Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשעה טובה, התנתקי מכבלים של הוט ועברתי לסיבים של ודרך בזק.

אני ממש לא מרוצה מהסכם הפרטיות שלהם (או של כל חברה אחרת), מאחר והם אוספים עלינו מידע רב, כולל גישה לאתרים, פרטי חיבור (שם משתמש + סיסמא) ועוד.

בעקבות כך, אני מעוניין לעבור לציוד פרטי (וכנראה גם לעבור לספק אחר).

הבעיה היא שאינני מכיר כלל את עולם הסיבים ולכן אינני יודע מה אני צריך לקנות (האם כל ראוטר דורש GBIC או שיש כאלו שלא ? וכו').

מאחר וזה המצב, צילמתי את החלקים המשמעותיים, ובקשתי היא הסבר לגבי השאלות הנילוות.

ככה נראה הסיב שנכנס למודם של בזק (2 תמונות, במבט מכיוונים שונים)

סיב נכנס #1.jpg

סיב נכנס #2.jpg

ככה נראית הכניסה במודם אליה נכנס הסיב הנ"ל (איך הכניסה הזאת/ סוג החיבור נקרא  ?)

חיבור סיב במודם.jpg

בתמונה הבאה : האם זאת כניסה ל-GBIC ?

GBIC.jpg

וכעת לשאלות שלי :

1. האם מוכר לכם מודם שיש לו כניסה ישירה לסיב, כפי שיש במודם של בזק ?

2. במידה ואני הולך על חיבור עם GBIC, האם צורת סיומת/ מחבר הסיב מתאימה או שזה עם מחבר שונה ?

3. האם יש המלצות על מודם סיבים במחיר סביר (עם עדיפות ל-KSP + עדיפות למודם עם כניסה ישירה של הסיב - אלו רק עדיפויות, אך לא חובה)  ?

4. האם יש מידע נוסף שלא שאלתי עקב חוסר ידע ?

תודה מראש על כל תשובה אפשרית וכמובן על הסבלנות להסביר לחסר ידע :-) 

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אני מחובר דרך סלקום על תשתית בזק. מתאם סיב של ססתקום ומודם נתב של אסוס שמחובר לעוד 3 נקודות גישה mesh. ההגדרה לא היתה מסובכת מידי.

לגבי ה"פרטיות" - המידע נשמר בשרתי הספקית, אין לך שום שליטה על כך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה זה לא בהגדרות אלא חיבור הסיב ל-GBIC או לראוטר  ומציאת ראוטר מתאים.

לגבי פרטיות - אני מודע לכך שאין לי הרבה שליטה על המידע

במידה והבנתי נכון, התמונה הבאה היא של GBIC. אם כך, איך אני מחבר לשם את הסיב ? האם דרך הגומיה השחורה בקצה ?(צריך לחורר אותה ?) 

מתאם סיב אופטי.jpg

פורסם

לא יודע. אצלי סלקום השאירה את המתאם מחובר לסיב, משם כבל רשת והשאר על הראש שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, guya72 כתב:

בשעה טובה, התנתקי מכבלים של הוט ועברתי לסיבים של ודרך בזק.

אני ממש לא מרוצה מהסכם הפרטיות שלהם (או של כל חברה אחרת), מאחר והם אוספים עלינו מידע רב, כולל גישה לאתרים, פרטי חיבור (שם משתמש + סיסמא) ועוד.

בעקבות כך, אני מעוניין לעבור לציוד פרטי (וכנראה גם לעבור לספק אחר).

הבעיה היא שאינני מכיר כלל את עולם הסיבים ולכן אינני יודע מה אני צריך לקנות (האם כל ראוטר דורש GBIC או שיש כאלו שלא ? וכו').

וכעת לשאלות שלי :

1. האם מוכר לכם מודם שיש לו כניסה ישירה לסיב, כפי שיש במודם של בזק ?

2. במידה ואני הולך על חיבור עם GBIC, האם צורת סיומת/ מחבר הסיב מתאימה או שזה עם מחבר שונה ?

3. האם יש המלצות על מודם סיבים במחיר סביר (עם עדיפות ל-KSP + עדיפות למודם עם כניסה ישירה של הסיב - אלו רק עדיפויות, אך לא חובה)  ?

4. האם יש מידע נוסף שלא שאלתי עקב חוסר ידע ?

תודה מראש על כל תשובה אפשרית וכמובן על הסבלנות להסביר לחסר ידע :-) 

לא יודע אם בזק שונה מהותית מספקים אחרים בנושא הפרטיות. אני לא רואה שיש לך ברירה ממשית לחמוק מזה שהם ידעו לאן אתה גולש, אלא אם כן תשתמש בדברים כמו onion, אבל גם לזה יש חסרונות. פרטי כניסה הם לא יכולים לדעת אם אתה משתמש בפרוטוקול מוצפן כמו https.

