Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך מנהלים מבצע להחלפת שרשרת כזו ב25K רכבים קטונתי.
זה לא הליך של החלפת רצועת טיימינג, זה הרבה יותר מסובך מזה...
ואני לא מדבר בגלל על המשימה של להשיג את הקיטים...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

איך מנהלים מבצע להחלפת שרשרת כזו ב25K רכבים קטונתי.
זה לא הליך של החלפת רצועת טיימינג, זה הרבה יותר מסובך מזה...
ואני לא מדבר בגלל על המשימה של להשיג את הקיטים...

ממה שמובן בין השורות של הפרסומים לא מבצעים החלפה לכולם.

יבצעו עדכון תוכנה שלא ברור מהו וכנראה יבדקו שהשרשרת לא מרעישה. אם יש רעש יחליפו. אם הכל תקין יש אחריות מורחבת לבעיה של 10 שנים או 240KM אם אני זוכר נכון.

פורסם (נערך)

אחריות מורחבת זה פתח לקורס ב"לך תוכיח שאין לך אחות" ו"שיטת מצליח למצליחים".
אם לא טיפלת במוסכים המורשים הם יכולים לנסות להתנער, במיוחד כשהרכב התיישן אז כבר הסיכוי שגם יקחו אותם לבית משפט נמוך. במיוחד גם אם כמות הרכבים שיסבלו מכשל קטסטרופלי תגדל עם הזמן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אין לי רכב עם המנוע הנ"ל אבל בעבר היו לי הזדמנויות לקנות ונרתעתי בגלל הבעיות הידועות שלו.
בהנחה ויבצעו את הריקול כמו שצריך ולאחר שנה ומשהו כל ה-25K רכבים יהיו עם הקיט החדש, האם עדיין תהיה המלצה להתרחק מהם (יש את עניין מיכל האוראה, לא ?) ?

פורסם

לפי לשון ההודעה לא תוחלף שרשרת התזמון לקיט החדש באופן גורף, אלא כפי שכתוב, יתבצע עדכון תוכנה בלבד. אם אכן במוסך יווכחו ברעשים חריגים יתכן שבאמת תבוצע ההחלפה, אבל כנראה שזה יקרה רק במספר מאד מצומצם של רכבים.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תקשיבו לסיפור מעניין.

לאשתי יש 5008 עם המנוע הנ"ל,הוצאנו אותו מהסוכנות בינואר 24, ולפי המידע שחבר פורום יקר  (קיורטוש אוטומוטיב) מסר לי,הרכב יוצר במרץ 23 ומגיע עם השרשרת החדשה.

עכשיו אני החלטתי שנשאר עם הרכב תקופה ארוכה ולכן החלטתי שנעשה טיפול ראשון לאחר 5K וטיפול שני ב 10K ,הרכב גם ככה משמש לנסיעות עירוניות לפיזור הילדים למסגרות הפרוגרסיביות שלהם.

מפה לשם ,מתקשרת אשתי ואומרת שהרכב לא סוחב,אני מגיע,מסתכל על השעון,נורת צ'ק אנג'ין תקלת מנוע  - הרכב על 16K - לאחר 2 טיפולים ! נוסע למוסך ,מבקש לטפל בבעיה ,מפה לשם מתברר שהמונע קולט שיש דגרדציה באיכות השמן ולכן נכנס ל "סייפ מוד" ועל הדרך החשמלאי ציין בפני שאם אני לא ממהר אפשר לעשות עדכון קטן לתוכנה של המנוע שפותרת את הבעיה של איכות השמן,אני כמובן זורם עם הרעיון,התקלה נעלמת,והמנוע מרגיש שוב נמרץ.

שום מילה על ריקול ! שום מילה על רצועה ! שום מילה על איכות שמן מקורי שהוחלפה פעמיים ! 

עכשיו אני לא בא ללכך על המוסך,אני מרוצה מהשירות ואני חושב שבעל המוסך מאוד אדיב.

איך המנוע מתנהג לאחר העדכון ? : נמרץ יותר ,יש הרגשה שהעלו את המומנט,ואני כמעט בטוח ששמעתי לפני כמה ימים בהנעה קרה רעש שמאוד מזכיר לי קפיצת שן (נשבע לכם אני לא מדמיין)

סוף סיפור (או שרק תחילת הסרט)

• מבאס 1
פורסם

נראה לי שזה זמנך לחזור על הבא

אייייללל מיייליייא ריייחייימייים

המחלייייף שרשייירת קאם ממרומיייים

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כבר ראיתי רכבי עבודה שמחליפים שמן כל 4,000 ק"מ בגלל שברכב מתריע על איכות השמן. זה קורה בריבוי נסיעות עירוניות, במצבים שרכב נשאר מונע בסרק הרבה.

