Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, EliC25 כתב:

כל תדלוק של ה508 הוא אחרי 1000 ק"מ, ואני נוסע משולב עם נסיעות עירוניות\פקוקות מרובות (מתדלק בערך 60-65 ליטר)

מניח שאם הייתי מנסה לנסוע רק בין עירוני, ובמהירות של סבל (85-90), הייתי צריך לעשות הלוך חזור של כל ישראל כנראה פעמיים. צריכה ממוצעת בבין עירוני היא סביב 1 ל22-25

הצריכת דלק היא סטנדרטית, יש פשוט מיכל גדול

1/16

פורסם
לפני 20 שעות, orankohn כתב:

מה שיא הטווח שהצלחתם להגיע על מיכל בודד ?  יכול להיות סולר וגם בנזין....

לא יודע טווח מה טווח, אני לא יורד מ-1:10 משולב כבר שנים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עם הקקטוס, 1.2 טורבו בנזין שלי, מיכל הדלק שהביא אותי הכי רחוק הגיע ל-807 ק"מ ותודלקו 44 ליטרים, שמביאים אותנו לצריכה של 18.34 ק"מ לליטר.

אבל, צריכת הדלק הטובה ביותר למיכל היתה 20 ק"מ לליטר. אבל, כיוון שתדלקתי מוקדם יותר נכנסו 41 ליטרים והמרחק המצטבר לאותו מיכל היה רק 795 ק"מ.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 20 שעות, Tom_22 כתב:

בכתבות הרשמיות באנגלית (כמו כאן או באתר של גינס) מדובר בכלל על 2831  ק"מ.

ובתמונה לאחר השיא בכלל רשום 2873 ק"מ:

image.png.24994c7a88e66201f97be0957451df24.png

למרות שהמתמטיקה לא ממש מסתדרת בעברית או באנגלית עם טנק דלק 66 ליטר. אבל אולי זה קשור לשאר הסיבות שהוא השיג את השיא:

- מילא דלק עד הסוף. משמע מעבר לקיבולת המיכל כנראה.

- התקין קפיצי הנמכה לשיפור האווירודינמיות.

- השתמש בצמיגים "ירוקים" שחוקים למחצה (תורם לשיפור בצריכת הדלק).

- העלה את לחץ האוויר בצמיגים.

- נסע על מהירות 80 קמ"ש.

- התייחס לשימוש ב"טכניקת מרוץ" של דראפטינג (נהיגה באזור לחץ נמוך מאחורי רכב/משאית).

- רכב מלווה שנסע קדימה לייעץ לגבי התנאים מה שעזר לו להוריד רגל מהגז מוקדם יותר ולצמצם שימוש בבלמים.

- נסיעה במקטעים עם רוח גבית.

כמה מכל זה רלוונטי לשימוש יומיומי ועוד בישראל?

--------------

לשאלתך, אשים בצד כרגע רכבים מודרניים יותר.

לפני שנים רבות, עם גולף 3, 1.8 ליטר בנזין אטמוספרי, עם עוד 2-3 חברים ברכב וציוד - אחרי נסיעה לצפון וחזרה נמדד במשאבה כ-18 ליטר לק"מ (5.5l/100km~) אם זכרוני איני בוגד בי.

מה שהכתבה, והשיא המטורף לכשעצמו, מלמדים אותנו זה בעיקר על ההבדל הגדול בין נהיגה יומיומית בתנאים קשים בהרבה - ובין הפוטנציאל העצום שיש בדיזל מודרני . מה ניתן לקחת מזה? רק שנהיגה מתונה שצופה פני עתיד היא חסכונית בהרבה מנהיגה עצבנית בפקקים והכאוס בכבישינו... מה שכותבים פה החברים, על מספרים בסגנון של 18 ק"מ, הוא הרבה יותר מייצג וריאליסטי, וכולנו יודעים שדיזל מצטיין בעיקר בנהיגה בינעירונית פתוחה, ושהתנגדות האויר (שגדלה אקספוננטית עם המהירות) היא הגורם הכי משפיע על התצרוכת מעבר למהירות של +/- 70 קמ"ש.

בסה"כ כתבה נחמדה על הפוטנציאל, שעושה טוב בבטן למהנדסי סקודה/VW, אבל לא באמת משהו חדש שניתן לקחת למכולת.  

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

נסיעה מגבעת זאב לראשון לציון (431 לפני כל השיפוצים), מתחילים בירידה חדה שבה לא לוחצים על הגז כלל מבית חורון ועד למחסום מכבים.

1:24 אם אני לא טועה יצא לי כולל נסיעה קלה בתוך העיר עד לקניון הזהב.

מן הסתם, זה מתקזז בחזרה כי אז הירידה החדה הופכת לעלייה.

הבעיה בנסיעה הזאת שאם תהיה לי חשמלית אני לא אהנה מטעינה בירידות שכן לרוב אצא מהבית כשאני על 100%.

• מעניין 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אילו תצרוכות נפלאות יש פה לאנשים, אני מתקנא ונזכר בימים שאפילו לא טרחתי לבדוק את צריכת הדלק...