מה שנכון שיש להם גישה לנתב סיבים שלך, כדי להגדיר אותו נכון. לפני הרבה שנים הייתה להם פשלה עם TR67 שהיה יכול לשמש ככניסה לרשת שלך, אבל מאז הם התקדמו ואני חושה שהציוד שלהם די מאובטח.

הסיבה העיקרית לא להשתמש בציוד של בזק או כל ספר אחר היא שהמודמים שלהם פחות טובים והעלות דיי גבוהה.

מצד שני, אתה צריך לדעת להגדיר את הציוד שלך, ואם יש תקלות הם מתנערים ממך מהר.

לשאלותיך:

1. טכנית זה לא מודם אלא ממיר מדיה, מצד אחד נכנס הסיב, ומצד שני יוצא כבל רשת אותו אתה מחבר לציוד שלך (הנתב).

הממיר מורכב משני חלקים: הONT זו הקופסה אליה מתחברים הכבלים והחשמל לדוגמה Nokia G-010G-Q.

לתוך הONT מכניסים את הGBIC שזה ה"אצבע ממתכת" אותה אתה קונה אצל הספק. חשוב מאד לקנות רכיבים שמאושרים אצל הספקים אחרת זה לא יעבוד. יש ספקים שמספקים או משאילים ממיר מדיה מוכן לשימוש.

2. אם אתה קונה ציוד שמאושר ע״י הספקית שלך הוא יתאים לסוג הסיב.

3. יש מכשירים משולבים אבל הספקים השונים אינם תואמים טכנולוגית, ולכן אם אתה קונה נתב משולב תצטרך לקנות אחר אם תעבור ספק.

אישית אני מעדיף ציוד שלי, אבל אם אתה ממש לא רוצה ללמוד איך להגדיר, תשקול לשכור ציוד מהספק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

במידה ואתה מחליף לציוד שלך אתה צריך לעדכן את המספר הסיריאלי של הSFP (מה שקראת לו ג'יביק) אצל הספק/תשתית (תלוי אם אתה הולסייל או ישירות בזק/הוט) שלך, תתקשר למוקד הטכני ותגיד להם שאתה מעוניין לעדכן את הסיראלי של הSFP הוא צריך להיות רשום עליו. 

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 1.9.2025 בשעה 10:19, guya72 כתב:

לשאלות

בזכות השרשור הזה עברתי ספק ולציוד שלי, ומעבר לתשובות המעולות של @borsood אשתף את הרשמים שלי:

1. הציוד שאתה צריך הוא ONT שימיר את הסיב (אות אופטי) לכבל אתרנט (אות חשמלי), יש ספקים (סלקום למשל) שמספקים ממיר כזה ללא עלות (ציוד או התקנה).

אותו ממיר מתפקד כסוג של מודם ומאפשר חיבור לתשתית של הספק (זה למה חשוב לבצע רישום של הONT, או ספציפית את הSFP, אפשר לחשוב על זה כמו רישום כתובת MAC - בסלקום הטכנאי ביצע את השלב הזה).

החיבור סיב בתמונה שצירפת הוא מסוג SC, חיבור פופולרי ברשתות PON.

2. את הכבל אתרנט אתה מחבר לראוטר, מגדיר את השם משתמש והסיסמא (בחיבור PPPoE) שקיבלת מהספק ומתחבר.

מכיוון שסלקום סיפקו את הONT, אני רכשתי ראוטר בלבד (כלומר לא מכשיר משולב), tp link archer ax72, בהתאם לדרישות ברשת הביתית.

3. גולש להנאתך על ציוד (קצה) הפרטי שלך.

• רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

סלקום עדיין מספקים ממיר סיב חינם? שאפו

חשבתי עלה להם הכסף לראש (כמו בפרטנר) ועברו למודל חיוב (אצל פרטנר היה המון זמן חינם,ואז התחילו לחייב 5שח בחודש)

מקווה שלא פתחתי פה 😂

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אצלנו בפרטנר (תשתית שלהם), הטרנסיבר (החלק שהסיב נכנס אליו) חינם. ממיר המדיה (החלק שאליו הטרנסיבר נכנס) עלה 5 ש"ח לחודש אבל רכשתי את המכשיר ב-80 ש"ח וזהדכתי על שלהם. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

לקנות ממיר סיב תמיד היה אפשר (בהתחלה בהתחלה היה "רק" של D-LINK,שהיה לדעתי סביב 50ש"ח בקייאספי ושאר חנויות)

כל ה"פואנטה" היתה לקבל מהספק (גם אם בהשאלה וצריך להחזיר אם מחר מתנתקים..)

סליחה אם נשמעתי ת'מע לרגע D:

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...