Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא חושב על כיוון אחר,

אולי צרפתיה דיזל שתהיה לך נוחה בנסיעות ארוכות, חסכונית בדלק ודי חזקה.

נניח משהו כמו סיטרואן C5 איירקרוס דיזל. אפשר גם 1.6 טורבו בנזין שיהיה חזק יותר אבל פחות חסכוני. 

גם 3008 יכולה לבוא בחשבון.

אפשר 2008 דיזל, בנזין לא כדאי כי זה 1.2.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

אז מאזדה 3? 😅😂

לא

לפני דגם צעד אחורה, סדרי עדיפויות ותקציב קשיח. אחר כך תוכל להתקדם ולדבר על דגמים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 16 שעות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

תודה רבה על הפירוט! זה באמת עוזר מאוד להבין את התמונה.

התקציב שלי כרגע עומד על כ־110 אלף ש"ח, ולכן נראה לי הגיוני יותר לרדת מהרעיון של רכב חדש ולחפש יד 2 איכותית בטווח של 70–90 אלף, כך שיישאר לי גם רזרבה לביטוח, מוסך, או טיפולים לא צפויים בהמשך.

חשבתי באמת על מאזדה 3 עם מנוע 2.5 – נשמע שאתה ממליץ עליה וזה מתחבר למה ששמעתי ממכרים. השאלה היא – על אילו פרמטרים חשוב להקפיד כשבודקים רכב כזה ביד 2? ראיתי שיש דגמים שנראים שמורים, אבל אני לא תמיד יודע להבדיל בין טוב לנוצץ חיצונית...

וגם מעניין אותי לדעת – מה צריכת הדלק בפועל של המאזדה 2.5? אני נוטה לנסוע לא מעט בין עירוני אז חשוב לי להבין את התמונה.

לגבי אוקטביה RS – אתה חושב ששווה לשקול דגמים בין 2015–2020 בתקציב הזה? ראיתי שיש כמה מודעות מעניינות. שווה או שעדיף להישאר בפשטות של היפניות?

תודה על כל העזרה! הלוואי שגם הרכב שלך יגיע לחצי מיליון ק"מ בלי לראות מוסך 😄🙏

לגבי מאזדה 3 - 

עד לאחרונה, היבואן ייבא את הגרסא האירופאית, בעלת מנוע 2 ליטר.

יש לה גם מבצעים ב-0 ק"מ (אני מניח שמדובר במלאי ישן שבו היבואן מנסה להפטר ממנו עד סוף השנה).

בגלל המצב בעולם (המכסים של טראמפ), ליבואן ניתנה הזדמנות, והוא מביא לאחרונה את מאזדה 3 שיועדה לשוק האמריקאי.

הדגמים האלה כוללים גם מנוע 2.5 (רגיל) ומנוע 2.5 טורבו, עם הנעה לכל 4 הגלגלים.

לכן, בגלל שה-2.5 הוא רכב חדש, ככל הנראה לא תמצא רכבים כאלה משומשים, אלא רק חדשים.

צריכת-דלק במאזדה היא גבוהה יחסית, וב-2.5 עם הנעה לכל 4 הגלגלים, עוד יותר גבוהה.

מעריך שמשהו כמו 11 ק"מ לליטר בנהיגה מתונה, כולל מחוץ לעיר.

אוקטביה RS בהשוואה למאזדה  - בעוד המאזדה נחשב לרכב רגיל, עם מנוע חזק יותר (ב-2.5 ליטר), כפי שכתבו מעלי, ה- RS  זה כבר רכב יותר ספורטיבי, עם מערכות יותר יקרות לאחזקה (מנוע,בולמים, דיפרנציאל מוגבל החלקה). תוסיף לזה שזה רכב אירופאי ותיבת הילוכים DSG, ותקבל עלויות אחזקה יותר גבוהות (בשנתונים של 2015, הצפי לתקלות יותר גבוה).

"בגדול" , רכבים יפניים אמיתיים יותר אמינים מאירופאיים.

לגבי החלטה - ממה שכתבתי, לא בטוח שרכב חזק/ספורטיבי זה הדבר שהכי חשוב לך. כלומר שאתה עדיין מתלבט.

