Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, teyal כתב:

תאכלס שרשור של החופש הגדול ואנשים עוד מתאמצים לתת תשובות רציניות
לילד שרוצה שהאיבזה 1.0 שלו תיסע בקיץ כמו שהיא נוסעת בחורף.

תאכלס תגובה שאפשר היה להימנע ממנה כי לא תורמת לכלום.

לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

לא יודע מה אתה חושב שגילו של פות"ש, אבל הוא רשום לפורום כבר 20 שנה, מחזיק את האיביזה הזו יותר מחצי עשור, וכנראה קרוב לגילך יותר מאשר לגיל בו לשכל אין משמעות.

עוד שבועיים מחליף קידומת ונכנס לעשור החמישי בחיי ;)

תראו, קודם כל מעריך את כל התגובות פה, לכאן או לכאן.

לפעמים בחלק מהדיונים כאן, התגובות קצת גולשות למעבר למה שציפיתי לקבל, כל מיני תגובות שמרמזות בעצם על "למה לך בכלל לנסות לשפר או למקסם מנוע ליטר קטן שגם ככה אין לו פוטנציאל לכלום".

אז חבר'ה אני באמת יודע שמה שאני נוהג עליו זה לא איזה מנוע מפלצתי שאפשר לסחוט ממנו עוד 100 כ"ס בעזרת שיפורים כאלה ואחרים, הרכב פשוט עם תוכנה ואני שם לב להבדלים מהותיים בנסיעה בקיץ לבין נסיעה באוויר קריר יותר בחורף, ובסה"כ רציתי לנסות להגיע למצב שהמנוע "יסבול" פחות בימי קיץ רותחים, כי באמת שיש הבדל, מרגישים את זה בסחיבה, שומעים את זה ברעש ובתגובה.

תקחו בחשבון שלא לכל אחד יש תקציב להחליף רכב, ובמקרה שלי במיוחד אחרי שהשקעתי כ"כ הרבה כסף באיביזה לאורך השנים וסידרתי וכיוונתי אותה כמו שאני רוצה ואוהב. אני לא רואה סיבה להחליף רכב כל 3-4 או 5-6 שנים, במיוחד אם אני אישית מרוצה ממנו.

אני כן אנסה למקסם כמה שיותר את היכולות אפילו מהמנוע הקטן הזה, שלדעת רבים וואלה אחד המנועים המוצלחים שהקונצרן משתמש בו, וכן אני יודע שהוא מוגבל מאוד אבל תתפלאו איזה חיוכים הוא יכול להוציא מבנאדם בכל מיני סיטואציות בכביש ;).

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 26.11.2025 בשעה 16:03, נירו72 כתב:

זה פשוט שגוי. לחום של המנוע, של הצינורות והאלקטרוניקה יש השפעה על הביצועים הכלליים של המנוע וצריכת הדלק בכל מיני אופנים. למשל המאווררים של הרדיאטור אם פועלים בתדירות יותר גבוהה מורידים באותו רגע ההספק ומעלים צריכת דלק. כנ"ל מדחס חכם של מזגן. בלוק מנוע וראש יותר חמים משפיעים על אידוי הדלק והבעירה, על ההצתה שיכול לאחר אותה, על ה egr שיכול לפתוח יותר בכדי לקרר את הצילינדרים ויכול לחשוב על עוד דברים. וזה מלבד האמינות לאורך זמן והבלאי כשכיום חצי מנוע מגומי ופלסטיק. גם חיישנים ומחשבים לא אוהבים חום. לומר שלקירור תא המנוע אין השפעה זה פשוט לא נכון. בטח לא על מנוע 1.0 די חלש.

קראת את ההודעה הקודמת שלי?
זה קיים אבל זניח. למעט סעפת הפליטה (שמושפעת בעיקר מ EGT), כל מנוע מודרני ותקין יהיה סביב 90-120 מעלות.

מעבר לזה, רוב הדברים שהזכרת מסתמכים עם חיישנים שמודדים את טמפרטורת היניקה, המים, השמן או דברים אחרים שכמעט ולא מושפעים מכמה חמות הגלגלות של רצועת האביזרים, שזה מה שהוונטות שפות"ש רוצה יקררו.

