Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 2.1.2026 בשעה 23:39, Doron_Z כתב:

וואו כמה אנשים מוכנים לסבול בשביל הרכבים האלה

האמת שזה כבר גובל בפלילים. זה מרגיש שהצרפתים לא יודעים להנדס כלום מאפס.
הם צריכים 4 רוויזיות כדי להגיע לתוצאה סבירה. בכל פעם אותו סיפור ומדובר ביצרנים שפעם ידעו להעמיד מוצרים סופר אמינים.
ככה היה עם הAL4, מנוע ה"נסיך", ה1.2T וה1.5 דיזל.

אני כילד גדלתי עם לא מעט רכבים צרפתיים במשפחה ככה שסטיגמות אין לי להפך, אני עדיין מחזיק את ה205 שלי בגלל חיבה ענקית לדגם ולאותו יצרן שידע לייצר רכבים, אבל אין שום סיכוי שאני ארכוש משהו מהתוצרת הזו כיום, אין שום הצדקה לתת את הכסף ליצרן שלא יודע להנדס רכיבים ברמה בסיסית.
אם יפני היה מתכנן את השרשרת טיימינג הזו תהיו בטוחים שהטולרנסים שהוא היה לוקח בחשבון היו לפחות פי 3 מאותו צרפתי שרצה לדייק על המ"מ כי זה נראה טוב בשרטוט ובתאוריה.

לא רק שהם לא יודעים לייצר רכיבים ברמה בסיסית הם גם לא עומדים מאחורי המוצר שלהם וזורקים את הלקוחות לכלבים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם ליפנים יש פאשלות, מנועי 1.0 של הונדה, גיר רציף של ניסן/ סוזוקי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נשלח באיחור התגובה היא לפארקש

אבל אתה מבין שמנועי הפרינס הם שיתוף פעולה עם BMW ושמנוע ה1.5 דיזל הוא מנוע שמקורו מפורד? 

הגירים של AISIN - יפניים. 

ואם תביט היום על "יפני" כשאתה קונה ניסאן\אינפיניטי המנועים הם של רנו\מרצדס וגם שם יש הרבה מאוד בעיות בחלק מהדגמים. 

גם לסובארו יש את הצרות שלהם בחלק מהמנועים - בארץ פחות בגלל שלא מיובאים לכאן עיקר המנועים שבהם יש בעיות. 

ההבדל העיקרי הוא באמת כמו שצויין כאן - שבחלק מהמותגים היפנים אתה תמצע מוצרים מיושנים - וכשמדובר באמינות, זה דבר טוב. התחזוקה שלהם לרוב פשוטה יותר.

וגם אתה עדיין תראה שם מנועים אטמוספריים יותר מאשר מנועים גודשים. 

וכן גם הגירים של ג'טקו - שגם קיימים במיצובישי. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אצל היפאנים אולי יש פאשלות אבל זה לא דפוס כמו אצל הצרפתים. 
כל רכיב חדש שהם דוחפים לרכבים שלהם סובל מתקלות ומדובר ברכיבים קריטיים, מנועים, גירים.
הזכרתי כמה, אצל פג'ו מנוע פרינס (תוכנן עם BMW איך זה בדיוק מוריד מהפאשלה?), 1.2 טורבו, 1.5 טורבו דיזל (המקור פורד, שוב איך זה מוריד מהפאשלה? תבדקו מה אתם דוחפים לרכבים שלכם), אצל רנו סיפור דומה, מנועי 1.2 טורבו עם בעיה תכנונית שמחסלת מנועים, 1.33 טורבו ברנו גם סבלו מבעיות ממה שאני זוכר, גירים כפולי מצמדים ברנו כנ"ל.

בקיצור כמעט כל רכיב חדש שהם הכניסו לרכבים שלהם היה פאק תכנוני, לא זכור לי מנוע/גיר חדש מפיתוח עצמי שהם הכניסו ולא התגלה בדיעבד כפצצה מתקתקת.
עדיין זוכר שהייתי עם ההורים שלי בסוכנות כשהם הזמינו את ה2008 שלהם, הזהרתי אותם לא לקחת את ה1.2T אז לקחו את הדיזל רק כדי לגלות שגם הוא נבלה. טפו טפו טפו אצלם עדיין לא קרה אירוע אבל כשיש פצצה מתקתקת בחניה עם סחירות שכנראה נפגעה מאוד זה גם לא מעודד.

מה היה טוב? מנוע 1.6 דיזל שתוכנן במקור בראשית שנות ה-2000 אם אינני טועה, כנראה שאז המהנדס שפיתח את מנוע ה2.0 דיזל שלהם שמקורו בשנות ה-90 אם אינני טועה עוד היה חי ובועט.
נראה שכל המהנדסים הנורמליים עזבו/מתו, מי שנשאר לא יודע לתכנן רכיב אחד בלי פאק בתכנון.

