Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, nissan1211 כתב:

לפי רשימת הדרישות שלך הייתי מחפש אוקטביה בנזין 1.5 או דיזל ולחלופין רכב בסגנון קאמיק 1.5 לעניין השבילים. הרי אתה תיסע הרבה בין עירוני ולכן הן יהיו יחסית חסכוניות ונוחות במהירות גבוהה, הסיוויק לא קשורה לשטח ונמוכה ועיקר היתרון שלה הוא אמינות שמלווה בתחזוקה אדוקה. בתוואי כזה סקודה מטופלת יכולה להיות אמינה במידה דומה ולספק ביצועים מהנים

תודה רבה על התגובה המפורטת! 

אני באמת מתלבט בין כמה אפשרויות. ממש התחברתי לאוקטביה במיוחד לדגם VRS= היא נראית מרשימה, מרווחת, ויש לה ביצועים לא רעים בכלל ביחס למחיר. רציתי לשאול:
האם לדעתך שווה ללכת על גרסת ה־VRS?
מבחינת אמינות, צריכת דלק ותיקונים עתידיים זה רכב שמחזיק טוב כמו הסקודה הרגילות או שיותר רגיש?
וגם האם אתה חושב שיש הבדל מהותי בין לקנות מסוכנות מוכרת לבין יד פרטית מטופלת?

אשמח לכל חוות דעת 
תודה שוב!

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הונדה סיוויק החדש זה רכב מעניין - היברידי עם ביצועים טובים, אבל במחיר גבוה מאד של החל מ- 219 אלף שקל.

גם לא ברור בנהיגה מאומצת, כמה מחזיקה המערכת ההיברידית עד שהחשמל נגמר, ואז הביצועים יורדים (אם כי התרשמתי שמחזיקה הרבה).

מציע לנסות מאזדה 3  - דגם 2.5 טורבו ספיריט יכול להכנס בתקציב. ביצועים טובים מההונדה, ומהנה לנהיגה.

תא נוסעים איכותי , ברמות הגימור הגבוהות. הנעה לכל 4 הגלגלים.

חסרונות בהשוואה לאחרות - קטן יחסית . צריך גם לשים-לב  לצריכת הדלק (אפשר לחסוך כמובן בנהיגה רגועה).

אני יודע שהיו מבצעים במאזדה על 0 קילומטר. ייתכן שלחוצים למכור, אז תוכל להוריד אותם במחיר (בד"כ לקראת סוף החודש הם יותר לחוצים למכור, אז יותר קל להשיג הנחות).

בהשוואה למאזדה, אוקטביה RS יותר ספורטיבי (מהירות סופית, דיפרנציאל מוגבל החלקה,בולמים אדפטיביים), מרווח יותר, אבל יקר יותר לרכישה ולאחזקה.

מציע שתיקח קודם את המאזדה לנסיעת-מבחן כדי שתוכל להתרשם ולקבל רושם ראשוני , שיהיה למה להשוות.

משער שהוא הכי יתאים לך.

בהצלחה

פורסם
לפני 6 שעות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

תודה רבה על התגובה המפורטת! 

אני באמת מתלבט בין כמה אפשרויות. ממש התחברתי לאוקטביה במיוחד לדגם VRS= היא נראית מרשימה, מרווחת, ויש לה ביצועים לא רעים בכלל ביחס למחיר. רציתי לשאול:
האם לדעתך שווה ללכת על גרסת ה־VRS?
מבחינת אמינות, צריכת דלק ותיקונים עתידיים זה רכב שמחזיק טוב כמו הסקודה הרגילות או שיותר רגיש?
וגם האם אתה חושב שיש הבדל מהותי בין לקנות מסוכנות מוכרת לבין יד פרטית מטופלת?

אשמח לכל חוות דעת 
תודה שוב!

לקנות רכב ספורטיבי זה יקר יותר מהמקבילה הלא ספורטיבית שלו במספר היבטים:

רכישה

תחזוקה

ביטוח

דלק

המקם היחיד בו זה לעיתים פחות יקר זו שמירת ערך. אבל זה לא הופך את הרכישה ל"משתלמת". ועם הנסועה שלך זה גם כנראה בעייתי.

רכב ספורט זה מותרות ויקר. אם זה הכיוון שלך אתה צריך להבין את המשמעות.

כמו כן רכישת רכב חדש זו תמיד החלופה היקרה יותר בהשוואה למשומש.

יש לכיוונים שלך יתרונות רבים - אף אחד מהם אינו חסכוני או משתלם.

כמו כן רכבי ספורט משמעותית פחות טובים לשבילים לא סלולים. וגם לנסיעה ממושכת בכביש הם בד"כ פחות נעימים מהגרסאות הרגילות

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, ntd כתב:

הונדה סיוויק החדש זה רכב מעניין - היברידי עם ביצועים טובים, אבל במחיר גבוה מאד של החל מ- 219 אלף שקל.

