Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשון לציון, ‏יום שלישי 09 ספטמבר 2025

במסגרת בקרת האיכות של היצרנית פיג'ו, סיטרואן ואופל קבוצת לובינסקי, יבואנית מותגים אלה לישראל, מפרסמת קריאה לתיקון ל-25,097 כלי רכב מסוג Peugeot, Citroen ו-Opel אשר מצוידים במנוע 1.5 Blue HDi ושנמסרו בין ספטמבר 2018 לאוגוסט 2024 לשם עדכון תוכנת מחשב מנוע והחלפת שרשרת התזמון לפי הצורך. משך זמן העבודה הצפוי, כשעה ועד שש שעות.

הודעה מסודרת בנושא הקריאה לתיקון תישלח לבעלי כלי הרכב.

את "הקריאה החוזרת" ניתן יהיה לבצע, בתיאום מראש וללא תשלום, רק במרכזי השירות של החברה, עפ"י הרשימה המפורסמת באתר האינטרנט https://www.lubinski.co.il/services/.

יש לזכור כי על פי תקנה 306 (א) לתקנות התעבורה, בעל רכב שלא יבצע בפועל את "הקריאה החוזרת" תוך 6 חודשים, משרד התחבורה לא יחדש את רישיון הרכב וכן עפ"י תקנה 306 (ג) לא יוכל בעל הרכב לבצע העברת בעלות.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה"צורך" בהחלפת השרשרת נקבע על פי רמת המלאי של הקיטים שיש להם? 

אני מניח שבמקרה הטוב יש להם 12.

• אהבתי 3
  • מצחיק 7

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הנושא נידון לאחרונה במסגרת תביעה ייצוגית (נוספת) כנגד תאגיד סטלניס, שרשרת התזמון המקורים ברכבים האלו בעובי 7 ממ ועם השנים התגלה שהיא סובלת ממתיחה של השרשרת עד כדי קריעה או קפיצת שן במערך התזמון של המנוע, זה הוביל לעיתים להרס קטסטרופלי של המנוע.

היצרן כהרגלו בקודש התעלם או לעיתים ללקוחות מסוימים תיקו כמחווה של רצון טוב, אבל רוב הלקוחות שילמו מכספם. כמובן עד שנכנסת התביעה הייצוגית לתהליך ואז הם ממהרים לקחת אחריות.

לקיחת האחריות כוללת רק את הרכבים שנמכרו בארץ על ידי היבואן או שייכים לתאגיד סטלניס, רכבים נוספים שמצויידים במנוע הזה עלולים לסבול מאותה בעיה והלקוחות יצטרכו לפעול כנגד היבואן שמחזיק את הזכויות לרכבים האלו.

שרשרת הזתזמון החדשה היא בעובי 8 ממ וההחלפה כוללת את השרשרת עצמה ואת האביזרים וגלגלי השיניים השייכים לתערכת התזמון של המנוע.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

ה"צורך" בהחלפת השרשרת נקבע על פי רמת המלאי של הקיטים שיש להם? 

אני מניח שבמקרה הטוב יש להם 12.

אתה אופטימיסט גדול - כשאני בזמנו חוויתי פעמיים דימום מנוע ברכב - אחד בזמן שלקחתי פניית פרסה ליד הבתי ספר והשני בניסיון לצאת מהמחסום של הבניין. 

ולא מצאתי שום דבר שיכל להסביר את זה - כולל מערכת אזעקה (נוחות) שתפקדה נורמלי לחלוטין ללא אף נורה של ANTI THEFT, מצבר חדש - רכב שסוחב נפלא. 

ולקח לי 30 שניות עד שהמנוע תפס קומפרסיה במקרה הראשון ושתי דקות עד שהסכים להניע במקרה השני - הנורה האדומה הראשונה שנדלקה לי בראש, היתה קשורה לטיימינג. 

ניגשתי למוסך מורשה - ביקשתי בדיקת שרשרת (שגם פה ושם נתנה איזה קרעאכצה בהנעה קרה) ונופנפתי לשלום בהצהרה - הכל תקין.  ואז גם נאמר לי תחזור בעוד 4 חודשים לפני תום האחריות גם ככה אין אפילו קיט אחד בודד במלאי אצל היבואן. 