פורסם

אם כבר דנים בהנדסה צרפתית,

התיבה הרובוטית-מצמד יחיד שהייתה בתחילת ימי ה-THP, זוכרים? בפיקאסו.

מי ייצר אותה? ואיך הייתה האמינות שלה?

סקרנות פתולוגית היסטורית..

אגב, ב-2008 נמכרו כמה חתיכות פיקאסו שעטנז של מנוע 2.0L הותיק עם רובוטית מצמד יחיד..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני 42 דקות, אליה כתב:

נמכרו כמה חתיכות פיקאסו שעטנז של מנוע 2.0L הותיק עם רובוטית מצמד יחיד..

לא כמה חתיכות, רובן היו עם השילוב הזה, מתחילת  שיווק הדגם ב 2007. 

היה ממש ממש מעט עם תיבת AL4. 

פורסם
לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

אצל היפאנים אולי יש פאשלות אבל זה לא דפוס כמו אצל הצרפתים. 
כל רכיב חדש שהם דוחפים לרכבים שלהם סובל מתקלות ומדובר ברכיבים קריטיים, מנועים, גירים.
הזכרתי כמה, אצל פג'ו מנוע פרינס (תוכנן עם BMW איך זה בדיוק מוריד מהפאשלה?), 1.2 טורבו, 1.5 טורבו דיזל (המקור פורד, שוב איך זה מוריד מהפאשלה? תבדקו מה אתם דוחפים לרכבים שלכם), אצל רנו סיפור דומה, מנועי 1.2 טורבו עם בעיה תכנונית שמחסלת מנועים, 1.33 טורבו ברנו גם סבלו מבעיות ממה שאני זוכר, גירים כפולי מצמדים ברנו כנ"ל.

בקיצור כמעט כל רכיב חדש שהם הכניסו לרכבים שלהם היה פאק תכנוני, לא זכור לי מנוע/גיר חדש מפיתוח עצמי שהם הכניסו ולא התגלה בדיעבד כפצצה מתקתקת.
עדיין זוכר שהייתי עם ההורים שלי בסוכנות כשהם הזמינו את ה2008 שלהם, הזהרתי אותם לא לקחת את ה1.2T אז לקחו את הדיזל רק כדי לגלות שגם הוא נבלה. טפו טפו טפו אצלם עדיין לא קרה אירוע אבל כשיש פצצה מתקתקת בחניה עם סחירות שכנראה נפגעה מאוד זה גם לא מעודד.

מה היה טוב? מנוע 1.6 דיזל שתוכנן במקור בראשית שנות ה-2000 אם אינני טועה, כנראה שאז המהנדס שפיתח את מנוע ה2.0 דיזל שלהם שמקורו בשנות ה-90 אם אינני טועה עוד היה חי ובועט.
נראה שכל המהנדסים הנורמליים עזבו/מתו, מי שנשאר לא יודע לתכנן רכיב אחד בלי פאק בתכנון.

זה לא מוריד מהפשלה - זה פשוט לא קשור כבר לצרפתי\גרמני\יפני כי רובם חולקים את אותם רכיבים ואותו תכנון וברובם יש את אותן תקלות. 

בדיוק כמו שיש לך ב1.3 של רנו מרצדס את אותו הכשל בטרמוסטט ששלח להם אלפי מנועים ישר למגרסה 

ובדיוק כמו שיש לך באלפי בימרים נזילות ואכילת שמן מוגברת במנועי פרינס - אפילו שהגרמנים שמו פורק לחץ לטורבו יותר טוב מאלו של הצרפתים - הצרפתים עדיין השתמשו בפורק לחץ... תוצרת גרמניה. ובכולן - גם במיני, גם בRCZ וכל דגם שהשתמש בTHP156 דור 4 וגם דור 5 - משאבת לחץ גבוהה הולכות לעזעזל עם מלא סרטונים ברשת (בייחוד מיני) וככה גם הרינגים של הבוכנות שברובן לא מחזיקות מעבר ל150KKM ומשותף גם לכולן בגלל שזו הזרקה ישירה - ניקוי פיח מהחלק העליון של השסתומים וכך הלאה. 

זה פשוט לא קשור ל"צרפתי" או גרמני או יפני - אם אתה מחפש "יפני" שהוא באמת יפני היום אתה בעיקר צריך להביט על טויוטה\סובארו - זהו! 

מיצובשי היום = רנו 

ניסאן\רנו\מרצדס\אינפיניטי - חולקים תקלות ומנועים וגירים וכך הלאה. 