גם לא ברור בנהיגה מאומצת, כמה מחזיקה המערכת ההיברידית עד שהחשמל נגמר, ואז הביצועים יורדים (אם כי התרשמתי שמחזיקה הרבה).

מציע לנסות מאזדה 3  - דגם 2.5 טורבו ספיריט יכול להכנס בתקציב. ביצועים טובים מההונדה, ומהנה לנהיגה.

תא נוסעים איכותי , ברמות הגימור הגבוהות. הנעה לכל 4 הגלגלים.

חסרונות בהשוואה לאחרות - קטן יחסית . צריך גם לשים-לב  לצריכת הדלק (אפשר לחסוך כמובן בנהיגה רגועה).

אני יודע שהיו מבצעים במאזדה על 0 קילומטר. ייתכן שלחוצים למכור, אז תוכל להוריד אותם במחיר (בד"כ לקראת סוף החודש הם יותר לחוצים למכור, אז יותר קל להשיג הנחות).

בהשוואה למאזדה, אוקטביה RS יותר ספורטיבי (מהירות סופית, דיפרנציאל מוגבל החלקה,בולמים אדפטיביים), מרווח יותר, אבל יקר יותר לרכישה ולאחזקה.

מציע שתיקח קודם את המאזדה לנסיעת-מבחן כדי שתוכל להתרשם ולקבל רושם ראשוני , שיהיה למה להשוות.

משער שהוא הכי יתאים לך.

בהצלחה

תודה רבה על הפירוט! זה באמת עוזר מאוד להבין את התמונה.

התקציב שלי כרגע עומד על כ־110 אלף ש"ח, ולכן נראה לי הגיוני יותר לרדת מהרעיון של רכב חדש ולחפש יד 2 איכותית בטווח של 70–90 אלף, כך שיישאר לי גם רזרבה לביטוח, מוסך, או טיפולים לא צפויים בהמשך.

חשבתי באמת על מאזדה 3 עם מנוע 2.5 – נשמע שאתה ממליץ עליה וזה מתחבר למה ששמעתי ממכרים. השאלה היא – על אילו פרמטרים חשוב להקפיד כשבודקים רכב כזה ביד 2? ראיתי שיש דגמים שנראים שמורים, אבל אני לא תמיד יודע להבדיל בין טוב לנוצץ חיצונית...

וגם מעניין אותי לדעת – מה צריכת הדלק בפועל של המאזדה 2.5? אני נוטה לנסוע לא מעט בין עירוני אז חשוב לי להבין את התמונה.

לגבי אוקטביה RS – אתה חושב ששווה לשקול דגמים בין 2015–2020 בתקציב הזה? ראיתי שיש כמה מודעות מעניינות. שווה או שעדיף להישאר בפשטות של היפניות?

תודה על כל העזרה! הלוואי שגם הרכב שלך יגיע לחצי מיליון ק"מ בלי לראות מוסך 😄🙏

לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

לקנות רכב ספורטיבי זה יקר יותר מהמקבילה הלא ספורטיבית שלו במספר היבטים:

רכישה

תחזוקה

ביטוח

דלק

המקם היחיד בו זה לעיתים פחות יקר זו שמירת ערך. אבל זה לא הופך את הרכישה ל"משתלמת". ועם הנסועה שלך זה גם כנראה בעייתי.

רכב ספורט זה מותרות ויקר. אם זה הכיוון שלך אתה צריך להבין את המשמעות.

כמו כן רכישת רכב חדש זו תמיד החלופה היקרה יותר בהשוואה למשומש.

יש לכיוונים שלך יתרונות רבים - אף אחד מהם אינו חסכוני או משתלם.

כמו כן רכבי ספורט משמעותית פחות טובים לשבילים לא סלולים. וגם לנסיעה ממושכת בכביש הם בד"כ פחות נעימים מהגרסאות הרגילות

מסכים איתך לגמרי, כל מילה במקום.
אני גם מתחיל להבין שהרכב הספורטיבי אולי מושך ונוצץ, אבל לאורך זמן הוא פחות משתלם כלכלית וגם פחות "ראש שקט".
התחזוקה, הביטוח, הטיפולים, וגם צריכת הדלק הופכים את זה למשהו שדורש יותר התחייבות וגב כלכלי.

אני באמת בודק עכשיו מעבר לכיוון של מאזדה 3 או משהו אמין מהיפניות – אולי דגם 2.0 או 2.5, יד 2, שמור, כזה שלא יעשה לי הפתעות.
יש לך המלצה לדגמים ספציפיים שכדאי לבדוק בתקציב של 90–110 אלף?
גם לגבי השנים – באיזה טווח שנתונים נראה לך כדאי להתמקד?

