Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פיגו 208 דיזל ידני.  50 ליטר.  כשהרכב  יצא לשוק פיגו יצאו בפרסום שהוא עושה 1200 קמ על מיכל - זה היה בנסיעה מבוקרת במסלול סגור באיצטדיון.  מינימום משקל ברכב. 

לפני מספר שנים נסענו ליממלח - אשתי, אני, ומזוודה קטנה.  מלאתי דלק לפני (וקצת נסעתי בחיפה) נסענו לשם דרך כביש 2, 6 (הדרומי החינמי) וערד.  הסתובבנו מעט שם (הפעם האחרונה שטיפסנו למצדה?) וחזרנו דרך הבקעה.  בחיפה תדלקתי באותה משאבה.  אם ישראל היתה קצת יותר גדולה אכן היינו עושים 1200 קמ למיכל.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 24.10.2025 בשעה 18:07, daniel.asu כתב:

ברכב הנוכחי (גרנד ויטרה מנוע 2.4) הצלחתי להגיע למספר הלא-יאומן של 1 ל10.51 ק"מ/ל' במשאבה!

יש לך חור במיכל דלק?🙂

אני, עם E350 בנזין ענתיקה עם V6 בנפח 3.5 ליטר ומיכל של 77 ליטר, עושה היום בנסיעה שרובה בין עירונית כ 12 ק"מ/ליטר (מדוד במשאבה). פעם (לפני 100 אלף ק"מ...) הייתי מגיע גם קרוב ל 13 ק"מ/ליטר.

הנסיעה הארוכה ביותר שלי על מיכל הייתה קצת יותר מ 900 ק"מ (והנורה נדלקה קרוב ל 800) אבל אני חושב שהגעתי לתחנה על אדים...

פורסם
לפני 35 דקות, Haim_gds כתב:

יש לך חור במיכל דלק?🙂

אני, עם E350 בנזין ענתיקה עם V6 בנפח 3.5 ליטר ומיכל של 77 ליטר, עושה היום בנסיעה שרובה בין עירונית כ 12 ק"מ/ליטר (מדוד במשאבה). פעם (לפני 100 אלף ק"מ...) הייתי מגיע גם קרוב ל 13 ק"מ/ליטר.

הנסיעה הארוכה ביותר שלי על מיכל הייתה קצת יותר מ 900 ק"מ (והנורה נדלקה קרוב ל 800) אבל אני חושב שהגעתי לתחנה על אדים...

הנפח פה משחק לרעת הסוזוקי כי המנוע חלש מדי.

אבל שכחת שיש הרבה אבדן כח בדרך: הנעה כפולה, טרנספר, דיפרנציאלי

שכחת שהיא גבוהה וקופסתית לעומת המרצדס

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני קורא על צריכת הדלק של הדיזלים כאן ומתפעל...

אפילו בקטנועים קטנים קשה לעשות יותר מ-30 קמ"ל בשגרה.

היו לי שני רכבים עם צריכת דלק די קיצונית.

רנו טראפיק דיזל ישנה 1.7L ידנית, בתקופה שהסולר היה זול (60 אג' לעומת 2 שקלים ומעלה לבנזין)

שאפילו לא טרחתי למדוד לה צריכת דלק (15 קמ"ל בהערכה) כי הייתי מתדלק מצובר של סולר חקלאי,

שהיה אפילו יותר זול מזה שבתחנות. ממלא פול-טנק בעלות של כ-30₪...

בדיוק אחרי שהמיסוי על הסולר התחיל לעלות, והנסועה שלי התקצרה משמעותית,

עברתי ל-GMC ואנדורה. מנוע V6 בנזין 4.3L שהיה צורך באופן קבוע 4 ק"מ/ליטר.

הצריכה הטובה ביותר שהגעתי איתו הייתה 8 קמ"ל בנסיעת לילה רגועה לאילת על 80-90 קמ"ש.

היה לי חבר עם אותו רכב אבל עם המנוע הגדול - V8 5.7L שהצריכה שלו הייתה  2(!) קמ"ל.

בעת הנוכחית אני עם סובארו (2.5L אטמוספרי) שצורכת 10 קמ"ל בממוצע (8-9 בעיר, 11-12 בחוץ),

ועם אופנוע 750 שצורך 18-19 קמ"ל עם הרבה נסועה עירונית.

• אהבתי 1
פורסם

האמת היא שגם אני מופתע, כפי שציינתי קודם, מצריכת הדלק האולטרא פנומנלית של רכבי הדיזל של ב.מ.וו שנזכרים כאן קודם. להזכירכם לא מדובר במכוניות מיני קלילות, אלא בכלים די כבדים וחזקים של המותג. לי יש נסיון ארוך למדי עם רנו גראן קופה דיזל שהגיעה בנסיעה משולבת די נינוחה ולא מאומצת לאזור ה 17 ק"מ לליטר ונסיון קצר יותר עם 3008 דיזל שמתארגנת על 15- 16 ק"מ לליטר. נראתה לי אגב צריכה חסכונית למדי עד שהגעתי לכאן בכדי להווכח שיש בימריות דיזל יותר חזקות וכבדות שמסתכלות על 20 ק"מ לליטר מלמעלה ודי בזלזול. אמנם מדובר באוטובאנים ולא בכבישים של מירי רגב, אבל בכל זאת.

• אהבתי 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אוקטביה 2018 דור 3.5 מנוע 1.0 

נסיעה נתניה-אילת וחזרה כולל עצירות בערבה ואוטו עם ציוד

בשיא החום של אוגוסט עם מזגן 1.13 

סדר גודל של בערך חצי מיכל גם בהלוך וגם בחזור וגם זה היה יום חמישי פקוק בטירוף

היה מעניין לתדלק באילת יותר ליטרים בפחות כסף

פורסם (נערך)

פלואנס דיזל ידנית 2012 290 אלף ק"מ-

צריכה ממוצעת 1 ל-16

בדכ סביב 900+- ק"מ למיכל

(1000 וקצת השיא שיצא לי).

בשיא:

בינעירוני שיוט נטו 1 ל-18/19

הכי גרוע:

נסיעה לא סבלנית משולב עירוני:  1 ל-14.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

הלוך חזור מודיעין חרמון חבר עשה על ג’אז 2005 ונשאר דלק במיכל.. 

אני עשיתי מודיעין רכסים (ע’’י חיפה, יגור) על פאביה דיזל טנק מלא, וכשחזרתי עדיין לא זז המחוג כלל! 

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...