ברכב הנוכחי (גרנד ויטרה מנוע 2.4) הצלחתי להגיע למספר הלא-יאומן של 1 ל10.51 ק"מ/ל' במשאבה! כל הטנק היה בנסיעות בינעירוניות חוץ מאיזה 4 קילומטר, הזדחלתי לי בימני עם בקרת שיוט על 90 קמש כמעט קבוע, הכבישים היו ריקים בקטע מחשיד וגם כשנתקלתי ברכב איטי ממני - העקיפה הייתה קלילה למדי. התנאים הכי טובים שיכולתי לבקש בסופש אחד. לא זכור לי מישהו עם תצרוכת טובה יותר בכל המספרים שראיתי בקבוצה של הרכב.

בקיצור, 2400 קמ למיכל בודד בסקודה זה לילדים. בוא נראה אותם מגיעים לחצי מזה בגרנד ויטרה 🙃

• אהבתי 1
פורסם

נסעתי לא מעט על דיזל באירופה, זה לא היה קרוב למספרים האלה. 1:33 במרצדס דיזל סטיישן היה השיא שלי, וגם באאודי A3 דיזל חדשה לגמרי עשיתי 900 ק"מ על מיכל, אבל הוא 55 ליטר אז הצריכה בסדר אבל לא דומה למה שפורסם פה בכתבה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

למדוד ירידה מירושלים זה לא חוכמה, במכוניות חשמליות אתה מגיע לשער הגיא עם אחוז טעינה גבוה יותר...

אם תקפיץ את הרכב במסוק בכל פעם שהוא מסיים ירידה ותחזיר, תיאורטית אפשר להגיע לצריכת אנרגיה שלילית. ובאותה מידה להתדרדר בניוטרל עם מנוע בעירה פנימית.

בקיצור, קשקוש - את ההשוואות צריך לעשות על בסיס זהה, נניח דרך שטוחה לגמרי, בינעירונית, בלי פקקים, בגרמניה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, daniel.asu כתב:

ברכב הנוכחי (גרנד ויטרה מנוע 2.4) הצלחתי להגיע למספר הלא-יאומן של 1 ל10.51 ק"מ/ל' במשאבה! 

בקיצור, 2400 קמ למיכל בודד בסקודה זה לילדים. בוא נראה אותם מגיעים לחצי מזה בגרנד ויטרה 🙃

סטוק? הגבהה וצמיגים?

מרשים ביותר בסטוק, עוד יותר אם משופרת.

פורסם
לפני 12 שעות, daniel.asu כתב:

אילו תצרוכות נפלאות יש פה לאנשים, אני מתקנא ונזכר בימים שאפילו לא טרחתי לבדוק את צריכת הדלק...

ברכב הנוכחי (גרנד ויטרה מנוע 2.4) הצלחתי להגיע למספר הלא-יאומן של 1 ל10.51 ק"מ/ל' במשאבה! כל הטנק היה בנסיעות בינעירוניות חוץ מאיזה 4 קילומטר, הזדחלתי לי בימני עם בקרת שיוט על 90 קמש כמעט קבוע, הכבישים היו ריקים בקטע מחשיד וגם כשנתקלתי ברכב איטי ממני - העקיפה הייתה קלילה למדי. התנאים הכי טובים שיכולתי לבקש בסופש אחד. לא זכור לי מישהו עם תצרוכת טובה יותר בכל המספרים שראיתי בקבוצה של הרכב.

עם ה2 ליטר בנסיעה הביתה כשקניתי את הרכב הצריכה הייתה 1 ל12 בתנאים דומים

הכי טוב מאז שהגעתי זה באמת איזור 9.5 משולב בטיולים שכללו נסיעה בין עירונית ארוכה

פורסם (נערך)

ב.מ.וו 330d טורינג חדשה. 45 ליטר וקצת יותר מ-1000 ק"מ של נהיגה משולבת ואוטובאן ללא הגבלה ב-200+.
להערכתי היא יכולה לעשות בקלות (לפחות) 1200 ק"מ על מיכל מלא ונהיגה רציפה-רגועה (באוטובאן).

ב.מ.וו X1 23d חדשה. 49 ליטר ו-1260 ק"מ של נהיגה משולבת (עירוני-ביניעירוני-הררי) ואוטובאן ללא הגבלה על מהירות סבירה (150).
להערכתי היא יכולה לעשות בקלות (לפחות) 1400 ק"מ על מיכל מלא ונהיגה רציפה-רגועה (באוטובאן).

ב.מ.וו X5 30d חדשה. 800 ק"מ על חצי מיכל. נראה לאן נגיע...

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הרבה, הרבה יותר טוב מנתוני היצרן. לקחתי כאינדיקציה את ה X1 2.3D שציינת. היצרן מפרסם לדגם הזה צריכה עירונית של 13 ק"מ לליטר בקירוב בעיר וצריכה משולבת עיר ומחוץ לעיר של 16 בקירוב כשאני מעריך מדובר במהירויות נמוכות יותר מאלו שבדוגמה שלך. אצלך סביב 25 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת. שאפו. באמת מאוד מרשים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...