העדכניים מגיעים כבר עם AHCI היום?

פורסם

זה לא IDE (נכון, זה היה פעם...) היום יש ביוסים שמגיעים גם בגדרה דיפולטיבית של RAID (גם עבור כונן יחיד) או RST, ואז צריך דרייבר.

פורסם

PRO זה חשוב, ב-PRO אתה יכול לשלוט בעדכונים שמיקרוסופט זורקת למחשב שלך באמצעות GPEDIT, זה נותן לך להחליט שהמחשב שלך עובד בצורה טובה ושאתה מעוניין רק בעדכוני אבטחה יציבים ולא בכל מיני בלוני ניסוי שהם מחליטים לזרוק על המחשב שלך.

כמובן שאני לא אמליץ על התקנות עם תוכי (  😜 ) אבל אם אפשר להמנע מזה, ממש עדיף לא לעבוד עם HOME.

• מעניין 1
פורסם

טוב הקשבתי לכם, ביצעתי את ההתקנה לUSB דרך רופוס, דאגתי לסמן שם שלא ידרוש ממני משתמש מייקרוסופט, נראה מה הלוז כשיגיע המחשב

מקווה שיזהה את הUSB ישר

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

זה לא יכנס לך ל USB ישר, אתה צריך להכנס ל boot menu ולבחור את ה Disk on key.
במידה וההתקנה תיכשל, אז להיכנס ל Bios ולשנות ל AHCI

כן ברור, אני יודע שאני צריך להיכנס לביוס

הפחד שלי שהוא לא יזהה את הUSB שלי

פורסם

@גולדן191

לא יודע אף פעם לא חשבתי על זה, כרגע אני בסדר עם זה.

בינינו, מה זה משנה אם בעת פתיחה ראשונית לביוס הוא לא יזהה לי את הUSB, הוא לא יזהה לי גם את האחר חחח

• תוכן חדש...