מציע שתנסה להחליט מה אתה רוצה הכי מהרכב , ולעשות סדרי עדיפויות מה יותר חשוב לך ומה פחות. ככה יהיה לך יותר קל להתמקד.

ככה יהיה לנו יותר קל להמליץ לך (עד כמה שניתן - אין רכב מושלם).

פורסם

לדובצע 

תראה איתן מאוד התבלגן במה שהוא רוצה ואז תוך כדי הוא מביא מודעה של סיויק ספורט

לכן אמרתי הפרוסטר הוא גם אמין, נח, יכולת שטח, וגם כתוב ספורט [שזה חשוב לו]

וזה מנוע שמתאים למערכת גז אז יוצא שהוא גם חסכוני 

עכשיו זה שהיה לו מאזדה ב הוא רוצה להתקדם, ז"א מה הקשר לדרישות היום?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 22 שעות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

אם ההונדה סיוויק הזאת תדרוש ממני רק שמן כל 7K וזה מה שיעשה את ההבדל סבבה, אני בעד.

אתה מאוד מבוזר ומפוזר ולא מגובש.

אבל נקודת המוצא שלך היתה סיוויק שאתה חומד כבר הרבה זמן. אז למה לא להתמקד בזה?

אני חושב שגרסת ה 1.5 זה כיוון טוב מאוד בשבילך. זה רכב משפחתי מהיר וכיפי לנהיגה. אבל זה לא רכב ספורט כמו אוקטביה VRS. לא בעלויות ולא בחוויה. אבל זו פשרה טובה.

אני מאוד נהנה משלי. ידנית משנת 2020. לא שקלתי את הגיר הרציף. לא כי רציף בעייתי יותר מאוטומטיים אחרים אלא, כי מבחינתי כשחיפשתי לא עניין אותי אף גיר למעט ידני.

אבל מקריאה של הביקורות אני מבין שהרציף הזה מוצלח יחסית לרציפים ואמין.

לעניין שאלתך:  האם עניין תחלופת השמן התכופה בסיוויק תסתכם בזה או שזה רק סימן לעוד צרות?

יש לי תשובה נכון לעתה (סיוויק בת 5+ ו 110,000 ק"מ): אין לי בעיות אחרות. הרכב אצלי שנתיים וחצי.

לא היתה לו אף תקלה עד היום.

אני לא כזה עוקב אחרי עלויות תחזוקה שוטפות. לדעתי זה מעט יותר יקר מיפניות אחרות.

כך היה גם בסיוויק הקודמת שלי. 

אתה לא לגמרי סגור על מה שאתה מחפש. אבל נראה שהסיוויק עונה על רוב הדרישות ואינה יקרה.

הדבר היחיד שממש היא לא מתאימה בדרישות שלך זה שבילים. אבל אתה כתבת שזה לא דיל ברייקר.  

בתחילת הדרך נדבקת לאיזו סיוויק מסויימת עם הרבה סימנים מחשידים.

מציע לך לחזור ליד2. זה לא רכב נדיר ותמצא שם אפשרויות טובות מאוד לדעתי.

אני זוכר שאתה אולי תיסעהרבה מאוד. אבל אתה לא מחפש בהכרח היברידי.

אני התייצבתי על 1:14. הרוב בינעירוני אבל הרבה ממנו עמוס. לא משתדל יותר מידי לחסוך.

בבינעירוני רגוע ולא עמוס עם שיוטים נינוחים תגיע בקלות ל 1:17-18.

עם מאמצים את הרכב המנוע בולע המון דלק 

מאוד תלוי בך אבל בנהיגה רגועה זו אחת החלופות הבנזיניות היותר חסכוניות.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.11.2025 בשעה 08:12, dorsht כתב:

אני דווקא חושב על כיוון אחר,

אולי צרפתיה דיזל שתהיה לך נוחה בנסיעות ארוכות, חסכונית בדלק ודי חזקה.

נניח משהו כמו סיטרואן C5 איירקרוס דיזל. אפשר גם 1.6 טורבו בנזין שיהיה חזק יותר אבל פחות חסכוני. 