את הרכב העברתי בסוף את העדכון עצמאית, איתרתי שני קיטים אחרונים אצל מוסך מתמחה ואם אני זוכר נכון גם עדכנו את התוכנה - נכון להיום טרם נתקלתי בתופעה של דימום המנוע מאז. 

הבנתי שגם יש קיט תוצרת אנגליה שהטיב שלו כנראה טוב. 

מאיפה בדיוק הם יביאו 25 אלף קיטים כאלה זה לא ברור וכמה זמן יקח לבצע עדכון כזה זה כנראה עוד יותר לא ברור בטח שלא במסגרת של חצי שנה. 

שזה אומר לי שאו שיקראו לאנשים לבוא למוסכים, יעדכנו את התוכנה בהצהרה שהשרשרת הנוכחית תקינה ויאשרו את הריקול לרכב - או שיאשרו את הריקול ויאשרו תהליך החלפה עתידי מאוד מאוחר. 

מה יקרה לרכבים שעד הריקול - יגיעו למוסך על גרר? עולם אחר של כאב - ממנו בחרתי להמנע יזום ופרטי. 

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אבל תוכל אולי לקבל החזר כספי על מה שביצעת.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

איך? זה לא היה במוסכי היבואן אלא מוסך מתמחה. וגם אני לא רואה בזה טעות, הבחירה שלי.

לא יכלתי לצפות שככה הדברים יתפתחו ואני מעדיף להקריב סכום כזה מלקחת סיכון למות על הכביש בגלל עקרון.

אבל יפה לראות שיש לסיפור הזה סוף שבא לקראת הלקוחות.

אם בהמשך תהיה ייצוגית על ממיר וdpf שמתפגרים אז כן על זה אדרוש החזר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 59 דקות, lanosforce כתב:

איך? זה לא היה במוסכי היבואן אלא מוסך מתמחה

אני חושב שזה לא משנה ממש, ברגע שהיצרן לקח אחריות על כשל מוכח, אתה זכאי להחזר כנגד קבלות.

לפחות ככה היה עם המאייד ברכבי vag.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 שעות, lanosforce כתב:

איך? זה לא היה במוסכי היבואן אלא מוסך מתמחה. וגם אני לא רואה בזה טעות, הבחירה שלי.

לא יכלתי לצפות שככה הדברים יתפתחו ואני מעדיף להקריב סכום כזה מלקחת סיכון למות על הכביש בגלל עקרון.

אבל יפה לראות שיש לסיפור הזה סוף שבא לקראת הלקוחות.

אם בהמשך תהיה ייצוגית על ממיר וdpf שמתפגרים אז כן על זה אדרוש החזר. 

אתה בהחלט יכול לפנות,

לפני שנה+- קיבלתי מלובינסקי החזר על החלפת רצועת טיימינג (מוקדמת) במנוע פיורטק, למרות שההחלפה נעשתה במוסך גבע. ביקשו קבלה ועשו לי העברה בכפוף לחתימה על מסמך כסת"ח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אפשר לצרף סימוכין לידיעה? 

אתמול, שירות לקוחו לובינסקי, בשעה 13:30 טען שיש אחריות מורחבת, לא הוזכר החלפה וביצוע עדכון תוכנה שנוגע לשרשרת

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

כנראה מתחילים להניע משהו.

אבל באתר של היבואן, בהכנסת מספר רכב, לא עולה כלום. מבדיקה של 2 רכבים, אחד משנת ייצור 2021 והשני 2023, שניהם עם שרשרת 7 מ"מ.

*גם אצל היצרן עדיין לא מופיע ריקול

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ההודעה הזאת הגיעה ממישהו שיודע שיש לי עניין בהודעות כאלה, על ההודעה חתום היח"צ של לובינסקי.  (כלומר לא היבואן עצמו אלא משרד יח"צ שעובד עבור היבואן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בדקתי את הרכב שלי באתר של לובינסקי (C5 איירקרוס 2019) ולא נראה שיש RECALL או שפשוט הנתונים לא מעודכנים .

מישהו פנה במקרה לשירות של לובינסקי ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...