Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רגע. כותבים כל מיני קודים והתייעצויות מלומדות ולא את הדבר הבסיסי, שהפילטר לא מתאים פיזית לבית הפילטר? 

אם כך אז מה זה משנה מה כתוב עליו? 

אם אתה רוצה לשים פילטר קטן מדי תחסוך לך את המאמץ ואל תשים פילטר בכלל... 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעתיים, Jack457 כתב:

רגע. כותבים כל מיני קודים והתייעצויות מלומדות ולא את הדבר הבסיסי, שהפילטר לא מתאים פיזית לבית הפילטר? 

אם כך אז מה זה משנה מה כתוב עליו? 

אם אתה רוצה לשים פילטר קטן מדי תחסוך לך את המאמץ ואל תשים פילטר בכלל... 

הוא כתב לי בפרטי שהפילטר טיפה יותר חופשי מהפילטר הישן

אבל לא יכול להיות בגלל שהפילטר הישן בן שנתיים בערך וספח גם לכלוך וגם לחות ולכן הוא יותר עבה סוג של?

הוא לא ציין שזה לא מתאים פיזית

הוא מנענע אותו כנראה וזה יותר חופשי בקטנה

תקן אותי אם אני טועה בבקשה @אביה11

פורסם
לפני 11 דקות, אביה11 כתב:

הפילטר הישן יחסית נקי בן שנה...

17801-0M020 זה המקט שעל הפילטר

תבדוק לי על יתר ביטחון אם זה מתאים לרכב שלי 

זה הדרך הכי טובה...

זה לא עניין של תבדוק לי בבקשה,

אלא עניין של - כתוב שזה מתאים - אבל הפריט הספיציפי שלך קרה לו משהו בדרך (זיוף, אנערף, אנרפרף)

פורסם (נערך)
לפני שעה, אביה11 כתב:

הפילטר הישן יחסית נקי בן שנה...

17801-0M020 זה המקט שעל הפילטר

רשמית המק"ט הזה לא שייך לרכבך לפי קטלוגים שונים. למרות שבחלק מהמקומות רשום שעשוי להתאים וכנ"ל לגבי תחליפיים למיניהם שמזכירים את שני המק"טים (כתחליף מתאים לשניהם). לא ברור מה ההבדלים בדיוק בין השניים, אבל אם אין אטימה מושלמת של הפילטר, חבל להתעסק איתו. תשיג חלק שיתאים 100%.

מעבר לכך אין צורך להחליף פילטר אוויר כל שנה. החלפה מוקדמת לא בהכרח תורמת (ואף עשויה להזיק במידה - יעילות הסינון עולה בעקרון עם הזמן. מה שיורד זה ספיקת האוויר).

אומנם לא מצאתי את ההנחיות בארץ לרכבך, אבל לדגם אחרי (מנוע אחר) למשל (שניתן למצוא באתר היבואן. אפשר ליצור איתם קשר לבקש עבור שלך);

בתנאים רגילים - בדיקה כל שנה והחלפה לאחר 4 שנים.

בתנאים מחמירים - בדיקה כל 7500 ק"מ/שנה והחלפה לאחר 60K ק"מ/4 שנים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

(ואף עשויה להזיק במידה - יעילות הסינון עולה בעקרון עם הזמן. מה שיורד זה ספיקת האוויר).

אמת.

פילטר חדש מסנן פחות טוב מפילטר שעבר כמה עשרות שעות, מכיוון שהלכלוכים שמצטברים על הפילטר עוזרים לו לסנן יותר טוב, חלק מהחלקיקים החדשים שמגיעים נוטים להיצמד אליהם ולא לעבור הלאה, והלכלוכים גם עוזרים להקטין את החרירים שהאוויר עובר בהם.

פורסם
לפני 17 שעות, Tom_22 כתב:

לא ברור מה ההבדלים בדיוק בין השניים

זה יכול להיות פשוט מק"ט שונה לכל סוג רכב, מסנן חדיש וישן יותר ועוד, אבל נראה לי לפי הקטלוגים שהם צריכים להיות זהים.

https://www.amayama.com/en/part/toyota/1780121050

כאמור, לא צריך להחליף פילטר מקורי אחרי שנה, ולא ברור איך הגעת לזה. היית צריך להסיק את זה כשראית שהישן נקי.

פורסם

איזה חירטוט סטייל עליאקספרס, לא רוכשים משם מסננים. מוכר הצמיד לפילטר סיני מק"ט של טויוטה. טוב שאתה מחליף.

החדש הוא גם עם מק"ט של טויוטה, היצרן דנסו. עשית סלט מכל הפרטים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...