גם 3008 יכולה לבוא בחשבון.

אפשר 2008 דיזל, בנזין לא כדאי כי זה 1.2.

תודה על ההמלצות, אני מעריך את הפירוט.
כמו שציינתי, אני די נעול על רכב יפני, עם העדפה חזקה להונדה סיוויק.
הבנתי שהצרפתיות כמו C5 וה-3008 מציעות נוחות וצריכת דלק טובה, אבל אני מחפש משהו יותר בכיוון של אמינות לאורך זמן, עלויות תחזוקה שפויות ושוק חלפים נגיש ושם היפניות ובמיוחד הונדה סיוויק פשוט עושות את העבודה.
אם אמצא סיוויק שמורה בתקציב, זה כנראה הכיוון שאלך אליו.

בתאריך 5.11.2025 בשעה 08:44, borsood כתב:

לא

לפני דגם צעד אחורה, סדרי עדיפויות ותקציב קשיח. אחר כך תוכל להתקדם ולדבר על דגמים.

כמו שאמרתי קודם, אני עדיין לא סגור ב־100%, אבל אחרי כמה ימים של ישיבה על זה וקריאה אני דיי נעול על הונדה סיוויק.
יש סיכוי שאם לא אמצא סיוויק שמורה בתקציב אז אוותר על כוח מנוע ואלך שוב על מאזדה או 3 או אפילו 2 כמו שהייתה לי, רק דגם שנה יותר חדש.
בסוף יכול להיות שמה שיכריע זה אמינות, צריכת דלק, ועלויות תחזוקה. לפעמים עדיף להתפשר על ביצועים ולקבל ראש שקט.

פורסם
בתאריך 5.11.2025 בשעה 09:49, ntd כתב:

לגבי מאזדה 3 - 

עד לאחרונה, היבואן ייבא את הגרסא האירופאית, בעלת מנוע 2 ליטר.

יש לה גם מבצעים ב-0 ק"מ (אני מניח שמדובר במלאי ישן שבו היבואן מנסה להפטר ממנו עד סוף השנה).

בגלל המצב בעולם (המכסים של טראמפ), ליבואן ניתנה הזדמנות, והוא מביא לאחרונה את מאזדה 3 שיועדה לשוק האמריקאי.

הדגמים האלה כוללים גם מנוע 2.5 (רגיל) ומנוע 2.5 טורבו, עם הנעה לכל 4 הגלגלים.

לכן, בגלל שה-2.5 הוא רכב חדש, ככל הנראה לא תמצא רכבים כאלה משומשים, אלא רק חדשים.

צריכת-דלק במאזדה היא גבוהה יחסית, וב-2.5 עם הנעה לכל 4 הגלגלים, עוד יותר גבוהה.

מעריך שמשהו כמו 11 ק"מ לליטר בנהיגה מתונה, כולל מחוץ לעיר.

אוקטביה RS בהשוואה למאזדה  - בעוד המאזדה נחשב לרכב רגיל, עם מנוע חזק יותר (ב-2.5 ליטר), כפי שכתבו מעלי, ה- RS  זה כבר רכב יותר ספורטיבי, עם מערכות יותר יקרות לאחזקה (מנוע,בולמים, דיפרנציאל מוגבל החלקה). תוסיף לזה שזה רכב אירופאי ותיבת הילוכים DSG, ותקבל עלויות אחזקה יותר גבוהות (בשנתונים של 2015, הצפי לתקלות יותר גבוה).

"בגדול" , רכבים יפניים אמיתיים יותר אמינים מאירופאיים.

לגבי החלטה - ממה שכתבתי, לא בטוח שרכב חזק/ספורטיבי זה הדבר שהכי חשוב לך. כלומר שאתה עדיין מתלבט.

מציע שתנסה להחליט מה אתה רוצה הכי מהרכב , ולעשות סדרי עדיפויות מה יותר חשוב לך ומה פחות. ככה יהיה לך יותר קל להתמקד.

ככה יהיה לנו יותר קל להמליץ לך (עד כמה שניתן - אין רכב מושלם).