מחשב? זה שהוא חם טיפה לא יגרום לאיחור הצתה. עוד לא שמעתי על מחשב מנוע שנשרף למישהו ביום מסלול בפצאל, שזה פחות או יותר הכי חם שפות"ש יוכל לחמם את האיביזה שלו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

הגעתי מאוחר - אפשר להתחיל את החגיגה.

בא נתחיל מלמה לא לפתוח עוד פתחי יניקה (נשים פליטה שניה בצד)

בתא מנוע המעבר עביר לרוב בנוי בצורה אופטימלית כדי שכמה שיותר אוויר יעבור דרך הפתח של הרדיאטור , המזגן והאינטרקולר + יכנס לפילטר אוויר.

הלחץ באיזור של התא מנוע הוא בד״כ שלילי בשביל להקל על זה. לכן יש גם ברכבים מגן גחון שאוטם אותו ממתחת לבודי והמכסה מנוע אטום מקדימה עם פס אטימה מלמעלה. הכל כדי למקסם את היכולות קירור של הרכב מכל הבחינות (של הדברים שיושבים בקדימה של הטמבון)

ברכבים עם קירור גבולי - רואים שינוי של כל אחד כזה בצורה מיידית (לדוגמא המאזדהספיד מיאטה - דגם טורבו מקורי. אפילו מספיק לפתוח כונס מלמעלה או להוריד את החיפוי מתחת - והרכב ישר יתחיל להתחמם - אפילו עם כח סטנדרטי ומערכת קירור תקינה).

אז אתה בזה שאתה פותח סתם פתח כניסת אוויר מלמעלה שמוביל ללחץ חיובי של אוויר במנוע בעצם מוריד מהיעילות של חלקי הקירור במנוע שיושבים כמעט כולם בפתח של הטמבון.

דברים שלפעמים צריכים עוד קירור מתחת למכסה מנוע זה:

1. ספיגת חום של הטורבו / יניקה (האוויר שתכניס שולי לזה)

2. Coil של ההצתה שלפעמים רגישים ומתים יותר מהר (אין לך את הבעיה הזו - אלו של VAG מעולים בימינו - ממש!)

זהו - כל השאר - לא מתרגש מהחום.

דברים שתוכל לשפר שכן יעזרו:

1. לוודא שכל האיטום המקורי במקום. זה אוטומטית יוצר זרימת אוויר יותר טובה לאיך שהרכב תוכנן.

2. אם הוספת המון כח / חום (ואתה רואה את הטמפ׳ יניקה מתחילה לעלות, הצתה לזייף וכו) -> להעיף מבט אם אנשים עשו פוליטי חום מהתא מנוע

3. איטום סביב הנקודת כניסה של הפגוש (אוויר שעוקף מהצדדים את הרדיאטורים + היניקה של האוויר)

בתאריך 27.11.2025 בשעה 10:56, nadavd4 כתב:

למשל המאווררים של הרדיאטור אם פועלים בתדירות יותר גבוהה

זו דוגמא מצוינת לדבר עליה.

המאווררים של הרדיאטור לדוגמא לא רלוונטיים במהירות מעל עירונית. הוא אפילו לא פועל - אבל זה דגש טוב להבין כמה חשוב הפתח יניקה בטמבון הקדמי.

• אהבתי 4

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 דקות, Liviur כתב:

הגעתי מאוחר - אפשר להתחיל את החגיגה.

בא נתחיל מלמה לא לפתוח עוד פתחי יניקה (נשים פליטה שניה בצד)

בתא מנוע המעבר עביר לרוב בנוי בצורה אופטימלית כדי שכמה שיותר אוויר יעבור דרך הפתח של הרדיאטור , המזגן והאינטרקולר + יכנס לפילטר אוויר.