זה כמו שעושים טיפול למנוע לפי שעות מנוע ולא מרחק

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ואז לא לשכוח להחנות את הרכב בימ"ח לטפ"ש.

כשאתה יודע שאתה מגיב בשרשור על צורפתיות...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
בתאריך 16.9.2025 בשעה 20:54, yoni2sh כתב:

תקשיבו לסיפור מעניין.

לאשתי יש 5008 עם המנוע הנ"ל,הוצאנו אותו מהסוכנות בינואר 24, ולפי המידע שחבר פורום יקר  (קיורטוש אוטומוטיב) מסר לי,הרכב יוצר במרץ 23 ומגיע עם השרשרת החדשה.

עכשיו אני החלטתי שנשאר עם הרכב תקופה ארוכה ולכן החלטתי שנעשה טיפול ראשון לאחר 5K וטיפול שני ב 10K ,הרכב גם ככה משמש לנסיעות עירוניות לפיזור הילדים למסגרות הפרוגרסיביות שלהם.

מפה לשם ,מתקשרת אשתי ואומרת שהרכב לא סוחב,אני מגיע,מסתכל על השעון,נורת צ'ק אנג'ין תקלת מנוע  - הרכב על 16K - לאחר 2 טיפולים ! נוסע למוסך ,מבקש לטפל בבעיה ,מפה לשם מתברר שהמונע קולט שיש דגרדציה באיכות השמן ולכן נכנס ל "סייפ מוד" ועל הדרך החשמלאי ציין בפני שאם אני לא ממהר אפשר לעשות עדכון קטן לתוכנה של המנוע שפותרת את הבעיה של איכות השמן,אני כמובן זורם עם הרעיון,התקלה נעלמת,והמנוע מרגיש שוב נמרץ.

שום מילה על ריקול ! שום מילה על רצועה ! שום מילה על איכות שמן מקורי שהוחלפה פעמיים ! 

עכשיו אני לא בא ללכך על המוסך,אני מרוצה מהשירות ואני חושב שבעל המוסך מאוד אדיב.

איך המנוע מתנהג לאחר העדכון ? : נמרץ יותר ,יש הרגשה שהעלו את המומנט,ואני כמעט בטוח ששמעתי לפני כמה ימים בהנעה קרה רעש שמאוד מזכיר לי קפיצת שן (נשבע לכם אני לא מדמיין)

סוף סיפור (או שרק תחילת הסרט)

זה נשמע כמו עדכון תוכנה שמטרתו להעלות את סף הרגישות של ההתראה - והופ הכל חוזר להיות תקין

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • מעניין 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני יכול לעדכן שלפני כשבועיים הגעתי למוסך של לובינסקי לצורך ביצוע הריקול - לא הוחלף דבר, רק הקליטו את הרעש של המנוע באמצעות התוכנה של היצרן ועדכנו תוכנה במחשב הרכב.

שלשום בבוקר נדלקה ברכב מנורת Check Engine והתחיל רעש של טרקטור - אתמול הוחלף בית קמשפטים במסגרת הריקול באחריות, בנוסף רצועת טיימינג ומשאבת מים (על הדרך, לא כלול באחריות).

כלומר התקלה שהריקול היה אמור למנוע קרתה שבועיים אחרי ביצוע הריקול. אני מוכן להמר שיש קשר בין עדכון התוכנה האחרון לתקלה, ושאני לא היחיד שזה יפגוש אותו.

• אהבתי 1
פורסם

המנוע הזה כיאה למנוע חדש סובל מדיי הרבה מחלות ילדות שמתגלות עם השנים.

אני שומע גם על לא מעט מקרים של החלפת מזרקים במנוע הנ"ל שהעלות הכוללת של התיקון מתקרבת ל20 אלף ש"ח במוסכים היבואן.

גם הרבה מקרים של קולר EGR נוזל שגם עלות החלפתו לא קטנה בכלל.

לדעתי המנועים האלו לא יבשילו לרמת האמינות של ה1.6 HDI בזמן הקרוב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...