תודה רבה על התגובה הסופר-מפורטת, זה באמת עזר לי לחדד את התמונה לגבי מאזדה 3.
האמת שעדיין לא ידעתי על הפער בין גרסאות יפן לאירופה, וזה משהו שלא הייתי לוקח בחשבון לבד, אז תודה על ההארה הזו.
אני מסכים שגרסת ה־2.5 ליטר יותר נדירה ובעלת תחזוקה יקרה, ובכלל כמו שציינת,

נראה לי שבסוף אני אוותר על כל הכיוון של "כוח" ואלך על משהו אמין, חסכוני ואחזקתי יותר אולי אפילו משהו דומה למאזדה 2 שהייתה לי, אבל שנה־שנתיים יותר חדשה.
כרגע סיוויק עדיין בראש, אבל מאזדה 3 עם מנוע בנזין 1.5 או 2.0 בלי יותר מדי גימיקים גם נשמעת כמו מועמדת סולידית.

פורסם
בתאריך 4.11.2025 בשעה 23:41, borsood כתב:

נראה שאתה נעול פסיכולוגית על סיביק ורק מחכה למי שיאמר:

סיביק חזקה

סיביק טסה בכביש ובשבילים

סיביק חסכונית וגם אחזקה נמוכה

סיביק לא קרועה בתקציב שלך

סיביק תפור עליך

הדרישות שכתבת לא מתאימות לסיביק.

סיביק לא מתאימה לשבילים

סיביק לא חסכונית וגם האחזקה יקרה

בתקציבך תמצא רק קרועות ובטח לא "חדשה כמו שהמשפחה לחצה"

סיביק לא בשבילך

אבל אתה בכל זאת תקנה סיביק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 22 שעות, razi_pazi כתב:

אתה מאוד מבוזר ומפוזר ולא מגובש.

אבל נקודת המוצא שלך היתה סיוויק שאתה חומד כבר הרבה זמן. אז למה לא להתמקד בזה?

אני חושב שגרסת ה 1.5 זה כיוון טוב מאוד בשבילך. זה רכב משפחתי מהיר וכיפי לנהיגה. אבל זה לא רכב ספורט כמו אוקטביה VRS. לא בעלויות ולא בחוויה. אבל זו פשרה טובה.

אני מאוד נהנה משלי. ידנית משנת 2020. לא שקלתי את הגיר הרציף. לא כי רציף בעייתי יותר מאוטומטיים אחרים אלא, כי מבחינתי כשחיפשתי לא עניין אותי אף גיר למעט ידני.

אבל מקריאה של הביקורות אני מבין שהרציף הזה מוצלח יחסית לרציפים ואמין.

לעניין שאלתך:  האם עניין תחלופת השמן התכופה בסיוויק תסתכם בזה או שזה רק סימן לעוד צרות?

יש לי תשובה נכון לעתה (סיוויק בת 5+ ו 110,000 ק"מ): אין לי בעיות אחרות. הרכב אצלי שנתיים וחצי.

לא היתה לו אף תקלה עד היום.

אני לא כזה עוקב אחרי עלויות תחזוקה שוטפות. לדעתי זה מעט יותר יקר מיפניות אחרות.

כך היה גם בסיוויק הקודמת שלי. 

אתה לא לגמרי סגור על מה שאתה מחפש. אבל נראה שהסיוויק עונה על רוב הדרישות ואינה יקרה.

הדבר היחיד שממש היא לא מתאימה בדרישות שלך זה שבילים. אבל אתה כתבת שזה לא דיל ברייקר.  

בתחילת הדרך נדבקת לאיזו סיוויק מסויימת עם הרבה סימנים מחשידים.

מציע לך לחזור ליד2. זה לא רכב נדיר ותמצא שם אפשרויות טובות מאוד לדעתי.

אני זוכר שאתה אולי תיסעהרבה מאוד. אבל אתה לא מחפש בהכרח היברידי.

אני התייצבתי על 1:14. הרוב בינעירוני אבל הרבה ממנו עמוס. לא משתדל יותר מידי לחסוך.

בבינעירוני רגוע ולא עמוס עם שיוטים נינוחים תגיע בקלות ל 1:17-18.