הלחץ באיזור של התא מנוע הוא בד״כ שלילי בשביל להקל על זה. לכן יש גם ברכבים מגן גחון שאוטם אותו ממתחת לבודי והמכסה מנוע אטום מקדימה עם פס אטימה מלמעלה. הכל כדי למקסם את היכולות קירור של הרכב מכל הבחינות (של הדברים שיושבים בקדימה של הטמבון)

ברכבים עם קירור גבולי - רואים שינוי של כל אחד כזה בצורה מיידית (לדוגמא המאזדהספיד מיאטה - דגם טורבו מקורי. אפילו מספיק לפתוח כונס מלמעלה או להוריד את החיפוי מתחת - והרכב ישר יתחיל להתחמם - אפילו עם כח סטנדרטי ומערכת קירור תקינה).

אז אתה בזה שאתה פותח סתם פתח כניסת אוויר מלמעלה שמוביל ללחץ חיובי של אוויר במנוע בעצם מוריד מהיעילות של חלקי הקירור במנוע שיושבים כמעט כולם בפתח של הטמבון.

דברים שלפעמים צריכים עוד קירור מתחת למכסה מנוע זה:

1. ספיגת חום של הטורבו / יניקה (האוויר שתכניס שולי לזה)

2. Coil של ההצתה שלפעמים רגישים ומתים יותר מהר (אין לך את הבעיה הזו - אלו של VAG מעולים בימינו - ממש!)

זהו - כל השאר - לא מתרגש מהחום.

דברים שתוכל לשפר שכן יעזרו:

1. לוודא שכל האיטום המקורי במקום. זה אוטומטית יוצר זרימת אוויר יותר טובה לאיך שהרכב תוכנן.

2. אם הוספת המון כח / חום (ואתה רואה את הטמפ׳ יניקה מתחילה לעלות, הצתה לזייף וכו) -> להעיף מבט אם אנשים עשו פוליטי חום מהתא מנוע

3. איטום סביב הנקודת כניסה של הפגוש (אוויר שעוקף מהצדדים את הרדיאטורים + היניקה של האוויר)

היי תודה על המידע !

אני מקווה שאני לא יוצא פה איזה צ'ונג - איך אני בודק טמפ' יניקה?

פורסם

ברוב הרכבים המודרניים עם מחבר OBD לקורא או לפלאפון אתה יכול לקרא את זה.

הפרמטר נקרא IAT - Intake air temperature ולפי איך שהניהול מנוע בנוי יושב לרוב סמוך לMAP (חיישן לחץ אוויר) או לMAF (חיישן כמות אוויר). על הצנרת יניקה.

(האיפה - זה קצת תלוי באיך הרכב מנוהל - יש כמה וכמה שיטות וסדר שלהם - במיוחד במערכות עם טורבו)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Liviur כתב:

אתה יכול להוסיף משהו שרלוונטי ספציפית למקרה של פותה"ש (ככל הנראה) שבו יש כניסת אוויר קר לפילטר מחזית הרכב והאינטרקולר מבוסס נוזל קירור בסעפת היניקה עצמה? צירפתי תמונות רלוונטיות בעמוד השני לשרשור, אם יש לך צורך בכך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מוזר שהוא מעביר נוזל - כי זה רק יחמם את האוויר (בניגוד נגיד לHeat exchanger שהמטרה שלו בעיקר לאזן בין שמן לנוזל קירור - לא לקרר)

מה שבכלליות נכון אבל - ש א ם הבעיה היא טמפ׳ יניקה של אוויר (משהו שעלה אבל לא צוין) -> אינטרקולר מקדימה זו הדרך הכי יעילה לקרר אוויר נקודה.

העניין הוא שתמיד כשעושים שיפור -> צריך להחליט מה משפרים ולמה.

האוויר בתא מנוע - הוא כאמור לא באמת פקטור. אם המטרה היא קירור האוויר שנכנס למנוע בסעפת יניקה - אינטרקולר מקדימה (Air/Air) יהיה האמצעי הכי יעיל.

אבל גם את זה הייתי מוודא (מה ההפרשים בין הטמפ׳ החיצונית לטמפ׳ יניקה.)

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviur כל מילה בסלע.

שיפור טוב של רכב מבוסס על עובדות ונתונים מדידים, ולא השערות ותחושות תחת/בטן בדיוק כמו ההנדסה שלו במפעל.