אופל\פיג'ו\סיטרואן\DS חולקים מנועים\גירים ושאר ירקות גם עם BMW וגם עם FORD 

וסובארו תכננה מנועים ביחד עם טויוטה ותנחש מה - יש רוויזיות שונות בין רוב המנועים של סובארו כולל הBRZ לבין אלו שקיימים בטויוטה וסאיון - ושם - בארה"ב גם היו תקלות של שימון מנוע ששלחו מלא בוקסרים - למזבלה. כולל BRZ עצמם. 

אתה באמת חושב שזה:

image.png.70a5c4f67a38e49e083ba0e2c063e713.png

שונה מזה:

image.png.38f9e69c6e3283921d04fdea1bf45986.png

?

• מבאס 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אתה רק מחזק את מה שאני אומר.
אולי זה במקרה ואולי לא כל שת"פ עם צרפתים היה מלווה ברכיבים דפוקים עם בעיות שונות ומשונות.
תקרא שוב את ההודעה שלך, בכולם מעורבב יצרן צרפתי כך או אחרת, אז כן, אפשר לומר שזה ערבוב של גרמניה וצרפת או צרפת ויפן, בשורה התחתונה התערבבת עם יצרן צרפתי סיכוי גבוה מאוד שתקבל קרפדה מסריחה.
כנראה שתרבות הניהול, בקרת האיכות, התכנון, הטולרנסים והכי חשוב סופרי האפונים של הצרפתים משפיעים על כל שת"פ כזה ומותירים חותם. התוצאות מדברות בעד עצמן.

יצרנים יפניים אמיתיים: סובארו, מאזדה טויוטה ומיצובישי אאוטלנדר.
אתה גם מערבב פה בעיות ידועות, אבל מבחינת דרגת חומרה לא מדובר באותם סדרי גודל, למשל להשוות את הבאגים בBRZ למה שקורה עם תוצרת צרפת. כדי שהבאג בBRZ יבוא לידי ביטוי צריך להתאמץ מאוד ולצייד את הרכב בציוד מתאים וכנראה פחות תקני לכביש (צמיגים בעיקר). בלי שני אלה הסיכוי נמוך מאוד. אם תדאג למפלס שמן גבוה מעל המדיד בכלל הסיכוי אפסי וכנראה ששוק האפטרמרקט ימצא לזה פתרון אם לא מצא כבר שלא דורש לפרק את כל המנוע.

פורסם

אבל החלקים שמתקלקלים - הם לא צרפתיים בשום צורה או דרך חלקם הגדול - אני חושב שאני יודע מה כתבתי. 

היצרן הצרפתי כאן סוג של "נדפק" בגלל תוצרת שהיא לא שלו במקור - אולי אם היו מתכננים מנוע וגיר בעצמם - דווקא היית מקבל את המוצרים האמינים שלהם של פעם, שהם תכננו וייצרו בעצמם. 

וכן גם חלקים שהם מייצרים בעצמם מתקלקלים כמו שסתום PCV במכסה שסתומים שלא ניתן להחליף מבלי להחליף את כל המכסה - רגולציות, חלקים מפלסטיק, יותר חלקים שנוספו = יותר בלאי = יותר תחזוקה. 

זה דפוק במידה שווה לכל הכוונים. אתה חושב שזה יהיה שונה עם פיאט, אלפה, אמריקאיות חדשות - תראה קצת את הערוץ של דיוויד לונג (קאר וויזארד) הוא בפירוש אומר לא לגעת באף משאית אמריקאית אחרי שנתון מסויים. 

רוצה פורק לחץ תוצרת גרמניה שפורק מהDS שלי עם דיאפרגמה שעוד שניה מתפוררת? 

זה לא עניין של ארץ מוצא כמו שזה עניין של מוצר מיושן ויציב מול מופרעות טכנולוגית אחת גדולה - שלא לדבררר בכלל על תחזוקה של גרמניות יוקרתיות או איטלקיות יוקרתיות - הן פשוט פחות עממיות אז אתה פחות שומע סיפורי זוועות. 

והנה עוד נקודה מבדלת - וכאן כן, יש לזה משמעות 

היחס של היצרנים והיבואנים ללקוחות שלהם. 

תיקח לדוגמא את טויוטה - גם במנועי ה1.5HDI וגם באחיות דור ראשון של AYGO, 108 והC1 

היתה שם בעיה ידועה במדחס מזגן ובכפתור שמפעיל את המדחס. 

המנוע, המכלולים - בשלושתן - הכל, טויוטה! 

אבל שמעת יותר תלונות אצל האחיות הצרפתיות כי:

א. הן זולות יותר אז הרבה פחות רכשו את הAYGO 

ב. טויוטה לקחו אחריות על הכשלים יותר טוב מהיצרנים האירופאיים -> זה גם נכון ל1.5HDI - ופה יש הבדל עצום בחוויית הבעלות אבל לא בגלל שזה "יפני".