עם מאמצים את הרכב המנוע בולע המון דלק 

מאוד תלוי בך אבל בנהיגה רגועה זו אחת החלופות הבנזיניות היותר חסכוניות.

תודה רבה לך, אתה ממש מבין אותי.
אני באמת עוד לא סגור ב־100% על מה אני רוצה, אבל כן ברור לי שסיוויק עומדת בראש הרשימה כי היא באמת עונה לי על רוב הדרישות שחשובות לי.
הנושא של שבילים ושטח קל הוא לא "דיל ברייקר", אבל כן משהו שציינתי כי בארץ שלנו לפעמים אתה מגיע לחורים שאין סיכוי להיכנס אליהם עם רכב נמוך כמו סיוויק בלי לגרד פגושים.
לגבי הדלק גם פה אני לא מחפש לחסוך באקסטרים, ואם זה ייצא קצת פחות חסכוני אז זה לא מה שישבור את העסקה.

בכל מקרה תודה ענקית ראזי, עזרת לי מאוד לגבש את התמונה בראש.

פורסם
לפני 31 דקות, borsood כתב:

הדרישות שכתבת לא מתאימות לסיביק.

סיביק לא מתאימה לשבילים

סיביק לא חסכונית וגם האחזקה יקרה

בתקציבך תמצא רק קרועות ובטח לא "חדשה כמו שהמשפחה לחצה"

סיביק לא בשבילך

אבל אתה בכל זאת תקנה סיביק.

חחח אהבתי את הניתוח, אתה לא טועה לגמרי סיוויק באמת נכנסה לי לראש ואני מחפש סיבה מספיק טובה לוותר עליה.
ברור לי שהיא לא הכי מתאימה לשטח, ולא הכי מתאימה למישהו עם תקציב מוגבל, אבל משהו בשילוב של אמינות, הנדסת אנוש, עיצוב וסגנון הנהיגה פשוט יושב לי בול.
אם אמצא אחת שמורה בתקציב אני בפנים. אם לא, אז כן, אולי אצטרך לרדת לקרקע ולבחור משהו יותר הגיוני.
עד אז תן לי עוד קצת לשבת בפנטזיה של "סיוויק מושלמת"😁

• מעניין 1
פורסם

אם אתה מחפש עוד סיבה לוותר עליו אז יש לי 

דגם הספורט לא מורשה בוו גרירה [בגלל האגזוז באמצע]

אולי דגם הסדאן [1.5]מורשה לגרור

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
בתאריך 7.11.2025 בשעה 03:42, פשטות כתב:

אולי דגם הסדאן [1.5]מורשה לגרור

הסדאן נמכר גם (בעיקר) בגרסת 1.6 אטמוספרית. 

לדעתי זה מנוע ותיק שמוכח כאמין מאוד 

בתאריך 6.11.2025 בשעה 19:30, הרקוליטו כתב:

על מה אתה מסתמך כשאתה כותב על אמינות הסיוויק דור עשירי?

בינתיים זה הדור שפוגע במותג שמוכר כאמין.

בדור הזה בהאצ'בק עבור לטורבו וגיר רציף. זה לא המתכון הכי טוב לאמינות

אבל אני חושב שזה נובע בעיקר בגלל ה 1.0 שהוא קטסטרופה מבחינת אמינות ועמידות.

ה 1.5 אוהב החלפת שמן תדירה. מעבר לכך אני לא מכיר דיווחים על בעיות אמינות שלו (וזה גם הניסיון שלי עם סיוויק 1.5 בת 5.5 שנים ו 110,000 ק"מ. שלי ידנית אז זה לא נוגע לגיר הרציף. אבל גם לגביו לא שמעתי דיווחים בעייתיים).

ייתכן והמוניטין של המותג נפגע בגלל ה 1.0 אבל זה מבחינת פות"ש יתרון אם מתמקד ב 1.5.

אני לא אומר שזה רכב שיוכיח את עצמו כמו דורות קודמים עם עמידות לאורך שנים רבות. בשביל זה כנראה עדיף רכבים ללא טורבו וגיר רציף. 

פתרון מסויים זה הסדאן ה 1.6 האטמוספרי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...