חוץ מזה, אשמח לדעת אם לדעתך צריכת הדלק של מאזדה 3 2.5 באמת כל כך גבוהה, או שזה תלוי איך נוסעים.
והאם יש רכבים בתקציב הזה עם שילוב טוב של אמינות, נוחות, וגם קצת אופי?

תודה רבה על התגובה המקצועית, זה באמת עוזר לי למקד את החשיבה. 🙏

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

מה נגיד לגבי הרכב הזה: 

אני מבין שהרכב לא ממש עונה על הצרכים שאני רוצה רכב מהיר. אבל זה כן עונה על צריכת דלק ממש טובה? image.thumb.png.4f6d09a46ed54c3584acab914174451b.png

אם אתה כבר בכיוון של טויוטה היברידית, חפש c-hr. זה קצת קטן יותר וטיפה גבוה בשביל שבילים ויש לו מראה קצת פחות משעמם מקורולה, למרות שבתכלס שתיהן רכבים די משעממים בלי יומרות ספורטיביות. 

מהיר זה עניין יחסי, אם אתה משווה למאזדה 2 שהיתה לך לפני, לא חושב שתרגיש נחיתות מהבחינה הזאת.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, יועץ רכב כתב:

אתה מחפש שבילים ? צריכת דלק? מהירות ? קודם תחליט מה אתה רוצה

קשה לי להחליט 😅 אז אני פתוח לחוכמת הפורום פה :) 

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אם אתה כבר בכיוון של טויוטה היברידית, חפש c-hr. זה קצת קטן יותר וטיפה גבוה בשביל שבילים ויש לו מראה קצת פחות משעמם מקורולה, למרות שבתכלס שתיהן רכבים די משעממים בלי יומרות ספורטיביות. 

מהיר זה עניין יחסי, אם אתה משווה למאזדה 2 שהיתה לך לפני, לא חושב שתרגיש נחיתות מהבחינה הזאת.

תודה רבה על ההצעה והתגובה!
רק אוסיף: אני כרגע לא בהכרח מחפש רכב היברידי — מה שמעניין אותי זה למצוא משהו מהיר, שיוכל גם לעקוף רכבים במספק, וגם יהיה עם אמינות טובה וצריכת דלק סבירה או אפילו טובה אם אפשר.

אם יש דגם שמספק את כל זה — אשמח לשומע עליו 👌
בעיקר חשוב לי שילוב של נהיגה כיפית + חזק + שקט נפשי.

פורסם

cx5 עם מנוע 2.5 מספיק מהיר  ומפנק וגם יכולת לשבילים בקטנה, בעיקרון גם המנוע 2.0 מספיק אבל אם ממש באלך לעקוף  אנשים וזה משהו שמאוד חשוב לך לך על 2.5 אתה תהיה מבסוט

פורסם
לפני 36 דקות, יועץ רכב כתב:

cx5 עם מנוע 2.5 מספיק מהיר  ומפנק וגם יכולת לשבילים בקטנה, בעיקרון גם המנוע 2.0 מספיק אבל אם ממש באלך לעקוף  אנשים וזה משהו שמאוד חשוב לך לך על 2.5 אתה תהיה מבסוט

בלי קשר תודה על ההצעה ! מה אתה חושב על הרכב הזה?: https://www.yad2.co.il/vehicles/item/zc7h81s3

פורסם

אני כבר קיבלתי סחרחורת מכל הרונדלים שעשית פה. מ-ערס-סיוויק לקורולה בורגנית...

אבל גם אם זו הטרלה נחמד לקרוא 🙃

והסגנון האובר-מנומס מזכיר לי את צ'ט GPT 😄

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
פורסם
לפני 3 דקות, BoazB11 כתב:

אני כבר קיבלתי סחרחורת מכל הרונדלים שעשית פה. מ-ערס-סיוויק לקורולה בורגנית...

אבל גם אם זו הטרלה נחמד לקרוא 🙃

והסגנון האובר-מנומס מזכיר לי את צ'ט GPT 😄

אני לא פה להטריל אף אחד, אחי, אני באמת מתלבט בין רכבים ומנסה להבין מה הכי מתאים לי. חוכמת ההמונים, אתה יודע.
אם הייתי רוצה להטריל, לא הייתי מבזבז את זה פה בפורום רכב ישראלי. זה קורה אצלי כשאני עף עם צוות ב־SQUAD ונותן בקומזיץ פקודות כאילו אני מפקד פלוגה לא פה עם מודעה של יונדאי.

לגבי GPT? אני לא איזה נכה תקשורת שצריך שהוא יחשוב בשבילי.
אני מדבר ככה במציאות, חד, חד־קרן, חד־שמע. פשוט עצלן עם סימני פיסוק.

וזה מה שמבלבל אתכם אתם חושבים שזה ציטוט, אבל זה פשוט אני בלי פילטרים.

לפני 1 דקה, יועץ רכב כתב:

אני מבין שנתונים לא מעניינים אותך? יד 6 ?

יד שש באיזה רכב? 

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...