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

המקור המשותף לכל הצרות במנועים האלה הוא תקנות זיהום ואיכות סביבה דרקוניות. כאילו זריקת אלפי מנועים (והמכוניות שבנויות סביבם) לפח והחלפתם במכוניות חדשות אחרי תקופת חיים מקוצרת, מזהמת פחות מכמה גרמים של CO2 שנחסכו בצריכת דלק נמוכה יותר.

היום יותר מתמיד, כשבוחרים רכב צריך להסתכל לא רק על העיצוב והמוניטין של המותג, נוחיות ועלויות תחזוקה אלא לבחור בפינצטה דגם מנוע מוצלח.

יש הרבה דוגמאות של דגם רכב, שבגירסת מנוע אחת הוא אסון ובגירסה השנייה מוצלח. ומבחוץ הם נראים אותו דבר.

אף יצרן או ארץ מוצא כבר לא מחוסנים מזה.

• אהבתי 8
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז גיל מלמד מפרסם שגם טויוטה נדרשת לטפל בסיפור הזה :

https://thecar.co.il/אוריאה-פיגו-סיטרואן-מסבכת-את-טויוטה/

ציטוט:

מערכת האוריאה הכושלת של פיג'ו-סיטרואן מסבכת את טויוטה בתביעה ייצוגית בישראל
בקשת אישור לתביעה ייצוגית שנייה הוגשה כנגד טויוטה, שהדביקה את סמל האמינות המוחלטת שלה על כלי רכב מתוצרת פיג'ו-סיטרואן. בעקבות הכשל במנועי הדיזל, הפעם זה הכשל במערכת האוריאה.

מעניין לדעת כמה מבין כ-4,500 כלי רכב מדגמי 'פרואייס', 'פרואייס סיטי', 'סיטי' ו'סיטי ואן' שעלו על כבישי ישראל בשנים 2016-2025 נמסרו לרוכשים שהבינו שהם לא קונים טויוטה "אורגינלית" אלא דגמים שתוכננו, יוצרו, ונמכרו במקור כפיג'ו פרטנר/ריפטר או סיטרואן ברלינגו, וכסיטרואן ג'אמפי/ספייסטורר או פיג'ו אקספרט/טראוולר – עם מנועי דיזל בנפחי 1.5 ו-2.0 ליטר.

סביר שאף אחד מן הרוכשים של טויוטה, ממש כמו גם אלפי לקוחות שרכשו את כלי הרכב עם הסמלים המקוריים של פיג'ו וסיטרואן – לא ציפה שמנועי הדיזל בנפח 1.5 ליטר, ומערכות האוריאה המחוברות אל מנועי דיזל (בנפח 1.5 ו-2.0 ליטר) יעמדו במרכז של שתי פרשות של כשלים סדרתיים יקרים.

🥺

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 2.1.2026 בשעה 08:47, lanosforce כתב:

עשיתי את הקיט בעצמי אבל את התוכנה צרבו לי אחכ במסגרת הריקול וזה עשה הבדל מהותי באיכות הנסיעה בייחוד במובן של העברת הילוכים, הגעה לעצירה.

וכן על הדרך עשו לי קיט טיימינג, איטום מחדש של כל הבלוק הזה.

אני פחות או יותר באותו מצב אבל לפני הריקול..

לפני כשנה, בהמלצת אורן, עשיתי את הקיט כולל טיימינג ומשאבת מים. עכשיו בניסיון לחדש את ברישוי ולעבור טסט גיליתי שיש ריקול פתוח על הרכב.

אתה זוכר כמה זמן לקח התהליך לסגירת הריקול (עדכון תוכנה) במוסך?

מעבר לזה, לא היה צריך לעשות משהו נוסף?

פורסם

לבצע את הקיט משהו כמו 4 שעות עבודה אבל הרכב היה שם עד היום למחרת.

במורשה ביצעו לי רק שדרוג תוכנה ועדכון של הריקול במשרד הרישוי - חצי שעה מהרגע שהתחילה הצריבה הייתי בחוץ.  - לקח להם עוד שעה לבדוק את הרכב ולהכניס אותו למוסך עצמו.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אחלה, נבהלתי מזה שרשום על הריקול 1-6 שעות 🥵

אני כבר אחרי הקיט.

נשאר רק השדרוג תוכנה ורציתי לודא שאני לא אתקע שם חצי יום ++

בנוגע לשיפוי/פיצוי על זה שעשינו את הקיט כפעולת מנע ולא חיכנו שהמנוע ישבר, הבנתי שאין ממש מה לעשות כרגע.

צריך פשוט להמתין לפשרה או פסק דין בייצוגית שכבר הוגשה בנושא, מישהו מעודכן אחרת?

עריכה אחרונה על ידי Orengol01

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...