@hondacivic02es נצל את הימים החמים שעדיין יש מידי פעם, תמדוד טמפרטורת יניקה, תיקוני הצתה ומה שעוד אפשר למדוד בלחיצה חזקה ומבוקרת מגלגול, בכביש פנוי.

עשה את זה פעמיים:

פעם אחת כשקר והרכב רק הגיע לטמפ' עבודה בלי לאמץ אותו לפני

פעם שניה כשחם יותר בחוץ ומיד אחרי שאימצת אותו בכמה לחיצות טובות לפני כן

שלח כאן את התוצאות (או ישר לטיונר המועדף עליך, או לצ'אט...) ותתקדם משם.

• מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, nadavd4 כתב:

תמדוד טמפרטורת יניקה, תיקוני הצתה ומה שעוד אפשר למדוד בלחיצה חזקה ומבוקרת מגלגול

לגמרי - אפשר להוסיף EGT וAFR גם כמדד.

אבל בין טמפ׳ יניקה לתיקוני הצתה כנראה תקבל את כל המידע שאתה צריך אם אתה תרוויח באמת משהו מקירור.

התא מנוע הזה אבל בכלליות כנראה לא הבעיה אלא שיפור טמפ׳ אוויר ביניקה בתור אופציה לשיפור.

התא מנוע הזה מתוכנן גם להכיל מנועים גדולים וחמים משמעותית.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אגב, אם אין שום אופציית אפטרמרקט לאינטרקולר חזית אוויר-אוויר למנוע הזה, אני הייתי מוותר על הפרויקט לחלוטין וחי עם מה שיש.
נגיד וטמפ' היניקה גבוהה, המנוע מאחר הצתה ומוריד לחץ גדישה (הנה עוד משהו למדוד), ויש אבדן כוח משמעותי - מה תעשה? תתקין הזרקת מתנול ברכב של 100 (בערך) כוחות סוס?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

מסכים מכיוון ספציפי -> אם אין אפטרמרקט לאינטרקולר חיצוני - אז אף אחד לא תכנן צנרת לאחד כזה ויהיה כאב ראש לתכנן אחד בעצמך.

האינטרקולר עצמו שמשתמשים פחות קריטי.

Then dying is forgetting

פורסם

האנרגיה שהושקעה בדיון הזה גבוהה בהרבה ממה שניתן לעשות ברכב הזה דרך שיפור זרימת האוויר. יש ערימות של דברים אחרים יותר טובים ויותר אפקטיבים. אבל שיפור = כסף ובלאי. 
עד כמה אגרסיבי הלכו עם התוכנה שעשו לך? בכל מקרה תוכנה אחת שטובה להכל יש בה הרבה פשרות.  הדבר היחיד שיכול לחשוב שייתן לך משהו מבלי להשקיע הרבה כסף, זה לעשות טיונינג עם בורר מפות. מאחת לחסכון בדלק עד אחת עשירה בדלק כולל ביטול כל מערכות תקני היורו כמו למדה, VVT, ה EGR וגדישה מקסימלית של הטורבו .וככה כשיבוא לך מדי פעם להתחרע, או להתחרות עם קימקו ברמזור, תשים על המפה הכי עצבנית ותהנה. 

• מצחיק 1
פורסם

הסיבה שכתבתי את ההודעה שלי והערתי את השרשור היה נטו לרפרנס בעתיד כי יש דברים שהוא חושב לעשות שלא רק שלא יוסיפו אלא יגרעו מהמצב בגלל השיפור הויזואלי שיפעל כנגד המטרות שלו.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

יש לי פתרון הכי טוב עבורו שקשור לביצועים במנוע 1.0 וזרימת אוויר. שיקום בבוקר, יבדוק תחזית להיכן נושבת הרוח, ויסע עם רוח גבית. ישיג הרבה יותר ביצועים מהכונס. ואם רוצה להשקיע עוד יותר, שישים גלשן רוח על גגון, ויפתח את המפרש תוך נסיעה עם רוח גבית

• מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם

נירו -> יום אחד תגלול אחורה בפורום למתי שהוא התחיל ותראה עמודים על עמודים של ״ראם אייר״ ל1.3 ראלי והGains שם :)

• מצחיק 1

Then dying is forgetting

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...